HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1601 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 02. 14:44

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 14:43

Lehet, hogy elkapkodtam és visszaállok XP-re, a memóriánál jobban rémiszt, hogy a 4 magos procit 60-75%-ra terheli úgy, hogy csak az említett programok futnak. :eek:

Persze mert fél nap mire megcsinálja az indexelést a lemezen.Addig darál.
Ismerős móka én 2 havonta megbolondulok és előveszem a porfogónak használt dobozos vistámat hogy na majd most. :Đ

Szerkesztette: djculture 2008. 05. 02. 14:47 -kor

Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1602 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 14:50

Idézet: djculture - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 15:44

Persze mert fél nap mire megcsinálja az indexelést a lemezen.Addig darál.

És ez ennyire leterhel egy Q6600-as procit? Nehogymár az oprendszer futtatáshoz kelljen mind a négy mag a gyári órajelen. Az XP csak meló közben emelte fel a gyári órjelre (1600->2400), de akkor is csak render közben, most meg a "semmi" is annyira terheli, hogy nem veszi vissza a szorzót.
Mit csinál ez egy két, esetleg egy magos gépen? :eek:
Nagyot csalódtam. :( Csak kipróbálni raktam fel, hogy ha jó, akkor megveszem, de így nem fogom.
Megeszi a procit, a memóriát, és még csak nem is terhelem a gépet.
Amúgy a vincsi annyira nem teker, csak néha villan, mert megy a torrent.

Szerkesztette: Lipton 2008. 05. 02. 14:52 -kor

#1603 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 14:53

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 14:50

És ez ennyire leterhel egy Q6600-as procit? Nehogymár az oprendszer futtatáshoz kelljen mind a négy mag a gyári órajelen. Az XP csak meló közben emelte fel a gyári órjelre (1600->2400), de akkor is csak render közben, most meg a "semmi" is annyira terheli, hogy nem veszi vissza a szorzót.
Mit csinál ez egy két, esetleg egy magos gépen? :eek:
Nagyot csalódtam. :(
Amúgy a vincsi annyira nem teker, csak néha villan, mert megy a torrent.

Mondom az egész ugy van megirva ugy vettem észre hogy kis gépnél nem használ annyit erőforrást nagyteljesitményű gépnél viszont nagyon tud terhelni.Szerintem megy az update is nem?Ilyenkor szokott még problémák keresése megy meg minden javitás frinc franc telepités.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1604 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 15:00

Idézet: djculture - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 15:53

Mondom az egész ugy van megirva ugy vettem észre hogy kis gépnél nem használ annyit erőforrást nagyteljesitményű gépnél viszont nagyon tud terhelni.Szerintem megy az update is nem?Ilyenkor szokott még problémák keresése megy meg minden javitás frinc franc telepités.

Nem tudom, tegnap este raktam fel, nem nagyon megy már semmi, csak amiket elindítottam. Mondom már minden új gépre ezt raktnak, 64 bit, stb., kipróbálom, és ha jó akkor meg is veszem, de így szerintem vissza fogom rakni a jó öreg XP-t.
Ha úgy van megírva ahogy mondod, akkor is kaka, nem azért vesz az ember jó gépet, hogy aztán leamortizálja, hogy olyan legyen mint egy gyengébb. Ráadásul reggeltől estig megy a gép, és szerintem fogyasztásban is számít, hogy a proci nem tudja bekapcsolni az energiatakarékos funkciókat. Nem megy semmi, és így jelez 60-75%-os terhelés, az XP ilyenkor 0 és 2% közt ugrált.
Az is benne volt a pakliban, hogy a 64 bit miatt látom az egész 4 giga memóriát, de nem sokat érek vele, ha 700 mega helyett elfogyaszt 3 gigát. :)

#1605 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 15:11

Akkor lehet nem is Vistát használsz. :)
Ez az én otthoni masinám, több mint 1 éves install, és ma már több mint 10 órája nyúzom...

Csatolt fájl:

"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1606 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 15:17

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 16:11

Akkor lehet nem is Vistát használsz. :)
Ez az én otthoni masinám, több mint 1 éves install, és ma már több mint 10 órája nyúzom...

Nálam a folyamatok nem 69, hanem 1200! :eek:

#1607 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 15:31

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 16:17

Nálam a folyamatok nem 69, hanem 1200! :eek:

Lökjél már egy skrínsotot a folyamatok fülről, mert ez eléggé érdekes.
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1608 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 15:53

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 16:31

Lökjél már egy skrínsotot a folyamatok fülről, mert ez eléggé érdekes.

Hmmm...
Fut _nagyon sok_ "ico.exe *32", Mouse Suite 98 Daemon.
Most boot után semmi se megy, csak az IE és 1650 process van. :reklamacio:

szerk.

Kiírtottam, most jó a helyzet. 2-3% terhelés, de egy gigát elcsipeget azért. :)

Szerkesztette: Lipton 2008. 05. 02. 16:03 -kor

#1609 Felhasználó inaktív   worxland 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 16:27

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 15:53

Hmmm...
Fut _nagyon sok_ "ico.exe *32", Mouse Suite 98 Daemon.
Most boot után semmi se megy, csak az IE és 1650 process van. :reklamacio:

szerk.

Kiírtottam, most jó a helyzet. 2-3% terhelés, de egy gigát elcsipeget azért. :)

Így születnek a mítoszok: "a Vista taccsra terheli a négymagos gépemet és ezen rinyálok" - hűlyítve a publikumot, ahelyett, hogy rögtön megnéznéd a task managert és használnál vírus/féregirtót.

:lama:  :omg:  :box2:

Szerkesztette: worxland 2008. 05. 02. 16:30 -kor

aláírás
Spoiler

#1610 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 16:32

Idézet: worxland - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 17:27

Így születnek a mítoszok: "a Vista taccsra terheli a négymagos gépemet és ezen rinyálok" - hűlyítve a publikumot, ahelyett, hogy rögtön megnéznéd a task managert és használnál vírus/féregirtót.

:lama:  :omg:  :box2:

Ez rám speciel nem igaz, mert előbb kérdeztem, és nagyjából megoldódott a gond.
Azért 2x annyi memóriát így is megeszik mint az XP.
A shortcutok kiszedésére van valami ötlet? Leszedtem egy programot, de az nem tűnteti el.

Szerkesztette: Lipton 2008. 05. 02. 16:34 -kor

#1611 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 16:59

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 17:32

A shortcutok kiszedésére van valami ötlet? Leszedtem egy programot, de az nem tűnteti el.

Hát nemtom, de egy kis bizbasz nyil eltávolításáért elég nagy ár az hogy mindenféle ellenőrizetlen forrásból származó "utilityvel" már a második nap elrontunk jónéhány shortcutokra támaszkodó funkciót a rendszerben... :)

"Most Tweak programs remove the arrows by renaming or removing the IsShortCut String Values from the registry. Windows uses this value to track links, if you remove or rename the IsShortCut value lots of programs and features that use links won't work correctly -> in Vista the shortcuts in Favorite Links, Media Center and in the Games Explorer disappear or won't work anymore."

szerk: x64 alatt ezen 32bites programok amúgyis egy wow6432node registry ágba firkálnak, aminek szerencsére nem sok hatása van a rendszerre...

Szerkesztette: Szabcsi 2008. 05. 02. 17:46 -kor

#1612 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 18:11

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 17:59

Hát nemtom, de egy kis bizbasz nyil eltávolításáért elég nagy ár az hogy mindenféle ellenőrizetlen forrásból származó "utilityvel" már a második nap elrontunk jónéhány shortcutokra támaszkodó funkciót a rendszerben... :)

"Most Tweak programs remove the arrows by renaming or removing the IsShortCut String Values from the registry. Windows uses this value to track links, if you remove or rename the IsShortCut value lots of programs and features that use links won't work correctly -> in Vista the shortcuts in Favorite Links, Media Center and in the Games Explorer disappear or won't work anymore."

szerk: x64 alatt ezen 32bites programok amúgyis egy wow6432node registry ágba firkálnak, aminek szerencsére nem sok hatása van a rendszerre...

Elhiszem, de én nem akarom azokat a nyilakat bámulni. :) Biztos van rá jó megoldás.

#1613 Felhasználó inaktív   Csokis 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 02. 18:39

No, feltettem a Vista SP1-et, de másolásban ez is gyengébb, mint az XP. :( Amint megjelenik az XP SP3, azonnal váltok vissza, mert ez így nevetséges. :rolleyes:
Desktop: Intel i7-3770, 16GB RAM, GeForce GTX 1050 Ti, Xubuntu 18.04 Linux - Linux User #586716
Laptop: Lenovo IdeaPad G500 (Intel Pentium 2020M, 4GB RAM, 1TB HDD) --- Synology DS213j NAS
Music1: ncmpcpp ⇨ Supra USB ⇨ TEAC UD-301 DAC ⇨ Sommer Cable Aqua Blue XLR ⇨ Focal Alpha 65 + IsoAcoustics ISO-L8R155
Music2: ncmpcpp ⇨ Klotz USB ⇨ Acoustic Research AR-UA1 DAC/HeadphoneAmp
Headphone: HiFiMAN HE400S (FocusPad-A earpads + Forza AudioWorks HPC cable), Takstar TS-671, Sennheiser HD 451

#1614 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 17:24

Üdv!

Most ismerkedem még csak a Vista-val. Az e-mail kliens programját a Windows Mail-t be lehet úgy állítani, hogy az indításnál jelszót kérjen?

#1615 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 21:19

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 17:24

Üdv!

Most ismerkedem még csak a Vista-val. Az e-mail kliens programját a Windows Mail-t be lehet úgy állítani, hogy az indításnál jelszót kérjen?

Nem mented el a beállított postafiók jelszavát és egyből jelszót kér a postafiók lekérdezéséhez.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1616 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 03. 22:01

Idézet: bon - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 22:19

Nem mented el a beállított postafiók jelszavát és egyből jelszót kér a postafiók lekérdezéséhez.

Azt szeretném, hogy már a letöltött e-mail-jeimet se lehessen megnézni jelszó nélkül.

#1617 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 07:23

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. máj. 3., szombat - 22:01

Azt szeretném, hogy már a letöltött e-mail-jeimet se lehessen megnézni jelszó nélkül.

Miért nem csinálsz több féle felhasználói fiókot jelszóval védve és csak neked lenne rendszergazda jogod, a többi profilnak meg csak korlátozott jogosultsága lenne és így már nem férnek hozzá a leveleidhez.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1618 Felhasználó inaktív   <Euro> 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 14:23

Mert gyakorlatilag haszontalan, felesleges lenne.

Amikor együtt dolgozom, szórakozom a számítógépemen valakivel - testvéremmel, anyukámmal, haverokkal vagy bárkivel - és nekem akár csak pár percre is le kell lépnem, akkor elég furán venné ki magát, ha előtte átjelentkeznék egy másik fiókba, félbehagyva minden addigi dolgot, legyen szó bármiről is, akár csak az Internet böngészéséről.

#1619 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 14:53

Idézet: <Euro> - Dátum: 2008. máj. 4., vasárnap - 15:23

Mert gyakorlatilag haszontalan, felesleges lenne.

Amikor együtt dolgozom, szórakozom a számítógépemen valakivel - testvéremmel, anyukámmal, haverokkal vagy bárkivel - és nekem akár csak pár percre is le kell lépnem, akkor elég furán venné ki magát, ha előtte átjelentkeznék egy másik fiókba, félbehagyva minden addigi dolgot, legyen szó bármiről is, akár csak az Internet böngészéséről.

Felhasználóváltás? Az pedig hogy mindenkinek saját fiókja van, véleményem szerint is inkább előny mint hátrány...

szerk: Főleg, hogy a Mail nem támogat több identitást.
http://windowshelp.microsoft.com/Windows/e...0d68701033.mspx

Szerkesztette: Szabcsi 2008. 05. 04. 14:57 -kor

#1620 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 04. 14:56

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. máj. 2., péntek - 18:11

Elhiszem, de én nem akarom azokat a nyilakat bámulni. :) Biztos van rá jó megoldás.

Vistaban ez csak ugy mukodik, ha egy atlatszo ikont rendelsz a nyilak helyere.
Az alabbi linken levo program megcsinalja: http://www.framework....aspx?a=83&m=84 (legfelso Vista Shortcut Manager nevu program - azt nem tudom, minek neki telepito)

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.