HWSW Informatikai Kerekasztal: Megújult a Bolhapiac! - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Megújult a Bolhapiac! Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 16. 11:53

Idézet: Lord - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 12:43

akkor minek van ez a topik egyáltalán?!

agyő hwsw

Hogy figyelembe tudjuk venni az észrevételeket. Visszacsatolás. Van egy alapvető különbség a között, hogy megkérdezzük a véleményeket valamiről, és a között, hogy megkérdezzük, mit csináljunk egyáltalán. Viszlát.

#262 Felhasználó inaktív   Gabibácsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 16. 12:00

Idézet: special - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 11:56

A bugreportodat vettük.

Kérlek, írd le egészen pontosan a következőket:

oprendszer pontos típusa
böngésző típusa

pl. Windows XP Professional SP2 (32 bit), Firefox 2.0.0.7

Tudom, leírtad, a böngésződet korábban, de az kevés ahhoz, hogy megvizsgáljuk.

Ha használsz bármiféle szűrő vagy manipuláló programot, akkor azt állítsd le. Azokat nem teszteljük.

Köszi a segítséget. Szóval:

Windows xp sp2 minden frissítés (32bites)
Mozilla Firefox 2.0.0.3
Adblock kiiktatva (cserébe egy google hirdetés is rácsúszott az ablakra, az alsó 3 hirdetés nem látszik miatta, remélem ez is segít valamit)

Másik gépen:

Windows xp sp2 majdnem minden frissítés
és mivel az otthon van , vagy ugyanez a firefox, vagy az eggyel korábbi
adblock-ot kiiktatva szintén nem megy

Danke.

Ha tudok még valamiben pontosítani szólj, és otthonról megcsinálom.
Ami még segíthet, be van állítva a legkisebb betűméret 14-re (hogy lássak is valamit), de ha ez okozhat ilyet akkor szólj és megnézem átállítva is otthonról.
--- Internet is just a bigger floppy disk ---

#263 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 12:11

Idézet: nyunyu - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 11:44

Igen, merheto a kulonbseg a ket skin kozott.

Bizony. Nem szabad lebecsülni a hegesztőszemüveg effektust. Nem csak a fogyasztásbeli különbségről van szó. Aki napi 10-16 órát van monitor előtt, azoknak minden apróság számít. Ha ennyi időn át egyfolytában világos színeket bámulunk, akár kicsi fényerőn, akkor szembecsukás után tovább tart, míg a szem megpihen és megszűnik a világos kép hatása. Ezen a sötét skin sokat segít. Aki nem hiszi, próbálja ki magán.
„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#264 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 12:30

Idézet: Warton - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 12:37

Félreértetted. Bekerül a kedvencekbe, de nem kerül kiemelésre, ahogy  normális fórum részeken.

Ez jogos, hianyzik, be kell epiteni.
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#265 Felhasználó inaktív   gemini 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 12:33

firefoxos flashblock-al megy az oldal, kék(hegesztős) skinnel.
viszont nagyon szép és jó a dobozkák (nagyon komálom a keresőszolgáltatás népszerűsítésést, lásd steampowered.com) használata, de ez tényleg kicsit nagyra sikeredett. mármint a doboz.
az (al)csoportokra bontás tényleg jól jönne, viszont a keresés és az eladás nem feltétlen kell, hogy külön legyen, épp elég a "vennék" fül előtte pirossal.
szerintem.
Asrock G43 Twins Full-HD :: Intel E4500 @ 2,90 Ghz + Xigmatek HDT-1283S :: XFX Radeon HD5850 OC 1024Mb :: 4096Mb Corsair DHX DDR-2 800Mhz :: 2x 320Gb WD Caviar SE16 + 320Gb Seagate Barracuda 7200.10 16Mb :: Sb Audigy 4 :: Coolermaster CM690 :: Enermax Modu82+ 425w :: Logitech G5 :: Dell 2007 WFP

Abit IP35-E :: Intel E2160 @ 2,90 GHz + AC Freezer 7Pro :: Sapphire Radeon HD3850 256Mb + Zalman VF900cu :: 2048Mb Geil Ultra DDR-2 800Mhz CL4 :: 250Gb + 500Gb WD Caviar RE :: Sb Audigy 1 :: AC Silentium T1 :: Arctic/Seasonic 350w :: Logitech G5 :: FuSi P19-2

#266 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 12:42

konfig:p3 600 512Sd ram wxp ie6 tarhonyafözelék céklával...

A bolhapiac úgy lagzik mint a zállat.Betöltődés siralmas,egyszóval gondoljunk a gyengus géppel bíró idősebb fáradtabb emberekre is...  :respect:

Szerkesztette: tikva 2007. 10. 16. 12:47 -kor

-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#267 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 12:56

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 13:42

konfig:p3 600 512Sd ram wxp ie6 tarhonyafözelék céklával...

A bolhapiac úgy lagzik mint a zállat.Betöltődés siralmas,egyszóval gondoljunk a gyengus géppel bíró idősebb fáradtabb emberekre is...  :respect:

jogos felvetés, megnézem gyengébb gépen is. együttérzek, nemrég még én is p3 750-en toltam az ipart.

#268 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 13:01

Idézet: special - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 11:43

"A lényeg: a többség számára fejlesztünk, és a hangadó kisebbség kívánságait figyelembe vesszük, és ha úgy döntünk, megvalósítjuk."

DE mennyire nem mindegy, hogy darabtöbbség(regisztráltak száma egy rakás inaktív userrel) számára, vagy HASZNÁLÓ többség számára.
És cinikusan írod, de szerintem titokban, legbelsőbb énetekben Ti is tudjátok, hogy a "fórum derekát" adó userek (és itt most halkan megjegyzem, hogy elsősorban nem magamról beszélek) a katonai skint használják... Sőt lefogadom, hogy berkeiteken belül is vérre menő csaták vannak/voltak erről, de aztán valaki, aki elegendő hatáskörrel is rendelkezik, hozott egy döntést...

Azért azt Te is tudod, hogy nem gondoltam az általad vázolt szofisztikáltságú statisztikára, de legjobb védekezés a támadás sokszor beváló stratégiája szerint visszájára fordítod a felvetést.

Nem vélelenül írtam AKTÍV felhasználót, és charlie sem véletlenül reagált egyből, szintén egy használható, azaz következtetések levonását lehetővé tevő adatot kérve.

Természetesen nehéz algoritmust gyártani a többség leképezéséhez, de a regisztrált userek aránáyval egyáltalan nem lehet elintézni.
Ti teljesen meg vagytok arról győződve, hogy a HASZNÁLÓ többség (és itt nem a többezres hozzászólókra gondolok) a kéket favorizálja?

#269 Felhasználó inaktív   Krinyo 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 13:03

Idézet

Sőt lefogadom, hogy berkeiteken belül is vérre menő csaták vannak/voltak erről, de aztán valaki, aki elegendő hatáskörrel is rendelkezik, hozott egy döntést...

Elveszitened. :D
72792 óra, 6649 anyag, 11 376 878 karakter (6772 A4-es oldal) = az én HWSW-m

#270 Felhasználó inaktív   Olympia 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 13:13

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 14:03

Elveszitened. :D

:respect:  Jó, akkor nem döntés volt, hanem szavazás, és valami panama folytán +1 szavazattal nyert a kék  :D

#271 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 13:22

Ez van, valtoznak az idok, hogy egy kozhelyet is irjak. Sokan kozuletek (nyilvan en is) mindenaron azt a HWSW-t szeretnetek latni, ami nem hogy az uj Bolha elott, de mar az elott evekkel sem volt jelen. Azok az idok elmultak. Sok minden megvaltozott, mi is es a HWSW is. A Bolha megvaltozasa ('multisodasa') csak egy sokeves foyamat kicsucsosodasa.
Olyan, mint amikor tudod, hogy beszedtel a felev folyaman egy csomo elegtelent, de megis mellbevag, mikor megbuktatnak. Inkabb fogadjatok el, hogy a megujulas egy szukseges es termeszetes folyamat.

#272 Felhasználó inaktív   smyle 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 14:56

Idézet: special - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 12:07

A fejlesztés nem jutifali, nem kiérdemelni kell, a HWSW alapvetően nem szociális vagy interperszonális kapcsolatban van a fórummal. A látogatókat igyekszik kiszolgálni, függetlenül attól, hogy pannonhalmi szerzetes, szorgalmas polgár vagy tömeggyilkos, mégpedig azért, hogy többen és többet használják a szolgáltatást.

Most én ezt a topikot egy kicsit bezárom.

Csak az a gond, hogy pont a régebb óta hwsw fórumot használók véleménye érdekel titeket a legkevésbé, akiket szerintem a legjobban kéne becsülni.
Nekem valahogy azaz érzésem, hogy egy ideje az itteni folyamatok már rég nem a látogatók elégedettségéről szólnak, mind inkább a hwsw saját érdekeiről.
Lehetne mondani úgyis, hogy azok felé fordul akiken keresztül (még)nagyobb hasznot tud húzni.
Teljesen világos, hogy a látogatók teljesebb kiszolgálása, vagy az újtól való óckodással példálózás, csak egy jó marketing duma, 1280-as felbontásban a felső reklámok meg csilli-villi dolgok a képernyő 4/5-ét foglalják el!  :down: Akkor miről is beszélünk? Ez tényleg k*rva jó nekem!  :down:
Ráadásul mindenki nézheti a gagyi fehér hátteret mert az aztán előrmutató fejlesztés, meg egyébként is mindneki vegyen LCD-t meg hasonlólat  :down: Komolytalan hozzáállás.
Ellehet játszani, hogy érdekelnek a vélemények ezekről a változtatásokról, de őszintén szólva én már ebben nem hiszek....
Csak így tovább srácok!  :down:

Szerkesztette: smyle 2007. 10. 16. 15:02 -kor

#273 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 16. 15:19

Idézet: Matykó - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 10:21

szerk Piftuka-nak: szerintem meg éppenhogy ömlesztve kellene megjeleníteni mind az eladó, mind a vennék dolgokat.
így sokkal nagyobb esély van arra hogy valaki véletlenül megtalálja a topicodat.
ha rendezetten akarod ltni akkor használd a keresőt.

Nem értek egyet veled.

Tény, hogy a régi Bolhapiac oldalain is "ömlesztve" voltak a legkülönfélébb témájú hirdetések, de ha már egyszer úgyis fejlesztés történt/történik, akkor miért ne legyen kategorizálva?

S akkor nem "véletlenül" (ahogyan te fogalmaztál) találják meg az ember topic-ját, hanem direkt módon, az átlátható alfórumstruktúrának köszönhetően.
"If i could fly, like the king of the sky..."

"A magad tetteiért akkor is te vagy a felelős, ha más a hibás."

#274 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 15:24

Idézet

Lehetne mondani úgyis, hogy azok felé fordul akiken keresztül (még)nagyobb hasznot tud húzni.

Igen, azok felé! Ezen dolgozunk!

1989. október 23-án, déli 12 óra 3 perc 28 másodperckor Szűrös Mátyás ideiglenes köztársasági elnök a Parlament egyik teraszáról kikiáltotta a harmadik magyar köztársaságot.
1990. június 21-én megalakult a Budapesti Értéktőzsde (BÉT).

Most lesz 18 éve, ideje lenne már megtanulni, miről szól egy cég.

Idézet

Ellehet játszani, hogy érdekelnek a vélemények ezekről a változtatásokról, de őszintén szólva én már ebben nem hiszek....

Nem játszuk el. Ha nem érdekelne, nem vitatkoznék itt veled. Ami viszont nem tetszik, és senkinek sem a cégnél, az sokak hangneme, meg a piszlicsáré dolgok miatt előadott nagydráma. Kérni lehet, követelőzni felesleges, mert nincs rá alap. Én már tettem Szabi felé javaslatot egy szimpla megoldásra, a collapse implementálására, amit be is írtam már ebbe  a topikba, de helyette nem tudom megígérni, hogy mi lesz, mi nem lesz.

#275 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 16. 15:27

Idézet: Krinyo - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 10:22

Egy bolhapiacon minden kaphato, nem hiszem, hogy nagyon reformalni kellene. A fo csapasirany latszik, mindig is latszott.

Félreértettél.

Az összetétel kapcsán nem a termékfajtákra gondoltam, hanem arra, hogy a jövőben a Bolhapiac valóban meg fog-e felelni a Fórumszabályzat 5. pontjának?

#276 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 15:28

Idézet: smyle - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 15:56

Csak az a gond, hogy pont a régebb óta hwsw fórumot használók véleménye érdekel titeket a legkevésbé, akiket szerintem a legjobban kéne becsülni.
Nekem valahogy azaz érzésem, hogy egy ideje az itteni folyamatok már rég nem a látogatók elégedettségéről szólnak, mind inkább a hwsw saját érdekeiről.

Nekünk egyformán fontos minden olvasó / látogató. Egy év alatt (tavaly októberhez képest) a fórum látogatottsága negyedével nőtt, ezek szerint mégis jól dolgozunk :).

#277 Felhasználó inaktív   Piftuka 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 10. 16. 15:35

Idézet: Ytse - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 16:28

Egy év alatt (tavaly októberhez képest) a fórum látogatottsága negyedével nőtt, ezek szerint mégis jól dolgozunk :).

Vagy a "régi motorosok" jól toboroznak!  :p

#278 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 15:42

Csakhogy nem ez az egynegyed adja az alapot arra, hogy bovult. Ugyebár egy forum akkor jo, ha sok tartalom van rajta. De a tartalmat nem mindenki egyenlo reszben produkálja, hanem a "mag". Tehát "mag" nélkül nem lesznek uj látogatok sem.
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#279 Felhasználó inaktív   Ytse 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 15:42

Idézet: Piftuka - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 16:35

Vagy a "régi motorosok" jól toboroznak!  :p

:respect:

#280 Felhasználó inaktív   special 

• project 2501
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 16. 15:44

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 16., kedd - 16:42

Csakhogy nem ez az egynegyed adja az alapot arra, hogy bovult. Ugyebár egy forum akkor jo, ha sok tartalom van rajta. De a tartalmat nem mindenki egyenlo reszben produkálja, hanem a "mag". Tehát "mag" nélkül nem lesznek uj látogatok sem.

Szerintem abba a hitbe se ringassátok magatokat, hogy a reklamálók = keménymag.

Téma megosztása:

• (68 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.