HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1321 Felhasználó inaktív   Eiki 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 01. 10:05

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 20:19

Látom a listádon a Nokia programját. Nincs véletlen információd SonyEricsson ügyben?

Ugyan 64-bitre nem tudom megmondani, az biztos, hogy 32-bit alatt ment az SEw810i-m szinkronizálása a PC Suite Vista-s verziójával. Más kérdés, hogy a telepítés közel egy órán át tartott.

#1322 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 10:41

Idézet: djculture - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 22:16

Mért ne támogatna sb live -ot sb 128 at is támogat de a win update-n keresztül kapsz csak hozzá illesztőprogramot.Persze csak 2.0 sztereo hangra képes vista alatt.

Nem jó az a támogatás, hiszen mind win98-ban, mind xp-ben, mind linux kernelben a mai napig támogatott fullra, mixer szinten: line in, mic, what u hear, cd, stb. Ehhez képest a vista elég szegényes supportot ad. Vagy a creative, nekem mindegy. De szerintem mindkettő.
Másik ok az az, hogy hallgathatatlan. Aki nem hiszi, rakjon csak be egy ilyen karit, meghallja azonnal!

A firissített ilesztőprogram telepítése UTÁN mondom, mi a helyzet (tehát állítás áll: NEM támogatja a Live Value!-t):

Látszólag működik az eszköz, szoftveres szinten. De elvész a magas tartomány, az egész szó szerint dörömböl. Nem kártyahiba, s nem is csesztem el semmit, ugyanis 3-szor csináltam full újratelepítéssel, stb. Alaplapi kártya működik. SB Live Value kib@szottul mély hangszínű, dörömbölő, torzító lejátszást ad, hiába emelek ki magast, nincs értelme. Ott valami nagyon nem jó.

Másik: rengeteg effektet használok, s inkább ezek miatt kell a live (meg a jel/zaj viszonya jobb mint az alaplapi, de ez nem zavarna). Ott van pl. a kx driver, aki használta tudja, hogy egyik legjobb ASIO. Igaz, már van natív szoftveres megoldás is XP alá, de ez vistában még mindenkinek bosszúságot okozott, ugyanis nem hivatalos fejlesztés, idő kell még neki. Stúdióprogramokról nem is merek szólni, az ASIO mindenképpen kell. Nem kell új hangkarit venni, hisz a live tökéletes.

Ja, utánanéztem, ajánlanak valami buhera installt ilyen esetre (live value-hoz), de hiába szólal meg, az emu10k1-et tuti nem kezeli, hisz se line in, se mic, se semmi, csak szól (de ahogy írtam, olyan szerencsétlenül, hogy nem lehet hallgatni se). Úgyhogy a Vista Live! Value támogatása nulla. Ezt mondjuk el is ismerik. Csak az nem fér a fejembe, hogy ha régebbi csipek támogatottak, meg újabb live-ok, akkor miért épp az első széria nem! Akkor meg mi a fenéért adnak ki hozzá egyáltalán drivert?

Szóval NEM játékhoz kellene, s XP, 98 alartt alatt fáinul ment, sőt, a KX driver is! Aki ismeri, tudja, miről beszélek. Sőt, a linux kernel is támogatja, persze nem az ASIO-t, de legalább lejátszani, felvenni lehet vele. A vista erre gyakorlatilag nem képes.

Azóta kipróbáltam másik gépben is a kártyát, a helyzet UGYANAZ...

* A későbbi live-okat támogatja, csak a Value!-t nem. Egyébként a creative oldalán is ott az utalás, hogy nem adnak ki value 16 bites drivert vistára. :smoker:

Szerkesztette: Warrior 2008. 04. 01. 10:51 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1323 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 10:59

Idézet: Bird-Of-Prey - Dátum: 2008. márc. 31., hétfő - 21:39

valamilyen hibaüzenet esetleg?

Ha a windows update-problémára gondolsz, nem volt hibaüzenet, se más jelenség, semilyen anomália, windows felment, restart, windows update fut, majd talán lezártam az ablakát egy idő mulva (zárható bármikor, utána megnéztem). 1 idő múlva benyitottam, s onnantól a nyomógomb s az egész ablak szöveg nélküli lett. Annyit figyeltem meg még, hogy ahogy nyomtam a gombot (ami a frissítések keresése/telepítése volt nagyjából - jobb szélen), az őt körbevevő széles kereten belüli bal oldali kis pajzs-szerű ikon színe piros, majd ságra, majd ismét piros, stb. lett ha jól emlékszem. Azóta felraktam újra a windows-t, nem tudom előidézni a hibát.
A gép atomstabil, sose volt baj vele. Nem tudom mi lehetett, mert clean install volt. Még semmi mást nem telepítettem rá... :(

Halkan teszem hozzá, hogy windows alatt jópárszor előfordul(t), hogy 1 program hirtelen "nem indul": kékhalál, szabálytalan művelet, stb., aztán ha ismét megpróbálom, fáinul működik. Nem értem. Pedig még csak újra sem indítom (kivéve a kékhalált persze).

Szerkesztette: Warrior 2008. 04. 01. 11:01 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1324 Felhasználó inaktív   Mumia 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 11:25

Idézet: andrew-- - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 10:35

Igen ezt aláírom.De ezek után egy példát mondhatnál...Csak kiváncsiság :)

Konkrétan az egyik a wingate, a másik meg a gameport támogatás, amit ms szánt szándékkal szedett ki, valami elavultságra hivatkozva. Ja meg egy nagyon fontos dolog a cvs, bár végül sikerült felhajtanom egy java alapút, ami 32 bites vista alatt megy, nem tudom 64 biten menne e.

Szerkesztette: Mumia 2008. 04. 01. 11:26 -kor

#1325 Felhasználó inaktív   Ryo13 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 01. 11:41

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 10:41

Nem jó az a támogatás, hiszen mind win98-ban, mind xp-ben, mind linux kernelben a mai napig támogatott fullra, mixer szinten: line in, mic, what u hear, cd, stb. Ehhez képest a vista elég szegényes supportot ad. Vagy a creative, nekem mindegy. De szerintem mindkettő....

Az ilyen hibáztatásokat nem értem, miért kéne az microsoftnak teljes mértékben támogatnia egy kártyát, hogy annak minden egyes funkciója működjön, sose volt ilyen. A drivereket a gyártóknak kéne szolgáltatniuk, de nem képesek rá, a creative-ot kell szidni, hogy szarik a régi dolgaira, ugyanígy van ezzel a legtöbb gyártó, egyszerűen nem képesek rendes drivereket csinálni vistára. A legnagyobb ludas ebben még az Nvidia, a mai napig nem képes egy rendes videokártya drivert összetákolni, hogy ne fagyjon játék közben  :reklamacio:  Mind1, legközelebb nem veszek nvidia-t...
Konfig: Asus M2N, AMD A64 X2 4000+, XFX Ati Radeon 5670 1 GB, 2×1 GB Kingmax 800 MHz RAM, Samsung 500 GB SATA II, Codegen 350 W táp, Video7 17" TFT

#1326 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 12:12

Windows Search 4.0 Preview letölthető
http://windowsvistablog.com/blogs/windowsv...-0-preview.aspx

#1327 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 14:28

Láma kérdés:

Hibernálást hol tudom bekapcsolni, illetve beállítani?
Pioneer DEH-P3630MP hungarian user manual-t keresek!

#1328 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 15:12

Szerintem a sugoban le van irva, hogy hol, de talan ez a kep is segit, hogy merrefele keresd:
http://kepfeltoltes.hu/061029/422392876Cap...ltoltes.hu_.jpg

#1329 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 01. 19:10

hát nem találom :s

#1330 Felhasználó inaktív   Hippo 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 03:20

Sleep Shut down van csak kapcsolóként. A hibernálást nem látom.

#1331 Felhasználó inaktív   Harry 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 05:16

Az univerzális érzékek és a kozmikus egyensúly kisugárzása megszűri a nebulák interferenciáját.

#1332 Felhasználó inaktív   Brokkoli 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 05:27

Idézet: Hippo - Dátum: 2008. ápr. 1., kedd - 15:28

Láma kérdés:

Hibernálást hol tudom bekapcsolni, illetve beállítani?

powercfg -h on
vagy
powercfg /hibernate on

#1333 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 14:15

Idézet: Harry - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 6:16

Az univerzális érzékek és a kozmikus egyensúly kisugárzása megszűri a nebulák interferenciáját.

De a divergáns tértranszponált parciálisan integrálható mátrixalapú vektorok kvadránsa egyáltalán nem mutat inflexiós konvergenciát a hipotalamuszba beszűrődött cygnis-rendszerbeli neuroatomok poláris intenzitásának függvényében. Ha jól tudom. :)  :offtopic:

#1334 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 02. 14:28

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 14:15

De a divergáns tértranszponált parciálisan integrálható mátrixalapú vektorok kvadránsa egyáltalán nem mutat inflexiós konvergenciát a hipotalamuszba beszűrődött cygnis-rendszerbeli neuroatomok poláris intenzitásának függvényében. Ha jól tudom. :)  :offtopic:

Oké nyugodj meg mindjá jön a doktorbácsi és hozza a muszájkabátodat. :omg:  :D

Szerkesztette: djculture 2008. 04. 02. 14:28 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1335 Felhasználó inaktív   pete21 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 02. 15:03

Hi!
A következő a helyzet:
van a gépben egy alaplapi gigabites ethernet hálókártya, amivel a másik hálózati gépre csatlakozom. Van benne egy Realtek PCI-os hálókártya, amivel a netre csatlakozom. A Vista indításakor az üdvözlő-képernyőnél kell várni kb. 20-30 másodpercet /de van, hogy fekete képernyőnél/, amíg látszólag tölt valamit, de gyakorlatilag semmi sem látszik, még HDD használat sem! XP-n ezt akkor csinálta, hogyha az internet-felé menő kártyának nem adtam IP-címet. Most pedig be van állítva mind a 2 kártyának IPv4 cím.
Esetleg IPv6-ot is kéne állítanom??

#1336 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 08:57

Idézet: pete21 - Dátum: 2008. ápr. 2., szerda - 16:03

Hi!
A következő a helyzet:
van a gépben egy alaplapi gigabites ethernet hálókártya, amivel a másik hálózati gépre csatlakozom. Van benne egy Realtek PCI-os hálókártya, amivel a netre csatlakozom. A Vista indításakor az üdvözlő-képernyőnél kell várni kb. 20-30 másodpercet /de van, hogy fekete képernyőnél/, amíg látszólag tölt valamit, de gyakorlatilag semmi sem látszik, még HDD használat sem! XP-n ezt akkor csinálta, hogyha az internet-felé menő kártyának nem adtam IP-címet. Most pedig be van állítva mind a 2 kártyának IPv4 cím.
Esetleg IPv6-ot is kéne állítanom??

Van DNS is beállítva? Nagy várakozási idők sokszor DNS timeout-ok miatt vannak... Win98 viszont pl. akkor várakozott bootoláskor, ha DHCP volt beállítva, s nem kap IP-t. Olyankor simán vár 20 másodpercet, s látszólag "nem történik semmi".

Működik az a hálózat mindkét "irányba"? Milyen IP-k vannak fixre beállítva?

-------------------

Az IP formátum, mint "verzió" nem olyan, mint egy programverzió, hogy ha a régi nem megy, felteszem a frissebbet.

IPv6-hoz még kell 1 csomó minden, hogy jól menjen, nem kiforrott, de azért lassan terjed. Ha az otthoni router tudja, akkor beállíthatsz olyat is, más kérdés, hogy most talán még teljesen felesleges.

#1337 Felhasználó inaktív   pete21 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 03. 12:33

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 8:57

Van DNS is beállítva? Nagy várakozási idők sokszor DNS timeout-ok miatt vannak... Win98 viszont pl. akkor várakozott bootoláskor, ha DHCP volt beállítva, s nem kap IP-t. Olyankor simán vár 20 másodpercet, s látszólag "nem történik semmi".

Működik az a hálózat mindkét "irányba"? Milyen IP-k vannak fixre beállítva?

-------------------

Az IP formátum, mint "verzió" nem olyan, mint egy programverzió, hogy ha a régi nem megy, felteszem a frissebbet.

IPv6-hoz még kell 1 csomó minden, hogy jól menjen, nem kiforrott, de azért lassan terjed. Ha az otthoni router tudja, akkor beállíthatsz olyat is, más kérdés, hogy most talán még teljesen felesleges.

Köszönöm a válaszod.
Nincs router. Egy hálózati hub van, (egyszerű kábelelosztó, mint a switch) erre csatlakozik a PCI-os kártya, amivel a netre kapcsolódom. IP-je: 169.254.100.10, alhálózati maszk: 255.255.0.0, DNS nincs beállítva.

Az alaplapi vezérlő közvetlen kapcsolódik a másik gépre. IP-je: 192.168.0.2, alhálózati maszk: 255.255.255.0, DNS itt sincs beállítva.
IPv6 egyiknél nincs beállítva.

Ha tudsz, légyszi segíts! :)

#1338 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 13:25

Ha ADSL-ed (vagy hasonló, PPPoE-s interneted) van, akkor a hálókártyán, amivel csatlakozol, vagy állíts be fix IP-t (pl. 10.10.10.1) vagy vedd ki a pipát a TCP/IP mellől a listában. Ugyanis, az IP cím, amit írsz, egy olyan címtartományból van, ahonnan a windows ad magának, ha nem válaszol a DHCP server. Vagyis attól vár a géped, hogy vár a DHCP server válaszára.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#1339 Felhasználó inaktív   Valdy 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 03. 17:25

Idézet: andrew-- - Dátum: 2008. márc. 30., vasárnap - 22:42

Egyébként az ilyen "programok 90%-a nem indul" dolgokat sosem értettem.Fél kezemen meg tudom számolni hogy eddig mi volt az ami a 64bit miatt nem indult el... :rolleyes:

Így van, kb 2-3 éve használok xp x64-et és eddig 1 program volt ami nemfutott (vobsub), pedig aztán minden fos fenn a gépen mindig. Nemtom honnan veszik ezeket a nem kompatibilis, sokkal lassabb, nem fut rajta semmi, nincs driver semmihez szövegeket, de hogy tapasztalatból nem, az biztos.

Ja az egyik legjobb szöveg valami olyasmi volt, hogy 64 bit alatt nem lehet tuningolni  :omg:

Szerkesztette: Valdy 2008. 04. 03. 17:32 -kor

Asus M4A785TD-V Evo, AMD Phenom™ II X4 960T @ X6, 8GB Geil Leggera DDR3, MSI R6870 Hawk, OCZ Vertex 4 128 GB, WD Caviar Black 1TB, WD Caviar Green 1TB , Pioneer BDR-206D, Asus PA246Q, Corsair VX550, Antec Three Hundred

#1340 Felhasználó inaktív   pete21 

• Újonc
  • Pipa
  • Blog megtekintése

Elküldve: 2008. 04. 03. 19:35

Idézet: brd - Dátum: 2008. ápr. 3., csütörtök - 13:25

Ha ADSL-ed (vagy hasonló, PPPoE-s interneted) van, akkor a hálókártyán, amivel csatlakozol, vagy állíts be fix IP-t (pl. 10.10.10.1) vagy vedd ki a pipát a TCP/IP mellől a listában. Ugyanis, az IP cím, amit írsz, egy olyan címtartományból van, ahonnan a windows ad magának, ha nem válaszol a DHCP server. Vagyis attól vár a géped, hogy vár a DHCP server válaszára.

Húú, köszi szépen! :D
Beállítottam azt az IP-t, amit írtál (10.10.10.1), így már csak 4-5 másodpercet kell várni betöltésnél :D
Nem gondoltam volna, hogy az se mindegy, hogy milyen IP-t adok meg, mert lehet, hogy a Windows azt éppen használná...
Köszi mégegyszer! :)

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.