HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2861 Felhasználó inaktív   SANK 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 11. 13:46

Szaisztok !
Biztosan nagyon alapot kérdezek, de én csak az XP-t ismerem, a vállalatnál sem használunk még Vistát, de mest megkért az igazgatónk nézzem már meg az otthoni laptopját, ami ha a sajátgépre kattint, megjelennek a fájlok, de rövid idő után kiírja hogy hiba javítás megkísérlése, mejd eltűnik az intéző, és ismét csak az asztal jelenik meg.  Állítólag tűnnek is el fájlok, de ez nembiztos , mert a főnök nem számítógézseni.
Vicces, de én még azt sem találtam meg hol van a "futtat" lehetősége, hogy lehet parancssorba kimenni (CMD.EXE létezik benne?)
VAn benne plédául MSCONFIG.EXE program? VÍruskeresőt sem találtam benne, hacsaknem a Windows PC doktor 5-öt nem annak szánták.
Segyítenétek nekem ezekben az alapkérdésekben?
István
:)  :)  :)
Mennyit kell még tanulnom, hogy hallgatni tudjak?

#2862 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 13:51

Start menü -> Start Search mezőbe begépeled: cmd, vagy msconfig. Kis szüttyögés után (először pár másodperc, később pár tizedmásodperc) már indíthatod is.

Víruskereső meg persze, hogy nincs gyárilag, amikor már az Internet Explorer meg a Windows Media Player miatt is megy a nyavalygás. Viszont cserébe az összes nagyobb vírusirtónak létezik Vista-kompatibilis verziója.

Szerkesztette: debaj 2008. 11. 11. 13:52 -kor

#2863 Felhasználó inaktív   SANK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 13:54

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 12:51

Start menü -> Start Search mezőbe begépeled: cmd, vagy msconfig. Kis szüttyögés után (először pár másodperc, később pár tizedmásodperc) már indíthatod is.

Víruskereső meg persze, hogy nincs gyárilag, amikor már az Internet Explorer meg a Windows Media Player miatt is megy a nyavalygás. Viszont cserébe az összes nagyobb vírusirtónak létezik Vista-kompatibilis verziója.

Nagyon szépen köszönöm. Nem gyárilag gondoltam, a fia (15 éves) telepítgetett programokat, gondoltam volt annyi sütnivalója...
Az ingyenes AVG felmegy vistára?
Bocs hogy sok a kérédsem, újszülött vagyok Vista ügyben.
István

#2864 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 13:58

Idézet: neta - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 21:05

Windows Vista home basic 64 -re és alapból a home verziókra azt írja a microsoft magyarország az összehasonlító táblázatukban, hogy     

Egyszerűbben építhet ki hálózatot vállalkozásában
a Hálózati központ és a Távoli asztal alkalmazásokkal: Azaz ezek csak a business kategóriában vannak. Az angol weboldal meg azt írja hogy a hálózati központot tartalmazza az összer vista változat.

Most akkor nem lehet a home verziókkal hálózatozni, gépeket összekötni, NAS-solni :) hálózati nyomtatókat kezelni. fileokat megosztani, gépre kötött nyomtatókat megosztani?
Jó lenne már tudni. Nem akarok egy 10-essel többet fizetni azért amit nem is használnék.
főleg hogy 3-at vennék... az már 30000 összesen a különbség, abból meg inkább elmennék szórakozni :) Cégesbuli egy kocsmában :)

Please help!

De lehet. Tapasztalatból mondom. Notebookomon Home Basic van és minden megy kivéve a tartományba léptetés.

#2865 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 13:59

Idézet: SANK - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 13:54

Az ingyenes AVG felmegy vistára?

Fel, van 32 és 64 bites verziója is.

#2866 Felhasználó inaktív   SANK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 14:22

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 12:59

Fel, van 32 és 64 bites verziója is.

Sajnos csak egyfajta tölthető le ingyenesen. A kereskedelmi változatról többek közt ezt írják:

Idézet

A kereskedelmi változat támogatja a 64 bites rendszereket.

Ez alapján az ingyenes viszont nem. Nem gond ez, vegyen egy 64 biteset, csak nem akarok égőzni a próbálkozással, ha nem jó.

Innen gondoltam letölteni: http://www.avg.hu/in...age=avgfree-000

István

#2867 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 14:35

Ott van például az Avast Home, az is ingyenes (ingyenes regisztrációval 1 éves licensz jár, amit ingyenesen lehet hosszabbítgatni), és biztosan működik 64 bites Vistán.

http://www.avast.com...ast_4_home.html

#2868 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 17:15

hali,

http://evone.info/wshrink.png

itt ez a kep, latszik hogy van rajta 15 giga nem lefoglalt terulet, csak az a baj hogy nem egyben, viszont sehogyse tudom egyesiteni oket. valami otlet van erre? :\

linux alatt probaltam fdiskel de semmi. gondolom nem igen lehet, de azert hatha tud ra valaki valamien megoldast. elore is koszi
macbook air 2014

#2869 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 17:28

Újratelepítés, újrapartícionálás. Esetleg meg lehet próbálni a partíciót a lemez elejére mozgatni (pl. gparted), de akkor legjobb esetben is javítani kell a Vista telepítést.

Szerintem azzal van a legkevesebb szívás, ha lemented az adataidat, és újrahúzod a rendszert.

#2870 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 17:30

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 18:28

Újratelepítés, újrapartícionálás. Esetleg meg lehet próbálni a partíciót a lemez elejére mozgatni (pl. gparted), de akkor legjobb esetben is javítani kell a Vista telepítést.

Szerintem azzal van a legkevesebb szívás, ha lemented az adataidat, és újrahúzod a rendszert.

pont a reinstallal van a legtobb gond, mivel ahhoz teljes visszallitas kell ( noti, eloretelepitett windows )

viszont a javitos modszer nem rossz, az kb 1 perc alatt megvan. :) kiprobalom thx
macbook air 2014

#2871 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 17:33

Aztán a recovery partíciót el ne kúrd :)

#2872 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 17:38

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 18:33

Aztán a recovery partíciót el ne kúrd :)

a recovery particio az a 6 gigas uresseg ott. :D

rendeltem a szerviztol recovery lemezeket. igy minden dvdn van. :)
macbook air 2014

#2873 Felhasználó inaktív   evone 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 11. 20:56

na jelentem tulelte, igaz kicsit sokaig tartott a dolog, es most ugy bootolt be mint egy reszeg akit 3x pofancsaptak egy hatalmas lapattal, de minden oke mar, koszi a helpet. :)
macbook air 2014

#2874 Felhasználó inaktív   neta 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2008. 11. 11. 20:57

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 12:58

De lehet. Tapasztalatból mondom. Notebookomon Home Basic van és minden megy kivéve a tartományba léptetés.

Mi az a tartományba léptetés??
Jobb kétszer pofára esni, mint egyszer mellé!

#2875 Felhasználó inaktív   MajaG 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 11:28

Hi!

Olyan gondom lenne, hogy csináltam tegnap 1 teljeses vista backupot a D meghajtómra.

A C-re felraktam a W 7-et próbaképpen, majd mikor visszaraktam a vista bootlemezt, nem tudtam vissza rakni a mentést, azt írja ki valami hiba van a mentéssel. S ezt a hiba kódot: 0x80070495. :s

Valakinek valami ötlet? :(

Marha fontos adataim is vannak ott, eddig sosem volt gond a backuppal, nem változott semmi sem. Mi lehet a gond?

Esetleg hogy tudnám kimásolni a mentésből a fontos adatokat?

#2876 Felhasználó inaktív   SANK 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 12:09

Idézet: debaj - Dátum: 2008. nov. 11., kedd - 13:35

Ott van például az Avast Home, az is ingyenes (ingyenes regisztrációval 1 éves licensz jár, amit ingyenesen lehet hosszabbítgatni), és biztosan működik 64 bites Vistán.

http://www.avast.com...ast_4_home.html

Siker, felment az AVG, működik rendesen, már vanis jónéhány féreg, az intéző meg csodák csodájára elkezdett működni.
Köszi !
(Az AVAST néztem, nekem szimpatikusabb valamiért az AVG, lehet azért mert otthonis ezt használom. Ráadásul 1 év múlva sem telik le a regisztráció.) :)

#2877 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 15:30

Vissza lehet valahogy a régebbi fajta hangerőszabályzót varázsolni? Vagypedig ebbe az újba berakni a cd, mikrofon, stb. hangerejét? (ugyanis le kell némitanom a CD hangot, különben oltári zajos a hang. Ezt eddig minden os-nél meg tudtam tenni, vistán nem)
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

#2878 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 15:47

Idézet: charlie - Dátum: 2008. nov. 13., csütörtök - 15:30

Vissza lehet valahogy a régebbi fajta hangerőszabályzót varázsolni? Vagypedig ebbe az újba berakni a cd, mikrofon, stb. hangerejét? (ugyanis le kell némitanom a CD hangot, különben oltári zajos a hang. Ezt eddig minden os-nél meg tudtam tenni, vistán nem)

Úgy sem, hogy jobb gomb a systray-ben lévő hangszórón, majd Lejátszóeszközök. Utána kiválasztod a Hangszórók-at, majd Tulajdonságok és a megnyíló ablak harmadik, Jelszintek lapján lennie kellene a CD-nek is. :think:

Szerkesztette: Csokis 2008. 11. 13. 15:49 -kor

Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#2879 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 16:08

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. nov. 13., csütörtök - 16:47

Úgy sem, hogy jobb gomb a systray-ben lévő hangszórón, majd Lejátszóeszközök. Utána kiválasztod a Hangszórók-at, majd Tulajdonságok és a megnyíló ablak harmadik, Jelszintek lapján lennie kellene a CD-nek is. :think:

A régit nem lehet elővarázsolni, de a kollega által említett helyen megtalálod a CD hangerejét.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#2880 Felhasználó inaktív   charlie 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 13. 16:33

Idézet: Csokis - Dátum: 2008. nov. 13., csütörtök - 15:47

kösz, itt megvan (bár, cd nincs, azonban a pcbeep volt most a bunos ami a nagy alapzajt csinalta)

amugy ez miért jó, egyre hülyébbeknek készül a windows vagy mi? mi volt a baj a régi hangeroszabalyzoval?
MikroVPS | Xen VPS | OpenVZ VPS | SSD VPS

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 142
  • 143
  • 144
  • 145
  • 146
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.