HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#1881 Felhasználó inaktív   Thegrey 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 13. 19:40

Idézet: Palee - Dátum: 2008. jan. 12., szombat - 22:44

Hello, egyedül lennék azzal a problémával, hogy a google adsense (reklámokat) megjelenítő oldalak gyakorlatilag megállnak 1-2 percre (hwsw fórum is), egészen addig, amíg vissza nem térnek egy HTTP gateway timed out hibaüzenettel.

Ezt csak az otthoni chello kapcoslatomon érzékelem. Elég rossz, mert minden második oldal ilyen, úgyhogy...

Blokkolni kell a böngészőben vagy a tűzfalban a google-analytics-et és a googlesyndication-t, mire máris meggyorsul az oldalak betöltődése. Viszont a googlesyndication blokkolásával nem fognak megjelenni a guglis reklámok, tehát ha ez fontos valakinek, akkor csak a google-analytics-et blokkoltassa.
Verba volant, scribere non scio.

#1882 Felhasználó inaktív   Mykee 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 01. 13. 23:01

Idézet: DaMaGepy - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 1:17

Csak akkor nincs net ha torrent fut. 0 byte down, 5-10K up, közben explorerben a lap nem jelenitheto meg, ftp nem talalja a kiszolgálót, mintha ki lenen uzva a net. Vagyis nem lelasitva van a webböngészés stb hanem egyáltalán nem megy semmi!
Kilövöm torrentet, elindul minden, pl webes letöltés 1000K. Szal nem a torent leszabalyozás esete forog fenn, nem is a net lelassitasa, hanem totális blokkolása. Ez gondolom nem a p2p dolog. Ja és 2 féle torrent progival is ez van, igy nem lehet virus, se windows, se programhiba.
Van upcphone, de 1221 allandoan elérhetetlen :)

Ez a jelenség van nálam is... Ha megy a torrent, akkor egyszerűen a weboldalak mintha modemmel jönnének le.. Pedig a tárhelyem külföldi szerveren van, amit eddig bárhonnan gyorsan tudtam elérni. Ha a torrent nem megy, akkor semmi baj az oldalakkal. Böngészőtől függetlenül, mert az IE és a Firefox is ugyanazt produkálja több oldalnál is... Mintha csak leállna az oldal betöltése, és sacc egy perc múlva jön csak le az oldal. Szóval akkor nemcsak nálam van ez? Valami frissítve lett csellóéknál a torrentesek miatt? Csak épp valahogy a többi portot is ilyenkor blokkolják? Vagy ahol látja a rendszer, hogy torrent megy, automatikusan blokkolják a sávszélt a full elérésre porttól függetlenül?  :eek:

Szerkesztette: Mykee 2008. 01. 13. 23:02 -kor

Sukitore - Igényes, párosan írt erotikus történetek

#1883 Felhasználó inaktív   zoz2000 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 01. 13. 23:05

Idézet: Mykee - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 23:01

Ez a jelenség van nálam is... Ha megy a torrent, akkor egyszerűen a weboldalak mintha modemmel jönnének le.. Pedig a tárhelyem külföldi szerveren van, amit eddig bárhonnan gyorsan tudtam elérni. Ha a torrent nem megy, akkor semmi baj az oldalakkal. Böngészőtől függetlenül, mert az IE és a Firefox is ugyanazt produkálja több oldalnál is... Mintha csak leállna az oldal betöltése, és sacc egy perc múlva jön csak le az oldal. Szóval akkor nemcsak nálam van ez? Valami frissítve lett csellóéknál a torrentesek miatt? Csak épp valahogy a többi portot is ilyenkor blokkolják? Vagy ahol látja a rendszer, hogy torrent megy, automatikusan blokkolják a sávszélt a full elérésre porttól függetlenül?  :eek:

Nálam detto ez a jelenség!! :think:  :reklamacio:

#1884 Felhasználó inaktív   BigDil 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 13. 23:14

Rés van a pajzson. :D Pedig sima utorrent. Sajnos csak egyedi eset volt.

Kép

#1885 Felhasználó inaktív   Diopapa 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 06:28

Idézet: zoz2000 - Dátum: 2008. jan. 13., vasárnap - 23:05

Nálam detto ez a jelenség!! :think:  :reklamacio:

Ezt a hibát én is vázoltam itt pár hete, nálam is ez a jelenség.
National Organization of Men Against Amazonian Masterhood

#1886 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 09:21

Idézet: zoz2000 - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 22:43

Na, ma bementem az Üfsz-ra és aláírtam a hűséget dec. 31-ig, mind a Chello mediumra, mind a családi csomagra és nem szóltak be, hogy kell a HBO csomag is, hogy havi 3900-ért kapjam a családit :)
Pedig két lehetőségük is volt, mivel első ügyintézőnél kiderült, hogy a kocsiban maradt a személyim..na mondom másodszor másik ügyintéző biztos észreveszi..de nem..szóval lehet, hogy nem is kell HBO pack, meglévő családi mellé, hogy havi 3900 legyen ez utóbbi díja? :think:

Akkor most megyek, és felnyomom az UPC-t a GVH-nál a pofára történő kedvezményosztás miatt.
Ez tényleg több a soknál.
Ja, az NHH-nál is.
Ilyen abszurdisztán nincs.

Szerkesztette: llamada 2008. 01. 14. 09:22 -kor

#1887 Felhasználó inaktív   llamada 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 10:17

**pöffögés**

Szerkesztette: llamada 2008. 01. 14. 10:40 -kor

#1888 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 21:13

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. jan. 11., péntek - 20:39

...viszont nem ösztönöz újabb hűség aláírására.

Igazán UPC párti vagyok, de most be vagyok pöccenve. (majd lehiggadok)
Épp most mondtam le a telefont.
Ide talán OFF, de okulásul:
Decemberben nagynehezen kisírtam a TV családi kedvezményt, amit több, mint tíz év előfizetői viszony után sem akartak megadni. Majd egy másik ügyfélszolga rögtön megadott, amikor közöltem, hogy jó lesz nekem a hazai csomag is.
A chello plus mellé kaptam ajándékba a telefon előfizetést (amire ugyan nem volt szükségem, de ugye, ha ingyé van...), ami 2007 dec 31-ig volt ingyenes, így a ma kézhez kapott számlán ott virít a 2400 Ft előfizetési díj, miközben a menetközben proffá avanzsált plusomra, amihez az ingyenes  telefonelőfizetés járt októberig ketyeg a hűség. 18 perc zenehallgatás után egy kedves hölgy közölte, hogy nem tehet az érdekemben semmit, de amikor megemlítettem, hogy akkor lemondom, kapcsolt egy kollégát, aki már felajánlotta egyéves hűségre 1000 Ft-ért az előfizetést. Közöltem vele, hogy a hűség ellenére úgy, ahogy van felmondom az egész UPC- hóbelevancot (inkább visszafizetem a babaruhát), mert telefon nélkül is 15360+3900=19260Ft-ot fizetek a UPC-nek, amikor a Digi kábel itt kopogtat az ajtómon 4500+2700=7200Ft-ért, azaz 12060Ft-al ólcsóbban. Ráadásul 20/20-as nem priorizált netet ad a 20/1-es ellenében. Végül egyenlőre, csak a telefont mondtam le, de erősen gondolkodok a UPC lapátra tételén. A srác rögtön a Digi és a UPC technológiai különbségeivel akarta megmagyarázni az árkülönbséget és azt bizonygatta, hogy a Digi sem fogja tudni tartani ezt az árat sokáig. Viszont amikor közöltem vele, hogy bár tisztában vagyok a technológiabeli különbségekkel (noh ez kamu volt) és magam sem jósolok, hosszú életet a Diginek (ez viszont nem kamu), de mondja már meg nekem, hogy mindez engem előfizetőt miért érdekelne, akkor nagyokat hallgatott.
ON

Most már kicsinyt megnyugodtam és józan ésszel nem szívesen váltanék, de nem vagyok benne biztos, hogy nem teszem meg. Hacsak meg nem keresnek valami ellenállhatatlan ajánlattal. Mert annak ellenére, hogy minden elérhetőségem megvan a UPC-nél, a srác csak elkérte a mobilszámomat.

Szerkesztette: ufonauta 2008. 01. 14. 21:19 -kor

#1889 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 21:42

Idézet: ufonauta - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 22:13

...

Most, hogy szinte mindenre intéztél hűséges olcsóbbárat, tulképp mi a gondod?
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1890 Felhasználó inaktív   jozsef85 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 21:42

Idézet: ufonauta - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 21:13

Most már kicsinyt megnyugodtam és józan ésszel nem szívesen váltanék, de nem vagyok benne biztos, hogy nem teszem meg.

hát ha nálad elérhető a DIGI LAN akkor butaság lenne kihagyni
sokkal fejlettebb technikát használ és olcsóbb is
ahogy néztem a kábeltévé szolgáltatásuk is olcsóbb mint UPC-nek miközben több benne a csatorna :respect:

#1891 Felhasználó inaktív   ufonauta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 14. 22:00

Idézet: moq - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 22:42

Most, hogy szinte mindenre intéztél hűséges olcsóbbárat, tulképp mi a gondod?

A hozzáállás...

Egyébként már kicsinyt lehiggadtam. : :rolleyes:
Viszont a 12900-as prof árnak telefonnal jobban örülnék, mint a mostani 15360-asnak telefon nélkül. :D

Szerkesztette: ufonauta 2008. 01. 14. 22:07 -kor

#1892 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 08:35

Idézet: ufonauta - Dátum: 2008. jan. 14., hétfő - 22:00

A hozzáállás...

Egyébként már kicsinyt lehiggadtam. : :rolleyes:
Viszont a 12900-as prof árnak telefonnal jobban örülnék, mint a mostani 15360-asnak telefon nélkül. :D

Ha megteheted akkor kösd be a digit... aztán ha bejön akkor lemondod 1 hónap mulva a upc-t, ha meg nem jön be a digi akkor marad az upc...

#1893 Felhasználó inaktív   zoz2000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 12:02

Kedves NSD.

Többen írták már itt a fórumon(köztük én is), hogy P2P program futása mellett minden más netforgalom sebessége kb. 1kb/sec alá esik. Miután kinyomom a P2P-t, 1-2perc és megy a net rendesen.. Azt szeretném megtudni, hogy ez egy szándékos tett a Upc részéről, netán valami központi/helyi hiba a hálózatotokban, vagy amire sztem a legkisebb esély van, hogy nálunk van a hiba..azért gondolom, hogy nem nálunk van a hiba, mert többen is jelezték már ugye.. :think:
Előre is köszönöm a választ!

#1894 Felhasználó inaktív   zoli62 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 12:20

Hát ez a gond. A régi hűséges előfizetőkhöz való "barátságos, ügyfélbarát" hozzáállás. Egy kalap alá veszik a régi, és a csak egy-két éve előfizetőket.
Határozott hűségidő letelte utáni listaárazás rendszerét megszűntetni a UPC-nél. Nem hiszem, hogy ennek mindenki tapsol örömében, és tetszik neki, hogya hűségidő letelte után automatikusan magasabb lesz a havidíja. Tegye fel a kezét itt, akinek ez az árpolitika kedvező. Szerintem ez egy idejétmúlt rendszer, amit át kell gondolni, meg kell változtatni.
"Légy szerény mint én..."

#1895 Felhasználó inaktív   stark100 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 13:17

Idézet: zoz2000 - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 13:02

.azért gondolom, hogy nem nálunk van a hiba....

Azért gondolom, hogy nálatok van a hiba, mert pl nálam nincs semmilyen hiba. Max le fel töltés mellett is vígan netezek.

#1896 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 13:46

Idézet: zoz2000 - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 12:02

Kedves NSD.

Többen írták már itt a fórumon(köztük én is), hogy P2P program futása mellett minden más netforgalom sebessége kb. 1kb/sec alá esik. Miután kinyomom a P2P-t, 1-2perc és megy a net rendesen.. Azt szeretném megtudni, hogy ez egy szándékos tett a Upc részéről, netán valami központi/helyi hiba a hálózatotokban, vagy amire sztem a legkisebb esély van, hogy nálunk van a hiba..azért gondolom, hogy nem nálunk van a hiba, mert többen is jelezték már ugye.. :think:
Előre is köszönöm a választ!

Nincs ilyen feature a hálózaton. Csak a p2p van hátrapriorizálva.

#1897 Felhasználó inaktív   zoz2000 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 13:52

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 13:46

Thx! :respect:
Akkor, ha a hiba továbbra is fenn fog állni, értesítem a helyi kirendeltséget.

#1898 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 14:05

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 14:46

Gondolom az eszköz cfg-jába nem azt kell beírni Gizikének, hogy "pékettőpé"... Nem lehetséges, hogy vmelyik minta megfog olyan adatforgalmat is, ami valójában nem p2p?
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#1899 Felhasználó inaktív   repattila 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 14:16

Idézet: zoz2000 - Dátum: 2008. jan. 15., kedd - 13:52

Thx! :respect:
Akkor, ha a hiba továbbra is fenn fog állni, értesítem a helyi kirendeltséget.

Nalam is hasonlo a helyzet (bp 4.) 400K le meg 30K feltoltes megfekteti a a 10/1M -es extreme -t, bongeszni is alig lehet, gondolom a fejallomas tulterhelt ilyenkor.

#1900 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 15. 14:42

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. jan. 10., csütörtök - 17:11

kb. 80 másodpercenként megáll az élet és egy bit se be se ki.
Ja és a lényeg: napszakfüggő !
Délelőtt jó, de délutánra szinte mindig ilyen.
Kép

NSD !
Adódhatnak ezek a szakadozások a p2p priorizáló scriptek futtatásától ?
Az időszak kísértetiesen hasonlít arra az időszakra amikor azok futnak.
12-től 14-ig illetve a késő esti órák.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 93
  • 94
  • 95
  • 96
  • 97
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.