HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#261 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 29. 21:36

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 21:10

Azért mert ez a legnagyobb hálózati forgalmat generáló.  :omg:

Azt tegyük még hozzá, hogy a többszáz szál lefoglalása teszi a p2p-t mumussá. Egy ugyanakkora fájl letöltése p2p-n, akár százszor annyi erőforrást zabál, mint ftp-n.
Írtam már régebben, hogy az otthoni routerem is simán kiakadt, amíg a kölökkel vissza nem vetettem a szálakat a torrentprogramjában. Azóta viszont 24 órában megy az 5 gép és hónapok óta nem kellett resetelni. Ja, hogy a kölök lassabban jut hozzá a betevőhöz...? Legyen az ő baja.
Alapjában véve megfigyelhető a torrent pártolók és ellenzők között, hogy azok ellenzik a torrentet (magam is), mint p2p technológiát használó alkalmazást, akik még akkor kezdték szívni a háló agyát, amikor a torrent, mint olyan ismeretlen volt. Igaz akkoriban a szélessáv is gyerekcipőben járt és a letöltendő állományok is tizedakkorák voltak, mint ma, de úgyis lejött minden, ami kellet. (jó öreg 150 Ft-os mindenkinettel)
Oszt jött ez a Cohen gyerek és beleköpött a levesbe, ahelyett, hogy a konnektorba dugta volna a farkát, megalkotta a torrentet és vészesebben szabadította a hálóra, mint a legvadabb ddos támadást.

#262 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 21:42

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 21:36

Oszt jött ez a Cohen gyerek és beleköpött a levesbe, ahelyett, hogy a konnektorba dugta volna a farkát, megalkotta a torrentet és vészesebben szabadította a hálóra, mint a legvadabb ddos támadást.

:respect:  :respect:  :respect:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#263 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 21:46

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 21:36

Azt tegyük még hozzá, hogy a többszáz szál lefoglalása teszi a p2p-t mumussá. Egy ugyanakkora fájl letöltése p2p-n, akár százszor annyi erőforrást zabál, mint ftp-n.
Írtam már régebben, hogy az otthoni routerem is simán kiakadt, amíg a kölökkel vissza nem vetettem a szálakat a torrentprogramjában. Azóta viszont 24 órában megy az 5 gép és hónapok óta nem kellett resetelni. Ja, hogy a kölök lassabban jut hozzá a betevőhöz...? Legyen az ő baja.
Alapjában véve megfigyelhető a torrent pártolók és ellenzők között, hogy azok ellenzik a torrentet (magam is), mint p2p technológiát használó alkalmazást, akik még akkor kezdték szívni a háló agyát, amikor a torrent, mint olyan ismeretlen volt. Igaz akkoriban a szélessáv is gyerekcipőben járt és a letöltendő állományok is tizedakkorák voltak, mint ma, de úgyis lejött minden, ami kellet. (jó öreg 150 Ft-os mindenkinettel)

Rendben, akkor töröljük a hálózatban elfogadott protokollok közül a torrentet (p2p).
( Mint a 135-ös portot )
Én ezt is elfogadom.
CSAK ÍRJUK LE!
:reklamacio:

#264 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 21:48

Idézet: beni01 - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 20:59

Sziasztok!

Én egy laikus felhasználó vagyok de azért nagyon bosszant az UPC!
Extremem van, bár minimumnak sem válna meg.
Olvastam a hozzászólásokat  és leszürve az a véleményem hogy csak egy csomag van az UPC-nél!
Ez pedig az Átverő csomag és mindenki ezt kap csak más más összegért!
Gyöngyösön lakom és kb. egy hónapja olyan mint a lajhár.
Reklamáltam össze vissza és azt mondják hogy oké minden!
Ha a szerelővel beszélek akkor az a válasza hogy (szar) az egyész!!
Jövőhétre is várom megint!
Van esetleg aki Gyöngyösi és ilyen gondja van?

Üdv mindenkinek!

Nem vagy egyedül!
Amilyen király volt eddig Gyöngyösön, most olyan xar!!!!! :down:

Ma bementem az ügyfélszolgálatra (Gyöngyös), 14 ember várakozott, mindenki az internetes hölgyikére, és érdekes módon mindenki reklamált, hogy LASSSSSÚÚÚÚÚÚ!!!!!!!! :D
Rulez! :D  :D
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

#265 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 21:49

Idézet: KaSaX - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 21:46

Rendben, akkor töröljük a hálózatban elfogadott protokollok közül a torrentet (p2p).
( Mint a 135-ös portot )
Én ezt is elfogadom.
CSAK ÍRJUK LE!
:reklamacio:

Plussz a TC/IP protokollt is tilcsák be.
Monnyonle.
Kaccsója ki.  :reklamacio:
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#266 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 22:06

Idézet: Falánk - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 22:48

Nem vagy egyedül!

Fura, egész hétvégén semmi bajom nem volt a nettel, még a torrent is sebes volt. :think: Lehet, hogy nem is chellom van? :Đ

#267 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 29. 23:14

Idézet: KaSaX - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 20:45

De továbbra is azt állítom, hogy a szolgáltatás és annak minőségi,
mennyiségi, valamint idő és térbeni használhatósága nincs egyértelműen
benne az ÁSZF-ben. (sem)

Ezt írd meg az NHHnak is. Elég mailban, de rendes nevet/címet mellékelj. Úgy rugják picsán a szolgáltatót, mint az állat.
Make love not Wor.

#268 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 29. 23:55

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 23:14

Ezt írd meg az NHHnak is. Elég mailban, de rendes nevet/címet mellékelj. Úgy rugják picsán a szolgáltatót, mint az állat.

Nézd, igaz nem ma volt de kaptam már sűrű elnézést kérő levelet az Axelero-tól is.  ;)
A személyiségem pedig nyitott könyv az arra hivatottaknak.
Az NHH pedig szerintem nagyon jól tudja, hogy mi folyik itt, csak a jogszabályok
ilyen - olyan értelmezési lehetősége a kezüket köti.
Miért szerinted az NHH mit tud tenni - akár ebben az esetben - ?
Kiad egy állásfoglalást, mint a hűségszerződésekkel kapcsolatban ?
Nevetséges.

#269 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 00:26

Idézet: maxt - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 20:42

Inkább menj le a csekkel a postára, nehogymár a netbankkal kiteheld az agyonfejlesztett hálózatot. :D

:nevet: :nevet: :nevet: :nevet: :nevet: :nevet: :nevet: :nevet: :nevet:

Szerkesztette: Shadowman007 2007. 10. 30. 00:27 -kor

http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#270 Felhasználó inaktív   alex1989 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 02:47

Szerintem meg csak annyi, hogy nagyon gáz. Régen torrentezhettél 3 megával, most mek 30-cal döcöghetsz és itt okosítatok, aki a saját pénzét akarja élvezni abba nehogy már tőlem 200 kilométerre lévő okosítson fórumon... ennyi^^

Szerkesztette: alex1989 2007. 10. 30. 02:48 -kor

#271 Felhasználó inaktív   beni01 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 30. 06:26

Idézet: Falánk - Dátum: 2007. okt. 29., hétfő - 21:48

Nem vagy egyedül!
Amilyen király volt eddig Gyöngyösön, most olyan xar!!!!! :down:

Ma bementem az ügyfélszolgálatra (Gyöngyös), 14 ember várakozott, mindenki az internetes hölgyikére, és érdekes módon mindenki reklamált, hogy LASSSSSÚÚÚÚÚÚ!!!!!!!! :D
Rulez! :D  :D

Akkor ha tényleg ennyire szar a rendszer Gyöngyösön akkor a helpdesk-es faszik miért állítják azt hogy tökéletes minden?? (szinte kiokattak hogy én vagyok a hülye hogy azt állítom hogy szar)
Ők nézték a gépemet és azt állították hogy a rendszer tökéletes.
Elküldtek egy oldalra hogy teszt letöltést csináljak egy 1GB.-s fájlt tölcsek le, 4h58p írt ki letöltési időnek stabilan.
De így is azt állítják hogy minden oké!
Alig várom a jövő hét szerdát hogy jöjjön a szerelő kolléga és össze eresszem a helpdesk-es faszival mert addig innen el nem megy míg ki nem mondja  valamelyik, hogy szar a rendszer!!!
Persze az egészben az a poén hogy a szerelő eddig nem volt hajlandó kijönni (kétszer)mert tudja hogy szar az egész!
Most majd bizonyíthat!

#272 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 07:22

Idézet: beni01 - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 6:26

Akkor ha tényleg ennyire szar a rendszer Gyöngyösön akkor a helpdesk-es faszik miért állítják azt hogy tökéletes minden?? (szinte kiokattak hogy én vagyok a hülye hogy azt állítom hogy szar)
Ők nézték a gépemet és azt állították hogy a rendszer tökéletes.
Elküldtek egy oldalra hogy teszt letöltést csináljak egy 1GB.-s fájlt tölcsek le, 4h58p írt ki letöltési időnek stabilan.
De így is azt állítják hogy minden oké!
Alig várom a jövő hét szerdát hogy jöjjön a szerelő kolléga és össze eresszem a helpdesk-es faszival mert addig innen el nem megy míg ki nem mondja  valamelyik, hogy szar a rendszer!!!
Persze az egészben az a poén hogy a szerelő eddig nem volt hajlandó kijönni (kétszer)mert tudja hogy szar az egész!
Most majd bizonyíthat!

A_Sz_F 60. oldala: garantalt letoltes 100kbit/s, garantalt feltoltes 32kbit/s ha nalad ettol gyorsabb, nincs mirol beszelni

#273 Felhasználó inaktív   beni01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 08:19

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 7:22

A_Sz_F 60. oldala: garantalt letoltes 100kbit/s, garantalt feltoltes 32kbit/s ha nalad ettol gyorsabb, nincs mirol beszelni

Akkor szerinted így tökéletes minden?
Miért van akkor több csomag az UPC-nél?
Lenne egy ami úgy szolna hogy 0-tól valameddig, ennek ára ki hogy gondolja 3590ft-től 12900Ft-ig fizethet a kasszánál. Persze akkor nem is kellene az ASZF-ben sebességgel foglalkozni.
Fogadjunk te nem Gyöngyösön laksz és nem Chellód van és persze nincs is gondod a nettel!
A te álláspontod szerint akkor ürüljünk hogy egyáltalán van valai sebesség?
Fogyasztóvédelem is így gondolná?
Bocs hogy okoskodok!

#274 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 08:27

Idézet: beni01 - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 8:19

Fogadjunk te nem Gyöngyösön laksz és nem Chellód van és persze nincs is gondod a nettel!
Fogyasztóvédelem is így gondolná?

nem gyongyoson lakok ( bar ismeren a vasutas kocsmat a kisvasut mellett ahol isteni a froccs  :up:  ) de van chellom, tobb is, tobb varosban. elegedett vagyok vele, nekem is lassu estenkent a fajlcserebere, sot neha szolgaltatas sincs. elotte adsl volt ami egy ev alatt kb 2x nem mukodott, igaz akkor 2mbit-ert 12e-t fizettem ( meg az emeles elott volt 2mbit ). fogyasztovedelemmel nem erdemes fenyegetozni: ha upc teljesiti a szerzodesben vallaltakat, akkor nincs mit tenni.

#275 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 08:47

Idézet: beni01 - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 8:19

Miért van akkor több csomag az UPC-nél?

Mert a csomag maximális sávszélességét akár el is érheted. De mivel itt nem az van, hogy a csomagban feltüntetett Mbps garantált sebesség (ezt a UPC sehol nem is hirdette) hiszen ezt a maximális értéket csak akkor éred el ha a hálózat nem túlterhelt ezért van az ÁSZF-ben a garantált sebesség feltüntetve. A garantált sebesség pedig azt jelenti, hogy mindig, minden körülmények között (ha csak nincs hálózati hiba) biztosítja neked a szolgáltató. A maximális sebesség meg azt jelenti, hogy maximálisan annyi lehet ami ugyebár nem garantált értéket jelent. Tehát a sávszélesség alakulása a garantált és a csomagban feltüntetett maximális érték között kell, hogy mozogjon ill. jobb esetben el is érheti folyamatosan a maximálist.

Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 30. 08:51 -kor

#276 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 08:51

egy kicsit OFF, de hát végülis júpíszís topic vagy miacsuda... :think:

lassan 2 hete eltűnt az előfizetői tv-csomagunkból 2 adó, a sport1 és a sport klub.
gondoltuk biztos azért, mert bejött az mtv, és pakolgatják a csatikat.
próbáltuk megkeresni, de egyszerűen "nincs sehol". (XI.ker, villányi környéke)

ilyenkor nyaggassam a szolgáltatót hogy miabűbánat ?  :think: vagy felesleges?

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2007. 10. 30. 08:51 -kor

#277 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 09:00

Idézet: Coppermine - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 8:51

egy kicsit OFF, de hát végülis júpíszís topic vagy miacsuda... :think:

lassan 2 hete eltűnt az előfizetői tv-csomagunkból 2 adó, a sport1 és a sport klub.
gondoltuk biztos azért, mert bejött az mtv, és pakolgatják a csatikat.
próbáltuk megkeresni, de egyszerűen "nincs sehol". (XI.ker, villányi környéke)

ilyenkor nyaggassam a szolgáltatót hogy miabűbánat ?  :think: vagy felesleges?

-C0pp3rM!n3-

Melyik csomagban vagy? Mert a Sport1 és a Sport Klub csak a teljes azaz a családi csomagban jön. A kisebb csomagokban nincs benne (a központi fejállomás esetén).

Ha a központi fejállomásról kapod a műsort akkor a Sport Klub a 655.25MHz frekvencián, a Sport1 pedig a 735.25MHz frekvencián jön.

#278 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 09:42

Üdv!

Panaszkodni nincs sok okom:

Salgótarján: Extreme:

Kép

uTorrent:
Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Nem nagyon látszik, de indítás után felmegy 2410-re és fixen ott is marad.

Gyöngyösieknek kitartást, nekem is nagyon szar volt régebben, de már jó ideje ilyen éjjel, nappal.
Azért írom, hogy lássátok, van ahol minden rendben van, még a p2p sem lassú.

Viszont azt szeretném kérdezni tőletek, hogy hogyan tudnám a forgalmamat csökkenteni, illetve milyen módszerek vannak még?

Régebben ha a p2p forgalmam a chellós tartományokra korlátoztam, elvileg azt nem számolta.
Most is így van még?
Ha igen akkor mik a jelenlegi tartományok, mert úgy hallottam bővült...

Illetve van-e olyan pár nap, mikor már nem számol a mérő, pl a hónap vége felé és ha igen mely napok ezek? Mert ha van ilyen, akkor érdemesebb lenne ezekre a napokra ütemezni a nagyobb letöltéseket, illetve szűrő nélküli forgalmat...

Továbbá tudtok-e még valami egyéb forgalomcsökkentő módszert?

Ja, és sikerült elérnem 3 hónap alatt a 750 GB-ot. Felbonthatják a szerződést, vagy csak lassítani fognak?

Előre is köszi a válaszokat.

Szerkesztette: Hófogó 2007. 10. 30. 09:45 -kor

#279 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 09:51

Idézet: Hófogó - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 10:42

Ja, és sikerült elérnem 3 hónap alatt a 750 GB-ot. Felbonthatják a szerződést, vagy csak lassítani fognak?

Előre is köszi a válaszokat.

csak lelassítanak a 10ed sebességre minden hónapban, ahol az elmúlt 3 hónap átlaga 250GB alá nem megy.

#280 Felhasználó inaktív   Hófogó 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 09:53

Közben keresgéltem...
ÁSZF:

"Ha a hozzáférési pont forgalma meghaladja az extrém használatnak minősülő átvitt adatmennyiséget, akkor a Szolgáltató az adott előfizetői hozzáférési ponton keresztüli adatforgalom sebességét a 2. számú Mellékletben foglaltak szerint jogosult korlátozni. Amennyiben az előfizető a szerződésszegést a szolgáltató jogkövetkezményekre történő felhívása esetén sem szünteti meg, azaz adatforgalma az értesítést követő hónapban ismételten meghaladja a 250 Gigabyte adatmennyiséget,, a szolgáltató a szerződést a 11.3.1 pont rendelkezéseinek megfelelően felmondhatja."

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.