HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#101 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 27. 09:49

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 10:14

Azért mert ennél a szolgáltatónál nem hasít a torrent? Ugye nem gondolod, hogy ettől lenne megbízhatatlan? Mert ha igen akkor te még soha nem találkoztál olyan szolgáltatóval ahol valóban pocsék, megbízhatatlan a szolgáltatás.

Nem csak a torrentről beszélek.
Kemény 2 évis ment a szívás!!!
Napi szinten szakadás többször, magas ping (több száz) soroljam???

felesleges.....
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#102 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 09:54

Idézet: maxt - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 10:44

Jesszusanyám!

Miért akar nekem két UPC-s Digit eladni?

Csak egy. Én nem vagyok UPC-s  :D  UPC-ből csak kábelTV van nálam. Én az ADSL-t választottam  :)

#103 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 09:57

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 10:49

felesleges.....

Ez a géped és központ között? Fentebb már kifejtettem, hogy a szolgáltatók csak a géped és a központ közt tudnak garanciát vállalni a kommunikációra. Az, hogy más irányba milyen az már nem kizárólag a szolgáltató bűne.

Ezzel az erővel én is verhetném az asztalt mert vannak olyan server-ek melyekhez nehezen tudok kapcsolódni, néha magas a ping, szakad a net letöltés közben holott nekem Interware ADSL van. Viszont nem verhetem az asztalt mert a gépem és a központ közt hibamentes a kapcsolat és a szolgáltató meg szarik rá, hogy én milyen server-eket akarok elérni (a leszarás meg szíve joga hiszen ezt még a szerződésben is leírta)

Szerk:
Különbséget kell tenni a hibák közt és csak akkor fujjolni a szolgáltatóra ha az ő hibája és ezt nem hajlandó elhárítani.

Szerkesztette: wpepi 2007. 10. 27. 10:04 -kor

#104 Felhasználó inaktív   PatóPál 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 10:48

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 10:20

Magyarul: azt korlátozunk, amit akarunk és úgy korlátozzuk, ahogy akarjuk. Jó étvágyat a 20/20-hoz...

Hümm... Azért korrekt szógáltatáshoz az is hozzátartozik, hogy megmondják pontosssan, hogy mit nyújtanak. Ha mán eccer a pénzt sem csak köbö kasszírozzák...
Palkó

#105 Felhasználó inaktív   PatóPál 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 10:56

Idézet: PatóPál - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 11:48

Hümm... Azért korrekt szógáltatáshoz az is hozzátartozik, hogy megmondják pontosssan, hogy mit nyújtanak. Ha mán eccer a pénzt sem csak köbö kasszírozzák...

De azért 5 év múlva, mikor a hálózatok kicsit fejlettebbek lesznek (szoftverice/hardverice), ezzel kapcsolatban is kicsit más lesz a helzet...
Palkó

#106 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 11:07

Idézet: Shadowman007 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 9:49

Nem csak a torrentről beszélek.
Kemény 2 évis ment a szívás!!!

felesleges.....

A lenyeg a hol es nem a ki.

Attol fuggetlenul, hogy nalad megbizhatatlan a upc, van ahol pont a legmegbizhatobb, pl bp 4. -ben evente egy-ket leallas van.
Igy teljesen felesleges ezen vitatkozni, hogy melyik a legmegbizhatobb szolgaltato.

Szerkesztette: repattila 2007. 10. 27. 11:09 -kor

#107 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 11:31

Idézet: PatóPál - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 11:48

Szerintem meg azért írták gumiszabálynak, hogy valóban azt korlátozzanak, amit akarnak és úgy, ahogy akarják, amibe beleláthatod az abuse eleni fellépést, de akár a p2p menedzselését is.

#108 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 11:36

Idézet: alibabusic - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 7:56

Én is így vagyok vele: webmail-ra és a forgalommérésre beenged máshova nem.
Igaz több mint 1 éve ezt a jelszót használom - de eddig még nem kellett belépnem máshova.

a jelszonak van egy bizonyos ervenyessegi ideje. ugy tunik a tied lejart, persze levelezes ilyenkor meg mukodik. kerj ujat 1221/chat-en :)

#109 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 12:22

Hogy lehet az 1221-et felhivni olcson ha neadjisten fel kéne hivni? No, és persze csak mobilja van az embernek...
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#110 Felhasználó inaktív   reelmoro 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 27. 12:58

Idézet

Nagyobb a sávszélesség? Igen. Írták, mondták valahol, hogy ez a nagyobb sávszélesség fájlcserére is vonatkozik? Nem. Akkor miért hőbörögsz?

hát ez mosolyt csal sokak arcára. leginkább a (bármilyen) szolgáltatóéra. ennél szervilisebb, simulékonyabb ügyfelet karácsonyra se lehet kérni.

Idézet

Digi ÁSzF 9.2:
....
Magyarul: azt korlátozunk, amit akarunk és úgy korlátozzuk, ahogy akarjuk. Jó étvágyat a 20/20-hoz...

ezt az UPC érdemben máshogy oldotta meg? akkor nekünk is jóétvágyat a 20/1, 10/1 stb-hez?
már volt, de: egy másik szolgáltatás milyensége ne adjon már felmentést, magyarázatot, kibúvót, akármit.
❘❘ ❙❘ ❘ ❙❚❘ ❘❙❘ ❙ ❘ ❙❘❘❘❚ ❘ ❘❘ ❘❘❚ ❘ ❘❘ ❘ ❘❘

#111 Felhasználó inaktív   banya146 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 13:29

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 10:14

Azért mert ennél a szolgáltatónál nem hasít a torrent? Ugye nem gondolod, hogy ettől lenne megbízhatatlan? Mert ha igen akkor te még soha nem találkoztál olyan szolgáltatóval ahol valóban pocsék, megbízhatatlan a szolgáltatás.

Hát én az 5m ás előfizuhoz szolgáltatott 0.5m esetleg néha 2M adott sebességet nem nevezném megbízhatónak.

#112 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 13:55

Idézet: charlie - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 13:22

Hogy lehet az 1221-et felhivni olcson ha neadjisten fel kéne hivni? No, és persze csak mobilja van az embernek...

Át kéne azt is zöld számmá sorolni, úgy, mint a közelmúltban a 1234-el történt. Illetékesek figyelmébe.
"Légy szerény mint én..."

#113 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 27. 14:01

Idézet: banya146 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 14:29

Hát én az 5m ás előfizuhoz szolgáltatott 0.5m esetleg néha 2M adott sebességet nem nevezném megbízhatónak.

Mihez képest nem megbízható? Miben minősül, ha valami megbízható? Hozza az elvi maximumot, garantált minimumot, vagy csak nem szakad 2 percenként, 2 naponta, fél évente?
Make love not Wor.

#114 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 14:17

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 14:55

Át kéne azt is zöld számmá sorolni, úgy, mint a közelmúltban a 1234-el történt. Illetékesek figyelmébe.

Saját hálózatból zöldszám az 1221. Mint ahogyan az 1234 is csak saját hálózatból az.
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#115 Felhasználó inaktív   Locutus 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 14:27

Idézet: moq - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 15:17

Saját hálózatból zöldszám az 1221. Mint ahogyan az 1234 is csak saját hálózatból az.

Nagyon cseles megoldás.
Amikor hívni kell őket, akkor a UPC telefon úgyis szintén halott. Le is mondtam a rákba egy év után, ígyis úgyis mobilon kellett hívnom őket :)

#116 Felhasználó inaktív   banya146 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 15:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 15:01

Mihez képest nem megbízható? Miben minősül, ha valami megbízható? Hozza az elvi maximumot, garantált minimumot, vagy csak nem szakad 2 percenként, 2 naponta, fél évente?

Hát nem is tudom. Pl ha te bemész a szalonba és mutatnak neked autókat amelyiek tudnak menni 40-100-150 km/h-al különböző árfekvésben, de mindegyiknek garantálnák hogy tutira megy 5km/h-al.
Te megvennéd a 100km/h -st és istennek sem menne 30km/h nál többet , nem tudom mi lenne a reakciód.  Vagy esetleg nem engednének fel az autópályára vele mert túl nagy a kormányholtjáték rajta . Szerintem azt éreznéd hogy valahol átcsesztek. Mert akkor lehet elég lett volna 40km/h-as is mondjuk 2/3 árért.
Félre ne érts ez itt nem a filecserére vonatkozik , hanem a webes böngészésre.
Nekem az 5M az utóbbi 3 hónapban kb 3% ban volt meg a maradék 97% ban meg 0,5-és 1,5M 2M.

#117 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 27. 16:00

Idézet: banya146 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 16:52

Hát nem is tudom. Pl ha te bemész a szalonba és mutatnak neked autókat amelyiek tudnak menni 40-100-150 km/h-al különböző árfekvésben, de mindegyiknek garantálnák hogy tutira megy 5km/h-al

Félre ne érts ez itt nem a filecserére vonatkozik , hanem a webes böngészésre.
Nekem az 5M az utóbbi 3 hónapban kb 3% ban volt meg a maradék 97% ban meg 0,5-és 1,5M 2M.

Ezeket tudhatjuk előre. Lehet menni sóhivatalba.

Webes böngészés/ssl meg a többi nekem továbbra is hozza az elméleti maximumot, de a kurvaélet, értsétek már meg, hogy ha kinőnek egy kerületet, akkor nem úgy megy a bővítés, hogy bepipálnak egy négyzetet a "bővítés" strin előtt. Vagy egyszer ha jóval kisebbet bővítek gyere el, nézd végig, vagy addi gálj fél lábon, míg megrajzolom, lemodellezzük, megrendeljük, meg gyere el a szállítói értekezésekre.

Nem azt mondom, hogy általánosságban konvergáljon csak a garantált minimumhoz, de országiosan nézve összességében nem nagyon láttam alapban UCP hibájából szarul működő Csellót, pár eseti dugulástól eltekintve, mint most pld. Gyöngyös lehet, semmi baj nincs vele.
Make love not Wor.

#118 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 16:49

Idézet: wpepi - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 10:57

Ez a géped és központ között? Fentebb már kifejtettem, hogy a szolgáltatók csak a géped és a központ közt tudnak garanciát vállalni a kommunikációra. Az, hogy más irányba milyen az már nem kizárólag a szolgáltató bűne.

Ezzel az erővel én is verhetném az asztalt mert vannak olyan server-ek melyekhez nehezen tudok kapcsolódni, néha magas a ping, szakad a net letöltés közben holott nekem Interware ADSL van. Viszont nem verhetem az asztalt mert a gépem és a központ közt hibamentes a kapcsolat és a szolgáltató meg szarik rá, hogy én milyen server-eket akarok elérni (a leszarás meg szíve joga hiszen ezt még a szerződésben is leírta)

Szerk:
Különbséget kell tenni a hibák közt és csak akkor fujjolni a szolgáltatóra ha az ő hibája és ezt nem hajlandó elhárítani.

Nem nálam volt a gáz, hanem az egész városban.

#119 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 16:52

Idézet: zoli62 - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 13:55

jaja legyen ingyenes a 1221. annyiban fog kimerulni az ugyfelek tamogatasa: modem online? koszonjuk hivasat, viszhall!  :up:

#120 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 27. 16:59

Idézet: repattila - Dátum: 2007. okt. 27., szombat - 12:07

A lenyeg a hol es nem a ki.

Attol fuggetlenul, hogy nalad megbizhatatlan a upc, van ahol pont a legmegbizhatobb, pl bp 4. -ben evente egy-ket leallas van.
Igy teljesen felesleges ezen vitatkozni, hogy melyik a legmegbizhatobb szolgaltato.

Lekopogom, mostanában ég és föld a régebbival szemben.
Bizony területfüggő nagyon.

Amikor még Backup szerverként üzemelt az 1-ik 10Gbit cucc akkor szinte állandóan volt raja adat (több giga).
Meglehet nézni a BIX-en hány szolgáltatónak megy a tényleges backup linken több giga adat.

<szemléltetés képp>

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.