HWSW Informatikai Kerekasztal: Radeon HD3800 - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Radeon HD3800 RV670 Értékeld a témát: -----

#1021 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:08

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 18:06

A teljesítmény relatív: egy 3850-nel 10x7-es felbontásban egy Far Cry-ban háromszámjegyű FPS-t produkálok neked bármikor. De mondjuk egy 8800GT-vel Crysisban 25x16-os felbontásban AF-fel és AAval tuti nem mész 15FPS fölé. Picit kisarkítottam, de azt hiszem érthető, hogy miért viszonylagos a teljesítmény. Én valahogy úgy fogalmaznék, hogy mennyit akarok azért fizetni, hogy a teljesítmény/látvány igényemet kielégítse a termék. A 8800GT a csúcskategória alja, vagy a középkategória teteje - ez már csak szimantika. Így a 3870 is. Mert soha nem fogsz vele 25x16ban játszani, mert ahhoz már túl gyenge. Meg azért van nála gyorsabb kártya is. Drágább is.

dragabb van - de lenyegesen gyorsabb? ami jelentos elorelepes az altalad sarkitott felallasban. nincs.

#1022 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:11

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 18:02

a gt meg marad? :)
vagy pl ha a 8600gts jött volna elsőnek 8-as szériából az is felsőkategória lett volna? :)
áhh mind1, mit se számít :D

ha adok neked egy 7950gx2ot jo dragan, az szerinted ma felsokategoria?  :think:
vagy pl a g80 gts es a gt esete - a 8800gts micsoda? kozepkategoria also resze?

azert irtam, hogy viszonylagos.

#1023 Felhasználó inaktív   LiGhTSaBeR 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:13

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 19:06

minden szamitogeppel kapcsolatos oktatast azzal kezdenek, hogy a szamitogep ket reszbol all - hwbol es swbol. furi, hogy ez az amdnek most kezd leesni.  :think:

kivancsi leszek, hogy az nv merre indul - mert a chipseteknel a fobb iranyvonalt jelento amd ag szvsz egyre jobban kiesik, a gpus dolog meg teljesen a cpuk fele mozdul. ahol pedig eleg nagy szereplok vannak, olyan hatterrel, ami az nvnal nincs (gyartokapacitas, cpukkal kapcsolatos tapasztalat). minden azon fog mulni, hogy az milyen jovobeli architekturakat talalnak ki. - ha nagyon mosni fogjak a cpu-gpu vonalat, akkor az nv kihullik, vagy betarsul vmi nagy szereplo melle.

Az új AMD-nek nagyon sok minden most kezd leesni. Ne felejtsük el (ezt már valamelyikőtök okosan említette is), hogy alig egy éve került be az ATI az AMD keringésébe. Nyilván rengeteg ellentét, feszültséget kell ilyenkor elsimítani, több érdekellentét kerülhetett tavaly az asztalra, amik most kezdenek kisimulni. A HD3xxx sorozat talán erre a kisimulásra utal.

Nagyon fontosnak tartom viszont a platform szintű jelenlétet, amiről nem sok szó esik. Ebbe nem mennék most bele, mert nem itt a helye, de ha gondolod átvihetjük a beszélgetést offline-ba, ha dobsz egy PÜ-t valamilyen elérhetőségeddel.

#1024 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:14

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 18:11

én se azt írtam, hogy minnél drágább annál felsőbb, hanem a rajtárat emeltem ki
meg azt is írtam, hogy mind1 :)
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

#1025 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:15

Idézet: joshua7 - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 15:36

Örülj neki. Mennyiért vetted anno?

Iszonyat drágán. :)
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#1026 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:20

Idézet: BoGab - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 16:17

Én is úgy vagyok vele amúgy, hogy dupla gpus 3kmes kártya nem kell, de az nvidia duplanyákos förmedvényére sem vagyok kiváncsi... :)

Ezeknél a dual gpu-s kártyáknál még fontosabb az up to date driver, mert ha nincsen alkalmazás specifikus profil, akkor lőve van az egész teljesítmény. ATi-nál pont ez a bukkanó, hogy a havi 1 driverrel igen nehéz ezt megvalósítani.
Asus P8Z68-V, Intel Core i5 2500K@4.5GHz,Corsair A70 cooler, 2*4GB Kingston HyperX Blu XMP 1600MHz @ 1.5V, Sapphire 7970 OC Dual-X, Asus Xonar DX, Corsair AX750 750W, Creative Megaworks 550, Samsung 1TB F1 HDD, Dell U2311H

#1027 Felhasználó inaktív   Frosty 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:22

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 18:11

Első sorban, hogy egy kártya honnan-hová mivé minősül, azt a gyártók roadmapjei határozzák meg.

#1028 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:45

Idézet: FragMaster - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 18:14

én se azt írtam, hogy minnél drágább annál felsőbb, hanem a rajtárat emeltem ki
meg azt is írtam, hogy mind1 :)

nezzuk objektiven a dolgot - a besorolas mindig idohoz kotott. a kartyapiac egeszehez valo helyzetet ket dolog befolyasolja: az ar es a teljesitmeny. en azert irtam inkabb a teljesitmeny alapjan valo besorolast, mert az onmagahoz kepest konstans (a piachoz kepest nem), mig az ar a termek eletciklusahoz hasonlo ivet jar be minden szempontbol.

amugy frostynak igaza van: a gyarto is meghatarozza. ez alapjan a 8800gt meg felsokategoria, az amdnel is gondolom maradtak a korabbi analogianal - a x8xx a felso kategoriat jeloli (x6xx kozep, x3xx also).

osszessegeben az zavar be, hogy az arverseny miatt a korabbi kozepkategorias arban kinalnak felsokategorias teljesitmenyt - igy lenyegeben lecsusztattak az arakat, mert a nagyon extrem dolgokon kivul nem lesznek olyan dragak: a 8800nal a gts is vmi 120ba kerult, amikor elindult. most pedig az egychipes csucsot jelento g92es gts is 300 dollar lesz (70-80k). ez szvsz egyertelmu csokkento tendencia, aminek en orulok. utoljara kb ot eve volt hasonlo arszintje a kartyaknak - szinte felezodott (fel-haromnegyed ev alatt!).

ha a gtshez viszonyitunk, a korabbi arszintnek megfelelo gt ar egy eve ugyanugy 100 felett lett volna. ehhez tobb tenyezo es lepcso kellett - egyben nem ment volna.

#1029 Felhasználó inaktív   he7edik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:49

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 19:06

minden szamitogeppel kapcsolatos oktatast azzal kezdenek, hogy a szamitogep ket reszbol all - hwbol es swbol. furi, hogy ez az amdnek most kezd leesni.  :think:

kivancsi leszek, hogy az nv merre indul - mert a chipseteknel a fobb iranyvonalt jelento amd ag szvsz egyre jobban kiesik, a gpus dolog meg teljesen a cpuk fele mozdul. ahol pedig eleg nagy szereplok vannak, olyan hatterrel, ami az nvnal nincs (gyartokapacitas, cpukkal kapcsolatos tapasztalat). minden azon fog mulni, hogy az milyen jovobeli architekturakat talalnak ki. - ha nagyon mosni fogjak a cpu-gpu vonalat, akkor az nv kihullik, vagy betarsul vmi nagy szereplo melle.

Szal megveszi az IBM vagy a Samsung
Mióta PlayStation 3-am van megtértem :Đ

#1030 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:52

Idézet: LiGhTSaBeR - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 18:13

Az új AMD-nek nagyon sok minden most kezd leesni. Ne felejtsük el (ezt már valamelyikőtök okosan említette is), hogy alig egy éve került be az ATI az AMD keringésébe. Nyilván rengeteg ellentét, feszültséget kell ilyenkor elsimítani, több érdekellentét kerülhetett tavaly az asztalra, amik most kezdenek kisimulni. A HD3xxx sorozat talán erre a kisimulásra utal.

Nagyon fontosnak tartom viszont a platform szintű jelenlétet, amiről nem sok szó esik. Ebbe nem mennék most bele, mert nem itt a helye, de ha gondolod átvihetjük a beszélgetést offline-ba, ha dobsz egy PÜ-t valamilyen elérhetőségeddel.

szvsz akkor lesz igazi a fuzio, ha az amd gyartokapacitasat hasznaljak ki a gpuk gyartasara, ez nagy elony lenne az nvhoz kepest - ezt sem artana felismerni: ez egyertelmuen az nv achillessarka hosszutavra nezve.

pu megy, kivancsi vagyok az okfejtesedre.

#1031 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:55

Idézet: he7edik - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 18:49

Szal megveszi az IBM vagy a Samsung

onallosag ide vagy oda, de elegge az intel fele sodrodik. ott van meg egyhelyen minden, amire az nvnak szuksege lehet. az mas kerdes, hogy ez onallo cegkent szvsz nem megvalosithato.

meg amugy is: az ellensegem ellensege a baratom  :Đ

#1032 Felhasználó inaktív   And01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 16. 19:08

Lightsaber-t támogatnám egy kissé:
Amd-Ati kettősnek integrációval telt ez az egy év
ennek a tetejébe jött egy anyagilag megterhelő verseny!
Az új cuccokat fejleszteni kellett /sok pénz/
A meglevők bevételeiből ezt, valamint az Ati megvételéhez
felvett hitelt nem lehetett törleszteni!
Valamint gyártástechnika terén is lemaradtak /90nm es átállás 65nm-re/
Intel 65nm-ről 45nm-re.
Ráadásul egy csomóan elhagyták az Atit:mérnökök-vezetők
emiatt csúsztak a fejlesztések,és a meglevő projekteket az Amd is
valószínüleg megrostálta.
Mára már az integráció véget ért, a veszteség csökken, és a cég teljesen
talpra áll. /remélhetőleg/
Na meg jobb procit- videókártyát, és drivert gyárt-programoz.

#1033 Felhasználó inaktív   And01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 16. 19:20

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 18:45

nezzuk objektiven a dolgot - a besorolas mindig idohoz kotott. a kartyapiac egeszehez valo helyzetet ket dolog befolyasolja: az ar es a teljesitmeny. en azert irtam inkabb a teljesitmeny alapjan valo besorolast, mert az onmagahoz kepest konstans (a piachoz kepest nem), mig az ar a termek eletciklusahoz hasonlo ivet jar be minden szempontbol.

amugy frostynak igaza van: a gyarto is meghatarozza. ez alapjan a 8800gt meg felsokategoria, az amdnel is gondolom maradtak a korabbi analogianal - a x8xx a felso kategoriat jeloli (x6xx kozep, x3xx also).

osszessegeben az zavar be, hogy az arverseny miatt a korabbi kozepkategorias arban kinalnak felsokategorias teljesitmenyt - igy lenyegeben lecsusztattak az arakat, mert a nagyon extrem dolgokon kivul nem lesznek olyan dragak: a 8800nal a gts is vmi 120ba kerult, amikor elindult. most pedig az egychipes csucsot jelento g92es gts is 300 dollar lesz (70-80k). ez szvsz egyertelmu csokkento tendencia, aminek en orulok. utoljara kb ot eve volt hasonlo arszintje a kartyaknak - szinte felezodott (fel-haromnegyed ev alatt!).

ha a gtshez viszonyitunk, a korabbi arszintnek megfelelo gt ar egy eve ugyanugy 100 felett lett volna. ehhez tobb tenyezo es lepcso kellett - egyben nem ment volna.

Ezek a karik jövőbeli középkategóriát jelölik.
Ebből az következik hogy a jövőbeni csúcskártyák
überbrutálok lesznek!  :D
Ha a 8800gt a gtx nyakában van
milyen lesz az új gtx? :think:
Alighanem atomállat!!!
De én maradok a 3870-mellett fincsi lesz :respect:

#1034 Felhasználó inaktív   Chabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 20:07

HD3800 Series PowerPlay

HD3850 general: 26W / light gaming: 34W / intensive gaming: 98W
HD3870 general: 39W / light gaming: 51W / intensive gaming: 106W
Az igazi mazochista az, aki közúti ellenőrzésnél leáll mögéd, pedig le se intették!
Nem jött össze neki, továbbküldték...

#1035 Felhasználó inaktív   BoGab 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 20:13

Idézet: arn - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 19:55

onallosag ide vagy oda, de elegge az intel fele sodrodik. ott van meg egyhelyen minden, amire az nvnak szuksege lehet. az mas kerdes, hogy ez onallo cegkent szvsz nem megvalosithato.

meg amugy is: az ellensegem ellensege a baratom  :Đ

Mivel az intel is elkezd gpukat gyártani, így már csak ellenség marad :D
Khef: ebből az lesz, hogy nem lesz semmi értelmes...

We are the swarm. But we are becoming ... much... much more. For the final metamorphosis, has only just begun.

Nem őszinteségre, meg bizalomra kell alapozni egy kapcsolatot, hanem tcp/ip-re!

#1036 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 20:14

Millyaza light gaming? Úgy is rendelkezésre áll a max teljesítmény? És ha nekem mindig a max elérhető fps kell? Vagy hogy a bánatba működik ez? :)
- Where are we going?
- Let's go find out.

#1037 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 20:41

Idézet: And01 - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 19:20

Ezek a karik jövőbeli középkategóriát jelölik.

a jovoben lehet, de most nem. meg miert igy neveztek el oket?

#1038 Felhasználó inaktív   he7edik 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 21:07

737-30533 hotfix

ha ez igaz nagyon durvát dob a kártyákon
Crysis alatt

"elinditotam a legutolso mentest, nem nyultam az egerhez, 12 fps!
feltettem a hotfixet, restart, mentest betöltöm, ( 14-16fpsre gondoltam ) ehelyett elém baxa h 22 :D
Aztakurva."
Mióta PlayStation 3-am van megtértem :Đ

#1039 Felhasználó inaktív   arn 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 21:08

Idézet: he7edik - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 21:07

737-30533 hotfix

Crysis alatt

feltettem a hotfixet, restart, mentest betöltöm, ( 14-16fpsre gondoltam ) ehelyett elém baxa h 22 :D
Aztakurva."

12 fpsel jatszott - az mar beteg  :think:

#1040 Felhasználó inaktív   Pietrosz 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 21:09

Idézet: he7edik - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 21:07

737-30533 hotfix

Crysis alatt

Aztakurva."

Most azért kíváncsi lennék néhány összehasonlító screenshotra :] :D
- Where are we going?
- Let's go find out.

Téma megosztása:

• (128 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53