Tisztelt FórumGuruk!
Kb. 3 éves konfigomat nagyrészt lecserélném ,ebben szeretnék tanácsokat kérni.
Bár most irok ide először ,szoktam olvasgatni a HWSW fórumokat és nagyjából képben vagyok, de nem naprakész minden fronton. Minden hozzászólást köszönettel vennék.
A kiindulási pont (lehet mosolyogni, csak tessék

):
LAP ABIT BH7-E -csre
CPU INTEL CELERON A 2,4 -csere
HŰTŐ INTEL -csere
RAM 2x512MB DDR1 -csere
HÁZ ATX-400 -marad
TÁP 400W -marad
GPU SAPPHIRE RADEON 9600 128MB -csere
HDD 160GB+80GB (ULTRA-ATA/100) -marad
ODD SAMSUNG 16xDVD+-RW (ATA) -marad
BILL GENIUS SLIMSTAR -marad
EGÉR GENIUS NETSCROLL TRAVELER -marad
MONITOR BELINEA 17" CRT -csere
(röhögtem amikor elindult a Crysis :Đ )
A monitor cseréje már megoldott.
Ez lesz helyette: LG L225WS-SF (22'', 1680x1050, WSXGA+, 3000:1, 300 cd/m2, 5 ms) "has a 22 inch 5 ms TN panel."
Főleg játékra lesz ,filmnézés ,netezés, meg amit otthon szoktak a PC-vel.
A lap+proci+hűtő+ram+gpu cseréjét szeretném megoldani 80-90e Ft-ből , ha olcsóbban is kijön annak örülök (bár sokszor az olcsóbb a drágább) , de ne legyen több 100e-nél.
Lehetóleg olyan configot szeretnék ami (remélhetőleg) 2-3 évig nem igényel különösebb beruházást. Nyilván később váltani fogok SATA-s HDDkre , stb.
Hangkártyával azért nem foglalkozom ,mert minden lap-ban 7.1 HD Audio-van már ha jól láttam.
A következőkkel szeretnék tisztában lenni:
1. AM2 vagy Core 2 Duo-hoz vagyek lapot ?
(Egy lap+cpu amd-hez átlagosan 15e-el olcsóbban jön ki mint ha core 2 duo-t épitenék bár gondolom azt 2-3 év mulva lappal együtt cserélni kell, vagy nem?)
2. Ha majd tudom hogy AM2 vagy Core2 akkor kéne nekem egy megbízható, szép, gyors chipset.
(M2N vs. P35 ?)
3. CPU fronton csak arra lennék kiváncsi hogy ha föleg játékra lesz ,működik e a kissebb CPU-izmosabb Videókari megoldás ?
4. RAM... 2Gb Geil Ultra 800-as? Vagy létezik más ?
5. Videokártyára ugy számoltam olyan 30-45e fog jutni ,a fentiektől függöen. Ha jól tudom manapság a gémek az NVidia-t támogatják (jelent ez valamit amugy, vagy csak egy reklám a játék elején?) Bár tudom ez egy bő skála de biztos van tippetek mi a favorit ár/érték arányban 30-45e között. Esetleg érdemes e várni ezzel 1-2 hónapot?
6. A hűtéssel kapcsolatban még lenne egy apróság. Van egy 120as ház ventim és lesz egy majd az CPU-n. ezen kívúl kell pakolnom +hűtést a GPU-ra , házba , valahova ?
Minden tanácsot köszönettel veszek. Aki esetleg elolvasta és még válaszra is méltat annak BIG