HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2841 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 11. 03. 23:02

Idézet: djculture - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 20:15

64bites xp is van.Az a baj eddig se lehetett kapni mostmegmár sima xp-t se lehet nemhogy azt.
Basicrol nekem az a tapasztalatom a hálózati meghajtókat nállunk nem kezelte normálisan.Ugyhogy felejtős.Plusz két procis gépen futott ezért az egyik procit a kettőböl nem kezelte...

köszi! Meggyőztél!
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#2842 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 03. 23:03

Idézet: djculture - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 20:22

Mega basic verzióval max 8 giga memót használhatsz  ,nem lehet bisztonsági mentést késziteni vele és ha jól rémlik a hálózati kapcsolatok is megvan nyirbálva.Tehát cégnél semmiképpen nem ajánlott max otthonra.

ha jól rémlik csak a complete pc backup nincsen benne, fájlalapu mentés van (mondjuk az ntbackuphoz képest elég vacak a vista/2k8 mentő programja)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2843 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 13:38

Idézet: djculture - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 20:15

64bites xp is van.Az a baj eddig se lehetett kapni mostmegmár sima xp-t se lehet nemhogy azt.
Basicrol nekem az a tapasztalatom a hálózati meghajtókat nállunk nem kezelte normálisan.Ugyhogy felejtős.Plusz két procis gépen futott ezért az egyik procit a kettőböl nem kezelte...

a 64 bites vista home premium az jól kezeli a hálózatot és látja a NAS-t? + kezeli a két processzros gépben mind a kettőt?

#2844 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 13:47

Idézet: neta - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 14:38

a 64 bites vista home premium az jól kezeli a hálózatot és látja a NAS-t? + kezeli a két processzros gépben mind a kettőt?

Két processzor vagy két mag? Multi-core processzorokat mindegyik verzió kezeli, a NAS-t szintén a hálózatban pedig semmi korlátozás sincsen még a basic verzióban sem. Annyi, hogy nem léptethető tartományba.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2845 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 13:48

Idézet: djculture - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 22:15

Nem tudom mit jelent a nem kezelte normálisan, de nincsen erre vonatkozóan limitáció.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::

#2846 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 13:48

Idézet: neta - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 22:05

A fene akar vistát. Eddig az xp is bevált. Csak a 64 bit kéne de nagyon. Cad alkalmazásokat használunk, és néha kevés a ram.... ezért 4 giga lesz a gépben. A 32 bit meg nem kezel annyit...

Ez nem a Vista sajátossága, ennyit bír ez a technológia.

#2847 Felhasználó inaktív   dash 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 14:40

Windows Vista Service Pack 2 Beta
For every friend who joins Dropbox, we'll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 3 GB)!

Nem a linuxot nehéz megtanulni, hanem a windows "hülyeségeit" elfelejteni.

Köpött a maci, fújt a bőrgyár.

#2848 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 16:45

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 12:47

Két processzor vagy két mag? Multi-core processzorokat mindegyik verzió kezeli, a NAS-t szintén a hálózatban pedig semmi korlátozás sincsen még a basic verzióban sem. Annyi, hogy nem léptethető tartományba.

két mag
Mi az a tartomány, és hogy nem léptethető tartományba?

Akkor most jó a basic is?

#2849 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 19:21

Idézet: neta - Dátum: 2008. nov. 3., hétfő - 21:05

A fene akar vistát. Eddig az xp is bevált. Csak a 64 bit kéne de nagyon. Cad alkalmazásokat használunk, és néha kevés a ram.... ezért 4 giga lesz a gépben. A 32 bit meg nem kezel annyit...

64 bites angol xp kapható.

#2850 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 04. 20:17

Idézet: Brokkoli - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 18:21

64 bites angol xp kapható.

Kössz, de inkább magyar...a cégben csak én vagyok angolos...

#2851 Felhasználó inaktív   Bird-Of-Prey 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 10:20

láttam mahinált Vistákat a neten, Black / Ultimate / Black Eternity és még sokféle. a leírásukban az van, hogy minden integrált peccset tartalmaznak, sok hibát má kijavítottak ezekben. mennyire jók ezek?
Nem állhatunk meg, ez denevérország....

#2852 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 10:44

Kb. annyira, hogy az XP Pistike editionokat is sokan ajnározzák, de amiket én láttam élesben, egyiket sem sikerült 2-3 hónapnál tovább egyben tartani újratelepítés nélkül. Gyári XP-m meg másfél évig ment az utolsó telepítéstől, akkor is az volt a baj, hogy Vistára váltottam.

Az integrált peccseket meg leszedi a Windows Update is, cserébe nincsen telefosva a rendszer kitudja mivel, meg ami a readme-ből kimaradt.

#2853 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 11:08

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 11:20

láttam mahinált Vistákat a neten, Black / Ultimate / Black Eternity és még sokféle. a leírásukban az van, hogy minden integrált peccset tartalmaznak, sok hibát má kijavítottak ezekben. mennyire jók ezek?

Nem hivatalosak, ergó nem tudni milyen egyéb módosítások vannak benne. Én soha nem használnám.

#2854 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 14:56

hol lehet az áttünési efekteket (vagy nem tudom hogy hívják, mikor pl. a start menü olyan komótosan animálva jön elő) letiltani?

gp-ből ha lehet :)

nomeg az IE-t, hogy tudom a eltuntetni a Start menüből (pontosabban az IE maradhat, csak az ikonjai nem kellenek)

Szerkesztette: charlie 2008. 11. 05. 15:36 -kor

MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2855 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 19:50

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 10:20

Én az ellenzők közé tartozom, voltak már ügyfeleimnek gondok vele. Én biztos nem használnék házi barkács változatott.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2856 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 20:15

Idézet: charlie - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 14:56

...

Ez melyik verzió? Nálam se Internet Explorer, se animált Start menü, pedig a kinézethez nem nyúltam háttérkép-cserén kívül, és az Aero is működik.

#2857 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 20:26

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2008. Nov. 5., Wednesday - 10:20

Én Windows Vista Black Edition SP1-et használok. Benjamin készítette vagy ez a haxolt változat kódneve azt nem tudom, csak az alap háttéren ill. kilogolásnál az a név látszódik a jobb felső sarokban.
Én személy szerint nagyon meg vagyok vele elégedve. Állítom, hogy a lent látható konfigomon hazaverdesi sebességben az XP-t bár ezt lekéne benchmarkolni meg sok minden függvényében változik, persze tudom. Játékokban nem érzek egyáltalán lassulást(sőt, Counter-Strike source még gyorsabb is) és legalább olyan jó kedvel használom ezt a fajta vistát, mint egy osx leopardot. Minden ott van, ahol az ember keresi, ki van pucolva, nem foglal sok helyet és frissíti magát.
Telepítés is jól meg van oldva szóval nálam tutinyerő a cucc.  Természetesen vga meg ilyenolyan driverek bele vannak gyógyítva(eléggé frissek is).  Felrakod és tényleg olyan "It Just works" feeling  :omg:  :Đ

PÜ ment  :smoker:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#2858 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 20:45

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 12:08

Nem hivatalosak, ergó nem tudni milyen egyéb módosítások vannak benne. Én soha nem használnám.

Miért nem lehet tudni? Tele van a net olyan infókkal, hogy szénné vannak pakolva mindenféle férgekkel, backdor progikkal, meg minden földi jóval, amit egy kínai/orosz/egyébb hacker zombie gép hálózatához csak kellhet.  :Đ
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#2859 Felhasználó inaktív   Inquisitor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 20:47

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2008. nov. 4., kedd - 14:48

Nem tudom mit jelent a nem kezelte normálisan, de nincsen erre vonatkozóan limitáció.

Engem érdekelne a téma, mert a szervizesünk szénné dolgozta magát egyik megrendelőnknél, ahol hasonló okokból X64 géphálózat volt, és gyakorlatilag sehogy nem sikerült megoldani a hálózati problémájukat. Viszont nekem nem volt még energiája számomra érhető formában elmondani mi volt a probléma.
.:: Close the World  . . . Open the nExt ::.

#2860 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 05. 21:05

Windows Vista home basic 64 -re és alapból a home verziókra azt írja a microsoft magyarország az összehasonlító táblázatukban, hogy

Egyszerűbben építhet ki hálózatot vállalkozásában
a Hálózati központ és a Távoli asztal alkalmazásokkal: Azaz ezek csak a business kategóriában vannak. Az angol weboldal meg azt írja hogy a hálózati központot tartalmazza az összer vista változat.

Most akkor nem lehet a home verziókkal hálózatozni, gépeket összekötni, NAS-solni :) hálózati nyomtatókat kezelni. fileokat megosztani, gépre kötött nyomtatókat megosztani?
Jó lenne már tudni. Nem akarok egy 10-essel többet fizetni azért amit nem is használnék.
főleg hogy 3-at vennék... az már 30000 összesen a különbség, abból meg inkább elmennék szórakozni :) Cégesbuli egy kocsmában :)

Please help!

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 141
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.