Elküldve: 2008. 06. 06. 13:49
Sziasztok!
Egy elég komoly problémám akadt, ebben szeretném most a segítségeteket kérni! Van egy MSI P6N V2 sli alaplapom, 4GB DDRII memória, q6600 cpu, 600W táp, MSI 8800GT. Már egy hete kb. elkezdtem húzni a processzort, fsb állítással, sajnos a lap nem bírta 1110MHz fsb fölött. Tegnap este adtam neki egy kis plusz feszt (+0,025v) a memóriákat 667Mhz-re állítottam a cpu szórzóját 8-asra, az fsb-t 1130-ra. Így sem indult el, mondom sebaj, akkor leteszek a tuningról. CMOS cleart csináltam, ahogy eddig is, de a vista nem indult el (boot faliure). Elővettem a telepítő cd-t (vista x64 sp1, angol) format c, fel is ment rendesen, de elindulásnál megint boot faliurét írt ki. Itt már kezdtem ideges lenni, mert az nem lehet, hogy format c után sem indul el. Azt írta ki, hogy a telepítés után, alatt hardver változás történt és egy fájl hiányzik vagy sérült (systems32/winload.exe, ha jól emlékszem). Erre elővettem a régi xpmet azt felraktam (mind a négy giga memória bent volt) és fel is települt rendesen ugyan arra a particióra, formázás után. Ekkor újra megpróbáltam feltenni az előbb említett vistát, kevés sikerrel. Ma reggel megpróbáltam egy magyar x86-os, sp1 nélküli vistát feltenni, de ugyan ezt a hibát írta ki. Ekkor már kivettem két memóriát, lefuttattam a windows memória ellenőrzőt, nem talált hibát, megpróbáltam javítással megcsinálni, de 2óra után sem végzett, viszont a jelentésben nem írt hibáról (az eseménynapló vizsgálatánál léptem ki). Utána feltettem az xpmet újra és nincs is vele semmi gond, a memória modulok is jók, egyedül a vistát nem tudom telepíteni. Lehet ez alaplapi chipset hiba? Vagy valami más? Nem hiszem, hogy memória lenne, mivel az első xp telepítésnél bennt volt mind a négy modul és gond nélkül feltelepült, elindult. Igaz az, hogy a vista "belefészkeli" magát az alaplapba? Mert ha úgy van ahogy én gondolom, akkor új alaplapot kell vennem.
Előre is köszönőm a segítséget!