Opera II Simply the best internet experience
Elküldve: 2011. 01. 30. 20:50
Személy szerint text only zoomot nem találok, már csak ez választ el attól, hogy az Opera legyen a fő böngészőm.
Elküldve: 2011. 01. 30. 21:17
Idézet: Wile E - Dátum: 2011. 01. 30. 20:50
Személy szerint text only zoomot nem találok, már csak ez választ el attól, hogy az Opera legyen a fő böngészőm.
Carnivus nervous rex

Segíts nekünk, hogy segíthessünk másokon!
(Holnap délelőtt úgysem jó neki, mert nem engedem ki az ágyamból... Tündérvirág)
Elküldve: 2011. 02. 05. 15:11
Csatolt fájl:
-
wtf_opera.png (16,68K)
Letöltések:: 13
Elküldve: 2011. 02. 09. 20:53
Jó ideje a 10.10-es Opera-t használom, mert XP alatt az működött normálisan a különféle online video-kat tartalmazó oldalakon. (Pl. Youtube.)
Viszont Windows7 alatt azóta nem működik jól, amióta próbáltam a legújabb Java-t telepíteni. Annak a honlapján van egy online "ellenőrző", amely az online telepítést követően átvizsgálja a gépet, hogy gond nélkül beépült-e a Java a rendszerbe.
Nos az a furcsa, hogy nem épült be jól; pedig a telepítése során nem írt ki hibaüzenetet.
Azóta jóval lassabb lett az egész böngésző, s megint visszaköszön a régi probléma, hogy Youtube alatt csigalassúsággal tölt be egy-egy video-t, vagy be sem tölti, csak az első kb. 10-20%-ot, s ott megáll a "piros csík".
Van valami használható ötletetek erre?
Érdemes a 11.01-es változatra áttérnem? Az alatt a Flash és a Java alapú alkalmazások korrektül működnek?
"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."
Elküldve: 2011. 02. 19. 17:55

Szóval valami olyat keresek, mint a Firefox "inteligencs" címsora.

Elküldve: 2011. 04. 17. 17:50
Elég régóta használom az Orbit Downloader letöltés vezérlőt, teljesen meg vagyok vele elégedve mivel az általam használt összes böngészővel kompatibilis, elvileg, ez alól csak az Opera kivétel. A beállításai között ki lehet választani, mind a telepítésnél és mind a már feltelepített programnál, hogy működjön együtt az Operával, ez mind szép és jó de a valóságban más a helyzet. Amikor megvettem a laptopot akkor szépen ment is ez ahogyan kell de valami miatt az Opera hajlamos volt elfelejteni frissítése után, hogy össze kellene dolgoznia az Orbittal, ezt úgy lehetett orvosolni, hogy az Orbit beállításai között előbb ki majd visszakapcsoltam az Operával történő együtt működést és ezek után ismét ment minden ahogyan kellett. Ez egy ideig ment is de egyszer csak azzal szembesültem, hogy már nem lehetett visszakapcsolni az együtt működés mivel az Orbit arra hivatkozott, hogy az Opera nincsen telepítve. Ezen úgy lehetett segíteni, hogy a telepítőből állítottam be, hogy dolgozzon össze az Orbit és az Opera, így ez a kérdés is megoldásra került.
Újra kellett telepíteni a gépet és az újra telepítés után már nem tettem vissza az Operát mivel csak ritkán használtam és az Orbittal történő hadiállapota miatt sem volt a szívem csücske. Néhány héttel ezelőtt aztán rászántam magamat, hogy feltegyem a 11-es verziót és természetesen most sem volt hajlandó az Orbit a beállításai közül engedni az együtt működést az Opera telepítésének hiányára hivatkozva de már a telepítőből sem volt hajlandó befogadni az Operát ami ismételten betett a komolyabb használatnak de eljött a tegnapi nap amikor is felkerült a gépre az Opera 11.10 (pontosabban néhány nappal korábban de ez nem annyira fontos) és az Orbit 4.0.0.11. Előbb az Opera foglalta el helyét majd az Orbit következett. A szokásos módon most is bejelöltem a telepítőben, hogy dolgozzanak össze, mindig megteszem hátha szerencsém lesz, és a telepítés után örömmel vettem tudomásul, hogy ismét szent a béke, tudom használni a letöltés vezérlőt az Operából is, sőt a beállítások között is szabadon ki-be kapcsolgathatom a támogatást.
Valaki esetleg tudja mi lehet(ett) az oka ennek a rossz viszonynak?
Azzal, hogy ismét együtt tudnak dolgozni erősen gondolkodom azon, hogy átváltok Chrome-ról Operára mint alapértelmezett böngésző de még nem döntöttem. Szerintetek megérné áttérni vagy maradjak a jelenleginél? A váltás ellen szól a Facebook-kal való lassú működés, weboldalak lassú betöltése, Adblock Plus hiánya és a könyvjelzők ikonjainak alapértelmezett képe, nem a weboldalak fav ikonjait látom.
Szerkesztette: Gubek 2011. 04. 17. 17:51 -kor
Gigabyte F2A85X-D3H, AMD APU A8-6500@3,5 GHz with Radeon 8570D, CSX 8 GB RAM, Samsung 840 PRO 128GB + WD Red 1TB, Samsung SH-224DB/BEBE fekete OEM, Corsair VS450, Thermaltake Commander GS-III + Windows 7 Ultimate SP1 (64 bit) + Logitech Ultra-Flat Keyboard + Logitech Corded Mouse M500 + Dell SE2416H + Logitech X-530
Canon Pixma MP540
Internet power by UPC Fiber Power 120 with Cisco EPC3925 HGW + UPC Digital Gold + HBO MaxPak + Európa + Világ with Cisco HD DVR and Thomson SD DVR (fekete)
Elküldve: 2011. 04. 18. 07:59
Elküldve: 2011. 04. 18. 08:09
Idézet: Raynes - Dátum: 2011. 04. 18. 07:59
10.50-től (tehát három nagyobb verzió óta) ez az alapértelmezett, úgyhogy vagy valami régebbi változatot használsz, esetleg régebbi témát (mivel témafüggő), de hogy még a Google sem ad releváns találatokat (vagy csak a dátumot nem figyelted)...

Elküldve: 2011. 04. 18. 08:47
Szerkesztette: Raynes 2011. 04. 18. 09:11 -kor
Elküldve: 2011. 04. 18. 10:35
Idézet: Raynes - Dátum: 2011. 04. 18. 08:47
Igen, azért. De ez most így érdekes, mert eddig úgy gondoltam, hogy a DWM-től függ, mivel fizikálisan nem módosul a címsor (mint például a Winampban), csak rárendereli a füleket az eredeti címsorra. Ez egyébként akkor figyelhető meg a legjobban, mikor kifagy az Opera, olyankor ha felül vannak a fülek akkor eltűnnek és csak az aktív címsort látod.
De ha XP-n a Lunával nincs címsor, akkor passz, ugyanis ott még a GDI renderel mindent.
Elküldve: 2011. 04. 18. 11:06
Idézet: Penge - Dátum: 2011. 04. 18. 11:35
Lunával nincs címsor, de a Lunától még átszabva is elkap a hányinger. Érdekes a semmiből jött Chrome és az koppintós FF4 klasszikus nézetben is rárendereli a füleket a címsorra. Még egy dolog, amit Operáéknak pótolni kell.
Elküldve: 2011. 04. 18. 13:44
Idézet: Raynes - Dátum: 2011. 04. 18. 11:06
Miért? Az XP pár év múlva zuhanórepülésben fog csökkenni, az IE10 már a Vistát sem fogja támogatni. És amint már az idő párszor bebizonyította, ha valamit valaki elkezd, akkor a többi folytatni fogja. A szoftverfejlesztőknek minél kevesebb platformra kell fejleszteni, annál jobb.
Nem tudom miért van így, nem vagyok szoftverfejlesztő, de feltételezem, jó okuk volt így megoldani, akár sebesség, akár bármilyen más szempont játszott közre. Érdemes figyelembe venni, hogy az Opera nemcsak, hogy PC-n multiplatform (Linux, BSD, OSX, Windows), de még mobileszközökre, TV-re, Nintendo Wii-re is fejlesztenek.
A multiplatformnak vannak előnyei és hátrányai is. De ez, hogy klasszikus skinnel nem megy már nem sorolnám épp a nagy érvágások közé. XP-n én is imádtam a klasszikus skint (küllemre a mai napig tetszik), de Vistán és fölötte már erőforráskihasználás szempontjából is jobb az Aero. Memóriában megspórolsz 40-50 megát a klasszikussal, viszont mivel azt már a GPU rendereli, így gyorsabb lesz a rendszer. Meg az animációk (ami nem tetszik azt egyenként is ki lehet kapcsolni) is sokszor gyorsító hatást keltenek. Gondolok itt arra, hogy mondjuk árnyék effekttel ugrik elő egy ablak, míg klasszikusnál csak simán megjelenik, aztán a HDD olvasási sebessége miatt látszik, ahol bevillódzik az egész.
Egyébként tudom javasolni a Windows Blinds-t. Microsoftos fejlesztők csinálták, szóval nem buherál bele a rendszerbe és hátha találsz kedvedre való témát, amivel működnek a címsorba pakolt fülek.
Elküldve: 2011. 04. 18. 14:15
Az IE-vel meg kár bármit is összehasonlítani, mert egy szar. Rég lejárt az az idő, mikor "a" böngésző volt. A szabványok korában már csak egy a sok közül, ami csak Winen megy, az újabb verziók, csak új Wineken. Mac-en való támogatása csak formális. Még csak nem is a legjobb alternatíva, mert a M$-nak nem a böngészőfejlesztés a fő profilja, csak mellékesen azért fejlesztenek böngészőt is, mert kell valami alap a Windowsokba. Ha nem lenne a Windowshoz termékkapcsolva, már rég kihalt volna.
Elküldve: 2011. 04. 18. 14:38
Idézet: Raynes - Dátum: 2011. 04. 18. 14:15
Azért ez túlzás, hogy ennek köze lenne a részesedéshez, ugyanis elég kevesen használnak klasszikus nézetet ahhoz, hogy ez még egy 2-3%-os globálpiaci részesedést is érdemben módosítson.
Idézet
Az lehet, de globálisan, világviszonylatban (nálunk és Európában annyira nem, de ha hozzávesszük az USA-t, Ausztráliát és a többit, akkor más a kép) 50% körül van a részesedése a 3 (vagy most már 4) IE böngészőnek. Részesedés szerint, csökkenő sorrendben: IE8, IE6, IE9, IE7
A 9-es verzióval pedig sokan visszatértek IE-re, mert a Firefoxhoz és az Operához viszonyítva valóban elég gyenge még így is, de a Chrome-tól semmivel sem rosszabb, sőt!
1. Egyik sem tud alapjáraton semmit.
2. Mindkettőhöz vannak kiegészítők (bár ha az IE7 Pro-t átneveznék IE9 Pro-ra, akkor talán többen megtalálnák), de az IE-hez okosabbak. Chrome-hoz csak JavaScript alapúak és rengeteg a korlátozás, például belső lapokon, vagy HTTPS oldalakon nem működnek, ráadásul még a reklámblokkoló is csak DIV-eket rejt el CSS alapon, de nem blokkol rendesen. Scripteket sem tud rendesen blokkolni (lásd: Ghostery), hol blokkol, hol nem. Ezen a téren az IE legalább működik.
3. A hardvergyorsítás óta mindkettő veszedelmesen gyorsan tölti be az oldalakat és a böngésző is gyorsan indul (bár az Opera is, főleg ahhoz képest, hogy alapjáraton akkora tudása van, mintha a Firefoxhoz felraksz minimum 50-60 kiegészítőt).
Idézet
Ezt a közintézményeknek és cégeknek mondd, ahol a belső hálózatokat csak azzal mennek és a rugalmatlan rendszergizdák szerint a GPO konfig az isten és nincs is más alternatíva. Operában pont van (operaprefs_fixed.ini). Elvileg FF-ben is, a Chrome-ban nem tudom, de azt én sem javaslom céges rendszereken.
Az sem igaz, hogy ez az egy, amihez van fizetős support, mert olyan van Operához is.

Idézet
Ebben viszont egyetértünk. De mivel termékkapcsolva van, ezért még mindig ennek a legmagasabb a piaci részesedése és amíg a Chrome kétszer annyi Firefox usert "térít" meg, mint IE usert, és az IE9 visszatérésre késztet nem egy FF és Chrome usert, addig még egy jó darabig az is marad. Az Operának legalább stabil a felhasználóbázisa.
Elküldve: 2011. 05. 22. 10:04
Talán valamelyik nem is olyan régi Flash frissítés óta tapasztalom ezt (abból volt vagy fél tucat az elmúlt hetekben). Mi a frász ez? Plugineket - már azt a keveset amit használok - kilőttem, elvileg nem azok miatt van.
Szerkesztette: NeoPampalini 2011. 05. 22. 10:05 -kor
Elküldve: 2011. 05. 23. 09:03
Elküldve: 2011. 05. 23. 19:07

Elküldve: 2011. 05. 23. 21:40

Elküldve: 2011. 05. 24. 06:41