HWSW Informatikai Kerekasztal: Milyen videókártyát vegyek? V. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (274 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Milyen videókártyát vegyek? V. Nézz be ide, ha új VGA-t szeretnél! Értékeld a témát: ***** 2 szavazás

#2681 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 18. 15:11

Idézet: fess86 - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 12:38

a legújabb,angol rivatunerrel megy. tévedtem,a kártyán csak 1 baszott nagy hűtőborda van,így érdemes húzni? lehet venni a videókártyára ventillátort?milyet érdemes venni?

Gondolom a telepítőlemezen lévő driverrel megy...
Mer' akkor sürgőssen cseréljed lefele!
Gyári cumó nem szereti rivatunertot!! :Đ
Szal guru3dről szedd le a legfrissebb moddolt windóz drájvert, telepítsed fel szépen, s aztán rakd fel a legújabb rivatunert.
Ja ELŐTTE a régi rivatunert, meg a régi drivert is UNINSTALL!!!!!
:reklamacio:
Aztán tegyé rá egy böhöm nagy ventit, monnyuk 12cm-es Zalmann-t, ellenállással, azt hadd menjen. :)
És akkor megnézzük mikor füstöl el a karid! (ami persze csak vicc) :Đ
Na, ma esti elfoglaltság asszem meglesz, ahelyett, h tanulná'.  :p

#2682 Felhasználó inaktív   fess86 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 18. 18:07

már nem cserélgetem a drivereket,ha ezzel is megy,amúgy a legújabb nvidia driver van fenn.
itt van kép a videókártyáról.a ventillátort rá lehet tenni a hűtőbordára mint a procinál? rivatunernél mit állít a core clock,amivel együtt megy a shader clock,és mit állít a memory clock? nah jó,a memory clock gondolom a vidikártya memóriáját húzza... szóval erre hogyan lehetne 1 ventillátort tenni,illetve az nem baj,ha így alulra fogja fújni a levegőt? alatta a hangkártya van

#2683 Felhasználó inaktív   Trebron09 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 18:14

Idézet: fess86 - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 19:07

már nem cserélgetem a drivereket,ha ezzel is megy,amúgy a legújabb nvidia driver van fenn.
itt van kép a videókártyáról.a ventillátort rá lehet tenni a hűtőbordára mint a procinál? rivatunernél mit állít a core clock,amivel együtt megy a shader clock,és mit állít a memory clock? nah jó,a memory clock gondolom a vidikártya memóriáját húzza... szóval erre hogyan lehetne 1 ventillátort tenni,illetve az nem baj,ha így alulra fogja fújni a levegőt? alatta a hangkártya van

úgy csináld, hogy a vga-re fújja a levegőt, fel tudod rakni rá a ventit pl. kábelkötegelővel (vagy drót).
:up:
Kreatív módon kell áramvonalasítani a stagnáló koncepciót!
.-= Vasak =-.

#2684 Felhasználó inaktív   fess86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 18:18

oksa.csak be tudom kötni,remélem nem bonyolult.azt a ventillátort majd utána kiírja vmi hogy benne van a venti,és h mennyi a fordulatszáma,esetleg még azt állítani is tudom?

#2685 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 18:22

Az lehet, de az nem tört driver.

Core=angol fordítógép, pl. szotar.sztaki.hu

Többire ugyanez.
Nehogy má' mindent mi csináljunk meg helyetted... :omg:

#2686 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 19:13

Idézet: fess86 - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 18:07

Ne töketlenkedj, veszel gyorskötegelőt pl kettőt és ráfogatod vele. A ventilátort meg ne a kártyára dugd (ha egyáltalán van erre lehetőség), hanem az alaplapra.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2687 Felhasználó inaktív   fess86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 19:17

oksa,bocs mindenkitől,de még soha nem csináltam ilyet,még nem is láttam,és nem akarok vmit tönkrebaszni

#2688 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 19:32

Idézet: fess86 - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 19:17

oksa,bocs mindenkitől,de még soha nem csináltam ilyet,még nem is láttam,és nem akarok vmit tönkrebaszni

Csak kreatívan :) Nem harap, nem olvad.
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#2689 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 12:53

Max füstöl, de ennyitől nem fog. Nem parázni.
Mi is így kezdtük, azt jól felbátorodtunk.  :D
Írj mi lett.
Szerk.:
Oda a végére egy ventit applikálsz, azt kész. Ja, azt a takaró lemezt jó lenne leszedni onnan, h hátulról is szellőzzön. Ja, rivatunerben a kis 3szögre nem tudsz rákattintani?
Ott kellene a kártya "rejtett" tartalékait előcsalogatni. Persze ha van neki, mint anno a némely 6800-nak.

Szerkesztette: carr 2008. 12. 19. 12:56 -kor

#2690 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 16:25

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy a  videokártya akkor is fogyaszt teljesítményt, ha a a monitor standby-ban van, azaz nincs kép?

Konkrétan ATI Radeon 9250 (kb 3 éves modell, passzív hűtéses) videokártyára gondolok, DVI-t használva. Egyszer valahol azt olvastam hogy ez a kártya kb 35W körül fogyaszt. De a kérdés az hogy akkor is ha nem megy a monitor?

Kösz
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#2691 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 17:02

Nem függ össze a 2, sztem.Ha tévedek, akko úgyis memmonnyák. :cool:  :omg:

#2692 Felhasználó inaktív   fess86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 18:04

nah,ma megtörtént a barkácsolás:D végül egy 8cm-es ventit kapott,mert csak olyan volt a boltban,ezt is míg az eladó megértette,hogy nekem nem konkrét hűtő kell a videókártyára csak 1 sima ventillátor,vagy 3 percbe telt... :s a core clock fel van húzva 630-ig, a memory clock 500-ig,és így fél óra gta 4 után volt 62 fokos a videókari. az expert tool és az everest is annyit írt ki.szerintetek ez nem túl meleg?a memory clock-ot merjem jobban felhúzni?a hőmérő az pontosan mit mér?ugye ha bezárom a rivatunert,akkor a beálított értékek visszaállnak a gyárira?

#2693 Felhasználó inaktív   fess86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 18:06

Idézet: carr - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 12:53

Max füstöl, de ennyitől nem fog. Nem parázni.
Mi is így kezdtük, azt jól felbátorodtunk.  :D
Írj mi lett.
Szerk.:
Oda a végére egy ventit applikálsz, azt kész. Ja, azt a takaró lemezt jó lenne leszedni onnan, h hátulról is szellőzzön. Ja, rivatunerben a kis 3szögre nem tudsz rákattintani?
Ott kellene a kártya "rejtett" tartalékait előcsalogatni. Persze ha van neki, mint anno a némely 6800-nak.

melyik 3 szögre gondolsz,amelyik középen van vagy amelyik alul?melyik takarólemezt kellene levenni?

#2694 Felhasználó inaktív   Taki0019 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 21:02

szevsztok
most vettem gépet egy 9800GT 1GB-s el és azt szeretném kérdezni hogy 2 év után SLI-re érdemes el beruházni? Ehhez kb milyen alaplap és hűtés kéne ha megéri.
És csak 9800GT t lehet mellé tenni vagy mást is?
THX

#2695 Felhasználó inaktív   batagy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 04:37

Idézet: batagy - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 16:25

Üdv!

Az lenne a kérdésem, hogy a  videokártya akkor is fogyaszt teljesítményt, ha a a monitor standby-ban van, azaz nincs kép?

Konkrétan ATI Radeon 9250 (kb 3 éves modell, passzív hűtéses) videokártyára gondolok, DVI-t használva. Egyszer valahol azt olvastam hogy ez a kártya kb 35W körül fogyaszt. De a kérdés az hogy akkor is ha nem megy a monitor?

Kösz

Magamnak válaszolva, tudományos kísérlet során leteszteltem ezt. :cool:
(Van egy teljesítmény mérőm amit konnektorba lehet dugni)

Szóval az ATI Radeon 9250 nem fogyasztott semmivel se kevesebbet idle állapotban mint használva.

Az újabb videokártyák állítólag idle állapotban már csak kb 10 W-ot vesznek föl.
Fordításaim: metapad, FileZilla, Avant Browser, VolumeTray, Dirkey, Regshot, HDD Thermometer, PDFCreator, Notepad++
Hifi Set 2: Squeezebox V3, Oppo DV-983H, Asus O!Play Mini Plus, Yamaha AX-497, Energy RC-10, CRT TV: Panasonic TX-28LD4P

#2696 Felhasználó inaktív   carr 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 09:59

Idle az a vga-nak idle, akkor nem a moncsidnak. És volt válasz is. :p

Fess: középen a kis 3szög. Ott előjön egy grafikus ábrákkal teli csík, h vga kari, dx, opengl, stb... ott részletesen be tudod állítani a cókmókot.
Memória csipszek hán ns-osak? Ha a chipre nézel van rajta csomó szám, betű, ki gyártotta stb.
Legutolsó számot nézd. Azzal oszd el az 1000et, s megkapod elvieleg  ? Mhz-et kellene tudnia az adott chipnek.Ja szorozd 2vel a ddr miatt.
Magot addig húzd, amíg nem fagy. :)
62C az még sztem elég alacsonynak mondható ha a max 90C(?)-t nézzük... Jól tudom az körül van a max maghő ennek a chipnek koleginák?

A hátsó lap, ami a vga mögött van, s eltakarja a szellőzést kifelé.

#2697 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 10:58

Idézet: Taki0019 - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 21:02

szevsztok
most vettem gépet egy 9800GT 1GB-s el és azt szeretném kérdezni hogy 2 év után SLI-re érdemes el beruházni? Ehhez kb milyen alaplap és hűtés kéne ha megéri.
És csak 9800GT t lehet mellé tenni vagy mást is?
THX

2 év múlva elfelejtheted, mert simán beelőzi majd egy közép kategóriás vga egymagában :)

#2698 Felhasználó inaktív   fess86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 10:58

Idézet: carr - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 9:59

Idle az a vga-nak idle, akkor nem a moncsidnak. És volt válasz is. :p

Fess: középen a kis 3szög. Ott előjön egy grafikus ábrákkal teli csík, h vga kari, dx, opengl, stb... ott részletesen be tudod állítani a cókmókot.
Memória csipszek hán ns-osak? Ha a chipre nézel van rajta csomó szám, betű, ki gyártotta stb.
Legutolsó számot nézd. Azzal oszd el az 1000et, s megkapod elvieleg  ? Mhz-et kellene tudnia az adott chipnek.Ja szorozd 2vel a ddr miatt.
Magot addig húzd, amíg nem fagy. :)
62C az még sztem elég alacsonynak mondható ha a max 90C(?)-t nézzük... Jól tudom az körül van a max maghő ennek a chipnek koleginák?

A hátsó lap, ami a vga mögött van, s eltakarja a szellőzést kifelé.

ezt a memória chipet nem nagyon tudom hol is kellene megnézni. akkor húzhatom még "nyugodtan" a core clock-ot és a memory clock-ot is?levettem a ház oldalát,így ott is szellőzik.
más:az everest azt írja ki,hogy hőmérséklet:1.cpu/1.mag 5    ez azt jelenti,hogy az 5'C-os? ilyen létezik?

#2699 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 11:11

Idézet: fess86 - Dátum: 2008. dec. 20., szombat - 10:58

más:az everest azt írja ki,hogy hőmérséklet:1.cpu/1.mag 5       ez azt jelenti,hogy az 5'C-os? ilyen létezik?

Létezik, vízhűtéssel, radiátorral az ablakban :D  Valószínűleg csak félremér. Frissebb everest nincs?

#2700 Felhasználó inaktív   fess86 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 20. 13:06

everest ultimate edition van meg

Téma megosztása:

• (274 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 133
  • 134