HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#1621 Felhasználó inaktív   Laca 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:06

Idézet: moq - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 12:59

Figyi!

a) nincs rajta hűsége -> mondja fel a szerződést
b) van rajta, így járt. A hűséget úgy vállalja, hogy ezekre gondol, teljesen mindegy milyen okból nem képes aztán betartani. Max méltányosságból kérheti az elengedését.

Vilagos vilagos es ertem is en! :)

Csak van egy olyan rossz erzesem, amivel a tesom is megszivta az elmut, hogy hiaba nevre volt irva a villanyora, az elozo tulaj tartozott, es megis a tesomeknak kellett kifizetni, mert ok laktak ott, ahol a tartozas fennallt.. de ez mar off! :)

De koszi az infot, megprobalom valahogy osszehozni, az biztos, hogy a szolgaltatas nekunk nem kell. A tobbit meg meglatjuk.

Ez a meltanyossag jonak tunhet, remelem a UPC is ugy gondolja...

laca

Szerkesztette: Laca 2007. 12. 28. 14:06 -kor

#1622 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:12

Az elmü picit más, mert közüzem, de ne menjünk bele. :)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1623 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 14:25

Idézet: Laca - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 14:06

Vilagos vilagos es ertem is en! :)

Csak van egy olyan rossz erzesem, amivel a tesom is megszivta az elmut, hogy hiaba nevre volt irva a villanyora, az elozo tulaj tartozott, es megis a tesomeknak kellett kifizetni, mert ok laktak ott, ahol a tartozas fennallt.. de ez mar off! :)

De koszi az infot, megprobalom valahogy osszehozni, az biztos, hogy a szolgaltatas nekunk nem kell. A tobbit meg meglatjuk.

laca

Idézet

De ezt a volt tulajnak kell kiharcolnia a UPC-vel nem pedig neked. Te semmilyen ügyet nem intézhetsz ebben mert nem a te neved áll a szerződésen és nincs meghatalmazás sem leadva a UPC-hez, hogy te intézkedhess az ügyben. Neked egy gyufaszálat sem kellene arrébb raknod ebben az ügyben. Amit szívességből megtehetsz pusztán annyi, hogy tájékoztatod azt aki ott lakott a lakásba, hogy rendezze le az ügyet a UPC-vel.

#1624 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 15:22

Ez pont az az eset, amikor a szerződő fél elköltözik, a levelezési cím már nem él. Ilyenkor a UPC kinek továbbítja a tartozást tartalmazó levelet? Szerintem ekkor ellehetetlenülő szerződésről beszélünk.
"Légy szerény mint én..."

#1625 Felhasználó inaktív   Tiffany 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 16:03

Nem vagyok egy panaszkodó fajta, de ez katasztrófa....  :(  :(  :(
Powered by 5 Mbit

Kép

Szerkesztette: Tiffany 2007. 12. 28. 16:04 -kor

#1626 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 16:31

Nem mondom, hogy ez állandó, mert láttam hasonlóan lassút én is.

Csatolt fájl:

"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1627 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 28. 16:43

Hogy is van ez a jelszavasdi? Egy jelszót használ a rendszer, de míg a levelezésnél mindíg működik, a selfcare résznél (beallítások módosítása, forgalommérés) x idő múlva lejár és ha nem eszméltem időben, hívhatom az ügyfélszolgát, hogy segítsen megváltoztatni?
A tévedés jogát fenntartom :)

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB
DTX-Box :: Koncepció

#1628 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 17:01

Idézet: HookR - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 16:43

Hogy is van ez a jelszavasdi? Egy jelszót használ a rendszer, de míg a levelezésnél mindíg működik, a selfcare résznél (beallítások módosítása, forgalommérés) x idő múlva lejár és ha nem eszméltem időben, hívhatom az ügyfélszolgát, hogy segítsen megváltoztatni?

Így van.

#1629 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 17:28

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 15:22

Ez pont az az eset, amikor a szerződő fél elköltözik, a levelezési cím már nem él. Ilyenkor a UPC kinek továbbítja a tartozást tartalmazó levelet? Szerintem ekkor ellehetetlenülő szerződésről beszélünk.

Nyugi, nem kell attól félni, hogy pár tízezres/százezres tartozást csak úgy futni hagy a UPC. nem jótékonysági intézméyn egyik multi sem :D

Amúgy én azt javasolnám, hogy az új lakó vállalja át a szerződéseket egy egyszerű névátírással, valamint értesítse arról a régi lakót, hogy ha nem fizeti senki se a számlákat, akkor a szolgáltató részéről fel lesz mondva a szerződés, és ilyenkor automatikusan beterhelésre kerül az összes igénybe vett kedvezmény, ami akár százezres nagyságrend is lehet attól függően, hogy mikor lett aláírva a szerződés, illetve havonta mennyi kedvezményt vett igénybe az előző lakó.

Szerkesztette: Adam84 2007. 12. 28. 17:32 -kor

#1630 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 28. 18:21

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 17:01

Így van.

És olyat nem lehetne, hogy néhány nappal előtte (mondjuk 3 vagy 7) küld egy levelet a rendszer a tetszőlegesen beállított címre, melyben figyelmeztet a jelszóváltoztatás esedékességére? Vagy van már ilyen, csak elkerülte a figyelmem?

"Consciousness is the uninterrupted stream of memories and simulations taking place within your brain using models of yourself, people you know, and other aspects of reality in order to accurately choose behaviours likely to result in the most beneficial outcomes."

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#1631 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 18:31

Idézet: HookR - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 18:21

És olyat nem lehetne, hogy néhány nappal előtte (mondjuk 3 vagy 7) küld egy levelet a rendszer a tetszőlegesen beállított címre, melyben figyelmeztet a jelszóváltoztatás esedékességére? Vagy van már ilyen, csak elkerülte a figyelmem?

Nincs ilyen és nem is tervezzük a potenciálisan érintett ügyfelek minimális száma miatt. Nagyrészük sosem lépett még be oda...

#1632 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 19:49

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 18:31

Nincs ilyen és nem is tervezzük a potenciálisan érintett ügyfelek minimális száma miatt. Nagyrészük sosem lépett még be oda...

Valami megoldást ki kellene ötleni, mert szerintem a többség nem tartja számon mikor kellene megváltoztatni. Javaslatok:
- Kezeljük a gyökerénél a problémát, ne változzon :D
- Legyen egy bepipálható opció, hogy ne változzon. így akit nem érdekel, annak rendszeresen változik.
- Legyen egy bepipálható opció, hogy küldje el a megváltozott jelszót a megadott és/vagy az alapértelmezett e-mail címre.
- Legyen egy bepipálható opció, hogy értesítsen, ha közeleg a változás időpontja a megadott és/vagy az alapértelmezett e-mailen.

:think:

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#1633 Felhasználó inaktív   Lazsa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 20:09

Idézet: HookR - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 20:49

Valami megoldást ki kellene ötleni, mert szerintem a többség nem tartja számon mikor kellene megváltoztatni. Javaslatok:
- Legyen egy bepipálható opció, hogy ne változzon. így akit nem érdekel, annak rendszeresen változik.
- Legyen egy bepipálható opció, hogy küldje el a megváltozott jelszót a megadott és/vagy az alapértelmezett e-mail címre.
- Legyen egy bepipálható opció, hogy értesítsen, ha közeleg a változás időpontja a megadott és/vagy az alapértelmezett e-mailen.

Javaslom az ötlet elfogadását, mivel 1221-et gyakorlatilag hetek óta lehetetlen elérni "átmeneti" túlterhelés miatt upc hálózatából !!!

Szerkesztette: Lazsa 2007. 12. 28. 20:11 -kor

Keeping the funk alive

#1634 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 20:38

Idézet: HookR - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 20:49

Gondolom a upc jobban tudja, hogy miért kell megváltoztatni, és nem véletlenül találta ki. Visszaélések is történhetnek ellopott jelszóval. Más bejelentkezhet az accoddal, neked nem lesz neted stb. De majd NSD pontosítja, ha valamit rosszul gondoltam.

#1635 Felhasználó inaktív   HookR 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 20:55

Idézet: stark100 - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 20:38

Gondolom a upc jobban tudja, hogy miért kell megváltoztatni, és nem véletlenül találta ki. Visszaélések is történhetnek ellopott jelszóval. Más bejelentkezhet az accoddal, neked nem lesz neted stb. De majd NSD pontosítja, ha valamit rosszul gondoltam.

Ez eddig is nyilvánvaló volt, nem ezzel van a gond, hanem hogy tovább nem terjedt a tudomány. Nem jó poén, hogy emiatt is a 'méltán híres' 1221-et kell hívogatni.

Ha zenét akarok hallgatni, inkább a saját gyűjteményem...  :)

Server Tower - 2in1
Server Tower - SSI MEB

#1636 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 21:00

Idézet: HookR - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 21:55

Ez eddig is nyilvánvaló volt, nem ezzel van a gond, hanem hogy tovább nem terjedt a tudomány. Nem jó poén, hogy emiatt is a 'méltán híres' 1221-et kell hívogatni.

Ha zenét akarok hallgatni, inkább a saját gyűjteményem...  :)

Online chat? Nekem már sikerült ott új jelszót kérnem, nem is egyszer. :)

#1637 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 21:01

Egyszer volt ilyen gondom, de online chaten kb 3 perc alatt kaptam új jelszót. Javaslom 1221 előtt azt próbálni.

szerk: megelőztél

Szerkesztette: stark100 2007. 12. 28. 21:01 -kor

#1638 Felhasználó inaktív   lipigab 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 21:21

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. dec. 28., péntek - 22:00

Online chat? Nekem már sikerült ott új jelszót kérnem, nem is egyszer. :)

Szinten ma valtoztattam jelszot a CHAT-en, mert nem engedett be a webmailbe.

Tenyleg idegesito, hogy allandoan a helpdesk-et kell nyaggatni. Tudom, valtoztassam meg idoben, de ha nem promtol akkor eszembe sem jut.

Ezen tenyleg valtoztatni kellene :(

#1639 Felhasználó inaktív   jeeves 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 28. 21:51

Nem tudom miért, de nekem már évek óta nem változtatták meg a jelszavamat, pedig használom (főleg forgalomnézésre, de néha a selfcare-re is felmegyek). Amúgy a jelszó önkényes törlése kifejezetten kultúrálatlan dolog lenne. Ha az internetbankoknál megfelel, hogy időközönként (kb. 2 hónap) felszólít a jelszó módosítására (régi jelszóval történő belépés után), de akkor is elfogadja újra a régit, akkor egy vacak internetnél minek kellene ennél szigorúbb rendszer?

#1640 Felhasználó inaktív   adam.k 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 28. 22:48

Tobbet mar en sem lepek.  Leesett, hogy ha mar betelefonalok, hogy adjanak uj jelszot, akkor igazabol mar be is irhatnak az uj mac cimet, es igy jelszo sem kell.  Nekik mindketto egysegnyi munka.  Es igy jelszo sincs, amivel barki visszaelhetne.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • 84
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.