Windows Vista VI.
Elküldve: 2008. 11. 03. 17:08
Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 16:58
Eleg komoly problemam van a Vistaval kapcsolatban, megpedig az h nem tudom felinstalalni.... illetve felinstalalni fel lehet de a problemak utana kezdodnek.
Eddig legalabb 4 fele Vistat probaltam, sima Ultimate edition, majd SP1-el integralva, aztan annak ellenere h nem all szandekomban hasznalni meg egy 64 bites verziot is kiprobaltam de mindegyiknel ugyanaz a jelenseg, kivetel nelkul: Vistat felinstalalom problema nelkul, install utan bejon a desktop, majd par masodperc mulva kiirja hogy Logging Off/Shutting Down, ezzel a gep ujraindul, es ujraindulas utan meg sem nyikkan, egesz pontosan ahogy eltunt a BIOS kepernyo es kene toltodjon a Windows rogton ujbolindul (tehat a desktopot csak egyetlen egyszer lattam minden esetben,vagyis rogton install utan) es ez folytatodik a vegtelensegig. A gond az hogy semilyen hibajelzest nem kapok, es hiaba nyomom az F8-at mint az orult meg annyit sem tudok elerni hogy safe mode-ban elinditsam az oprendszert, mert mar azelott ujbolindul. Az egyik installkor rogton mielott eltunt volna a desktop mintha felpattant volna egy kis lufi valami errorral de olyan hamar lekapcsolt a Win h nem volt idom elolvasni. Azota sem lattam semmifele hibauzenetet.
Konfig: ASUS P5B Deluxe, 2Gb DDR2-800, C2D 6300@2.8Ghz, Radeon 4850HD 1Gb
Mar 2 HDD-re is probaltam instalalni, igaz mindketto az IDE kontrollerre volt kotve es nem SATA-ra. Ami azt illeti mar az az egyetlen remenyem h megprobalom SATA-s vinyora tenni es lassuk ugy mi lesz.
Probaltam ugy is hogy bootolas elott visszavettem a tuningot, de kulonben is XP alatt betonstabil a gep.
Otletek? :confused:
A memória egy modulba van?Én akkor találkoztam evvel a hibával ha a memóriát valahogy nem szerette a vista.Egyik gépnél ugyanez volt 2*1 giga modulba.Egyiket kivettem megy a gép a vicc azóta az a modul szintén megy egy másik gépben.Sőt a két modullal együtt a hibát produkáló gép is megy xp-vel mionden gond nélkül.Ennyit a vista memória kezeléséröl.De lehet persze nállad más okozza ezt de egy probát megér.
Jogtisztaság tuti nem okoz ilyesmit ,ráadásul ugye ne is muszáj rögtön aktiválni mert probaidő is van.Jogtisztaság figyelmeztető buborék üzenetet general meg fekete asztal hátteret.
Szerkesztette: djculture 2008. 11. 03. 17:12 -kor
Hádédész..
Elküldve: 2008. 11. 03. 18:51
Idézet: djculture - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 18:08
igy van, 30 napig kiprobalhato tudtommal, amit meg is szerettem volna tenni vasarlas elott es szerencsere jol tettem. A memorias dolgot kiprobalom, koszi
Mondjuk nekem csak az a fura hogy install utan rogton bejon a desktop majd par masodperc mulva szabalyosan lezarja a gepet, szal kiirja h shutting down, nem csak random restart... na de nemsokara kiprobalom
Szerkesztette: Vortex07 2008. 11. 03. 18:55 -kor
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2008. 11. 03. 18:54
Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 19:51
Rosszul tudod, nem próbálhatod ki, ugyanis nem vásároltad meg, tehát nincs telepítőlemezed.
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2008. 11. 03. 19:08
Idézet: VKP - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 18:54
Az, hogy a Windowsod legális vagy sem, semmi köze a telepítő lemez milyenségéhez és meglétéhez.
Mellesleg van ilyen, sőt, az MS ajánlja is, hogy így ki tudd próbálni: http://www.microsoft.com/hun/windows/produ...e/activate.mspx
Elküldve: 2008. 11. 03. 19:11
Idézet: VKP - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 19:54
szerintem MS a 30 napos regisztracios micsodat meg a hardver-kulcsot pont az ilyen kolcson-adtam a Win lemezem dolgok ellen talalta ki.
Ergo ha felinstalalsz kolcsonlemezrol egy Windowst es azt nem hackeled, crackaled vagy regisztralod hamis cd-kulccsal vagy barmi ilyesmi akkor nem sertettel torvenyt, mert 30 nap mulva ugyis lejar es hasznalhatatlan... de ismetlem, lehet h en tevedek.
Minden esetre ha neked van igazad es megveszem a CD-t majd otthon azt tapasztalatom hogy a memoriammal nem kompatibilis a Vista, aztan visszaviszem a boltba, vagy irok MS-nek visszakapom-e a penzem azzal indokolva h sehol nem volt feltuntetve h mivel hajlando illetve nem hajlando mukodni?
Szerkesztette: Vortex07 2008. 11. 03. 19:17 -kor
Sokan űzik a megtévesztést és a hamis csodákat, amelyekkel megcsalják a tudatlan sokaságot.
- Leonardo Da Vinci
Elküldve: 2008. 11. 03. 19:17
De majd jön Flowm@n kollega, aztán kiokosítja a kétkedőket.
"De sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy Kecskemét külsőn fejedre esik egy bazi nagy sárga tehén."
Elküldve: 2008. 11. 03. 19:20
Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 20:11
HCL
Szerintük ezekkel megy, a többi meg nem érdekli őket. Az, hogy az alaplapoddal inkompatibils a memória arról meg nem ők tehetnek valószínűleg.
Elküldve: 2008. 11. 03. 19:38
a legtöbb kalózvista eleve crackelve van, install után várni kell 2 percet, és újraindítja magát(automatikusan aktiválja magát)
elég sok géppel viszont nem kompatibilis, ezért elszáll tőle. csupán ennyi lenne a dolog.
Elküldve: 2008. 11. 03. 19:43
Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 19:11
Ergo ha felinstalalsz kolcsonlemezrol egy Windowst es azt nem hackeled, crackaled vagy regisztralod hamis cd-kulccsal vagy barmi ilyesmi akkor nem sertettel torvenyt, mert 30 nap mulva ugyis lejar es hasznalhatatlan... de ismetlem, lehet h en tevedek.
Minden esetre ha neked van igazad es megveszem a CD-t majd otthon azt tapasztalatom hogy a memoriammal nem kompatibilis a Vista, aztan visszaviszem a boltba, vagy irok MS-nek visszakapom-e a penzem azzal indokolva h sehol nem volt feltuntetve h mivel hajlando illetve nem hajlando mukodni?
Ha megveszed (gondolom dobozosra gondolsz) akkor az EULA szerint csak akkor kaphatod vissza a pénzt, ha nem fogadod el az EULÁ-t.
(Amúgy ha legális ha nem, ms szakik is ajánlják ezt a 30 napos dolgot kipróbálásra, win srv2k8 meg még letölthető is ilyen célból az MS-től, de ha jól rémlik vistaból is volt/van ilyen)
Elküldve: 2008. 11. 03. 20:08
Vista 64 biteset vennénk 3-at cégbe. Hálózatba egy NAS lenne raidbe kötve, azokon tárolnánk az adatainkat. A boltban nem volt raktáron vista home premium 64, csak vista basic 64, amiről nem is tudtam hogy létezik. A kérdésem az lenne, hogy azon kívül, hogy nincs aero felület, meg dvd, képnéző dvdkiíró program...(ami nem érdekel) van e valami különbség a kettő között? Vagy csak az aero felület miatt kerül egy 10-essel többe a premium 64? A microsoft weboldalán nincs semmi csak parasztvakítás...
Eddig XP professionalt használtunk. A vistát nem láttam csak más gépén menni...
Köszi
Elküldve: 2008. 11. 03. 20:13
Idézet: neta - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 21:08
Vista 64 biteset vennénk 3-at cégbe. Hálózatba egy NAS lenne raidbe kötve, azokon tárolnánk az adatainkat. A boltban nem volt raktáron vista home premium 64, csak vista basic 64, amiről nem is tudtam hogy létezik. A kérdésem az lenne, hogy azon kívül, hogy nincs aero felület, meg dvd, képnéző dvdkiíró program...(ami nem érdekel) van e valami különbség a kettő között? Vagy csak az aero felület miatt kerül egy 10-essel többe a premium 64? A microsoft weboldalán nincs semmi csak parasztvakítás...
Köszi
Biztos akartok Vistát venni? Ha nem indokolja valami nagyon, akkor maradjatok az XP-nél.
Elküldve: 2008. 11. 03. 20:21
Idézet: Vortex07 - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 20:11
Van itt egy kis félreértés. Ez nem trial időszak hanem "grace period", azaz türelmi időszak az aktiválás előtt. Szóval elvileg nem próbálható ki a szomszéd telepítőkészletével sem legálisan. Ez itt a trial/evaluation:
http://www.microsoft.com/downloads/details...&displaylang=en
:::HWSW World Community-Team©::: :::Windows Licencek::: :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.
Elküldve: 2008. 11. 03. 20:22
Idézet: neta - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 20:08
Köszi
Mega basic verzióval max 8 giga memót használhatsz ,nem lehet bisztonsági mentést késziteni vele és ha jól rémlik a hálózati kapcsolatok is megvan nyirbálva.Tehát cégnél semmiképpen nem ajánlott max otthonra.
Hádédész..
Elküldve: 2008. 11. 03. 20:29
Idézet: charlie - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 20:08
Mellesleg van ilyen, sőt, az MS ajánlja is, hogy így ki tudd próbálni: http://www.microsoft.com/hun/windows/produ...e/activate.mspx
De mennyire, hogy számít a telepítőkészlet.
http://www.microsoft.com/resources/howtote...&pg=prepurchase
Elküldve: 2008. 11. 03. 20:41
Hádédész..
Elküldve: 2008. 11. 03. 20:44
Elküldve: 2008. 11. 03. 21:01
Idézet: djculture - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 19:22
Na ez a hálózati kapcsolat megnyirbálás érdekelne!
NAS-t látná? Egymást látnák a gépek? Hálózati nyomtatót? Router meg switch lenne...
Ez megy a sima basiccal?
Elküldve: 2008. 11. 03. 21:05
Idézet: VKP - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 19:13
A fene akar vistát. Eddig az xp is bevált. Csak a 64 bit kéne de nagyon. Cad alkalmazásokat használunk, és néha kevés a ram.... ezért 4 giga lesz a gépben. A 32 bit meg nem kezel annyit...
Elküldve: 2008. 11. 03. 21:15
Idézet: neta - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 21:05
64bites xp is van.Az a baj eddig se lehetett kapni mostmegmár sima xp-t se lehet nemhogy azt.
Basicrol nekem az a tapasztalatom a hálózati meghajtókat nállunk nem kezelte normálisan.Ugyhogy felejtős.Plusz két procis gépen futott ezért az egyik procit a kettőböl nem kezelte...
Szerkesztette: djculture 2008. 11. 03. 21:18 -kor
Hádédész..

Súgó
A téma zárva.