tessék, hazaérek melóból, és NINCS NET. modem+router restart után 3 perccel már van...
wpepi: válassza szét a UPC akkor a net meg a voip forgalmat külön dedikált sávszélekre. húzzon be egy külön kábelt csak voipra a házunkba, szinte biztos vagyok benne, hogy egy 5 megás drót bőven lefedi azt a pár db voip telefonvonalat amit a házunkban kitesznek az előfizetők.. ha 3 ember telefonál egyszerre, akkor már lehet hogy akár 50k adatforgalom is használódik az 5000k-ból... bruhaha
ugyanmár, hogy a voip miatt kell 5 megáról 1re korlátozni _mindenkit_? ezt te sem gondolod komolyan...
nem hiszem, hogy még 40-50 voip vonalat is ki kellene szolgálnia annak a koaxnak, amit én NETre vettem! aki nem tud sávot biztosítani az ne árulgasson medium, meg maximum csomagokat nagyképűen. írja bele a szerződésbe, hogy "mindegy mire fizetsz elő, úgyis ugyanazt kapod!"
lehet te a UPC-nél dolgozol azért véded őket ennyire, én a T-nél dolgoztam pár évvel ezelőtt, ha nem volt elég sáv valahol, akkor vittek oda, és kalapkabát..
érdekes, hogy a 280kbyte/sec letöltési sebességű hsdpa használatom mellett tudott mobiltelefonálni mindenki a környéken, ott nem kellett restartolgatni a modemet naponta többször, pedig az egy újnak mondható technológia.
valószínűsítem, hogy sokkal drágább egy mobiltoronyba belepumpálni a sokmegás sávszélt is, ráadásul a magyar rendesen rászokott a mobilra, sokaknak 2-3 telefonjuk is van, tehát egy mobiladótorony 100x terheltebb lehet voice-al, mint egy voip, vagy Matáv központ..
Szerkesztette: deuce 2008. 02. 18. 19:28 -kor