HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1681 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 07. 16:23

Idézet: sadam - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 15:34

Köszi mind a hármatoknak. Akkor majd elválik, hogy mi a helyzet. Maradok intel ágon egyébként. Azért lenne jó, ha működne, mert a bejáratás-tesztelés nálam egyenlő az "orrba-szájba telepítgetek mindent" fogalommal, szóval tökéletesen megfelelne a célnak (2x meg nincs kedvem vistát rakni). :) Aztán mégis csak jobb egy friss vista a szükséges szoftverrekkel.

Csinálsz egy friss telepítést. majd csinálsz egy rendszer mentést a beépített mentő progival a rendszerről és utánna már telepítgethetsz mindent.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1682 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 07. 17:30

Idézet: bon - Dátum: 2008. máj. 7., szerda - 17:23

Csinálsz egy friss telepítést. majd csinálsz egy rendszer mentést a beépített mentő progival a rendszerről és utánna már telepítgethetsz mindent.

:up: Igazad van, nekem már N. Ghost-on járt az eszem, de ez eszembe se jutott. Ez szokott lenni az első dolog, amit kikapcsolok, mert feleslegesnek tartom.  :)
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

#1683 Felhasználó inaktív   GoodSpeed 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Kitiltott

Elküldve: 2008. 05. 07. 22:49

Nos tegnapi kérdésemre válaszolt a Microsoft Ügyfélszolgálat :respect:

Idézet

Kedves *******,

Köszönjük, hogy kapcsolatba lépett a Microsoft Ügyfélszolgálatával.

Tárgy:  termékvásárlás

Megoldás: A Microsoft nem tart fent adatbázist arra vonatkozólag, hogy kihez milyen alaplap és termék lett regisztrálva, ebből kifolyólag teljesen mindegy, hogy kinek a nevére rendelik meg a szoftvert.

Az Ön által megadott honlap nem Microsoftos oldal, ezért a termékkel kapcsolatosan azt a céget kell felkeresnie, amely a honlapot működteti. Az árából arra lehet következtetni, hogy OEM termékről van szó, de pontos információt a viszonteladótól kaphat a hirdetett termékkel kapcsolatosan.

#1684 Felhasználó inaktív   ádibébi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 08. 03:27

Tiszteletem.

Néhány lapot visszaolvastam, de nem találtam választ arra, amit kérdeznék:

AZt szeretném megtudni, hogy ha van egy külföldön vett Vistás laptop, francia nyelvű vistával, azt tudom-e magyarítani valahogyan?

Köszönet!  :respect:
Vaio FE41M
---------
Asrock 775i915P-Sata2 / Intel P4 2,8 1MB+Arctic cooling freezer 7pro / GV-RX55256D / 2x256 MB + 2x512 MB DDRII Samsung, duall channell, tesztelve/ Samsung 160GB Sata2 / Chieftech 410W

#1685 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 05:33

Idézet: ádibébi - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 3:27

Tiszteletem.

Néhány lapot visszaolvastam, de nem találtam választ arra, amit kérdeznék:

AZt szeretném megtudni, hogy ha van egy külföldön vett Vistás laptop, francia nyelvű vistával, azt tudom-e magyarítani valahogyan?

Köszönet!  :respect:

Ha Vista Ultimate vagy Business akkor egyszerű a dolog.Windows Updaten keresztül lehet.
Ha nem akkor valszeg reinstall.
-- UNIX/Linux System Administrator
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1686 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 08:53

Idézet: tikva - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 6:33

Ha Vista Ultimate vagy Business akkor egyszerű a dolog.Windows Updaten keresztül lehet.

A Business mióta kaphat nyelvi csomagokat???
Kisker forgalomban csak az Ultimate-hez elérhetők a nyelvi csomagok, vállalati körtyezetben ehhez hozzájön az Enterprise...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#1687 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 08:58

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 8:53

A Business mióta kaphat nyelvi csomagokat???
Kisker forgalomban csak az Ultimate-hez elérhetők a nyelvi csomagok, vállalati körtyezetben ehhez hozzájön az Enterprise...

Elnézést igazad van.Céges-céges alapon benéztem. :up:
az egyszerűség a végső kifinomultság, amely a dolgok bonyolultságának leküzdéséből, nem pedig figyelmen kívül hagyásából származik

#1688 Felhasználó inaktív   ádibébi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 13:49

Idézet: tikva - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 5:33

Nem business, csak home premium. Akkor ez lehetetlen?  :confused: És ezek szerint majd hagyjam, hogy a franica nyelvű SP1-et telepítse?

Illetve ami a reinstall-t illeti, annakidején, a gyárilag rátöltött OS első konfigurálásakor szerettem volna, hogy magyar legyen, de nem volt választható opció. Csináltam egy recovery-t, de ha ebből restaurálom, mitől tudnék választani... Hogy értetted, hogy reinstall?  :think:

Köszönöm.
Vaio FE41M
---------
Asrock 775i915P-Sata2 / Intel P4 2,8 1MB+Arctic cooling freezer 7pro / GV-RX55256D / 2x256 MB + 2x512 MB DDRII Samsung, duall channell, tesztelve/ Samsung 160GB Sata2 / Chieftech 410W

#1689 Felhasználó inaktív   ádibébi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 14:11

És ha lehet, volna még egy kérdésem:

Egy ideje észrevettem, hogy a laptop egyszercsak elkezd nagyon dolgozni, és ilyenkor a folyamatok között van egy svchost.exe (a 13 egyszerre futó közül az egyik, és mindig ugyanaz. Az, amelyik az update-et meg a hálózati szolgáltatásokat kezeli), ami 40-70 %-on járatja a CPU-t egy negyed óráig. Utána abbamarad. Aztán később megint. Nem köthető alkalmazáshoz, tök véletlenszerűnek tűnik, hogy mikor van...

Ez baj? Hiba? Vírus? Vagy tök normális? (Igazából azért kérdem, mert elég zavaró, fogja a gépet rendesen, és mivel jobban kell hűtenie, eléggé zajos is lesz...)

:respect:  :respect:
Vaio FE41M
---------

#1690 Felhasználó inaktív   unixservice 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 15:53

Idézet: ádibébi - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 13:49

Hogy értetted, hogy reinstall?  :think:

Köszönöm.

Kellene szerezned egy Magyar nyelvű telepitőlemezt és a te termékkulcsoddal kellene aktiválni.
Ez az egyetlen járható módja a magyaritásnak.

#1691 Felhasználó inaktív   ádibébi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 16:46

Idézet: tikva - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 15:53

Kellene szerezned egy Magyar nyelvű telepitőlemezt és a te termékkulcsoddal kellene aktiválni.
Ez az egyetlen járható módja a magyaritásnak.

Köszönöm!  :cool:
Vaio FE41M
---------

#1692 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 17:52

Két vincsi van a gépemben, és az egyiket meg szeretnám osztani, hogy a tesóm gépén is látni lehessen, de nem jön össze.
Van erről valahol leírás?
Én se látom az ő megosztott meghajtóját.

#1693 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 18:38

Idézet: ádibébi - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 14:11

Egy ideje észrevettem, hogy a laptop egyszercsak elkezd nagyon dolgozni, és ilyenkor a folyamatok között van egy svchost.exe (a 13 egyszerre futó közül az egyik, és mindig ugyanaz. Az, amelyik az update-et meg a hálózati szolgáltatásokat kezeli), ami 40-70 %-on járatja a CPU-t egy negyed óráig. Utána abbamarad. Aztán később megint. Nem köthető alkalmazáshoz, tök véletlenszerűnek tűnik, hogy mikor van...

Ez baj? Hiba? Vírus? Vagy tök normális? (Igazából azért kérdem, mert elég zavaró, fogja a gépet rendesen, és mivel jobban kell hűtenie, eléggé zajos is lesz...)

Nem kell kiengedni a netre egyszerű,én tűzfallal tiltom.Ha kiengedem nekem is ez van.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#1694 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 18:46

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 17:52

Két vincsi van a gépemben, és az egyiket meg szeretnám osztani, hogy a tesóm gépén is látni lehessen, de nem jön össze.
Van erről valahol leírás?
Én se látom az ő megosztott meghajtóját.

-A belső háló legyen "személyes hálózat"
-Fájlmegosztást állítsd bekapcsoltra a Hálózat és megosztás központban
-"Megosztás jelszavas védelemmel"-t meg ki kell kapcsolni szintén a hálózat és mego. kp.-ban.

#1695 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 19:14

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 19:46

-A belső háló legyen "személyes hálózat"
-Fájlmegosztást állítsd bekapcsoltra a Hálózat és megosztás központban
-"Megosztás jelszavas védelemmel"-t meg ki kell kapcsolni szintén a hálózat és mego. kp.-ban.

Lehetne kicsit részletesebben?

#1696 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 08. 22:38

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 19:14

Lehetne kicsit részletesebben?

Valahogy így kell kinéznie a hálózatközpontodnak:

Kép

Ha a hálózatod nem "személyes hálózat" akkor a testreszabás gombbal tudod átállítani.

#1697 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 14:04

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 23:38

Valahogy így kell kinéznie a hálózatközpontodnak:

Kép

Ha a hálózatod nem "személyes hálózat" akkor a testreszabás gombbal tudod átállítani.

Ezzel nincs gond, ez pont ilyen mint a shotodon (csak angol).
Hol tudom megoszani a vincsit, hogy az XPs gép lássa?
Vagy, hol tudom beállítani, hogy én lássam az XPs gépet?

A workgroup nevét már többször átállítottam MSHOME-re, de minden restart után viszaáll a neve workgroupra. :think:

#1698 Felhasználó inaktív   mcsjunior 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 15:59

Idézet: Lipton - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 14:04

Ezzel nincs gond, ez pont ilyen mint a shotodon (csak angol).
Hol tudom megoszani a vincsit, hogy az XPs gép lássa?
Vagy, hol tudom beállítani, hogy én lássam az XPs gépet?

A workgroup nevét már többször átállítottam MSHOME-re, de minden restart után viszaáll a neve workgroupra. :think:

Xp-s gépet szvsz látnod kellene ha a tűzfal nem fogja meg.

Utolsó tippem: hálózati kapcsolatoknál (nekem a háló kp-ból a bal menüsávban "hálózati kapcsolatok kezelése"), a hálókártya beállításainál a Microsoft Networks Ügyfél be van-e pipálva?

Szerkesztette: mcsjunior 2008. 05. 09. 15:59 -kor

#1699 Felhasználó inaktív   Lipton 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 16:26

Idézet: mcsjunior - Dátum: 2008. máj. 9., péntek - 16:59

Xp-s gépet szvsz látnod kellene ha a tűzfal nem fogja meg.

Utolsó tippem: hálózati kapcsolatoknál (nekem a háló kp-ból a bal menüsávban "hálózati kapcsolatok kezelése"), a hálókártya beállításainál a Microsoft Networks Ügyfél be van-e pipálva?

Igen, a "Client for MS Networks" ki van pipálva.
Az nem gond, hogy a workgroup neve nem azonos?

Nekem az is jó lenne, ha én látnám a másik gépet, azt hol lehet beállítani?
XP-ben map network drive volt, de itt nem találom azt a részt.

#1700 Felhasználó inaktív   sadam 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 09. 19:04

Idézet: ádibébi - Dátum: 2008. máj. 8., csütörtök - 15:11

Van egy olyan tippem, hogy ez a windows update miatt lesz, állítsd be biztonsági központban, hogy a windows update ne keressen soha frissítéseket.
[Asus P5KC] [Intel Core 2 Quad Q6600 @ 3000Mhz / 333FSB] [2 x 2048MB Kingmax DDR3 @ 1333Mhz] [Gigabyte HD7850 OC 1024MB GDDR5 @ 900/4800Mhz] [Samsung SyncMaster T220] [Kingston SSDNow V+100 96GB + Seagate Barracuda 7200.12 2000GB] [FSP Raider 550W]

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 83
  • 84
  • 85
  • 86
  • 87
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.