HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#1841 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 30. 06:06

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 13:16

...

PF-t kikapcsolhatod, de 10ből 7 program hiányolni fogja és üzen/elszáll.ű

...

Például?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#1842 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 06:39

Idézet: lewisfm - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 15:26

OK, este kipróbálom.
Egyébként a VGA-val is volt gondom:
- néha nem mozgott az egérkurzor képe, azonban az egér és a gép működött továbbra is
- néha lefagyott a VGA driver és újraindult a driver
- néha elment a kép, szerintem kikapcsolta a monitor, s az segített, hogy elküldtem készenlétbe és vissza, s akkor működött tovább. De ezt XP alatt is csinálta.

Most az NVidia 7400 Go kártyát a Vistába integrált 7500 SE driverrel használom (a 7400 nem ismeri). Azóta tökéletesen működik a VGA, sosem fagy, nem hibázik.

Az NVidia nem tud drivert irni? A driver nem a hardver része?
Azt gondolom, hogy a része. Ekkor viszont erre is vonatkozik a garancia. Ezek az alapvető használatot korlátozó hibák, s ezért vagyok kiakadva.

Estére kiderül, de valószínűleg a HDD-vel is ez lesz a baj. A végén kiderül, hogy nem is a Vista a szar, csak drivert kéne írni alá.

Ezek után úgy tűnik, hogy soha többé nem veszek semilyen NVidia terméket. A játékról úgyis leszoktam már, akkor meg minek? Csak fűt és zabálja az áramot, pörög tőle a ventilátor.

Van akik drivert is tudnak írni és ha nem használod a 3d-t nem is zabál :D

Warrior: Nem mondod hogy soroljam :)
Ha elfogytál a fizikaival akkor mind kiakad, de sok elevehiányolja ha nincs. _Próbáld ki_...  (sajna több képszerkesztő is ilyenkor egy hibaüzivel (kevés memó) elszáll és nem menti ahol tartott :reklamacio: )
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?
[Konfig] [Hűtéstechnika]  [Képeim]  [Bringa]

#1843 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 06:44

Idézet: FireShadow - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 21:19

üdv

az a problemam ujfent hogy ezek a zöld csikok nem működnek
Kép
nem az én gépemröl van a shot, csak azt mutatom hogy igy kellene kinéznie
azért fontos mert szoktam line inröl felvenni és az se latszik hogy kap-e hangot vagy nem

logitech setpoint miatt már alapbol van egy glitch de ezen a képen is ott a zöld csik szoval nem hinném hogy az okozza

sidebarra rakosgattam gadgeteket amik volume controloznak, egyik kijelzett ilyen szinteket ugyanazt amit a zöld csik is szokott, na szerintem azóta nincsen a mixerbe level indicator bar.

64bites vista, ma lett telepitve, nem emlékszem hogy alapból volt-e zöld csik de gondolom igen

kösz

Szerencsés ember...
Ha nem fektetsz be annyi időt a problémád megoldásába, hogy utána olvass; és formailag és tartalmilag egyaránt helyesen írd le azt, akkor a fórumtársaidtól miért várod el, hogy időt pazaroljanak rád?

#1844 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 30. 08:37

Idézet: MC Pite - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 7:39

Van akik drivert is tudnak írni és ha nem használod a 3d-t nem is zabál :D

Warrior: Nem mondod hogy soroljam :)
Ha elfogytál a fizikaival akkor mind kiakad, de sok elevehiányolja ha nincs. _Próbáld ki_...  (sajna több képszerkesztő is ilyenkor egy hibaüzivel (kevés memó) elszáll és nem menti ahol tartott :reklamacio: )

Az este kipróbáltam mindenféle drivert az NVidia SATA vezérlőhöz, a beépítettől kezdve a mindenhonnan letöltehtőket is beleértve - nem lett jobb a helyzet egy kicsit sem.

Szóval miért HDD-zik orba szájba a háttérben a rendszer, amikor a felhasználói tevékenység nem indokolná?

(Ugye a Windows Search és a Prefretch kikapcsolva)

#1845 Felhasználó inaktív   MC Pite 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 09:11

Mert csökkentett módban szedd le a drivert és kész; hagyd hogy a windows alap vezérlőjét dobja fel... xp alatt is ennyit kell csak csinálni az nv driver az nv driver, mindne 15.ben jó az idekezelés... (abban a hang rossz)

Nemtom, nekem xp alatt is szemét sokat kapirgál a céges notim; szintén kikapcsolva a uccok, vagy vmi statot csinál vagy szerinte értelmes dolgokat akar memóba tölteni gondolom...

#1846 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 09:12

Idézet: lewisfm - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 8:37

Szóval miért HDD-zik orba szájba a háttérben a rendszer, amikor a felhasználói tevékenység nem indokolná?
(Ugye a Windows Search és a Prefretch kikapcsolva)

Az automatikus defrag?

#1847 Felhasználó inaktív   lewisfm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 05. 30. 11:24

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 10:12

Az automatikus defrag?

Az automatikus defrag is ki van kapcsolva. MC Pitének válaszolva pedig sikerült az alapértelmezett IDE vezérlőt telepíteni alá. Kivételesen úgy tűnik nem az a gond.

#1848 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 12:35

Idézet: lewisfm - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 11:24

Az automatikus defrag is ki van kapcsolva.

Banyek! Lassan nem marad futó szolgáltatás!  :Đ
Windows Update? Mert az is tud darálni.
Ja, az indexelést és az előtöltést a szolgáltatások közül szedted ki?
Services
Még valami. Nem lehet hogy bad sectoros a vinyó?
Mert az én gépemben 6 hónapos korára kicsit szétszórt lett a WD vinyó. Kicseréltem egy Samsungra.

#1849 Felhasználó inaktív   FireShadow 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 15:07

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 12:35

Banyek! Lassan nem marad futó szolgáltatás!  :Đ
Windows Update? Mert az is tud darálni.
Ja, az indexelést és az előtöltést a szolgáltatások közül szedted ki?
Services
Még valami. Nem lehet hogy bad sectoros a vinyó?
Mert az én gépemben 6 hónapos korára kicsit szétszórt lett a WD vinyó. Kicseréltem egy Samsungra.

ez jo oldal köszi  :respect:
It's a state of bliss, you think you're dreaming.. It's the happiness inside that you're feeling..
Nézd meg Flash munkáim és a rajzaim!

#1850 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 16:23

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 12:35

Kicseréltem egy Samsungra.

:omg:  :Đ
νιψονανωμηματαμημωνανοψιν

What do stars do? They shine.(Yvaine)

#1851 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 17:55

Idézet: SFIJ - Dátum: 2008. máj. 30., péntek - 16:23

:omg:  :Đ

Háát, ez volt az üzletben. És lekopogom! Ez nem lett tele bad sectorral 5 hónap után, mint a WD.  :respect:

#1852 Felhasználó inaktív   asdf 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 30. 22:33

Idézet: c0yr - Dátum: 2008. máj. 19., hétfő - 9:27

kb. 8 óran keresztül futott a partício odebbpakolása, de most már újra  minden jól működik.
Csak az első bootnal kérte a telepítő DVD-t és utána már magához is tért.

Na, en vegul csak megoldottam. Csak keriteni kellett egy "kicsit" ujabb ghostot, es mar ment is az atmeretezes. 20 perc klonozas, hdd #2-on kiproba, h mukodik-e, elegedetten bologat (meg a telepitolemezt sem kerte), aztan egy visszaklon es mar kesz is volt. H mit birtam szetszivatni magam ezzel...  :omg:  ;)
Archív:
Akár 3*-os összegbe is kerülhet egy SMS elküldése egyes újabb telefonokon!
Info, kérdőív, petíció:  http://unicodesms.freeweb.hu

#1853 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 16:58

Hali!

Friss Vista user volnek ;)
SP1-es Vistam van.
Volna 2 kerdesem:
-Parancsikonoknak a bal also sarokbol a kis nyilat mikeppen lehetne eltuntetni? Van ra valami registry trukk vagy feltetlen kell hozza modder program?
-Hogy lehet kikapcsolni ezt a vedelmet, hogy ne kerje folyamatosan az engedelyeket az administratori jogok hasznalatahoz? --> Jo lenne, ha minden program administratori kornyezetben(?) futna, mert nehany csak ugy megy.

ill. 3. is volna ez kicsit fuzodik xp-hez. XP regisztracios adatabazisabol at lehet hozni 1 bejegyzest xp-bol? vagy atkell menni xp-re es onnan export majd innen import? (ez kisse kenyelmi kerdes, mert nem akarom most piszkalni a particiok aktivitasat stb.. minden klappol most :))
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1854 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 17:25

Idézet: Mondstrahl - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 16:58

Hali!

SP1-es Vistam van.
Volna 2 kerdesem:
-Parancsikonoknak a bal also sarokbol a kis nyilat mikeppen lehetne eltuntetni? Van ra valami registry trukk vagy feltetlen kell hozza modder program?
-Hogy lehet kikapcsolni ezt a vedelmet, hogy ne kerje folyamatosan az engedelyeket az administratori jogok hasznalatahoz? --> Jo lenne, ha minden program administratori kornyezetben(?) futna, mert nehany csak ugy megy.

ill. 3. is volna ez kicsit fuzodik xp-hez. XP regisztracios adatabazisabol at lehet hozni 1 bejegyzest xp-bol? vagy atkell menni xp-re es onnan export majd innen import? (ez kisse kenyelmi kerdes, mert nem akarom most piszkalni a particiok aktivitasat stb.. minden klappol most :))

Az UAC kikapcsolása: start menübe beírod, hogy msconfig eszközök fülön megkeresed az UAC letiltását. De kikapcsolás nem ajánlott. Helyette inkább Rendszergazda joggal telepítsd a programokat (jobb egérgomb az exe-n és futtatás rendszergazdaként)

Az XP regisztry-t meg nem tudod elérni Vista alól. De amúgy se biztos, hogy amit áthoznál xp-ből az Vista alatt is menne.

Az ikon sarkából a nyil eltüntetése: link
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1855 Felhasználó inaktív   Gallagher 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 05. 31. 20:58

Idézet: bon - Dátum: 2008. May. 31., Saturday - 17:25

Az UAC kikapcsolása: start menübe beírod, hogy msconfig eszközök fülön megkeresed az UAC letiltását. De kikapcsolás nem ajánlott. Helyette inkább Rendszergazda joggal telepítsd a programokat (jobb egérgomb az exe-n és futtatás rendszergazdaként)

Az XP regisztry-t meg nem tudod elérni Vista alól. De amúgy se biztos, hogy amit áthoznál xp-ből az Vista alatt is menne.

Az ikon sarkából a nyil eltüntetése: link

Köszönöm szépen, müködnek a dolgok.

XP registry működne, mert játékról van szó. Call of Duty IV-ről. Kis trükköt kéne benne csinálnom, amihez szükség van a játék registry állományai, de azok nem léteznek Vistán, mert a játék XP-re lett telepítve ezt megelőzőleg és nincsenek meg a telepítő cd-k sajnos.

Kösz mégegyszer  :up:  :respect:
Képand on the sixth day, God created ManchesterMotherboard:Gigabyte GA-H61M-D2-B3 | CPU:Intel i3-2120 3.30Ghz | VGA:VTX3D Radeon HD5670/1GB
RAM:4GB 1333Mhz/DDR3 | Power:Chieftec 400W | Display: Fujitsu Siemens 19" Wide-LCD & LG 42" LED TV
HDD/SSD: Transcend 128GB[SandForce SF-2281VB1] no HDD. Only Cloud-storage
Operating System: Windows 8.1/64 & OSX 10.8.2

#1856 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 01. 00:03

Idézet: Mondstrahl - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 20:58

Köszönöm szépen, müködnek a dolgok.

XP registry működne, mert játékról van szó. Call of Duty IV-ről. Kis trükköt kéne benne csinálnom, amihez szükség van a játék registry állományai, de azok nem léteznek Vistán, mert a játék XP-re lett telepítve ezt megelőzőleg és nincsenek meg a telepítő cd-k sajnos.

Kösz mégegyszer  :up:  :respect:

akkor xp alól kiexportálod regedit5 formátumban majd megkísérled vista alatt importálni.

#1857 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 01:38

Idézet: Mondstrahl - Dátum: 2008. máj. 31., szombat - 16:58

..

Szerintem, ha már "friss" Vista user vagy, akkor inkább szokd meg és használd ki a Vista előnyeit, ne akard lebutítani XP szintre...

Épp az a lényeg az egészben, hogy ne fusson minden program adminisztrátori jogkörrel, sőt, lehetőleg egy program se fusson adminisztrátori jogkörrel, csak amikor épp szükség van rá.
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1858 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 01:42

Idézet: FireShadow - Dátum: 2008. máj. 29., csütörtök - 20:19

logitech setpoint miatt már alapbol van egy glitch de ezen a képen is ott a zöld csik szoval nem hinném hogy az okozza

Tudom, hogy nem emiatt, hanem a csíkok miatt postoltad a képet, csak amiatt írok, hogy nekem is ott van ez a hiba a hangerőszabályzóban (64 bites vista), pedig semmilyen Logitech programot nem tettem fel. Szóval valami más okozhatja. De micsoda? :pokeas:
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#1859 Felhasználó inaktív   laragirl83 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 05:40

Idézet: FleetCommand - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 1:38

Szerintem, ha már "friss" Vista user vagy, akkor inkább szokd meg és használd ki a Vista előnyeit, ne akard lebutítani XP szintre...

Épp az a lényeg az egészben, hogy ne fusson minden program adminisztrátori jogkörrel, sőt, lehetőleg egy program se fusson adminisztrátori jogkörrel, csak amikor épp szükség van rá.

TweakUAC a te barátod, lehet stealth módot állítani vagy teljesen kikapcsolni...
Nálam full OFF-on van UAC... vagyok már annyira jártas, tudom mit indítok el és mit nem, illetve milyen siteokra járok stb... UAC a user lámaságát hivatott ellensúlyozni.
Ha nem vagy hurka, nagy szükséged nincs rá. :up:
ASUS P6T Deluxe V2 * INTEL CORE I7 920 "D0" * SCYTHE MUGEN2 * 3x1GB MUSHKIN XP3 CL7 * GAINWARD GTX570 PHANTOM * CORSAIR VX550 * COOLERMASTER HAF922 * SAMSUNG BX2450 24"

#1860 Felhasználó inaktív   SFIJ 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 06. 02. 06:06

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. jún. 2., hétfő - 5:40

UAC a user lámaságát hivatott ellensúlyozni.

nemigaz....

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 91
  • 92
  • 93
  • 94
  • 95