HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#1981 Felhasználó inaktív   -=&rew=- 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 20. 01:53

Sziasztok!

Légyszi ne nyeljetek le, mert kerestem, de nem találtam a következő kérdésemre a választ.

Adva van ez a 86.101.155.1XX saját chellos ip-m, és nem tudom hogy fix-e, vagy nem...
Router mögött vagyok és ez bizony csak komplikálja helyzetet...
Ha fix, akkor lehet-e statikussá tenni/tétetni? Az előfizetés extreme 10/1.

Mindenkinek a válaszát előre is nagy tisztelettel megköszönöm!

Szerkesztette: -=&rew=- 2008. 01. 20. 01:54 -kor

#1982 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 20. 02:36

Csak egy kicsit olvassz vissza, 10 hozzászólást sem kell...  :smoker:

#1983 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 03:47

Egyébként annyira nem vált sűrűn... Lehet hogy földrajzi helytől függ, de nekem múlt nyár óta ugyanaz az IP-m... igaz, nem is nagyon ráncigáltam a modemet, egyszer rebootolt szoftverfrissítés címen, de akkor is maradt az ip.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1984 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 07:00

Idézet: -=&rew=- - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 1:53

Sziasztok!

Légyszi ne nyeljetek le, mert kerestem, de nem találtam a következő kérdésemre a választ.

Adva van ez a 86.101.155.1XX saját chellos ip-m, és nem tudom hogy fix-e, vagy nem...

beírhatod statikusra is, elfogadja a rendszer, én is így használtam vista alatt, mert az istenért nem tudott IP-t kérni, miközben xp alatt ment szépen.
fixen beírod a mostani értékeket, ip-netmask-gateway, aztán amig nem változik az ip címed addig működik...

#1985 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 09:02

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 9:18

Ilyen nyomott árak mellett szerintem már nem igazán lehet ajándékra számítani. Most sem ad a UPC semmilyen ajándékot.
Amíg pl. a chello classic/extreme ára nemrég majdhogynem 10000 ft volt, addig most már 8000 ft-ért hozzá lehet jutni. És ugyanez az árcsökkenés jellemző minden csomagra.
Valamint olvastam egy cikket ami azt írja, hogy a szolgáltatók mostmár nem is új előfizetők szerzésére, hanem a régiek megtartására kell, hogy koncentráljanak, mert a piac már telítődött, ugyanis havi 3500 ft-ot netre (chello minimum) már szinte bárki megengedhet magának, és a legnagyobb részük már elő is fizetett rá.

A minimumra nem éri meg előfizetni, mert 1 megás ADSL csomagok már vannak 2200Ft-ért. Viszon egy 4 megásért már többet kérnek mint az 5 megás chellóért. Nekem meg legalább egy 4 -5 megás kellene. eddig a Chelló a nyerő, de azért szétnézek még a piacon.
Kiváló minőségű ruhára vasalható matricák!
Saját képekről is!
http://matrica.try.hu

#1986 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 09:05

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 15:09

Gondolom a weboldalon minden aktuális akció kint van. Legalábis az ajándék Maserati GranTurismo ritkán van az apró betűs részbe dugva ;)

Köszi! Akkor most nincs ajándék.

Kb mennyi a bekötési idő kiépített vonal esetén?
Most is Chellóm van, csak céges, és azt hamarosan felmondják. Jó lenne tudni, hogy mikor rendeljem meg.
Cserélik a modemet, vagy marad?
Saját képekről is!

#1987 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 10:03

Idézet: -=&rew=- - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 1:53

Sziasztok!

Dinamikus ip -t oszt a chello.
En nem lattam statikus ip szolgaltatast upc lakossagi agon, de annyira nem is kerestem.

#1988 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 10:39

nalad nem kell bekotessel szamolni, mert ott a modem a lakasodban

Most is Chellóm van, csak céges, és azt hamarosan felmondják. Jó lenne tudni, hogy mikor rendeljem meg.

ha a ceged lemondja, akkor te kosd meg az uj szerzodest azonnal. talan 1221-en is el lehet intezni

modem marad

Szerkesztette: meghaltam 2008. 01. 20. 10:40 -kor

#1989 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 11:52

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 9:05

Köszi! Akkor most nincs ajándék.

Bekötési idő: 2-3 munkanap
Te döntöd el, hogy mikor mondod fel. Én tanácsolnám ,hogy legyen kb 3-4 munkanapos átfedési idő...
A modemet add le, mert ha cég nevén van most, akkor be fogják hajtani a le nem adott berendezés kártérítési díját a cégen.

Te kapni fogsz egy másik modemet, amit szerelő fog kivinni.

#1990 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 14:21

Na, most akkor melyikőtök állítása az igaz?  :)
Na, mindegy. Megtudom, hogy a cégem mikor mondja fel a szerződést, és utána intézkedem.
Saját képekről is!

#1991 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 15:05

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 15:21

Na, mindegy. Megtudom, hogy a cégem mikor mondja fel a szerződést, és utána intézkedem.

Mivel időarányos az elszámolás, tök mindegy mikor rendeled meg. Van hogy másnap jönnek szerelni, van hogy 3 munkanap múlva, nyilván nekik is az az érdekük hogy minél hamarabb. A topiktárs azért javasolta, hogy legyen kis átfedés, hogy ne maradj net nélkül. Hoznak majd új modemet Neked, amikor meg a cég lemondja, a régit majd  elviszik. Így a legtisztább, hogy kétszer kell jönniük, az meg nem a Te gondod. Nyilván meg lehet próbálni lezsírozni 1221-en, hogy a kettő egyszerre történjen, de szerintem egy multinál hülyeség ilyennel kavarni, mert többet lehet vele szívni, ha nem jól sikerül...

Szerkesztette: moq 2008. 01. 20. 15:06 -kor

Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1992 Felhasználó inaktív   gamecube 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 16:14

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. jan. 19., szombat - 21:28

Valamit valamiért. Én emlékszem arra az akcióra.

A szolgáltató sokkal jobb feltételekkel (tehát olcsóbban) adta neked a netet, te pedig ezzel együtt vállaltad, hogy nem mondod fel a kábeltévé szolgáltatásodat.

Ha ezt nem vállaltad volna, akkor most sokkal többe kerülne a neted, hiszen akkor csak abban az akcióban vehettél volna részt, ami azokra az előfizetőkre vonatkozott, akiknek nincs más szolgáltatásuk a upc-nél.

Asszem, hogy a chello minimum 4000 volt 1 év hűséggel, ha van más szolgáltatásod is (és meg is tartod azt a chello hűség végéig)), akinek pedig nincs, annak asszem 5500 ft.
Médiumnál: 6000 vs. 7500
Extreme: 8000 vs. 9400

Javaslat: ha drágának tartod, akkor válts olcsóbb, kevesebb csatornát tartalmazó csomagra. ha kell a mostani csomag, akkor pedig fizetni kell sajnos az általad említett mostani 5500 ft-ot.

pont ugy kértem, hogy ne legyen tv és ezért kell 7900 ft-t fizetnem, de a javitot szerzödés is ugy jött, hogy csak tv-vel de az összeget 6900-röl feltolták 7900-re

Szerkesztette: gamecube 2008. 01. 20. 16:17 -kor

#1993 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 19:25

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 14:21

Nem értem: ha minden marad, csak a számlafizető és az előfizetés tulajdonosa változik, miért nem csak névátírást kérsz és hosszabbítod meg a hűslget saját neved alatt? A meglévő chello előfizetők ugyanazt a hűséges árat kapják új hűség vállalása esetén, mint az újak.

Szerk: ráadásul megspórolsz egy ki- és bekötést, ami felesleges otthonülés a technikusra várva, etc.

Szerkesztette: Nagy Sarga Domper 2008. 01. 20. 20:00 -kor

#1994 Felhasználó inaktív   ladminka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 21:16

Idézet: Uthenger - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 8:00

beírhatod statikusra is, elfogadja a rendszer, én is így használtam vista alatt, mert az istenért nem tudott IP-t kérni, miközben xp alatt ment szépen.
fixen beírod a mostani értékeket, ip-netmask-gateway, aztán amig nem változik az ip címed addig működik...

Csak ha majd egyszer azt veszed észre, hogy a modemed azonnal újraindul, amint beállt online-ba, a statikus IP legyen az első, amit visszaállítasz DHCP által kiosztottra. ;)

#1995 Felhasználó inaktív   Kicsiati 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 22:16

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 19:25

Nem értem: ha minden marad, csak a számlafizető és az előfizetés tulajdonosa változik, miért nem csak névátírást kérsz és hosszabbítod meg a hűslget saját neved alatt? A meglévő chello előfizetők ugyanazt a hűséges árat kapják új hűség vállalása esetén, mint az újak.

Szerk: ráadásul megspórolsz egy ki- és bekötést, ami felesleges otthonülés a technikusra várva, etc.

Nem akarom, hogy a cégem tudja, hogy nekem továbbra is lesz internetem. (ha már ilyen szemetek, hogy nem fizetik tovább, akkor ne várják el, hogy itthonról dolgozzak.)

Egyébként lehet párhuzamban két chello? Úgy értem, hogy a régit még nem kapcsolták ki, de már az újat bekötötték. (Lehet, hogy lesz átfedés, mert nem tudom mikor mondják fel pontosan)

Tényleg, van valami türelmi idő? Ha pl. a cégem hétfőn lemondja, akkor azonnal ki is kapcsolják, vagy van pár nap, vagy megvárják a hónap végét?
Saját képekről is!

#1996 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 22:22

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 22:16

Egyébként lehet párhuzamban két chello? Úgy értem, hogy a régit még nem kapcsolták ki, de már az újat bekötötték. (Lehet, hogy lesz átfedés, mert nem tudom mikor mondják fel pontosan)

Lehet, semmi akadálya.

Idézet: Kicsiati - Dátum: 2008. jan. 20., vasárnap - 22:16

Tényleg, van valami türelmi idő? Ha pl. a cégem hétfőn lemondja, akkor azonnal ki is kapcsolják, vagy van pár nap, vagy megvárják a hónap végét?

Nincs. A lemondás dátumával szűnik meg a szolgáltatás is.

#1997 Felhasználó inaktív   -=&rew=- 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 23:05

Szóval nekem dinamikus ip-t váltó megoldásra volna szükségem a rapid probléma megoldásához.

#1998 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 20. 23:44

Sziasztok!
Kacsingatok a Chello felé.Fehérváron (Palotaváros)milyen a szolgáltatás?4 megás net lenne jó.Tudják tartani?P2P mennyire gáz?
Köszi!

#1999 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 06:53

Idézet: Tom-y - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 0:44

P2P mennyire gáz?

Ha megy éjjel a géped, akkor annyira nem :)

#2000 Felhasználó inaktív   Tom-y 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 21. 14:41

Idézet: moq - Dátum: 2008. jan. 21., hétfő - 6:53

Ha megy éjjel a géped, akkor annyira nem :)

Remek.Az ígért sávszélt tudják tartani nem p2p esetében?Pl:FTP letöltésnél.A 4megás adsl sose ment 3.7 mega fölé.Jobb lenne digitv-s net,csak még nincs kész a hálózat,időpontot meg nem tudnak mondani.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.