HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#2401 Felhasználó inaktív   rendszergazda 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 16. 09:08

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 8:54

Nem tudja valaki a kiemelt rész mire jó? A ma reggeli egy órás "no online" időszak után került oda.

Ezt találtam erről a feature-ről:

Cable Modem Access Protection.

When enabled, this feature blocks network side access to the CPE. This software-based "standby switch" provides the user with the ability to disable the Ethernet and USB data communications when their computers are not in use, which reduces the risk of unauthorized "hacking" into the CPE. This quick and simple “off” mechanism is used instead of physically disconnecting cables.

Cable Modem Access Protection can be activated manually at any time or activated automatically after a user-selected period of CPE inactivity. In the automatic mode, normal operation is quickly restored without the loss of any packets when outbound CPE activity is detected by the modem.
Olyan világban élünk, ahol a limonádé mesterséges aromákat tartalmaz, a bútorápolószerek viszont valódi citromot

#2402 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 09:23

Idézet: meghaltam - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 10:08

NSD-tol valaszra varunk. mozesapo felvetette a dolgot korabban itt: https://forum.hwsw.h...=132849&st=2310

erdekes, nekem is webstar van de ilyen lehetosegem meg nincs :)

Már nincs ott a modem oldalán, eltünt. Hogy fogalmam sincs miért jelent meg.  :think:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2403 Felhasználó inaktív   Nagy Sarga Domper 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 09:41

Komolyan, nincs jobb dolgotok, mint a modem belső oldalán nézelődni? :))) Nahát :)

#2404 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 10:09

Idézet: rendszergazda - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 9:08

Ezt találtam erről a feature-ről:

Cable Modem Access Protection.

When enabled, this feature blocks network side access to the CPE. This software-based "standby switch" provides the user with the ability to disable the Ethernet and USB data communications when their computers are not in use, which reduces the risk of unauthorized "hacking" into the CPE. This quick and simple “off” mechanism is used instead of physically disconnecting cables.

Cable Modem Access Protection can be activated manually at any time or activated automatically after a user-selected period of CPE inactivity. In the automatic mode, normal operation is quickly restored without the loss of any packets when outbound CPE activity is detected by the modem.

wooow. jol hangzik a dolog  :up:

#2405 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 10:49

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 10:41

Komolyan, nincs jobb dolgotok, mint a modem belső oldalán nézelődni? :))) Nahát :)

Lenni épp lenne, ha normális szolgáltatást kapnánk ;)

Csakhogy a hét 168 órájából kb 10-15 órájában cable led sötét, és kizárólagosan a 192.168.100.10 az egyetlen, ami műkszik  :Đ  :(

Nembaj, digi UTP már itt lóg az ajtóban  :D És milyen fura postaládában landolt egy papír hogy minden UPC szolgáltatás 30-40% al olcsóbb lett a lépcsőházban  :eek: Pl Családi csomag+medium+tel=7100ft Jelenleg 12300ft a medium+családi. Ja már csak medium mert tv szerdátol kilőve, digitányér figyel az erkélyen  :cool:

Szerkesztette: AkyyrA 2008. 02. 16. 10:53 -kor

<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#2406 Felhasználó inaktív   mozesapo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 10:59

Idézet: Nagy Sarga Domper - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 10:41

Nem nézelődtem, csak mikor egy nap 5-10x újraindult a dögje, akkor gondoltam megnézem a jelszinteket. Azt mit találtam. De már nincs ott. Viszont érdekes, hogy mac address váltás, reg, után megszünt a modem újraindulás. Azóta stabilan röfög. :respect:
-Egész biztosan nem fogtok örülni - jegyezte meg Bölcs Elme.
-Ki vele! -Jó - mondta Bölcs Elme. - A Válasz a Nagy Kérdésre. . . -Nos?. . . -Az Élet, a Világmindenség Meg Minden. . . - mondta Bölcs Elme.
-Tehát?. . . -A Válasz. . . - mondta Bölcs Elme, és megállt.
-Igen?... -A Válasz. . .
-Igen???... -Negyvenkettõ - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel.

#2407 Felhasználó inaktív   maxt 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 11:57

Idézet: mozesapo - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 10:59

Nem nézelődtem, csak mikor egy nap 5-10x újraindult a dögje, akkor gondoltam megnézem a jelszinteket. Azt mit találtam. De már nincs ott. Viszont érdekes, hogy mac address váltás, reg, után megszünt a modem újraindulás. Azóta stabilan röfög. :respect:

Nem annyira érdekes, mivel korábban már volt ilyen eset, hogy 2 azonos mac cím volt beregisztrálva a upc-nél, és ha a kettő egyszerre akart online lenni, akkor úgy vágták ki egymást a hálóról, hogy öröm nézni.
Valakinek váltani kell...

(Hamár váltás, akkor egy csepp off... most kaptam csekket, és mellette apró betűs szöveget, hogy ismételten olyan adókat szüntetnek meg, melyeket rendszeresen néztem, mint az RTL, vagy a Travel, és a helyükre ismeretlen, a névből ítélve hazai szennyet tesznek... Kíváncsiságból átfutottam a Digi honlapját, és milyen fura, szinte a teljes magyar hulladékkínálat hiányzik, helyette minőségi csatornák (persze itt is van kivétel)... tényleg az efi teljes fekáliába süllyesztése a cél a UPC-nél?)

#2408 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 12:17

/OFF/

Én UPC nél a Discovery Science, a Discovery Civilisation, a Discovery Travel & Living, a Viasat Explorer, és a Viasat History ami nagyon hiányzott. A sok szennycsatorna (romantika és társai) igazán betehetnék a kínálatba. Most hogy digivel ezek is jönnek az égből majdnem mindig ezeket nézem ha tvzek (Főleg a discovery science-t).

/ON/
<a href="http://akyyraweb.hu/egyebek/fullreport.htm" title="Everest Report" target="_blank"><font color="#0066CC"><strong>Everest Report</strong></a>

#2409 Felhasználó inaktív   Kr3w 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 14:59

A modem már jó ideje magától újraindulgatott, kicserélték végül a modemet. 1 napig bírta rendesen, utána megint elkezdett újraindulgatni, van hogy egy nap 1szer, van hogy 20 perc alatt 3szor is, teljesen kiszámíthatatlan. Szűrő nem lett megpiszkálva, drótok sem, minden úgy van, ahogyan volt. Mi lehet még a gond?
Digi kábel már úgyis itt lóg az ajtóban, UPC-t mostmár nem fogom zaklatni, hogy szereljenek, igaz néha kicsit kellemetlen az a 20 másodperc kiesés, csak szeretném tudni, hogy mi okozhatja ezt.

#2410 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 16:58

Idézet: maxt - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 11:57

(Hamár váltás, akkor egy csepp off... most kaptam csekket, és mellette apró betűs szöveget, hogy ismételten olyan adókat szüntetnek meg, melyeket rendszeresen néztem, mint az RTL, vagy a Travel, és a helyükre ismeretlen, a névből ítélve hazai szennyet tesznek...

Ez a csatornamegszüntetés helyileg hol van ?
Néztem az ászf. -t , de nálunk (Pécs) nincs semmi változás.
Ha lenne ugye 30 nappal előtte benne lenne.

#2411 Felhasználó inaktív   tPedro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 18:48

Nekem is folyton újraindulgat a modem, de látom nem vagyok egyedül a problémával.
Hívtam a UPC-t, azt mondták valamelyik jel érték nem megfelelő. Jött a szerelő, kicserélt pár csatlakozót, azt mondta most jó.

Továbbra is újraindul a modem, naponta többször is.

Idézet

Nem nézelődtem, csak mikor egy nap 5-10x újraindult a dögje, akkor gondoltam megnézem a jelszinteket. Azt mit találtam. De már nincs ott. Viszont érdekes, hogy mac address váltás, reg, után megszünt a modem újraindulás. Azóta stabilan röfög.

Hogyan lehet MAC addresst cserélni?

#2412 Felhasználó inaktív   Uthenger 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 18:52

Idézet: tPedro - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 18:48

Nekem is folyton újraindulgat a modem, de látom nem vagyok egyedül a problémával.
Hívtam a UPC-t, azt mondták valamelyik jel érték nem megfelelő. Jött a szerelő, kicserélt pár csatlakozót, azt mondta most jó.

Továbbra is újraindul a modem, naponta többször is.

Hogyan lehet MAC addresst cserélni?

https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=3...dpost&p=4237837

Szerkesztette: Uthenger 2008. 02. 16. 18:55 -kor

#2413 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 20:02

Idézet: AkyyrA - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 13:17

/OFF/

Én UPC nél a Discovery Science, a Discovery Civilisation, a Discovery Travel & Living, a Viasat Explorer, és a Viasat History ami nagyon hiányzott. A sok szennycsatorna (romantika és társai) igazán betehetnék a kínálatba. Most hogy digivel ezek is jönnek az égből majdnem mindig ezeket nézem ha tvzek (Főleg a discovery science-t).

/ON/

/OFF/

Inkább vegyél kézbe egy magyar nyelvtan könyvet...

/ON/
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2414 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 16. 21:44

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 16:58

Ez a csatornamegszüntetés helyileg hol van ?
Néztem az ászf. -t , de nálunk (Pécs) nincs semmi változás.
Ha lenne ugye 30 nappal előtte benne lenne.

Szerintem ha lesz változás, akkor arról a mostani számlalevélben fogsz értesülni ...

#2415 Felhasználó inaktív   AkyyrA 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 07:13

Idézet: moq - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 21:02

/OFF/

Inkább vegyél kézbe egy magyar nyelvtan könyvet...

/ON/

/OFF/

Értettem főnök...

Majd amint lesz időm, és nem csak napi 2-3 óra jut alvásra is...

/ON/

#2416 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 08:19

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 21:44

Szerintem ha lesz változás, akkor arról a mostani számlalevélben fogsz értesülni ...

Lehet...
A múltkori számlalevélben jött a méteres reklám,hogy hamarosan itt a digit. tv-zás.
Még pár nap és itt a levél -meglátjuk.

#2417 Felhasználó inaktív   tPedro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 09:54

Idézet: Uthenger - Dátum: 2008. febr. 16., szombat - 18:52

Lehet, hogy félreértettem a dolgot.
Nem a modem mac címét kéne megváltoztatnom?
A linken csak hálókártya címének megváltoztatásáról írnak.

Viszont beugrott, hogy mivel 2 telefonvonalunk van, ezért 2 chello modem van a lakásban.
Segíthet ha kicserélem őket? Az egy dolog hogy a számítógépet újra regisztrálom, de mi lesz a telefonnal?

#2418 Felhasználó inaktív   meghaltam 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 10:04

Idézet: tPedro - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 9:54

Viszont beugrott, hogy mivel 2 telefonvonalunk van, ezért 2 chello modem van a lakásban.
Segíthet ha kicserélem őket? Az egy dolog hogy a számítógépet újra regisztrálom, de mi lesz a telefonnal?

a ket modemet semmikepp ne csereld meg! a halozati kartyad fizikai cimet ird at masikra ( tanacsolnam a modemen talalhato usb mac-et, az tuti egyedi ). ha halozati kartya fizikai cim utkozes van, a modem gyakran ujraindul ( a fejallomas ujrarugja )

#2419 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 10:36

Idézet: tPedro - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 9:54

Miért van két modem a két telefonhoz?
Egy modemen két csatlakozó van, elég lenne két vonalhoz. (sajnos a felhasználó nem programozhatja, pedig ha már adott az eszköz, nem kéne külön beszerezni más szolgáltató használata miatt).
A két modemet ha megcseréled, megcserélődik a két telefonszám is.
Abban van regisztrálva minden, mint egy SIM-kártyán a mobilban.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2420 Felhasználó inaktív   tPedro 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 17. 10:44

Idézet: meghaltam - Dátum: 2008. febr. 17., vasárnap - 10:04

a ket modemet semmikepp ne csereld meg! a halozati kartyad fizikai cimet ird at masikra ( tanacsolnam a modemen talalhato usb mac-et, az tuti egyedi ). ha halozati kartya fizikai cim utkozes van, a modem gyakran ujraindul ( a fejallomas ujrarugja )

Köszönöm a segítséget, a csere megtörtént, remélem nekem is megoldja a szakadós problémát.

@csozsi:
Mikor megrendeltük a második vonalat, kijött a szerelő, nem tudta, hogy kell-e új modem vagy jó-e a régi. Felhívott valakit, aki azt mondta, hogy szereljen be egy új modemet.
Annyiból jó, hogy egymástól távol lévő szobákan van a két telefon és így nem kell kábeleket vezetni a lakáson keresztül.

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 119
  • 120
  • 121
  • 122
  • 123
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.