HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#1661 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 31. 09:29

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 7:39

Én pár napja bementem az ügyfélszolgálatra, hogy befizessem a havi díjat és meglepetésemre az ügyfélszolgálatos önként és mosolyogva közölte, hogy mivel régi ügyfél vagyok (a UPC megalakulása óta veszem igénybe a szolgáltatást) kapok kedvezményt. Ez 3900Ft családi csomag árat és 1200Ft HBO árat jelent és nem kellett semmit sem módosítani, nem kellett se net-re se telefonra előfizetnem.

Szóval akkor mégis van legális lehetőség és nem kell fenyegetőzni sem lemondással, lefelé módosítással.  :D

Ha valakinek van mind a három szolgáltatásra előfizuja, a netből elég a medium és még vállal egy év hűséget, akkor kaphat kedvezményt.
Nekem azt mondta a hölgy a telefonban, hogy ez csak azért van csomagként hirdetve, mert az efik nagyrésze nem tudja, hogy mindenre köthet hűséget, tehát így nagyobb kedvezményt kap, és minden szolgáltatási bevétel fixálva egy évre garantáltan.

http://www.upc.hu/csomagok/triple_play

Ezek a csomagok ha valaki kiszámolja ugyanannyiból jönnek ki, mintha valaki külön egyenként köt hűséget (megjegyezném a gyakorlatban ez történik). Persze az alapfeltétel az elérhető legnagyobb kedvezményhez a háromféle szolgáltatás, és hogy egyikre se legyen aktuálisan hűség.

A nekem intézkedő ügyfélszolga azt mondta nagyobb internetcsomagokkal ugyanígy megköthető a dolog, a különbség az akciós árak közötti különbség lesz..

Szerk:
Visszahívásban senki ne reménykedjen! (megint túlzok! igen!) Nálam csak azt sikerült elérniük, hogy amig vártam a hívásra addig ketyegett a hűség nélküli magasabb (lista)ár, aztán mikor hívtam őket közölték, hogy visszamenőleg nem érvényesíthető! (pedig aki megigérte a visszahívást azt mondta rögzítette, és meglesz a módosítás az első hívásomtól számolva)
Egy panaszt megért nekem, remélem annak a libának is aki kamu információt adott, és jól levonják a fizetéséből legalább azt az összeget amit buktam miatta.

Szerkesztette: maxt 2007. 12. 31. 09:35 -kor

#1662 Felhasználó inaktív   Viktorka 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 09:51

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 8:39

Én pár napja bementem az ügyfélszolgálatra, hogy befizessem a havi díjat és meglepetésemre az ügyfélszolgálatos önként és mosolyogva közölte, hogy mivel régi ügyfél vagyok (a UPC megalakulása óta veszem igénybe a szolgáltatást) kapok kedvezményt. Ez 3900Ft családi csomag árat és 1200Ft HBO árat jelent és nem kellett semmit sem módosítani, nem kellett se net-re se telefonra előfizetnem.

Szóval akkor mégis van legális lehetőség és nem kell fenyegetőzni sem lemondással, lefelé módosítással.  :D

Én többször is jártam az ügyfélszolgálaton, de mosolyogva otthagytam fél óra várakozás után őket mindig.
Még szerencse, hogy november utolsó harmadában hívtam őket először, hogy január elsejétől szeretnék új hűséget a dec végén lejáró után, de akkor elhajtottak, hogy majd december közepén ráérek ezt intézni, meg ennyire előre nem is lehet (meg nekem is büdös a munka...)
Régebben, amikor igazán csóróság volt felém, és a legkisebb netre kényszerültem, akkor bezzeg tudtak a publikus árak helyett olcsóbbat ajánlani, csak ne módosítsak lefelé. Bevallom, most is valami hasonlóra számítottam.

#1663 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 13:38

Idézet: Viktorka - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 9:51

Régebben, amikor igazán csóróság volt felém, és a legkisebb netre kényszerültem, akkor bezzeg tudtak a publikus árak helyett olcsóbbat ajánlani, csak ne módosítsak lefelé. Bevallom, most is valami hasonlóra számítottam.

mi van a legkisebb net alatt? a legesleglegkisebbebb???  :Đ

#1664 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 14:18

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 7:39

Jé! Akkor az enyém is legális?  :D
És buék mindenkinek!
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#1665 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 08:15

Csak érdekességképp megjegyezném, hogy ebben a pillanatban a hirdetett sebességgel megy minden internetes szolgáltatás (mivel most a kontinensen sem neteznek túl sokan valószínűleg). Itt egyszerű a probléma: a UPC kicsit túlzásba vitte az oversellinget.

#1666 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 15:11

Idézet: Takeshi - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 8:15

Csak érdekességképp megjegyezném, hogy ebben a pillanatban a hirdetett sebességgel megy minden internetes szolgáltatás (mivel most a kontinensen sem neteznek túl sokan valószínűleg). Itt egyszerű a probléma: a UPC kicsit túlzásba vitte az oversellinget.

Továbbmegyek, ez minden nap így megy.
Kereken hajnali 1-től pontban délig minden megy max sebességgel. Utána beindul a p2p korlátozás ennek a sebességnek a töredékére állítva (1-2Mbit max.). Ide fejlesztették az új csomagok bevezetése előtti 3 Mbit-es netet (régi Classic esetében).

Korlátozásmentes új évet mindenkinek!

#1667 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 15:40

Idézet: BigDil - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 15:11

Továbbmegyek, ez minden nap így megy.
Kereken hajnali 1-től pontban délig minden megy max sebességgel. Utána beindul a p2p korlátozás ennek a sebességnek a töredékére állítva (1-2Mbit max.). Ide fejlesztették az új csomagok bevezetése előtti 3 Mbit-es netet (régi Classic esetében).

Korlátozásmentes új évet mindenkinek!

Igenám, de én nemcsak a P2P-ről beszéltem. Egy sima HTTP letöltés sem megy.

#1668 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 01. 01. 17:16

Idézet: Takeshi - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 15:40

Igenám, de én nemcsak a P2P-ről beszéltem. Egy sima HTTP letöltés sem megy.

Én megnézném valami jó közvetlen géppel, esetleg Linux liveCDvel azt a kanócot...
Make love not Wor.

#1669 Felhasználó inaktív   Takeshi 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 17:20

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 17:16

Én megnézném valami jó közvetlen géppel, esetleg Linux liveCDvel azt a kanócot...

Ennyire béna azért nem vagyok, bocs.

Hajnalban minden tökéletes volt. Azon kívül múlt év elején is teljesen használható volt még. Szeptemberben előfizettek egy csomóan, azóta haldoklik a dolog.

Ja igen, és továbbra is hangsúlyozom, hogy a P2P másodlagos nálam. Ha azt korlátozzák, azt megértem. Csak itt az a baj, hogy semmilyen szolgáltatás (HTTP sem) nem éri el a hirdetett sebességet.

Szerkesztette: Takeshi 2008. 01. 01. 17:24 -kor

#1670 Felhasználó inaktív   caratyuska 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 17:56

tényleg nagyon gány mostanában a csello,  nálam kb 1 hónapja küldöldre alig van sávszél

----atyuska----

#1671 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 18:25

Idézet: caratyuska - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 18:56

tényleg nagyon gány mostanában a csello,  nálam kb 1 hónapja küldöldre alig van sávszél

pedig NSD szerint a külföldi sáv alig van terhelve, még csúcsidőben is.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1672 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 18:30

Igen, ott szerintem kint szűk valami kapcsolat, a mi linkjeink köszönik, jól vannak..

#1673 Felhasználó inaktív   critical_source 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 18:47

Üdv!

Lehetséges az, hogy nekem nem lehet chello netem, de a két házzal arrébb lakónak lehet? Van UPC kábeltévénk, és most chellóra akarok áttérni.

#1674 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 18:59

Idézet: critical_source - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 18:47

Üdv!

Lehetséges az, hogy nekem nem lehet chello netem, de a két házzal arrébb lakónak lehet? Van UPC kábeltévénk, és most chellóra akarok áttérni.

Az ügyfélszolgálat néha képes ezt mondani, még akkor is, ha már egy hónapja be van kötve a net.
De nem kizárt valódi műszaki ok.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1675 Felhasználó inaktív   snakekiller 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 19:39

Üdv mindenkinek!

Egészen eddig (augusztusban kötöttük be a Chello mediumot) semmit sem érzékeltem a sokat szidott UPC-s p2p korlátból, de most (pár napja) mintha hirtelen megáldottak volna vele... Torrentek (utorrenttel) betonstabilan 50-52 körül jönnek, 6 egyenként, 10-20 kapcsolattal ugyanúgy, mint egyetlen 150-el. Mellette minden más eheti a max. sávszélet; HTTP, FTP meg gyönyörűen.

Eleve, hogyhogy most megkaptam a nyakamba, mikor 4-5 hónapig békénhagytak vele? Ha meg nem emiatt szívok, akkor meg mi lehet az oka? (WLAN Router (Linksys WRT54GL) mögött vagyok, nem tudom számít-e valamit.)

#1676 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 19:58

Idézet: snakekiller - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 19:39

Üdv mindenkinek!

Egészen eddig (augusztusban kötöttük be a Chello mediumot) semmit sem érzékeltem a sokat szidott UPC-s p2p korlátból, de most (pár napja) mintha hirtelen megáldottak volna vele... Torrentek (utorrenttel) betonstabilan 50-52 körül jönnek, 6 egyenként, 10-20 kapcsolattal ugyanúgy, mint egyetlen 150-el. Mellette minden más eheti a max. sávszélet; HTTP, FTP meg gyönyörűen.

Eleve, hogyhogy most megkaptam a nyakamba, mikor 4-5 hónapig békénhagytak vele? Ha meg nem emiatt szívok, akkor meg mi lehet az oka? (WLAN Router (Linksys WRT54GL) mögött vagyok, nem tudom számít-e valamit.)

Számíthat, épp tegnap futottam bele hasonlóba ugyanilyen routerrel.
Ha a torrent futott (korlátozva 15/5-re is!!), azon a gépen a weboldalak is lehaltak, míg a hálózat többi tagján ez nem jelentkezett.
Már kezdtem a pc-t gyanúsítani. Aztán a router kapott fél perc üzemszünetet, és megy minden, ahogy kell.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#1677 Felhasználó inaktív   addictive 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 20:15

Idézet: snakekiller - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 20:39

Úgy, hogy mostanság lett lehetősége/szüksége a UPCnek a korlátozásra a te környékeden. Nálam detto ugyanez, 1 hónapja még 600-al hasított, most max 50-el. Hálistennek csak alkalmanként használok torrentet, majd eztán éjszakára kell időzítenem, ha nagyobb a cucc.

#1678 Felhasználó inaktív   CorsairS 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 20:28

hupsz benéztem egy picit a dolgot, tekintsétek semmisnek  :Đ

Szerkesztette: CorsairS 2008. 01. 01. 20:30 -kor

#1679 Felhasználó inaktív   Zozo® 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 00:22

Új év, új mérés?  :think:  Nem látszik az utolsó két havi adat...
Linux For Human Beings

#1680 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 08:13

Idézet: Zozo® - Dátum: 2008. jan. 2., szerda - 0:22

Új év, új mérés?  :think:  Nem látszik az utolsó két havi adat...

Detto, jó, hogy nemrég lett az is újítva  :(

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 82
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.