HWSW Informatikai Kerekasztal: Rappelz (2) - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

• (167 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 70
  • 71
  • 72
  • 73
  • 74
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Rappelz (2) Ingyenes Gala-Net/NFLAVOR MMORPG

#1421 Felhasználó inaktív   Bewer 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 14. 21:00

amúgy pp siegre 64ember kell az 1ik oldalra és nem 128
de így is elég lagom van, valamikor meg se tudok mozdulni,multkor voltam dmr siegen másik klánnal és semmi lagom se volt dmr be max 1 kicsi, hát ha ilyen lenne pp is nagyon jó lenne :)

meg én is inkább külföldi guildba vagyok mert itt tudok angolul tanulni meg van 1-2 magyar akivel nem vagyok túl jóban

Szerkesztette: Bewer 2008. 05. 14. 21:28 -kor

Rappelz:
Yeti: Bewy              120/50  Soldier
        FirstSorc         100/40  Battle Summoner
Pet:  Ulquiorra        100+10  Nighthawk
        Grimmjow       100+10  Nighthawk

#1422 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 14. 21:30

Á, nekem semmi gondom azokkal, akik húznak erős, külföldi guild-be, inkább azokat nem értem, akik képesek csinálni második, harmadik magyar klánt, alig néhány emberrel. De igazából ehez sincs közöm, ha így esik jól, akkor legyen így.

#1423 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 11:01

Idézet: grimma - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 17:51

"a veszekedősdihez nem sok köze van a magyar voltunknak, inkább egyszerűen annak hogy emberek vagyunk."

Érdekes. A problémát (már ha ezt annak nevezhetjük) én a konfliktusokban résztvevők személyiségében látom. Az előforduló balhék java része értelmetlen, gyerekes zsörtölődés vagy irigység. Ne felejtsük el, hogy egy játékról és kikapcsolódásról van szó. Csakúgy, ahogy a való életben is, itt is vannak pofátlan, nagyszájú, idegesítő, tenyérbemászó, magának való figurák, akik nem elképzelhetetlen, hogy a való életben sem léptek a szocializáció útjára. Rájuk igaz főként, hogy mások kára az igazi öröm. Ismétlem magam: ez csak egy játék. Természetesen vannak benne kihívások, amiket megpróbál elérni a karakter, legyen az egyénileg vagy guildben, de nem teljesen érthető számomra, hogy ez miért zárja ki a kultúrált társas létezés vagy akár versengés meglétét. Azt veszem észre, hogy leginkább és azokkal van a legnagyobb probléma, akik nem helyén kezelik a "játékot" és deviáns viselkedésükkel igyekeznek kitűnni talán szürke életük kiegészítéseként vagy mármár pótlásaként.
Vicces példa volt erre egy tegnap party, amikor sin és champion azon veszett össze, hogy ki tankolja ss-t (mutogatták egymásnak a felszereléseiket, egyfajta f...lengetésként) és természetesen a stamina saver ellövése után jött rá a 2 "kihaénnem", hogy nem tudnak megmaradni egymás mellett 1 partyban -> bizonyos szinten tönkretéve ezzel a mi szórakozásunkat is.

Szerkesztette: LTom 2008. 05. 15. 11:08 -kor

#1424 Felhasználó inaktív   Andule 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 15. 11:13

Idézet: Piotr - Dátum: 2008. máj. 14., szerda - 16:47

Csak +4re használtam elementet, de oda is írtam o.O

Hihi, nem vettem észre sy. Akkor külön gratt a mákos kezednek! :D Meg neked is Dolce! :)

#1425 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 11:13

Idézet: Piotr - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 18:18

Hát ma naon jó napom van, whba volt +1 +2 meg +3 wis boost backupnak, ahból vettem egy +1eset 350k-ért. 2 +1=+2|||2 +2=+3|||2 +3+aes=+4 o.O
Ha lenne pénzem akkor most vennék csomó kártyát, dehát nincs :s

Ez viszont kifejezetten az, ami számomra elképzelhetetlen. +3as +4es kártyák gyártása ilyen lazán ?! Ráadásul mások is +3 +4 kártyákat füstölnek. Honnan van nektek ennyi ? :cool:

u.i.: Tegnap befüstöltem a 14. celestial sanctuary kártyát is. 7 próbálkozás után sincs +2. Végeredmény: +0
:reklamacio:

#1426 Felhasználó inaktív   grimma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 11:29

Jiihháááá, offtopic: bombariadó, a talált bomba ha elfüstöl elvitt volna engem is épületestül :). Köszönöm drága jó építészek, rendőrség, tűzoltók, tűzszerészek hogy evakuáltatok ^^.

Pio úgy csinálja a sok kártyát, hogy kőgazdag a pet és egyéb áru kereskedelemből.

Ltom: az előforduló összezörrenések többsége valóban az általad vázolt szitu, de van olyan is amikor nem lehet elitélni az összeveszést. Példát mondok: 55 éves apuka kilépett BHból mert nem tudta elviselni a fiatalság szabad szájú/trágár modorát. Nem itélném el sem az apukát sem a fiatalságot, hiszen az egész pusztán két kultúrális hovatartozás és megszokott kommunikációs módszerek ütközése.

Ugyanakkor SENKI se nézze már le, az ilyen jellegű ellentétek miatt kialakuló másod kis magyar guild létjogosultságát (carto szól neked is, egyedül azért jogos a lenézésed/haragod mert a másodkisguild néhány tagja szinté lenézi a BH stílust, és nem azért mert igazad van neked/Pionak/... vagy a másod kis guild vezetőjének).
Bocs a beszólásért, de véleményem szerint nem szabad azt várni hogy a kisebbség alkalmazkodik majd mindenképp, és nem szeretem amikor a kisebbséget támadja a többség. Teljesen jól megférnétek, ha nem próbálná meg valamelyik fél időközönként midnenképp ráerőltetni a másik félre a véleményét, modorát, stílusát ...  (és itt oda-vissza adok kapok van, nem állítom hogy csak BH próbálkozott ilyennel)

Ez persze az én véleményem, amit nem akarom egyikőtökre se ráeröltetni (hű de paradoxon), csak közlöm mit látok a 2 guilden kívülállóként.

Szerkesztette: grimma 2008. 05. 15. 11:42 -kor

Tortus:
Morkie, lvl12x Priest, Guild Angha
CiRoa, +25 lvl12x FairyQueen

#1427 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 12:08

Idézet: grimma - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 10:29

Ltom: az előforduló összezörrenések többsége valóban az általad vázolt szitu, de van olyan is amikor nem lehet elitélni az összeveszést. Példát mondok: 55 éves apuka kilépett BHból mert nem tudta elviselni a fiatalság szabad szájú/trágár modorát. Nem itélném el sem az apukát sem a fiatalságot, hiszen az egész pusztán két kultúrális hovatartozás és megszokott kommunikációs módszerek ütközése.

Érthető. De ez sem vitaalap :) Az 55 éves apuka is gondolhatta, hogy a "fiatalság" egy részének milyen a szava járása. Nem kötelező egy társaságban lenni azokkal, akikkel az ember nem szimpatizál. Ez egy döntés, de miért lenne ez elítélendő ? Nem szeretnék belefolyni a részletekbe, főleg mert nekem csak az itt olvasottakról lehet fogalmam, azt nem tudhatom, hogy mi van mögötte. De az itt látott flame alapján érzem csak úgy, hogy ez a "véres ellentét" szerintem túl van dramatizálva, főleg ha azt a tényt nézzük, hogy ez csak a Rappelz :)

Szerkesztette: LTom 2008. 05. 15. 12:09 -kor

#1428 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 12:53

Ehh... 55 éves apuka (most vagy Rytti-re gondolsz, őt nem ismerem, vagy Kitaszitottra, ő meg nem volt ilyen) ne lepődjön meg, ha egy tizenéveseknek készült játékban tizenéves beszólásokat olvas. Én 34 vagyok, néha engem is irritál néhány erősebb beszólás (ha olyanom van, még szólok is érte, de ez nem jellemző), de nem vagyok az itteniek közül senkinek az apja, nincs, nem is lehet beleszólásom. Persze ha a fiam is játszana, és beszólna valami zaftosat, akkor kapna egy akkorát, hogy a másikat a fal adná. Amúgy meg a guilden kívül is fog olvasni szépeket, hiába van chatfilter, valahogy összehozzák azért ánglisul is a szép kifejezéseket (sh!t és társai).

Amúgy a BH-ban igenis jó a hangulat, mennek a poénkodások, segítőkészek is, én is, ha kell partyba ember, először a guildlistet nézem meg. Vannak persze olyanok, akiknek rossz napja van, olyankor nem értik a tréfát, de ettől még nem esünk egymás torkának. Tehát mégiscsak a kisebbséggel van a gond akkor.

#1429 Felhasználó inaktív   LTom 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 12:54

Egyébként korábban írtátok a +8at, mint bűvös számot a felszerelések felhúzásában. Gondolom nehéz lenne statisztikát készíteni a tények ismeretének hiányában, de tapasztalatok alapján, nagy átlagban +8ig hány törésre számíthat az ember ? Például +8 armor +8 fegyver létrehozása körülbelül hány db eprot igényel ?
(+3ról indítva az enchantokat)

Szerkesztette: LTom 2008. 05. 15. 12:56 -kor

#1430 Felhasználó inaktív   grimma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 13:42

Ryttire gondoltam. Nem lepődött meg csak kilépett. Aztán mivel csak magyarul tud (ergo angol zaftosabb részletek nem zavarják) csináltak 2. magyar klánt. Pont azt amire beszóltál, hogy nemtod megérteni miért. Hát pl ezért, és szerintem ez kellően jó indok egy másodklán létezésére. Csak válaszoltam a "azokat nem értem, akik képesek csinálni második, harmadik magyar klánt, alig néhány emberrel" kérdésedre, no flame. És nem állítottam semmit a BHn belüli hangulatról sem vagy segítőkészségről :).

Csak Rytti az egyedüli aki kilépett BHból úgy, hogy nem egy "akik húznak erős, külföldi guild-be" hanem a kicsiny magyar klánba ment (Gepárdékat valami külföldibe láttam), ergo csak róla beszélhettél :p.

Tehát visszatérve a "Lehetne több is, de a Tortus kicsiny magyar közössége másolja a politikusokat, és nem képes nyugodtan, veszekedés nélkül egy csapatban megmaradni." mondatodra:
1. vagy Rytti (r5) aki ugye magyarban van, és kellően jó oka van hogy ott legyen
2. vagy rám és Gepárdra célzol mint r5+
2-esre azt mondtad nem ők zavarnak, maradt Rytti.
Erre ismét csak azt tudom mondani, az hogy magyar valaki nem kötelezi arra, hogy a Tortus legerősebb magyar klánjában legyen, ez nem ilyen jönnek a törökök védjük a hazát jellegű dolog, hogy komoly lelkitörés ha nem hűséges mindenki a "nagy magyar guildhez" és szidandó "széthúzás/elitélendő" dolog volna. Bocs ez már lehet kicsit flamejellegű. Tudom nem akartál megbántani minket, de ettől még azért az emberben marad a tüske a "Lehetne több is, de a Tortus ..." mondattól.

Én sose enchantoltam, szóval ebbe nem tudok segíteni, bocsi.

Szerkesztette: grimma 2008. 05. 15. 13:50 -kor

Tortus:

#1431 Felhasználó inaktív   Andule 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 14:16

Ha nins személyi ellentét szvsz össze lehetne hozni 1 allyt a kis/nagy guild-el s ha TAra vagy siege-re kell ember akkor megy a segítségnyújtás oda-vissza. Mivel nekem sincs rálátásom a teki szerverre természetesen ez is csak 1 elméleti véleménynyilvánítás. Amúgy meg friend list s csak azokkal kommunikál aki(ke)t bír.

Amúgy tudtommal a statisztikák szerint az mmo játékosok többsége 25+ korkategóriás. A fiatlabbak a még jobb reflexeiknek köszönhetően ált. az FPS-ek ill. klikkelőbajnokságok (RTS) terén jeleskednek.

#1432 Felhasználó inaktív   Darkside21 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 14:30

Ha megengeditek, hogy ebbe én is beleszóljak...
Mi például épp egy ilyen "másodguildet" csináltunk a haverral a Yetin. Egyébként semmi bajunk a nagyobb magyar guildekkel, (Yetin talán a Gumi lehet a legnagyobb, nemtom...) csak így volt épp kedvünk. Meg lévén, hogy nem vagyunk azok a nagyon aktív játékosok, nem is láttuk értelmét belépni a nagyobb guildbe. Viszont ha kell tudunk kérni segítséget tőlük, és ők sem fognak lenézni minket.

Hát nemtom, amíg lesznek magyarok, addig mindíg lesznek viták is  :D
WoW - Arathor
Morinaga Lvl. 71 Retri Pala <Vörös Sárkány>
Percyval Lvl. 62 Blood DK <Vörös Sárkány>

Guild Wars
Prince Morinaga Ranger/Monk [ImpH]

#1433 Felhasználó inaktív   grimma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 14:44

Andula ha jól tudom van személyi ellentét is, csak nem közvetlenül Rytti és Piotr között. Amúgy ötletnek nem rossz, de a korábbi flame threadekben már látható volt hogy "múltból idenyúló hagyomány" van BH és az új guild között is.

Ismer valaki pp-ben 3mobos szobát amiben mobok 111-113 vagy 110-112?

Szerkesztette: grimma 2008. 05. 15. 14:50 -kor

Tortus:

#1434 Felhasználó inaktív   Piotr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 14:59

Hát az előzőekre inkább nem írok semmit... vagyishát mégis...
Nekünk személyes ellentéteink vannak minden Rozsomákossal, úgyhogy itt alapból kizárva a segítségkérés/adás (vmeik taguk csodálkozott hogy kirúgtam, mert mindenki afk volt, kérdezett vmit senkise válaszolt, erre beírja hogy mekkora egy lúzer guild, csak amikor megjöttem visszaolvastam)
Más embernek meg az volt a baja hogy nem segítettünk bossba: egy ősrégi tag már 1 hónapja kérte hogy segítsünk, tegnap voltunk elegen egy jó kis bulihoz így elmentünk és megöltük neki. Megint másnak a "nemadunkingyensemmitse" stílusunk nem teccet: hát kíváncsi lennék hogy ha ők is játszottak volna már a kezdetektől akkor is így írnának-e, mivel mi igenis keményen megdolgoztunk azért amink van.
Kisebb magyar guildekre meg annyit írok hogy hogyne lenne bajunk velük, amikor pl az egyik tagja oan röhejes állítással jött hogy a BH meg fog szűnni hamarosan.
Uilyen vicces dolog amikor családos ember megkérdi hogy ezt meg azt mért csinálom aztán megkérdi hány éves vok, írom hogy 19 erre írja hogy akkor mindent ért (no life meg stb), aztán meg csodálkozik ha visszaírok hogy nekem azért nincs családom akikkel foglalkozni is kéne.
Meg ha avval jön vki hogy nincs összetartás a klánba: carto csinált magának +4 buff kártyákat, amik meg voltak neki (úgyszint +4ek, azok már a klán másik nagy szintű hunájánál vannak), én +9 macem meg +10 warrior armorom (r5) is másnál van, és még lehetne folytatni a listát.
Aktivitás miatt meg nemtom miért kell külön guildet csinálni, én csak azokat dobom ki akik szó nélkül 1 hónapig nincsenek játékba. Amúgy pedig mindenki szíve joga hogy kit/mit/miért utál, és mivel ez CSAK rappelz, így hosszú távú következményei nem is lesznek.
(((Sztori: anno nagyon rosszba voltam egy alakkal (waky XD), majd később megismerkedtünk és haverok lettünk, úgyhogy vajmi keveset számít hogy vki utál-e vkit vagy se, habár nem hiszem most akárkivel akivel rosszba vok haver leszek, dehát akkor is....))))
Gepáék guildje magyar, mekkoráékkal alapították....(legalábbis ha jól tudom)
Játékkorhoz meg hozzáírnám hogy BHban durván 70% ha nem több 20 év körüli vagy azalatti és nem egy barát/testvér/szerelmes :D pár is van benne

Én legtöbbször max 3 eproval eljutok +8ig, ha naon rossz napom van akkor tán 5.
Változott a mutatóm, 3 +5 7 +4 kártyám van már =)

Az is lett írva hogy gyerekes a flame, hát istenem az vagyok, ez van, az a dolgom (tanulás mellett) hogy jáccak, és én igencsak jól elflamelgetek akárkivel. Aztán írhatjátok hogy mien bunkó meg mittomén mi vok mert szekálok mindenkit, de nem izgat, mert RL senkit se piszkálok semmivel, és játékba azért teszem, mert.... hmmmm EZ JÁTÉK
na egyelőre ennyi, viszlát a köv flame folyamban

Szerkesztette: Piotr 2008. 05. 15. 15:08 -kor

Tortus szerver
BountyHUNters guild

Pi0tr            154/50 Soul Breeder

#1435 Felhasználó inaktív   grimma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 15:15

Nem témadtam BHt, nem mondtam hogy jogtalanul rugsz ki, nem kritizáltam hogy miért léptek ki, nem mondtam hogy nem segítitek egymást, nem értem miért védekezel, sorolod a példákat.

Én csak annyit mondtam, hogy ne szídjuk a klánon kívülieket csak mert kívül vannak, mert megvan a saját okuk (tök mind1 hogy igazuk van-e/igazságos-e az ok vagy sem, ez játék, sok-sok érzelemmel és nem gépekkel akik mindig logikusan érzelemmentesen cselekszenek), és az ő döntésük, és nincs semmiféle szabály ami előírná hogy magyaroknak mind 1 gui8ldben a helyük... vagy szabály ami kimondaná hogy aki nincs 1 guildben az széthúzó veszekedő szemétláda politikus.
Minden játékban/életben van konkurencia, ha nem lenne akkor kihez/mihez mérhetnétek magatokat. Örüljetek hogy vannak más magyar guildek is, ahelyett hogy keseregtek a "lehetnénk többen is"en.

Szerkesztette: grimma 2008. 05. 15. 15:17 -kor

Tortus:

#1436 Felhasználó inaktív   Piotr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 15:20

Most speciel nem neked írtam hanem úgy az összes eddigi cuccra ami jött (gik-nek, gepardnak, andule-nak, ltomnak meg a többieknek akik írtak).

Ha bunkó lennék azt írnám hogy ien emberek miatt nem kesergünk hogy nincsenek nálunk, engem nem érdekel hogy mennyien vagyunk, mivel akik vannak azok összetartanak és erősek.

Másik meg hogy nemtom hogy ki annyira optimista hogy konkurenciának nevezze másik guildet, dehát ja

Szerkesztette: Piotr 2008. 05. 15. 15:30 -kor

Tortus szerver
BountyHUNters guild

#1437 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 16:49

Azért  :lol:

Volt egy egyszerű válaszom Bewer azon kijelentésére, hogy 40+ R5 karit összedobnak PP siegre (mi meg az alienekből :Đ  álló Aura guild segítségével 40 embert is nehezen hozunk össze), tehát csak arra akartam rámutatni, hogy jelenleg PP siege elég nehézkes nekünk, de persze optimistán kell hozzáállni. Egy fél mondatban megemlítettem, hogy néhány magyar más utakon jár, erre jön a flame, hogy miközöm hozzá, meg ilyesmi. Fiúk, lányok, ez a téma engem hidegen hagy, nyugodtan el lehet hinni, nem fogok pszichológushoz járni, mert mekkorahun kilépett és csinált egy másik klánt. ;)

Innentől kezdve nem reagálok ilyen témára, felesleges szemetelés az egész.
:offtopic:

#1438 Felhasználó inaktív   grimma 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 17:05

Ok Carto túlreagálltam.
Kérdés ppről :) :
Ismer valaki pp-ben 3mobos szobát amiben mobok 111-113 vagy 110-112?
Tortus:

#1439 Felhasználó inaktív   SuMMeR 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 18:14

A jelölt helyen lévő mobok emlékeim szerint superior potikat dobtak, tehát 110+ szintűek, de lehet van köztük 109 is.

Egy rövid ideig voltunk ott full partyval, vártuk SS respawnját.

Csatolt képek:

• Csatolt kép: post-16-1210871683.jpg

#1440 Felhasználó inaktív   Piotr 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 15. 19:53

3 epronál törést értettem, nem eprot =)
Carto meg Morkie: elrontottátok szegény gyerek játékát :p
Tortus szerver
BountyHUNters guild