HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#321 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 30. 22:57

Idézet: Papesz - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 20:33

Normális országokban általában igen. Viszont mi hozzuk a formánkat. Figyi csak, mi történik Hungarisztánban tévés HD adás fronton:

http://index.hu/kult...dia/digitv8661/

asztaqva

Idézet

Cikk Az Országgyűlés által júniusban kétharmados többséggel elfogadott jogszabály értelmében 2009-ben indulhat Magyarországon a földfelszíni sugárzású digitális televíziózás, ennek érdekében a Nemzeti Hírközlési Hatóságnak október 31-ig ki kellett volna írnia a multiplex-üzemeltetőknek szóló pályázatot. A pályázat azonban nem jelent meg, és értesüléseink szerint holnapig már nem is fog megjelenni, helyette az országgyűlés a pályáztatási folyamatot felügyelő eseti bizottsága közleményben tudatja majd, hogy nem járul hozzá a pályázatok meghirdetéséhez.

Szegény Hofi Géza forog most is.
Mer ha ez nem képzavar...

Kedves droidisztáni országgyülés oan bizontalan vaok vagy mégse  :think: 
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#322 Felhasználó inaktív   veresnorbi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 10. 30. 23:07

Idézet: meghaltam - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 17:54

4. nekem tobb honapja ugy tunik minden aldott nap mer es pontosan :(
5. en nem tudok, talan mas tud valami okosat mondani
6. ha 3 egymast koveto honapban atleped a 750g-t, elobb lassitas jon, aztan szerzodesbontas aszf szerint

Ez a mérés dolog jogilag érdekes tud lenni, zugügyvéden volt egy érdekes felvetés
(http://zugugyved.blo..._tulszamlazok):

Idézet

Az Internet szolgáltatókkal kötött szerződésben különböző technikai értékekek alapján történik meg a szolgáltatások dij tételeinek meghatározása (számlázása). Ilyen értékek a szolgáltatott sávszéleségek (oda - vissza irányú) és a használt adatmenyiség (le - feltöltött). Ezek mérésének meghatározása a szerződésben általában nem szerepel és mérése is elég érdekes probléma. Pedig szerintem a Mérésügyről szoló 1991. évi XLV. törvény alapján:

Tv. 6. § (1) Joghatással jár a mérés, ha annak eredménye az állampolgárok és/vagy jogi személyek jogát vagy jogi érdekeit érinti, különösen, ha a mérési eredményt mennyiség és/vagy minőség tanúsítására - a szolgáltatás és ellenszolgáltatás mértékének megállapítására - vagy hatósági ellenőrzésre és bizonyításra használják fel; továbbá az élet- és egészségvédelem, a környezetvédelem és a vagyonvédelem területén.

(2) Joghatással járó mérést a mérési feladat elvégzésére alkalmas hiteles mérőeszközzel vagy használati etalonnal ellenőrzött mérőeszközzel kell végezni.

Ennek alapján ha valakivel szerződést bont az UPC a letöltött adatmennyiség miatt, az már erősen "joghatással járó mérés", így érdemes lehet vitatni annak pontosságát, még akár meg is lehet nyerni ezzel egy esetleges pert. Majd írjon aki ezek alapján beperelte az UPC-t és nyert  :)

#323 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2007. 10. 30. 23:27

Idézet: veresnorbi - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 23:07

Majd írjon aki ezek alapján beperelte az UPC-t és nyert  :)

Egyszer láttam erről OMHtól valami kampó dumát, szóval hitelesíteni nem kell, nem is tudják, így érdekes lenne ez a dolog.
Make love not Wor.

#324 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 30. 23:50

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 0:27

Egyszer láttam erről OMHtól valami kampó dumát, szóval hitelesíteni nem kell, nem is tudják, így érdekes lenne ez a dolog.

:offtopic: Országos Mérésügyi Hivatal remek honlapját (http://www.omh.hu) nézted mostanában? Azt hiszem webes dolgokban sikerült létrehozniuk a "használati etalont"  :D
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#325 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 00:02

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 23:50

:offtopic: Országos Mérésügyi Hivatal remek honlapját (http://www.omh.hu) nézted mostanában? Azt hiszem webes dolgokban sikerült létrehozniuk a "használati etalont"  :D

asszem bepisiltem.

Kép
[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]

Egy screenshot az utókornak.  :Đ
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#326 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2007. 10. 31. 00:37

Idézet: ufonauta - Dátum: 2007. okt. 30., kedd - 14:39

Pedig hidd el, nem jönnél ki jól egy ilyen atrakcióból. Az más kérdés, hogy szerintem ezt a szerződésbontást nemigen alkalmazzák (legalábbis én még nem hallottam róla), max belassítanak

nem igazán fosnék egy ilyentől, mert olyan jellegű polgári per, ahol az ászf alapvetően szart sem ér, már egy jól megfogalmazott ellentmondással buktatót lehet alápakolni. bár tény s való, egy olyan országban élünk, ahol a centrum kft. kaliberű rablóhordáknak is mindent elhisznek bemondásra.
de azért marketingnek baromi szar, h extrém használat miatt perli kártérítésre a szolgáltató az előfizetőjét. merhogy egy ilyen bejárja az it sajtót, az fix. nem érné meg a pár 10e forintot. én legalábbis páros lábbal rúgnám ki azt a barmot egy ilyen kaliberű cégnél, aki átadja vmi fucktoring zrt-nek béhajtani. bár ízlések és rotorok. merhogy tökmindegy, h átlagjúzer nemhogy 3 hónap, de 10 év alatt nem tölt le 750 gigát, asetoggya miajaz a giga vagy a zéerté, de rossz szájízt hagy az ilyesmi, tonlányék is bekussoltak vele, pedig ők nem is kártérítőztek.
- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#327 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 00:39

Idézet: tikva - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 0:02

asszem bepisiltem.

Egy screenshot az utókornak.  :Đ

Mert valami működik, vagy mi?
Make love not Wor.

#328 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 03:02

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 0:27

Jól emlékszel. Én már körbejártam ezt a témát 2002-ben.

"Tisztelt .......................... úr!
Kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy az Országos Mérésügyi Hivatal nem hitelesített internetes szolgáltató részére forgalomszámláló berendezést, mert a mérésügyről szóló 1991. évi XLV törvény és végrehajtását szabályozó 127/1991. számú Kormányrendelet szerint e mérőeszközök nem tartoznak a hitelesítésre kötelezett mérőeszközök kategoriájába, További információkat esetleg a Hírközlési Főfelügyelet-től kaphat.
Tisztelettel:
Schmalhofer Károly
főosztályvezető"
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#329 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 03:20

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 3:02

mert a mérésügyről szóló 1991. évi XLV törvény és végrehajtását szabályozó 127/1991. számú Kormányrendelet szerint e mérőeszközök nem tartoznak a hitelesítésre kötelezett mérőeszközök kategoriájába

Én ezt az UPCnél bepróbálnám, de sajna itt a lényeg:
Make love not Wor.

#330 Felhasználó inaktív   bean 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 07:56

Az OMH januar 1-gyel megszunt, http://www.mkeh.gov.hu/ az uj sohivatal.

#331 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 09:36

Idézet: bean - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 7:56

Köszi Bean.

Kiváncsi vagyok Hungarisztán nevét mikor változtatják meg.
Javallatok:
Abszurdisztán
Droidisztán
Lassúnetisztán  :Đ

#332 Felhasználó inaktív   postamester 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 09:43

Idézet: bean - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 8:56

Érdekes kérdés, szerintem is úgy lenne logikus, hogy ha anyagi/jogi következménye van egy mérésnek, akkor egyrészt pontosan specifikálnia kellene a szolgáltatónak mit és hogyan mér, valamint a mérésnek auditáltan hitelesnek kellene lennie.  Írtam is pont most ez ügyben az MKEH ügyfélszolgálatának, feldobom majd ide a válaszukat.

#333 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 09:54

Idézet: mozesapo - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 4:02

Jól emlékszel. Én már körbejártam ezt a témát 2002-ben.

"Tisztelt .......................... úr!
Kérdésére válaszolva tájékoztatom, hogy az Országos Mérésügyi Hivatal nem hitelesített internetes szolgáltató részére forgalomszámláló berendezést, mert a mérésügyről szóló 1991. évi XLV törvény és végrehajtását szabályozó 127/1991. számú Kormányrendelet szerint e mérőeszközök nem tartoznak a hitelesítésre kötelezett mérőeszközök kategoriájába, További információkat esetleg a Hírközlési Főfelügyelet-től kaphat.
Tisztelettel:
Schmalhofer Károly
főosztályvezető"

Bár valóban nincs a "Kötelező hitelesítésű mérőeszközök" részben "internetforgalomszámlálóberendezés"  :) , de a tv. szerint:

Idézet

(2) Joghatással járó mérést a mérési feladat elvégzésére alkalmas hiteles mérőeszközzel vagy használati etalonnal ellenőrzött mérőeszközzel kell végezni.

valamint:

Idézet

(4) Mérésügyi szempontból mérőeszköznek a mérések elvégzésére alkalmas olyan technikai eszköz minősül, amelynek a mérési pontosságot és megbízhatóságot jellemző tulajdonságai ismertek és ellenőrizhetők.

És pont a 127/1991. számú Kormányrendelet modja ki, hogy:

Idézet

Vhr. 5. § (1) Használati etalonnal kell rendszeresen ellenőrizni azoknak a joghatással járó mérés elvégzésére használt mérőeszközöknek a pontosságát, amelyeknek a hitelesítése nem kötelező.

(2)11 A használati etalonnak érvényes hitelesítéssel vagy kalibrálási bizonyítvánnyal kell rendelkeznie. A használati etalonnak pontosabbnak kell lennie a vele ellenőrzött mérőeszköznél.

Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#334 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 10:01

Idézet: Jahno - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 4:20

Én ezt az UPCnél bepróbálnám, de sajna itt a lényeg:

Na igen, e felett a 1991. évi XLV törvény felett eljárt kicsit az idő, már nem csak fizikai tulajdonságokat szeretnénk mérni, hanem olyan furcsa dolgokat is mint a bit-ek meg a byte-ok :) Kiváncsi leszek, válaszolnak-e érdemben postamester-nek a Hivataltól  :)

#335 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 10:15

Viszont, ha van mérőeszközöd, bármikor bemehetsz a szolgáltatóhoz, ellenőrizni a mérést, és ezt a jogod nem tagadhatja meg. Csak kinek van ilyen eszköze?  :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#336 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 12:25

hali kéne nekem egy chellos smtp és egy pop cím thx

#337 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 13:16

Idézet: pacee22 - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 12:25

hali kéne nekem egy chellos smtp és egy pop cím thx

pop.chello.hu
mail.chello.hu

#338 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 13:17

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 10:01

Na igen, e felett a 1991. évi XLV törvény felett eljárt kicsit az idő, már nem csak fizikai tulajdonságokat szeretnénk mérni, hanem olyan furcsa dolgokat is mint a bit-ek meg a byte-ok :) Kiváncsi leszek, válaszolnak-e érdemben postamester-nek a Hivataltól  :)

A bit mérhető fizikai tulajdonság, hiszen a 0-hoz és 1-hez 1-1 feszültségérték tartozik. Sok sikert a kiméréséhez ;)

#339 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 13:23

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2007. okt. 31., szerda - 13:17

A bit mérhető fizikai tulajdonság, hiszen a 0-hoz és 1-hez 1-1 feszültségérték tartozik. Sok sikert a kiméréséhez ;)

Valamint a 8 bit már 1 byte, az meg szemmel már látható, csak ne legyen túl sűrűn.
Make love not Wor.

#340 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 10. 31. 14:54

Jól látom, hogy - ha nem is nagymértékben de - emelkedtek az árak ?

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.