HWSW Informatikai Kerekasztal: Digitális fényképezőgépek VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Digitális fényképezőgépek VII. Értékeld a témát: **--- 2 szavazás

#541 Felhasználó inaktív   Picassu 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 15. 11:49

Srácok

Kellene egy kis segitség gépvásárlás előtt.
Egy olcsóbb gépet keresek 30eFt környékén. Főleg lakáson belül lenne használva igy a nagylátó és a tág blende érdekes. Tudom, hogy ezek nem az olcsó kompaktok tulajdonságai, de jó lenne a maximumot kihozni . Mivel meglehetősen sok gép van ebben az árkategóriában, igy bármi tapasztalat jól jönne. 35mm volt a legkisebb fokusztáv amit találtam ebben az árkategóriában, tényleg ez a maximum ami belefér? Böngészek mindenfelé a gépek után, de 1-2 tipp fel tudná gyorsitani a keresést.

Előre is köszi mindenkinek a segitséget.  :respect:

#542 Guest_ottokar_*

• Csoport: Vendég

Elküldve: 2007. 12. 15. 12:03

Idézet: charlie - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 12:08

erről tudnal valami linket, vagy doksit adni, hogy hogyan vannak ezek a mm-erek?

A kompakt gépek lencséi kb 5-9mm-esek mármint a fixek. Van 12x-es zoom ami pld 6-72mm gyújtótávolságú. Ezeket összehasonlítják a kisfilmes gépek optikái által rajzolt képmezővel, ez a kisfilm equivalens gyújtótávolság.Tehát a 28mm-es azt jelenti hogy a kezdő képmező megegyezik egy 28mm-es kisfilmes optika által rajzolt képmezővel. Ezekről táblázat nem készülhet mert nem konstans értékek, mert amíg a kisfilmes kapu 24x36mm addig a CCD érzékelőké változó hiszen több méretben készülnek és ezekre nem egyforma kép vetül még azonos fókusz mellett sem.

#543 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 16:04

Idézet: RiCS - Dátum: 2007. dec. 14., péntek - 8:09

Nyomassad a képeket. : :cool:

első tesztképek:

Kép
Kép

az már látszik, hogy a vízszintre és a torzítása nagyon kell figyelni :)

ez pedig a valóságban egy nagyon kicsi helyiség:

Kép
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#544 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 17:15

Meglett a masina:

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Kép

:banana:  :D

Most töltődik az akksija, aztán kezdődik a próbálgatás. Remélem hamar feltölti. :reklamacio:  :Đ
A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#545 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 19:15

Baszki látok igazi fényképeket, el se hiszem. Fele még be sincs állítva, de ilyen képeket évek óta nem láttam. ;)

Arról nem is beszélve, hogy ISO1600-on 10-ed akkora zaj van, mint a kompaktnál ISO100-on. :D

Szerkesztette: Lauda 2007. 12. 15. 19:33 -kor

A közlekedési balesetek 90%-ban a járművezető hibájából történnek. Nem vicc, ez a szomorú valóság!

#546 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 12. 15. 19:40

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 20:15

Baszki látok igazi fényképeket, el se hiszem. Fele még be sincs állítva, de ilyen képeket évek óta nem láttam. ;)

Arról nem is beszélve, hogy ISO1600-on 10-ed akkora zaj van, mint a kompaktnál ISO100-on. :D

Azt ne felejtsd el hogy hányszor nagyobb az érzékelője mint a kompaktoknak.

#547 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 20:27

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 19:40

Azt ne felejtsd el hogy hányszor nagyobb az érzékelője mint a kompaktoknak.

Nem beszélve arról, hogy itt valóban optika van az érzékelő előtt, nem egy optikának mondott fos. :D  :respect:

#548 Felhasználó inaktív   Brown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 20:44

Grat Lauda a géphez, nekem is ez van kitobival és egy 70-300as VR-el.  :)

#549 Guest_ottokar_*

Elküldve: 2007. 12. 15. 20:50

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 21:27

Nem beszélve arról, hogy itt valóban optika van az érzékelő előtt, nem egy optikának mondott fos. :D  :respect:

Azért kicsit tévedsz mert sok kompakt gépnek nagyon jó optikája van pld a Minolta Z3 APO minősítésű optikája teljesen megfelel bármelyik nagyon jó minőségű cserélhető objektívnek, a Pana 20 optikája és a tele feltétje is szenzációsan jó én 1800 mm-et állítottam ki vele nézd meg a galériámban lévő csillagászati felvételeket. Hogy ez tükrös gépnél mennyibe kerülne és hány kilót nyomna még elképzelni is nehéz. A kompaktok 40%-ának nagyon jó az optikája, természetesen egy 30ezer ft-os géptől nem lehet sokat várni.

#550 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 20:56

Idézet: Brown - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 20:44

Grat Lauda a géphez, nekem is ez van kitobival és egy 70-300as VR-el.  :)

Köszi szépen! :respect:

Egyenlőre tanulgatok, hogy mi hogyan merre, aztán meglátjuk obi terén mik lesznek az igények. :)

#551 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 21:00

Idézet: Melorin - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 9:50

Boldog nyomkodója lettem a hőn áhított Nikon D80-nak kedd óta.

Na, ez jó hír, gratulálok hozzá! :up:

#552 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 21:01

Idézet: ottokar - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 20:50

Azért kicsit tévedsz mert sok kompakt gépnek nagyon jó optikája van pld a Minolta Z3 APO minősítésű optikája teljesen megfelel bármelyik nagyon jó minőségű cserélhető objektívnek, a Pana 20 optikája és a tele feltétje is szenzációsan jó én 1800 mm-et állítottam ki vele nézd meg a galériámban lévő csillagászati felvételeket. Hogy ez tükrös gépnél mennyibe kerülne és hány kilót nyomna még elképzelni is nehéz. A kompaktok 40%-ának nagyon jó az optikája, természetesen egy 30ezer ft-os géptől nem lehet sokat várni.

Ez már inkább bridge kategória. :)  Biztos vannak jó optikák, de pl. a TZ3-as optikája is egy rakás szar ehhez képest. A kompaktok között szuper, de itt már nem rúg labdába. :)

#553 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 21:03

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 20:27

kompaktja válogatja:
pl a 2/3"-os csúcskompaktok neves képviselői (leginkább a Sony 828 vagy az Oly 8080) olyan obikat kaptak, ami könnyen lepipálja DSLR-en a kitkategoriát
két éve a Nikon D70-re átálláskor, annak 18-70-e bizony csalódás volt az említett Oly után

persze ezért részben az érzékelő kis mérete és a hátsó lencsetaghoz viszonyított minimális távolsága felel, amik másfelől hátrányok is egyben - de ettől még tény, h nem minden kompakton vacak az obi

#554 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 21:07

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 21:01

Ez már inkább bridge kategória

az gyakorlatilag egyedül a Sony R1

az összes többi "bridge"-nek csúfolt modell semmiben sem "képez hidat" (ami az elnevezés alapja volt még a filmes időkben), pusztán egy megfoghatatlan, homályos méretkategória - nagyranőtt kompaktok, semmi több: az érzékelő mérete, AF, képminőség, sebesség ...  minden egyezik a kompaktokkal

#555 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 21:19

Igazad van, nem minden kompaktnak szar az obija, de 90%-ra ez elmondható. :)

A bridge kifejezést én sem értettem miért van, mondjuk most se értem. :Đ

#556 Felhasználó inaktív   Degeczi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 21:36

a filmes időkben voltak cserélhetetlen, fixen beépített zoomobival ellátott tükörreflexes gépek is
azok tényleg egyfajta hidat képeztek a zsebkamerák és az "igazi", cserélhető obis tükrösök közt, így kapták a "bridge" megjelölést

aztán idővel digitális kompaktok közt is jelentek meg olyanok, amik külsejükben (zoomobi, kényelmes markolat) emlékeztettek a filmes bridge-ekre, ezért ezeket is kezdték így nevezni - anélkül, h ténylegesen át is hidalnák a két (kompakt és DSLR) kategóriát...

míg végül jött az egyetlen Sony R1, ami tényleg efféle híd a kompakt kategória megoldásaival, de a nagy érzékelő miatt tükrösökre jellemző képminőséggel - viszont azóta a Sony is utód nélkül állt le vele, így manapság ismét nincsen joggal hídnak tekinthető modell, csak küllemben

#557 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 21:43

gratula mindenkinek az új gépéhez :)
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#558 Felhasználó inaktív   RiCS 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 21:43

Volt, van egyébként cserélhetetlen zoomobis, tükörreflexes masina is, olympus e-10, camedia c2500l pl. :)

Ez a bridge kicsit olyan képlékeny fogalom, rá lehet húzni sokfélére.

#559 Felhasználó inaktív   Satriani 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 21:59

Idézet: Lauda - Dátum: 2007. dec. 15., szombat - 20:56

Egyenlőre tanulgatok, hogy mi hogyan merre, aztán meglátjuk obi terén mik lesznek az igények. :)

Én is gratulálok, jó választás a D40. Nem a világ legjobb gépe, de ennyi pénzért más sem ad többet.

Obik terén egy biztos: a kitobit rövidnek fogod találni. Ne kapkodd el a döntést a bővítésről, rágd meg jól, ér-e relatíve sok pénzt a 18-70 (D70 kitobi) + 70-300VR duó, vagy megelégszel a kitobival, és mellé veszel egy 55-200VR-t. Utóbbi is teljesen korrekt páros.

Ja, van még egy megoldás: ultrazoom (18-200VR). A rugalmasságon és a kompakt méreten kívül nem sok előnye van...

Szerkesztette: Satriani 2007. 12. 15. 22:05 -kor

#560 Felhasználó inaktív   Lauda 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 15. 22:23

Full auto minden.

TZ3:

Kép

D40:

Kép

Khhmmmm..... :think:  :Đ

Téma megosztása:

• (323 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.