HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#681 Felhasználó inaktív   Shadowman007 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 15. 18:53

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 17:36

És milyen routert kellene vennem hozzá pontosan? bocs nem értek nagyon hozzá..

<itt> csemegézhetsz
Nekem spec <ilyen> van, kb 3.5 éve non-stop megy. ˙(még NSD ajánlotta)
http://www.videa.hu/main.php?page=play&v=MQ54IAz46OIt1aXZ
Chello??? Az mi??? Az valami ütős hangszer??? ÁÁÁ dehogy inkább szivatós...

#682 Felhasználó inaktív   *Pangea* 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 19:56

Idézet: Hippo - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 17:36

És milyen routert kellene vennem hozzá pontosan? bocs nem értek nagyon hozzá..

Ha wireless kell, akkor az Asus wl-500gp-t ajánlom.
Hoffmann Rózsa nem a kedvencem.

#683 Felhasználó inaktív   Ifa 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 15. 20:12

http://www.youtube.com/ masnak se jon be???

na mar jo.

Szerkesztette: Ifa 2007. 11. 15. 20:12 -kor

#684 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 15. 22:34

NSD finom kérdezem, van valami hir az ftp feltöltés problémáról? Tudod 0kb/sec..
legalább 2 hete észlelem...elöre is köszi

#685 Felhasználó inaktív   PBAPBA 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2007. 11. 16. 02:22

Idézet: CyberLord - Dátum: 2007. nov. 15., csütörtök - 22:34

NSD finom kérdezem, van valami hir az ftp feltöltés problémáról? Tudod 0kb/sec..
legalább 2 hete észlelem...elöre is köszi

Hi,

én pont ma jelentettem be telefonon ismét. A telefonos technikus meglehetős apátiával fogadta a dolgot, és kért pár IP-t, ahová nem megy a feltöltés - persze adtam neki. Ígérte, hogy pár napon belül kivizsgálják a dolgot. Aham.... de mán 4 hete nem megyeget! Na de mindegy, nem is ezért telefonáltam, csak hogy nyoma legyen a rendszerben ismét a dolognak, hogy még nem működik. Hétfőn küldöm majd az ajánlott tértivevényes levélkét a vonatkozó havi előfieztési díj jóváírására irányuló kérelmemmel. Majd meglátjuk, mi lesz a reakció. Nem szabad lustának lenni, telefonálni és levelezni kell!

Egyébként azon forgalom ami a 195.184.167.33-mon megy ki, az csak döcög és szakad, ami viszont a 195.184.167.41-en keresztül megy ki, az okés és full sávszéllel süvít. Sajnos az általam használt szerverek szinte kivétel nélkül a .33-on érhetőek el. Hmmm :-(

Szerkesztette: PBAPBA 2007. 11. 16. 02:24 -kor

#686 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 10:53

Van chello extrem, alap teelfon, családi tv. Most járt le a hűségnyilatkozat és megláttam a honlapon akciós ajánlatként a havi 10900 forintért a medium, telefon, családi tv-t. Namost ez így sokkal kevesebb, mint amit jelenleg fizetünk.
Szerintetek simán fog menni ez a 3azegyben akciós csomagra előfizetés, vagy harcolni kell érte (ha utóbbi akkor milyen érveket ajánlotok?  :) )? Az oldalon lévő akciós feltétlekben nem találtam korlátozást rám vonatkozóan. Viszont, ha rákattintok a megrendelésre, akkor a "A választott szolgáltatás vagy szolgáltatási csomag az Ön címén nem elérhető." üzenetet kapom.

#687 Felhasználó inaktív   nitrousa 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 11:16

Megtévesztett a UPC - most fizethet

Azt nem értem, mit szarakodnak itt 35 millióval? 2-300 milliós büntetések kellenének és akkor többet ilyen biztos nem fordulna elő.
"..Ahogy aztán jelezték, az első kör végére már 34 másodperc volt az előnyöm. VB-futamon ilyenre nem igen volt példa... Brno, 1971
1    DRAPAL, Janos     HUN    Yamaha    57' 43.500"   
2    SZABO, Lazlo     HUN    Yamaha    58' 23.200"   
3    SAARINEN, Jarno     FIN    Yamaha    59' 45.200"

#688 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 12:01

Idézet: nitrousa - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 11:16

Megtévesztett a UPC - most fizethet

Azt nem értem, mit szarakodnak itt 35 millióval? 2-300 milliós büntetések kellenének és akkor többet ilyen biztos nem fordulna elő.

barmelyik nagy multiceget felhozhatnad peldanak. mindegyik felrevezet, rosszul tajekoztat, csusztat. a buntetes merteket  gondolom valami rendelet vagy torveny szabalyozza...

#689 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 12:21

Bizony, szinte nem is találni olyan céget melynek a reklámja a rideg valóságot mutatja.
Megy a csúsztatás keményen mindenütt (0% THM, telefon 1 Ft-ért, stb. stb.)

#690 Felhasználó inaktív   Deviance 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 15:13

bocs ha mar valaki idezte!

http://it.news.hu/hir/megtevesztette_fogya...beltelefon.html

Kábeltelevíziós és telefonszolgáltatása együttes igénybevételéről közzétett reklámjaival megtévesztette fogyasztóit a UPC Magyarország Kft. – állapította meg a Gazdasági Versenyhivatal (GVH), amely a jogsértés miatt 35 millió forint bírságot szabott ki a szolgáltatóra. A versenyhatóság májusban indított eljárást a UPC ellen, mert azt gyanította, hogy az a telefon díjáról, valamint a szolgáltatáshoz kapcsolódó hűségnyilatkozatról hiányos tájékoztatást adott közre.

A GVH vizsgálata azt találta, hogy akciói során a UPC a tévés és rádiós reklámjaiban, illetve óriásplakátjain nem vagy nem megfelelően tájékoztatta fogyasztóit arról, hogy a beígért kedvezmények csak hűségnyilatkozat aláírásakor vehetők igénybe. A hirdetésekből nem mindig derült ki az sem, hogy a kedvezményes havi díjak és belépési díjak igénybevételéhez mely programcsomagra kell előfizetni. A UPC nem vagy nem megfelelően közölte a fogyasztókkal azt sem, hogy a kedvezményes havi díjak csak egy ideig élnek, és hogy a kedvezményes időszak pontosan mennyi ideig tart. Ráadásul a reklámokból az sem derült ki, hogy a kedvezmények csak az új előfizetőkre vonatkoznak-e, vagy a már meglévőkre is – közölte a hatóság.

A 35 millió forintos büntetés összegének meghatározásakor a GVH figyelembe vette, hogy a kábeltelevíziózás területén piacvezető vállalkozásról van szó, amely kiterjedt reklámtevékenységet folytatott. Súlyosító körülmény volt, hogy a UPC-t a fogyasztók megtévesztése miatt korábban már elmarasztalta a versenyhatóság. A szolgáltató lapunk megkeresésére elmondta, hogy a döntést nem kívánják kommentálni, de élni fognak jogorvoslati lehetőségükkel a határozat ellen.
A helyesirasomert nem valalok feleloseget!

#691 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 15:34

Idézet: Deviance - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 16:13

végülis csak 3 hozzászólással előtted tették be, igaz más linkból uezt a cikket :)

#692 Felhasználó inaktív   Papesz 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 15:48

Idézet: Deviance - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 15:13

Csak az én perverzióm, hogy ha valamilyen témához hozzá akarok szólni, akkor egy egész picit beleolvasok a topicba, hogy éppen miről is megy a diskurzus?  :rolleyes:
Papesz

#693 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:05

Sikerült elintézni. Az elején volt egy kis kavarás, hogy nem lehet, meg még hűségem is van. Néhány perc múlva meg kiderült, hogy lehet. De felhívták a figyelmem, hogy a chello mediumon nem tudok majd rendesen skype-olni, meg msnezni, biztos akarom-e.

#694 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 18:09

Szevasztok!

Picit erdeklodnek, ha nem zavarok nagyon...

Szoval a helyzet az, hogy ugy vettem eszre hogy nem kifizetodo egy szolgalatatonal tovabb maradni 1 evig, igy probalom evenkent valtogatni a chellot, es valamilyen adslt (volt egy igeretes helyi kabelnet, de csak jovo nyarra igerik hogy az utcankban elerheto lesz, igy egyelore storno)

Szoval napokban felhivom a szolgaltatom, hogy mit ajanlanak (vsz. nem fognak epkezlab ajanlattal eloallni), igy nezve a chello hirdeteset (mar ugy is meglevo kabelteve melle medium net csomag 6k 1 evvel, meg valami 1.5k belepesi dijjal), es korrektnek tunt az ar...

Erdeklodnek, hogy mi mostansag a helyzet a chello szolgaltatas tajekan, mert csak hallottam ilyen olyan dolgokat...

- ha jol ertesultem, akkor a forgalmi korlat mar nem 30giga, hanem 250? (vagyis 3honapra 750)?

- mi ez a priorizalos dolog? (minden teruleten van? csak torrentet vagy esetleg msn upload, vagy egyeb p2p kapcsolat is? mikor es mennyire korlatoz ez a "feature"?)

- olvastam elozo oldalon, hogy FTP uploaddal van nehany embernek gondja (ez egyeni problema, vagy tomeges? tudni rola bovebbet? az oldalam amit neha frissiteni kell, meg amit kalapalok eppen a mediacenternel van, nem tom ez erintett e ebbol a szempontbol?)

Szoval igy gyorsba ezek erdekelnenek...

A webet foleg netezesre, olvasgatasra, msn, jatek neten, neha netes TV, termeszetesen idonkent megy a torrent kliens is, szoval sozkasos dolgokra hasznalom. A forgalmam havonta szerintem 100gigabol vsz megall, de lehet 50bol is... (mikor hogy)

SMC routert hasznalok.

Fenti kerdesekre tudtok valami biztatot mondani?

Szerkesztette: Vertigo 2007. 11. 16. 18:12 -kor

#695 Felhasználó inaktív   Vertigo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 19:49

Ja, es XI. ker (gazdagret)

#696 Felhasználó inaktív   killa 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 19:57

Idézet: Vertigo - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 19:09

Szevasztok!

Picit erdeklodnek, ha nem zavarok nagyon...

Szoval a helyzet az, hogy ugy vettem eszre hogy nem kifizetodo egy szolgalatatonal tovabb maradni 1 evig, igy probalom evenkent valtogatni a chellot, es valamilyen adslt (volt egy igeretes helyi kabelnet, de csak jovo nyarra igerik hogy az utcankban elerheto lesz, igy egyelore storno)

Szoval napokban felhivom a szolgaltatom, hogy mit ajanlanak (vsz. nem fognak epkezlab ajanlattal eloallni), igy nezve a chello hirdeteset (mar ugy is meglevo kabelteve melle medium net csomag 6k 1 evvel, meg valami 1.5k belepesi dijjal), es korrektnek tunt az ar...

Erdeklodnek, hogy mi mostansag a helyzet a chello szolgaltatas tajekan, mert csak hallottam ilyen olyan dolgokat...

- ha jol ertesultem, akkor a forgalmi korlat mar nem 30giga, hanem 250? (vagyis 3honapra 750)?

- mi ez a priorizalos dolog? (minden teruleten van? csak torrentet vagy esetleg msn upload, vagy egyeb p2p kapcsolat is? mikor es mennyire korlatoz ez a "feature"?)

- olvastam elozo oldalon, hogy FTP uploaddal van nehany embernek gondja (ez egyeni problema, vagy tomeges? tudni rola bovebbet? az oldalam amit neha frissiteni kell, meg amit kalapalok eppen a mediacenternel van, nem tom ez erintett e ebbol a szempontbol?)

Szoval igy gyorsba ezek erdekelnenek...

A webet foleg netezesre, olvasgatasra, msn, jatek neten, neha netes TV, termeszetesen idonkent megy a torrent kliens is, szoval sozkasos dolgokra hasznalom. A forgalmam havonta szerintem 100gigabol vsz megall, de lehet 50bol is... (mikor hogy)

SMC routert hasznalok.

Fenti kerdesekre tudtok valami biztatot mondani?

A forgalmi korlátot jól tudod: az utolsó 3 hónapot nézik , ez nem lehet több mint 750 GB. E felett 10%-osra lassítanak, illetve felmondhatják a szerződést.

Torrent(p2p): Általában 12-23 - ig van korlátozás, de ez területfüggő van ahol észre sem veszik, de nálam pl
(chello professional 20/1 Mb/sec) ilyenkor visszaesik a p2psebesség  50/ 30 KB/ sec-re.

Ftp feltöltésről nem tudok nyilatkozni.

Smc 7004vbr routerom van , és az bírja .

Miskolc.

Szerkesztette: killa 2007. 11. 16. 19:59 -kor

#697 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 20:07

Idézet: Fresi - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 18:05

De felhívták a figyelmem, hogy a chello mediumon nem tudok majd rendesen skype-olni, meg msnezni, biztos akarom-e.

:nevet:

#698 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 20:15

Agressziv tetves UPC.

Már a tescoban is spammelnek.  :Đ

Mondtam is a zügynöknek.

JUPISZI? SOSE
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#699 Felhasználó inaktív   pacee22 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 21:05

hali más sem tud fájlt küldeni msn-en vagy csak én nem bp XXi. ker

#700 Felhasználó inaktív   CyberLord 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2007. 11. 16. 23:29

Idézet: pacee22 - Dátum: 2007. nov. 16., péntek - 23:05

hali más sem tud fájlt küldeni msn-en vagy csak én nem bp XXi. ker

gyanusan hasonlit az én ftp upload problémámhoz, amugy leteszteltem és a torrent (p2p) esetén is 20k a feltöltés és nagyon  konvergál a 0-hoz, de mégsem annyira szakados mint ftp esetén.

upc-nél valami nagyon nagyon hiba lehet, én mindent elviselek, csak ne hazudjanak a képembe, hogy egyedi hiba !

Szerkesztette: CyberLord 2007. 11. 16. 23:30 -kor

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.