Windows Vista VI.
Elküldve: 2008. 05. 21. 11:22
Lenne egy problémám: céges gépként egy business N vistát kaptam és mint utána olvastam, ez nem tartalmazza a media playert. gondoltam semmi gond, telepítem. viszont a 11-est csak xp-re találtam meg (wmp11-windowsxp-x86-HU-HU.exe), ez viszont a license szerződés elfogadása után szó nélkül kilép. van valakinek tapasztalata n verziókkal?
Elküldve: 2008. 05. 21. 12:07
Idézet: hatizsak - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 11:22
Lenne egy problémám: céges gépként egy business N vistát kaptam és mint utána olvastam, ez nem tartalmazza a media playert. gondoltam semmi gond, telepítem. viszont a 11-est csak xp-re találtam meg (wmp11-windowsxp-x86-HU-HU.exe), ez viszont a license szerződés elfogadása után szó nélkül kilép. van valakinek tapasztalata n verziókkal?
Ennek a változatnka mennie kell Vista Businees N-en: link
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01
Elküldve: 2008. 05. 21. 12:34
Elküldve: 2008. 05. 21. 16:12
Idézet: fcseh - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 16:47
Sima Vista alatt ment rendesen.
Pontosan mi nem megy? Nekem itt egy free 1.0.2.5 van Vista Business-en, SP1 telepítés után is gond nélkül működik...
Elküldve: 2008. 05. 21. 17:01
Idézet: fcseh - Dátum: 2008. máj. 21., szerda - 17:34
Szerver: Win2003 R2 Enterp. HUN
Kliens: Vista SP1 Eng. Ultimate
Vistában a Hamacit milyen hálózati eszköznek kell minősíteni? (Publik, privát, work)
Én a Work-öt választottam.
Nálam is Work (így nem kell a hálózat és megosztás központban külön büttykölni), a file és nyomtató megoszás át van engedve a Hamachin (Security/vulnerable MS services)?
Elküldve: 2008. 05. 22. 10:24
Idézet: hatizsak - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 9:40
Eseménynaplókban se ír semmit?
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01
Elküldve: 2008. 05. 22. 11:50
Hádédész..
Elküldve: 2008. 05. 22. 12:00
Idézet: djculture - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 11:50
Amit én linkeltem csak a neve XP-s a támogatott rendszernél ott vannak az N-es Vista verziók.
Elküldve: 2008. 05. 22. 12:20
Idézet: c0yr - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 9:27
Csak az első bootnal kérte a telepítő DVD-t és utána már magához is tért.
En eloszor ghostoltam egyet, mert eles cuccon inkabb nem probalom, ofcoz ugye nem indult, vista lemez neki, javitas, aztan ujraindult. Profilom elveszett, barhova klikkeltem hibauzenet (asztalon egy jobbgomb tulajdonsagok is), es a legjobb, hogy otthagytam egy kicsit a gepet, es 10 perc mulva elindult az XP-s(!) screensaver
Persze tovabbra sem mukodik. A vegen az lesz, hogy mivel kabe ket tokures rendszer, csak mar alapcuccok felrakva ra (flash, java, updatek, office), hogy ujra felrakom mindkettot a francba. Kevesebbet szivok idoben az ujrarakassal, mire talalok egy nyuves programot amivel lehet rendesen klonozni es rendesen at tudom meretezni a particiokat ugy, hogy hiba nelkul mukodjon minden vistalemezes javitos marhasag nelkul... ***szkivan
Szerkesztette: asdf 2008. 05. 22. 12:20 -kor
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció: http://unicodesms.freeweb.hu
Elküldve: 2008. 05. 22. 20:15
Tanácsot kérnék Vista Home Premium (32 bit) beállításaira a következők figyelembevételével:
Adott egy Asus noti. A Vista jogtiszta, de recovery CD-s.
Proci Core (1) Duo 2x1.73GHz, 1GB DDR2 667, 120GB HDD (Nem tudom nem lenne e jobb kettőbe particionálni 1/2 arányban?
És a csodálatos Intel GMA X3100 VGA.
Az a kérdésem miket érdemes kikapcsolni, bekapcsolni, letiltani ezen a gépen? Az Aero amennyire látom nem sok vizet zavar. Az Indexelés nem tudom mennyire fogja vissza. A leendő user eddig XP-t használt, tehát jó lenne ha nem kéne minden billentyűlenyomás után rendszergazdai jogosultsággal plusz machinálni, de nem tudom hol a határ, ahol a biztonság nem romlik le nagyon, és itt internetre gondolok főként. Memória beállításokat hol lehet performance módra állítani?
Más. A gép egy fősulis hölgyé, a "szokásos" office alkalmazások mellett főként videozgatásra használná még, de nekem lövésem sincs milyen kódekeket, vagy csomagokat, esetleg lejátszókat érdemes telepítenem. XP-n én K-Lite-ot használom, bár még azzal is haza lehet vágni a registryt ...
Elküldve: 2008. 05. 22. 21:36
Idézet: Inquisitor - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 20:15
Tanácsot kérnék Vista Home Premium (32 bit) beállításaira a következők figyelembevételével:
Proci Core (1) Duo 2x1.73GHz, 1GB DDR2 667, 120GB HDD (Nem tudom nem lenne e jobb kettőbe particionálni 1/2 arányban?
Az a kérdésem miket érdemes kikapcsolni, bekapcsolni, letiltani ezen a gépen? Az Aero amennyire látom nem sok vizet zavar. Az Indexelés nem tudom mennyire fogja vissza. A leendő user eddig XP-t használt, tehát jó lenne ha nem kéne minden billentyűlenyomás után rendszergazdai jogosultsággal plusz machinálni, de nem tudom hol a határ, ahol a biztonság nem romlik le nagyon, és itt internetre gondolok főként. Memória beállításokat hol lehet performance módra állítani?
Más. A gép egy fősulis hölgyé, a "szokásos" office alkalmazások mellett főként videozgatásra használná még, de nekem lövésem sincs milyen kódekeket, vagy csomagokat, esetleg lejátszókat érdemes telepítenem. XP-n én K-Lite-ot használom, bár még azzal is haza lehet vágni a registryt ...
Szerintem egy ilyen notin 1gigaram+vista az szép móka ...
Hádédész..
Elküldve: 2008. 05. 23. 06:16
Idézet
services
Idézet
Nem az indexelés, a prefetch(előtöltés) fekteti ki a laptop vinyóját. Nálam filmnézés közben darált legjobban, aminek szép szakadozás lett az eredménye.
Idézet
UAC
Idézet
Egy laptopon???
Idézet
Valami olyan player kell neki, ami megy az aero felülettel és nem kell hozzá codek: VLC Player, GOM Player, KMPlayer stb.
Elküldve: 2008. 05. 23. 07:43
Idézet: Inquisitor - Dátum: 2008. máj. 22., csütörtök - 21:15
Részvétem
Memóriát állíthatod 200% sebességre is, nagyon nem az a limit.
A vinyód lassú, aztán lassú a vinyód, a vinyód lassú, és kevés a memód. Ebben a sorrendben.
[Konfig] [Hűtéstechnika] [Képeim] [Bringa]
Elküldve: 2008. 05. 23. 12:38
Van egy "kis" problémám...
SoundBlaster Audigy (Sima Audigy) hangkártyám van. Tegnap reggel végre sikerült 5.1-es hangzásra bírnom Ubuntu Linux 8.04 alatt (eddig azzal szenvedtem).... ám 64bites Vista (SP1) alá sehogy sem tudom feltelepíteni a drivert. Error hibaüzenettel kilép folyton.
Itt a kép a hibaüzenetről:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Ezzel a Driverrel próbálkozok: Daniel_K féle módosított Vista driver:
SBAX+PCDVT+LB+2+15+0004EQexe
Az eredeti hangkártyához kapott lemezről fel tudm telepíteni a drivert és szól is, csak nem 5.1-ben (csak sztereóban) és nem tudom a hozzá tartozó programokat (Pl: Speaker Settings) használni. Update után szóltak a hangszórók csak a mélynyomó nem és továbbra sem működtek a Driver programjai. Hallottam a Daniel_K féle hekkelt driverről, hogy telejesen jól megoldja az 5.1 hangzást és játékok alatt az EAX is működik sőt a driver beépített programjai is használhatók (mint XP alatt) de nekem a fent linkelt hibaüzenetet írja ki mindig és nem engedi telepíteni. Már több forrásból letöltöttem a file-t valamint nem csak 64bites Vistával próbálkoztam, hanem sima 32 bitessel is és SP1 nélkül is.... mindeggyikkel ez volt a baj. Kezdek megbolondulni.... kérlek segítsetek!
Elküldve: 2008. 05. 23. 14:01
Idézet: Sheridan_23 - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 12:38
Van egy "kis" problémám...
SoundBlaster Audigy (Sima Audigy) hangkártyám van. Tegnap reggel végre sikerült 5.1-es hangzásra bírnom Ubuntu Linux 8.04 alatt (eddig azzal szenvedtem).... ám 64bites Vista (SP1) alá sehogy sem tudom feltelepíteni a drivert. Error hibaüzenettel kilép folyton.
Itt a kép a hibaüzenetről:

[ Kattints ide a teljes méretű képhez ]
Ezzel a Driverrel próbálkozok: Daniel_K féle módosított Vista driver:
SBAX+PCDVT+LB+2+15+0004EQexe
Az eredeti hangkártyához kapott lemezről fel tudm telepíteni a drivert és szól is, csak nem 5.1-ben (csak sztereóban) és nem tudom a hozzá tartozó programokat (Pl: Speaker Settings) használni. Update után szóltak a hangszórók csak a mélynyomó nem és továbbra sem működtek a Driver programjai. Hallottam a Daniel_K féle hekkelt driverről, hogy telejesen jól megoldja az 5.1 hangzást és játékok alatt az EAX is működik sőt a driver beépített programjai is használhatók (mint XP alatt) de nekem a fent linkelt hibaüzenetet írja ki mindig és nem engedi telepíteni. Már több forrásból letöltöttem a file-t valamint nem csak 64bites Vistával próbálkoztam, hanem sima 32 bitessel is és SP1 nélkül is.... mindeggyikkel ez volt a baj. Kezdek megbolondulni.... kérlek segítsetek!
Új kártya vásárlása ajánlott, pl: egy X-fi Xtreme Gamer és nem lesz gond.
Elküldve: 2008. 05. 23. 14:14
Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 6:16
Nem az indexelés, a prefetch(előtöltés) fekteti ki a laptop vinyóját. Nálam filmnézés közben darált legjobban, aminek szép szakadozás lett az eredménye.
UAC
Egy laptopon???
Valami olyan player kell neki, ami megy az aero felülettel és nem kell hozzá codek: VLC Player, GOM Player, KMPlayer stb.
Az Indexelés is azért rendesen terheli a merevlemezt, azt is ki kéne kapcsolni.
A Prefetch(Előtöltés) is kikapcsolandó, de ezt kikapcsolva kb. 2-szer lassabban indul a Vista!
Más szolgáltatást kikapcsolni szinte teljesen felesleges.
Elküldve: 2008. 05. 23. 14:37
Idézet: freeone - Dátum: 2008. máj. 18., vasárnap - 20:23
Van rá bármilyen megoldás, hogy ezt a korlátozást feloldjam, vagy a dinamikus méretezést egy kicsit "bátrabbá" tegyem? Fontos lenne tudni, mert nemrég gondolkodtam ram bővítésen, de ha ez nem változtatható meg, akkor nem is biztos hogy érdemes. Köszi!
Szerk.: Windows Vista 64bit angol SP1 legális rendszer, minden kiadott frissítés fennvan, az SP1 mint frissítés került fel. Semmilyen rendszerbuheráló dolgot nem csináltam rajta.
Elküldve: 2008. 05. 23. 19:02
Idézet: bon - Dátum: 2008. máj. 23., péntek - 14:01
Megoldás Creative módra
Elküldve: 2008. 05. 23. 19:07
Egy olyan problémám van Vista Ultimate alatt, hogy egyszerüen nem tudok full jogot adni a program files könyvtárra. Rendszergazda vagyok, de már próbáltam a "rendszergazdával" is és azzal is a hozzáférés megtagadva üzenetet kaptam! Ez a programok telepítésénél okoz problémát mert gondolom nem tud írni bele. A LifeCam telepítője például azt írja, hogy nincs elég szabad hely a lemezen, pedig vagy 200 GB szabad terület van!
Találkozott valaki már ilyennel?

Súgó
A téma zárva.