HWSW Informatikai Kerekasztal: UPC chello: bővítések és korlátozások XII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

UPC chello: bővítések és korlátozások XII. Értékeld a témát: -----

#2501 Felhasználó inaktív   KaSaX 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 02. 19. 00:23

Idézet: MaskimX - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 0:21

:offtopic:

Igen. Tapasztalatból tudom, hogy ha nem adod, csomó ember szív miatta. Előtte nézd meg a terveket, és győződj meg róla, hogy nincs túl közel a tervezett épület a ti telekhatárotokhoz, mivel az néha zavaró lehet.
Persze ha utálod a szomszédot, vagy csak jobban megy neki és ki akarsz baszni vele ne add meg  :D

Nem ez volt a gondolatmenetem...

#2502 Felhasználó inaktív   MaskimX 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 00:30

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 0:23

Nem ez volt a gondolatmenetem...

Melyik nem volt? Az együttműködés, vagy a kiszúrás?

#2503 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 00:30

Éjfél elmúlt, meg is lódult az adatforgalmam jól. Kár hogy néha másodpercekre megáll az egész...

#2504 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 02. 19. 00:46

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 23:51

Akarnak építeni a szomszédomban a telken egy társasházat, de kéne az építési engedélyhez a hozzájárulásom.
Megadjam ?

Döntsd el magad, lehet leviszi a házad értékét, de lehet lesznek jó arcok a környéken, ház aljában fasza hambis, meg tékás, jó csajok, de előbb próbáld kifelé, minek szopatnál mást, ha nem lényeges?
Make love not Wor.

#2505 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 01:47

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 23:23

Holnap a piros pulóveres vásárlók 50%-os kedvezményt kapnak!
(Ja, hogy Tes@osan fogalmazzak: a készlet erejéig...)

a belépés lányoknak ingyenes
diákoknak most 10% kedvezménnyel
annyi % kedvezmény, ahány éves
ha felmutatja ezt a kupont, ajándékba kap egy tollat
ha jelmezben jössz, vendégünk vagy egy italra
a születésnapján a vendégünk
minden tizedik vásárlónk 50% kedvezményt kap
hozd be az ajándékodat, ha nem tetszett, továbbadjuk a vöröskeresztnek, és 20%-kal olcsóbban vehetsz telefont

folytassam? :p

sőt, mutatok még durvábbat, itt a vidékiek sokkal olcsóbban telefonálhatnak, hát nem felháborító? most költözzek vidékre?  :reklamacio:
de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2506 Felhasználó inaktív   qnadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 01:49

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 0:20

De könyörgöm a világ nem ilyen !
Akkor csökkentsék a vidékiek SZJA-át, mert itt drágább a NET !
Ezt például elfogadná valaki ?
???

csökkentsék a városiak adóját, mert falun olcsóbb a zöldség meg a gyümölcs :p

Bólyon meg száloptika megy minden házba, a műholdas tévéket digitálisan kapják konvertálás nélkül, a hd csatornákat is, mit képzelnek? :reklamacio:

Szerkesztette: qnadam 2008. 02. 19. 02:03 -kor

de fikaszínű ma a horizont, a polipok eszegetik a pici lábam
papírhajó vagyok, most esek szét, az egész mégis bazmeg, de szép - Elefánt

#2507 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 02:09

Idézet: KaSaX - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 1:20

De könyörgöm a világ nem ilyen !

öööö nem akarom borzolni a kedélyeidet, de sajnos a világ "picit" ILYEN!

:.sokan elmennek a szmogos városba/fővárosba dolgozni, mert ott gyakran jobb a fizetés.
:.vidéken várhatod a buszt ami jó esetben óránként jár (szombaton 2óránként), egy felhőkarcolós nagyvárosban percenként jár a metró, és kígyózó sorokban a taxik.
:.vidéken mostanában divat bezárni iskolákat, egybevonni közigazgatási intézményeket, fővárosban minden sarkon oktatási centrum, magánklinika, este8kor is van posta nem csak délután4ig, az is a szomszéd községben, stb..
:.nagyvárosban kedd este is találsz legalább 10helyet ahova bulizni menj, vidéken szombat este is előfordulhat, hogy körbenézel egy félig üres helyen és látod, hogy már az összes csaj megvolt. :D

egyébként :: ahol ezresért mérik a 100megabitet, ott lehet hogy pár méterre metróaluljáró van csövesekkel, az ég alja sárgásszürke ha esik az eső, és naponta 100an dudálnak rád és akarnak elütni, ha gyalogosként közlekedsz.. mivel túlkínálat van mindenből már "olcsón" mérnek mindent, csak vidd el. ezt próbálta Shabba is mondani..
fővárosban ha a számtechboltban nincs alkatrész gyakran átmennek a nagykerbe a szomszéd utcába, és ott a termék egy órán belül, csak vidd el. vidéken pár éve elég sok számtechbolt nézett ki úgy, hogy "igen lesz proci, 1 hét múlva megyek érte Pestre, de nem lesz olcsó, mert tudod, szállítási költség..."

máshogy körülírva: a nagy számok törvénye bejátszik sajnos. szomszédban társasház, UPC meg akarja fogni őket gyorsan hűségidőre.. nekik nem feltétlenül az a szempont, hogy pontosan _annyit_ fizessen, hanem hogy 1-2-3 évig fizessen! ha nem fizet, vagy másnak fizet, akkor ők lehet bebukják, hogy a közelbe raktak egy fejállomást jó sok pénzből.. a világ éppen ILYEN!

Szerkesztette: deuce 2008. 02. 19. 02:17 -kor

#2508 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 06:55

Azért ára is lesz az olcsóságnak.
Nem az első eset, hogy egy szolgáltató a közös k.-n, kersztül szerez ügyfeleket. (neki jó lesz)
Aztán más szolgáltató nem húzhat kábelt, a lakó meg nem rakhat lavórt a falra, tetőre, mert "nem esztétikus", és hasonlók. Két év múlva meg b+ a kedvezményt, nem lesz alternatívád.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#2509 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 08:35

Tegnap este jött a torrent 400k-val, felfele ment rendesen (10megás net), a weboldalak mégis kurva lassan jöttek be. (ping teljesen jó!!!)  Ha kikapcsoltam a torrentet akkor is. Ez miez már ? :)
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2510 Felhasználó inaktív   wpepi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 08:43

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 8:35

Tegnap este jött a torrent 400k-val, felfele ment rendesen (10megás net), a weboldalak mégis kurva lassan jöttek be. (ping teljesen jó!!!)  Ha kikapcsoltam a torrentet akkor is. Ez miez már ? :)

Míg a torrent egy másik kliensről jön a web oldalak különféle server-eken vannak melyek elérési sebessége nagymértékben függ az adott server terheltségétől. Arról nem is beszélve, hogy az adott oldalt tartalmazó server-ig tartó úton is lehetséges lassulás melynek szintén nincs köze a torrent sebességéhez.
Egyébként attól, hogy egy server felé a ping jó még nem jelenti azt, hogy a web server szolgáltatása is gyors.

#2511 Felhasználó inaktív   Peetie 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 08:53

Idézet: wpepi - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 8:43

Míg a torrent egy másik kliensről jön a web oldalak különféle server-eken vannak melyek elérési sebessége nagymértékben függ az adott server terheltségétől. Arról nem is beszélve, hogy az adott oldalt tartalmazó server-ig tartó úton is lehetséges lassulás melynek szintén nincs köze a torrent sebességéhez.
Egyébként attól, hogy egy server felé a ping jó még nem jelenti azt, hogy a web server szolgáltatása is gyors.

Ezt én értem, de MINDEN weboldal lassan jött be. Még a guglira is várni kellett, ami azért elég ritka normál körülmények közt.
ASUS A8N-E|3000+ A64@9*290|MSI 6600GT|2x512 Twinmos-2,5-3-3-8-1T@220MHz|Maxtor+Samsung 80 GB 7200|LG 1730B TFT|FSP Blue Storm 400W

"Minden probléma megoldására több módszer létezik. Van amelyik elegáns, és van amelyik működik - ha nem is tökéletesen."

#2512 Felhasználó inaktív   alibabusic 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 08:59

Idézet: ZXer - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 22:06

Ha viszont célzottan az újonnan belépő versenytárs által elért ügyfeleknek ad csak kedvezményt, az tisztességtelen piaci magatartás, pontosabban gazdasági erőfölénnyel való visszaélés és mint ilyen a versenytörvénybe ütközik.

Nem tudom más városokban hogy van de Pécsett olyan városrészben is már hónapok óta van ez a társasházi kedvezmény,ahol még nincs DIGI és még csak nem is mozgolódnak.

Újonnan belépő versenytársnak sem lehet nevezni a DIGI-t,mert tányéros adással már jelen van ugyanazon a piacon !

#2513 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 09:42

Idézet: alibabusic - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 8:59

Nem tudom más városokban hogy van de Pécsett olyan városrészben is már hónapok óta van ez a társasházi kedvezmény,ahol még nincs DIGI és még csak nem is mozgolódnak.

Újonnan belépő versenytársnak sem lehet nevezni a DIGI-t,mert tányéros adással már jelen van ugyanazon a piacon !

Gondolom, hogy ez az ügyfélszerző/ügyfélmegtartó akció nem csak a digi miatt van, hanem egyéb szolgáltatók (tcom, tonline stb.) miatt is.

Valamint úgy sejtem, hogy a upc előre gondolkozik, hiszen a digi tavaly nyáron jelentette be, hogy minden upc által uralt nagyvárosban kiépíti saját hálózatát (miskolc, székesfehérvár, szolnok, debrecen stb.)

#2514 Felhasználó inaktív   kisgabo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 10:46

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 10:42

Gondolom, hogy ez az ügyfélszerző/ügyfélmegtartó akció nem csak a digi miatt van, hanem egyéb szolgáltatók (tcom, tonline stb.) miatt is.

Valamint úgy sejtem, hogy a upc előre gondolkozik, hiszen a digi tavaly nyáron jelentette be, hogy minden upc által uralt nagyvárosban kiépíti saját hálózatát (miskolc, székesfehérvár, szolnok, debrecen stb.)

akkor a minőségre is érdemes odafigyelni.... hiába olcsóbb, ahol épp konkurencia jelenik meg, ha agybafőbe szidják.

#2515 Felhasználó inaktív   Fenyo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 11:22

Dömpi!

Arról nincs valami info-d esetleg, hogy a feltöltést mikor fogjátok végre feljebb tornászni,
hogy ne legyen a le és feltöltések között ekkora szakadék?

Anno amikor 768/256 volt a classic, akkor így az arány csak 3:1-hez volt, most viszont 10mega/1mega, tehát 10:1-hez az arány!

És különben is itt a Digi, ahol 10/10-et adnak 2500-ért, és szép lassan terjed, ez csak gyakorol valami hatást UPC-re, nem?

És az igény nagyon is meglenne erre.
Nagyon sok peer2peer hálózat úgy műxik, hogy csak annyival tölthet le a kedves user, amennyivel feltölt. Így nem mindegy mennyi a feltöltés. (És most nem kell mindjárt warezre gondolni)
Azonkívül az sem mind1, hogy ha pld a vidéki rokonomnak szeretnék elküldeni egy családi videót, ami néhány DVD-n van, hogy az néhány óra vagy több hét alatt ér át.

#2516 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 11:40

Idézet: Peetie - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 9:53

Ezt én értem, de MINDEN weboldal lassan jött be. Még a guglira is várni kellett, ami azért elég ritka normál körülmények közt.

Éjjel nekem olyan is volt, hogy a torrentforgalom teljesen megállt, a weblapok meg közben olyan hihetetlen sebességgel töltődtek, mintha gigabites hálón ültem volna a bixben..

#2517 Felhasználó inaktív   Adam84 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 11:48

Idézet: deuce - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 11:40

Éjjel nekem olyan is volt, hogy a torrentforgalom teljesen megállt, a weblapok meg közben olyan hihetetlen sebességgel töltődtek, mintha gigabites hálón ültem volna a bixben..

Bár nem vagyok NSD, de ez szerintem annak köszönhető, hogy néhány (pár tíz) elvonási tünetekkel küzdő torrent-guru éjfél után is bekapcsolva hagyja a torrent progit, amikor ugyebár közel sem olyan erős a korlátozás mint napközben, és emiatt az adott node-on lévő összes előfizető webezése lelassul/szakadozik.
Azonban éjfél után az emberek nagyon kicsi része böngészik, így az ügyfelek számára jelentős mértékben nem észlelhető  az éjfél utáni lassulás ...

Azonban ha napközben is ez lenne a helyzet (tehát el lenne engedve a p2p gyeplője), akkor baromi ciki szituáció alakulna ki, és az összes ügyfél anyázna.

A mostani még mindig jobb megoldás szerintem ...  :rolleyes:

#2518 Felhasználó inaktív   deuce 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 12:05

Idézet: Adam84 - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 12:48

Bár nem vagyok NSD, de ez szerintem annak köszönhető, hogy néhány (pár tíz) elvonási tünetekkel küzdő torrent-guru éjfél után is bekapcsolva hagyja a torrent progit, amikor ugyebár közel sem olyan erős a korlátozás mint napközben, és emiatt az adott node-on lévő összes előfizető webezése lelassul/szakadozik.

persze.. fél1kor az egész város elindította a torrentkliensét, és én lenullázódtam p2p ügyileg, 1 perc múlva meg mindenki kikapcsolta a torrentkliensét..
a p2p lassult le illetve megállt, a web úgy száguldott, hogy bixben, vagy koliban ülve szokott így menni..

félreforgattad picit....

"el lenne engedve a p2p gyeplője"... óhe, téged megvett a upc, vagy mi van?
felejtsük el picit a p2p-t: van olyan hogy iphoneon nézi haverom a youtube-ot, miközben próbálok kifelé küldeni emailt, szól a webrádió, és megy egy webes letöltés szigorúan 1db szálon 200k-val..
ez is szétlapítja a vonalat, megeszi a teljes sávszélt, dehát EZÉRT FIZETEK nekik te majomtóni. utána meg lehet hogy elhagyjuk a lakást, és 1 napig vissza sem térünk: hagyjuk a többi "szegény hányattatott sorsú" előfizetőt is netezni... most kérdeztem körbe a házban, ők már csak msnezni mernek mikor én otthon vagyok, nehogy megzavarják a tevékenységemet és teleírjak 10 fórumoldalt.
gondolkodtam én 10 megás vonalon is, de mostmár az 5 megásat is megbántam, már csak a napi többszöri szakadás miatt is. :(
ha az előbb felsorolt teljesen hétköznapi netes tevékenységeket pedig nem tudom megtenni déli harangszó közben, akkor ez a szolgáltatás szar. írják ki, hogy mindenféle limitálások vannak, és lépjek ki az msnből is email küldés előtt...
más vonalakon tudtam hasonlókat csinálni eddig, a jelenlegin nem tudom. a többi engem nem érdekel..
te hogyan reagálnád le, ha fizetnél havidíjat a mobiltelefonálásért, és gyakran a szolgáltatói logo is eltűnne a készülékről, nem tudnál kifelé hívni 3ból 2szer és hasonlók?

a legjobb megoldás pedig a sávszélesség vásárlása. csak az milliókba kerül, és kemény valutában kifejezve. reklámra meg kukában landoló szórólapokra úgy veszem észre futja, sávra nem.

Szerkesztette: deuce 2008. 02. 19. 12:40 -kor

#2519 Felhasználó inaktív   moq 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 15:12

Idézet: deuce - Dátum: 2008. febr. 18., hétfő - 20:26

... én a T-nél dolgoztam pár évvel ezelőtt, ha nem volt elég sáv valahol, akkor vittek oda, és kalapkabát..

én meg ismertelek téged pár évvel ezelőtt és már akkor is szerettél nagyokat mondani ;)
Nem azért vagyok vegetáriánus, mert szeretem az állatokat, hanem azért, mert gyűlölöm a növényeket.

#2520 Felhasználó inaktív   Falánk 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 02. 19. 15:14

Idézet: Fenyő - Dátum: 2008. febr. 19., kedd - 12:22

Azonkívül az sem mind1, hogy ha pld a vidéki rokonomnak szeretnék elküldeni egy családi videót, ami néhány DVD-n van, hogy az néhány óra vagy több hét alatt ér át.

Küld ell postán gyorsabb! :D

Voltam bent az ügyfélszolgálatnál, (Gyöngyös) és a társasházi kedvezményt nem kaphattam meg. Az ügyintéző telefonált- gondolom BP-re- és azt mondták neki, hogy váltsak  valamit nagyobb csomagra akkor jár. De miután max. van mindenből így nem tudtam. Nem jár. Csak a szám. De legalább a TV havi díját tudtam csökkenteni 3900-ra. Érdekes politika. :think:
Szeretem a sört, bort, pálinkát no meg a Nőket is!

Téma megosztása:

• (135 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.