HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1521 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 27. 19:48

Idézet: vino-et-veritas - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 20:36

Egy hete ismerkedem a Vista-val, mivel az új NB-hoz ezt adták "gyárilag"

Sok év XP-használat után tetszik is meg nem is...

Biztos, hogy volt már róla szó, de nincs türelmem végigolvasni minden hozzászólást...

Kérdésem az lenne, hogy a WindowsMail-be lehet-e valamilyen módszerrel "átvarázsolni azt a néhány 100 levelet, amit a korábbi gépemen tároltam?

A MailStoreHome-t már próbáltam, mert eml-be menti ki a leveleket, de így kicsit körülményes a dolog...

A válaszokat előre is köszönöm.

Üdv, atty

Ha a korábbi levelek Outlook Expressben vannak akkor a régi gépen le kell menteni a levelek tárolómappáját pl egy pendrivera. Segítség itt: http://support.micro...om/kb/270670/hu
Az új masinán a Mailben pedig Fájl/importálás/üzenetek/OE6/importálás tárolókönyvtárból eljárással lehet őket behúzni a mailbe, itt megadva a mentés helyét.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1522 Felhasználó inaktív   NetTom 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 09:13

Elnézést, ha volt nemrég ez a probléma tárgyalva már...

Szóval a láma :) problémám az lenne Vista64 Ultimate alatt, hogy nem kapcsol ki a gép (monitort lekapcsolja, hdd-k leállnak, de a ventik meg a gép megy tovább). Keresgéltem a neten és másnál is volt ilyen probléma már, de megoldást nem találtam sehol.
Esetleg találkozott valaki errefelé már ezzel és tudja a megoldást?

Mielőtt írjátok, nem, nem az alvó állapotra kattintok, hanem a leállításra, illetve a gép kikapcsológombjára, akkor is ez lesz (ennyire azért nem láma :D).
Tulajdonképp alvó (standby) állapotnak tűnik nekem elsőre ez, de nem annak kéne bekövetkeznie (bár nem kel életre a gép semmilyen inputra)... lehet ezt valahol javítani, van rá fix, vagy registry buhera esetleg valahol?

Szerkesztette: ThomasS31 2008. 04. 28. 09:15 -kor

#1523 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 10:52

Sp1 gondom vanik, mégpedig az, hogy nem megy fel :confused: Amikor megjelent, próbáltam WU-ról telepíteni, de szarakodott a gép (HDD hiba), és nem sikerült.
HDD cserélve lett (régiről Ghosttal átmásoltam mindent, érdekes módon ez nem volt gond), majd megint nem tudtam feltenni az SP1-et, kiírt valami f@szom istenverte hibát. A Help szerint a hibát úgy lehet orvosolni, hogy leállítom a WU service-t, és a C:\Windows\SoftwareDistribution\DataStore -ből törlök mindent, majd újraindítom a WU-t.

Meg is történt, erre a Windows Update nem talál telepítendő frissítést.
Gyönyörű.

Okos Bástya természetesen brute-force módon leszedte az SP1-et (544 mega), telepítené, és nem megy. Kiírja ugyanazt a hibaüzenetet, mint a legelején (de csak miután kb. 40 percig tölt és szenved).

P*csába az egésszel, kukába vele, vagy van valami megoldás?

Eredeti, aktivált Vista Business OEM magyar, eredeti aktivált Office 2007 Basic OEM magyar, más nincs is a gépen.

Ötleteket várok :)
Ja, a másik 4-5 gépre felment az SP1, elsőre.

#1524 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 11:19

Idézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 10:52

Sp1 gondom vanik, mégpedig az, hogy nem megy fel :confused: Amikor megjelent, próbáltam WU-ról telepíteni, de szarakodott a gép (HDD hiba), és nem sikerült.
HDD cserélve lett (régiről Ghosttal átmásoltam mindent, érdekes módon ez nem volt gond), majd megint nem tudtam feltenni az SP1-et, kiírt valami f@szom istenverte hibát. A Help szerint a hibát úgy lehet orvosolni, hogy leállítom a WU service-t, és a C:\Windows\SoftwareDistribution\DataStore -ből törlök mindent, majd újraindítom a WU-t.

Meg is történt, erre a Windows Update nem talál telepítendő frissítést.
Gyönyörű.

Okos Bástya természetesen brute-force módon leszedte az SP1-et (544 mega), telepítené, és nem megy. Kiírja ugyanazt a hibaüzenetet, mint a legelején (de csak miután kb. 40 percig tölt és szenved).

P*csába az egésszel, kukába vele, vagy van valami megoldás?

Eredeti, aktivált Vista Business OEM magyar, eredeti aktivált Office 2007 Basic OEM magyar, más nincs is a gépen.

Ötleteket várok :)
Ja, a másik 4-5 gépre felment az SP1, elsőre.

A SoftwareDistribution könyvtár egész tartalmát törölheted nyugottan, úgy már helyre szokot állni a frisístés (win2000-nél és XP-nél)
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1525 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 11:50

Idézet: bon - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 12:19

A SoftwareDistribution könyvtár egész tartalmát törölheted nyugottan, úgy már helyre szokot állni a frisístés (win2000-nél és XP-nél)

Megerősítem, itt volt egy lapitopi amin egy beszorult régebbi frissítés miatt nem ment fel az SP1, a SoftwareDistribution mapa törlésével helreállt a dolog, lejött az a néhány hiányzó előfeltétel frissítés is, majd az SP1 is felkúszott, kellemes másfél óra alatt...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1526 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 13:21

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 11:50

majd az SP1 is felkúszott, kellemes másfél óra alatt...

:omg:
es meg kerditek mert utaljak az emberek a vistat :)
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1527 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 13:32

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 13:21

Nekem egy vacak Se z310i telefon szinkronizáló szoftere ment fel 69 perc alatt.
Ugyanez XPn volt 22 másodperc.  :Đ
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1528 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 13:35

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 14:21

Ez a notebook egy állatorvosi ló ebből a szempontból, gyenge proci, lassú hdd, éppen elegendő hellyel...

#1529 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 13:37

Idézet: tikva - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 14:32

Nekem egy vacak Se z310i telefon szinkronizáló szoftere ment fel 69 perc alatt.
Ugyanez XPn volt 22 másodperc.  :Đ

Telefonszoftverekkel nem ér támadni, abból gyártó által kiadott használhatót még nem láttam... :)

#1530 Felhasználó inaktív   vino-et-veritas 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 28. 13:46

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. ápr. 27., vasárnap - 20:48

Ha a korábbi levelek Outlook Expressben vannak akkor a régi gépen le kell menteni a levelek tárolómappáját pl egy pendrivera. Segítség itt: http://support.micro...om/kb/270670/hu
Az új masinán a Mailben pedig Fájl/importálás/üzenetek/OE6/importálás tárolókönyvtárból eljárással lehet őket behúzni a mailbe, itt megadva a mentés helyét.

Kösz!

A gond csak az, hogy így a dbx-kiterjesztésű fájlok vannak meg.

Amúgy ennél egyszerűbben szoktam lementeni...

Semmi gond, marad a MailStore, csak így 2 műveletben megy majd a dolog.

Üdv, Vino

#1531 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 13:59

Idézet: vino-et-veritas - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 14:46

Kösz!

A gond csak az, hogy így a dbx-kiterjesztésű fájlok vannak meg.

Amúgy ennél egyszerűbben szoktam lementeni...

Semmi gond, marad a MailStore, csak így 2 műveletben megy majd a dolog.

Üdv, Vino

Nem értem mi a gond, pont azok a dbx-ek kellenek, a windows mail minden gond nélkül importálja belőlük a régi leveleket.

Szerkesztette: Szabcsi 2008. 04. 28. 14:29 -kor

#1532 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 14:25

Idézet: bon - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 12:19

Holnap próbálom :)

#1533 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 14:27

Idézet: tikva - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 14:32

Se z310i telefon

SE-höz MyPhoneExplorer-t kell használni.

http://www.fjsoft.at/en/

#1534 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 28. 22:44

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. ápr. 28., hétfő - 13:35

Ez a notebook egy állatorvosi ló ebből a szempontból, gyenge proci, lassú hdd, éppen elegendő hellyel...

dell latitiude c600-ra 733 P3/mobile xp-re sp2 volt valami 15 perc..

Szerkesztette: SFIJ 2008. 04. 28. 22:46 -kor

νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1535 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 05:48

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. ápr. 26., szombat - 17:59

nah ezek igencsak erdekes. 486-os PCI-vel? :) hiaba holtaig tanul az ember :)

Nem nagyon olvastam a linkeket, de nekem is volt 1 486-os lapom, PCI busszal. Azokon jelent meg, a véelbét leváltva.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1536 Felhasználó inaktív   [Ace] 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 04. 29. 09:31

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. 1 hete raktam újra a rendszerem (Vista Ultimate + SP1) és azóta folyamatosan kékhalál van, aztán több órán át is rendesen megy, majd megint. Semmilyen fájlra nem hivatkozik, korábban ha volt ilyen legalább kiírta melyik fájl okozta a gondot, most semmi. Próbáltam valamit megtudni a minidump-ból, de nem sikerült. Egyik ismerősömnek is most raktam nemrég újra a gépet és neki is hasonló jelenséget kezdett produkálni, és mivel teljesen más a config, ezért szinte biztos, hogy valamelyik általam telepített program okozza, de nem tudom melyik. Feltöltöttem a  minidump-ot, remélem valaki tud segíteni, előre is köszönöm!

http://acetm.tvn.hu/a.dmp
:: LiFe Is LoVe, LoVe Is MuSiC, MuSiC Is LiFe :: d(^_^)b

#1537 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 10:21

Megprobaltam rakotni a gepemet egy filipsz hdtv-re DVI-HDMI csatlakozoval, de a Vista nem indul el, kekhalallal elszall. Minden egyeb oprendszer elindul, tobbet is kiprobaltam.
A gep DG33TL alaplap, Nvidia 7300GS vga. Nem volt idom megnezni a hibauzenetet, de nem igazan ertem, mi okozhatja ezt. Ez csak egy monitor, ha ugy vesszuk.

#1538 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 10:34

Biztos volt már, de a fantazstikus új keresővel nem találom (a régi ért vmit de ezt az újat nagyon nem csípem) így feldobom (megint?):

Vista Business gépen a cégnél 8007005 jogosultsági hibával nem megy az update, erre van elvileg megoldás hogy kézzel rakjak fel 1-2 javítást, de nem akarnak azok sem felmenni szintén jogosultsági problémákra hivatkozva...

Ötlet/merre találok vmit?
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1539 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 11:39

Idézet: ion - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 10:21

Megprobaltam rakotni a gepemet egy filipsz hdtv-re DVI-HDMI csatlakozoval, de a Vista nem indul el, kekhalallal elszall. Minden egyeb oprendszer elindul, tobbet is kiprobaltam.
A gep DG33TL alaplap, Nvidia 7300GS vga. Nem volt idom megnezni a hibauzenetet, de nem igazan ertem, mi okozhatja ezt. Ez csak egy monitor, ha ugy vesszuk.

Én próbálkoz újabb vga driverral már ha van. Nekem simán megy felismerte a Tv-t mint Panasonic TV és azóta is gond nélkül megy.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1540 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 04. 29. 11:49

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. ápr. 29., kedd - 10:34

Biztos volt már, de a fantazstikus új keresővel nem találom (a régi ért vmit de ezt az újat nagyon nem csípem) így feldobom (megint?):

Vista Business gépen a cégnél 8007005 jogosultsági hibával nem megy az update, erre van elvileg megoldás hogy kézzel rakjak fel 1-2 javítást, de nem akarnak azok sem felmenni szintén jogosultsági problémákra hivatkozva...

Ötlet/merre találok vmit?

Rakd fel a windows update-t klienst újra ezt tanácsolták az egyik oldalon:

x86-based systems
http://download.windowsupdate.com/WindowsU...Agent30-x86.exe

x64-based systems
http://download.windowsupdate.com/WindowsU...Agent30-x64.exe

egy másik hjavaslat az volt, hogy töröld a c:\winddows\softwaredistribution köynvtárat (előtte állítsd le a windows update szolgáltatást) majd ha törölted a szolgáltatás újraindításával újra létrehozza a Vista a könyvtárat és a tartalmát.

Egyébként van jogosulságod frissítsét telepítenni? Jobb egérgomb futtatás rendszergazdaként lehetőség próbáltad már arra az egy két frissítésre?

A harmadik ötlet a Technet forumról:
"Hello All.

The post made by "Jay from Cornwall" has a solution! It solved the problem on my machine.

This is how I solved the 8007005 update error:

Richt-click on my computer, select Manage.

Expand Local Users and Groups

Click on Users

Right-click on Administrator and select Properties

Enable the admin account

Hit OK

Then Log off (Not switch user) and log in to Administrator

Start Windows Update

..And your computer will get updates. This will _not_ allow you to get updates on your normal account,

you'll still need to log in to Admin in order to be able to get updates. Still, its helpful for those of you who

just want to get to download updates again."

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 75
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.