HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2141 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 08. 13:39

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 9:44

Ugyammá, a google egy hét alatt többet tud meg rólad mint az ms az összes eddig használt windowsaid svchostjain keresztül. :)

Jogos.  :up:
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2142 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 15:01

Idézet: brd - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 14:31

Egyik se jut ki, de én nem Vistát használok, ha nem lenne egyértelmű, lehet, hogy ott nagyon megbolygatták a dolgot. ;) A system csak a 47-es protokollon jut ki-be (a VPN miatt, és ugyanezért az lsass.exe is az 500-as UDP-n kifelé), mást neki sem szabad.

Jah, hmm, nos ami azt illeti én sem vistázok.  :D
Csak gondolkodom a váltáson.

Köszi az újabb infókat.  ;)

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#2143 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 15:04

Idézet: Warrior - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 14:39

Jogos.  :up:

A gugli ilyen sunyi cég?
Nem értem miképp tudna többet rólam mint azon gyártó akinek az oprendszerét használom, aki ezen kersztül ráláthat-rálát a gépemen lévő minden dologra.

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2144 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 16:19

Idézet: szabi - Dátum: 2008. júl. 8., kedd - 16:04

A gugli ilyen sunyi cég?
Nem értem miképp tudna többet rólam mint azon gyártó akinek az oprendszerét használom, aki ezen kersztül ráláthat-rálát a gépemen lévő minden dologra.

Üdv
szabi

Nem sunyi, ahogyan az ms-nek sincs rálátása a gépeden levő "minden" dologra.
Ezeket az adatokat te szolgáltatod saját magadról, önként és dalolva, amikor a szolgáltatásait használod, vagy olyan oldalakon jársz amik a google segítségével mérnek/szolgáltatnak/fejlesztenek valamit. Az így nyert adatok sokkal beszédesebbek, mint pl a my pictures mappában felejtett kompromittáló kép a gólyatáborból... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2145 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 08. 17:18

Jó tudni.  :)
Gólyatábor hmm.. biztos jó volt mert nem emlékszem.  :Đ

Üdv
szabi
BF2 / Kép / BF3

#2146 Felhasználó inaktív   Lenny 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 09:25

Üdv.
Egyik kolléga laptopjára kellene feltenni a Pannonnál kapható Huew- E220-as modemes cuccot.

Viszont érdekes dolgot csinál. Mikor bedugom kb. 1 percig ott van a meghajtó, majd 1 percre eltűnik. És ezt játssza oda-vissza.

Így telepíteni sem tudom a programot. Találkozott már valaki ilyennel? A modem tuti jó, mert egy XP-s, Linux-os gépen kipróbáltuk és ment rendesen.

Tipp?
-A biztonsági öv lehet hogy korlátoz a mozgásban, de még mindig nem annyira mint a tolószék.
-Minden reggel mikor felkelek tudom, hogy aznap csak egy jó dolog vár rám. A lefekvés! :)
-A Linux nem Windows, de a Windows se Linux

#2147 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 09. 09:33

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 10:25

Üdv.
Egyik kolléga laptopjára kellene feltenni a Pannonnál kapható Huew- E220-as modemes cuccot.

Viszont érdekes dolgot csinál. Mikor bedugom kb. 1 percig ott van a meghajtó, majd 1 percre eltűnik. És ezt játssza oda-vissza.

Így telepíteni sem tudom a programot. Találkozott már valaki ilyennel? A modem tuti jó, mert egy XP-s, Linux-os gépen kipróbáltuk és ment rendesen.

Tipp?

Itt volt szó hasonló anomáliákról: https://forum.hwsw.hu/index.php?showtopic=1...00#entry5597166
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2148 Felhasználó inaktív   ion 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 08:42

Idézet: Lenny - Dátum: 2008. júl. 9., szerda - 9:25

Üdv.

Tipp?

Majd kipróbálom, és beszámolok.

#2149 Felhasználó inaktív   felnovo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 10. 09:34

Sziasztok, a következőben kérném a segítségeteket. Nemrégiben vettem egy laptopot. Minden teljesen tökéletesen működik rajta, de valamit nem vagyok képes a rá telepített vistával elérni: hogy normálisan működjék. A vas teljesen rendben van, 2.4 ghz-es core2duo proci, 2 giga ram, hasonló desktop konfigurációkon a vista szélsebesen fut.

Ezen a laptopon azonban csigalassú. Pontosabban az történik, hogy bootolás után egy fél óráig teker a vinyó, látszólag tökéletesen értelmetlenül, fogalmam sincs, hogy ilyenkor mit töltöget. Az vili, hogy lassabb vinyókat tesznek egy laptopba, mint az asztali gépekbe, de ez a tekerés nem normális Iszonyat módon lelassítja a gépet. Minden bloatware-t kiirtottam róla, msconfigban beállítottam, hogy csak a legszükségesebb dolgokat indítsa el, de ez mind szinte semmit sem változtat, még a windows oldalsávot is letiltottam. Amint ez a fél óra elmúlik, a gép magához tér és normálisan működik. De amíg ez a hdd tekerős időszak tart nemcsak lassú, de az egész gép iszonyú "bizonytalan", erőtlen is, weboldalakat nem tölt le, elveszti az internetkapcsolatot, a wifi routerig megvan, de onnan az internetre nincs, aztán, amikor a hálózati kapcsolatnál rákattintok, akkor megjavul. Ez persze logikusan nem a gép és még csak nem is a vista hibája, hiszen a gép is a router között max a jelerősség, de mégis az a benyomásom, hogy minden ezzel a folyamatos hdd aktivitással van összefüggésben.

Mi erre a megoldás, hogyan tudnám elérni, hogy a gép normálisan elinduljon, betöltse amit be kell, aztán fusson normálisan?

Előre is köszi

#2150 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 11:21

Idézet: felnovo - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 10:34

Ezen a laptopon azonban csigalassú. Pontosabban az történik, hogy bootolás után egy fél óráig teker a vinyó, látszólag tökéletesen értelmetlenül, fogalmam sincs, hogy ilyenkor mit töltöget.

1. Automatikus defrag - ki kell kapcsolni
2. Indexelés - saját profil-mappára korlátozni (start menü, dokumentumok)
3. Pre-/Super-fetch - ki kell várni azt a 2-3 hetet amíg belakja a gépet a vista

#2151 Felhasználó inaktív   felnovo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 10. 11:28

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 11:21

1. Automatikus defrag - ki kell kapcsolni
2. Indexelés - saját profil-mappára korlátozni (start menü, dokumentumok)
3. Pre-/Super-fetch - ki kell várni azt a 2-3 hetet amíg belakja a gépet a vista

Nagyon köszönöm

#2152 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 11:31

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 11:21

Szerintem meg ne várj vele 2-3 hetet  ,hanem most ebben a pillanatban kapcsold ki . ;)
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#2153 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 11:39

Idézet: felnovo - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 10:34

... A vas teljesen rendben van, 2.4 ghz-es core2duo proci, 2 giga ram, hasonló desktop konfigurációkon a vista szélsebesen fut.
...

Hasonló desktop konfigurációkon is teker a hdd fél órát, úgyhogy nem feltétlenül ott kell keresni a lassulás okát.

Indexelés, prefetch, esetleg defrag menet közben.

Azért csak megkérdem: milyen hdd van benne (milyen illesztő, milyen módban fut, mennyi belső cache). Service pack 1 után is ezt csinálja?

Mondom, nem számít, hogy a hdd ledje világít-e. A vista dolgozik akkor is, ha te épp nem csinálsz semmit, de érdekes, desktopon nem lassít sokat. Persze gyors desktopon...  :smoker:

ps.: bocsi, látom, pont megelőztek.

Szerkesztette: Warrior 2008. 07. 10. 11:40 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#2154 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 13:03

Uraim!

Megint van egy Vista-s gondom  :reklamacio:

Teljesen jogtiszta, Enterprise, ezt produkálja, ha kézzel akarom aktiválni. Próbálkozik magától is, akkor buborékként jön fel, hogy nem sikerült az aktiválás.

Gugli talált is valamit, de ez nekem kínai:

Idézet

A 0xC004F039 jelű hibakód
Jelenség

Amikor egy KMS-ügyfél segítségével kísérli meg az aktiválást egy vagy több számítógépen, a következő hibaüzenet jelenhet meg:
0xC004F039
A szoftverlicencelési szolgáltatás jelentette, hogy a számítógépet nem lehet aktiválni. A kulcskezelő szolgáltatás nincs engedélyezve.

forrás: http://support.microsoft.com/kb/938450

Ok
Ez a probléma akkor fordulhat elő, ha a KMS-állomás telepítve van, és a KMS-ügyfél nincs aktiválva.
Kerülő megoldás
Aktiválja a KMS-állomást az online vagy a telefonos aktiválással.

Mit javasoltok, mit tegyek :think: Láttatok már ilyesmit :confused: Mi az a KMS-állomás és a KMS-ügyfél :confused: :eek: :p

Csatolt fájl:

Szerkesztette: Mono 2008. 07. 10. 13:04 -kor

Adjon az Isten, szebb jövőt!

#2155 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 13:15

Ha Tisztaszoftveres, akkor http://iig.elte.hu/f...pus_licence.pdf

#2156 Felhasználó inaktív   Mono 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2008. 07. 10. 13:42

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 13:15

Ha Tisztaszoftveres, akkor http://iig.elte.hu/f...pus_licence.pdf

Tisztaszoftveres és valóban "bent" még nem is próbáltam. Ez lesz a megoldás, köszi! :respect:
Adjon az Isten, szebb jövőt!

#2157 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 10. 16:00

Idézet: inter15 - Dátum: 2008. júl. 10., csütörtök - 12:31

Szerintem meg ne várj vele 2-3 hetet  ,hanem most ebben a pillanatban kapcsold ki . ;)

Eleinte én is a superfetch ellen voltam, de kis türelemmel nagyon pattogóssá tudja tenni a rendszert.

#2158 Felhasználó inaktív   DjPremier 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 12. 06:21

Egy kérdés.Volt fent Vista csak egy idö után idegesitett,hogyha bármit telepitettem egy ablak jött elö,hogy folytatom-e.Ezt nem lehet vhogy kilöni? XP-ben nincs ilyen rendszergazda izé. :(
Asus M3N HD/HDMI,AMD Phenom X4 9550 Quad Core 2.6 Ghz,GeIL 2x2GB DDR2 1066Mhz Dual Channel,Asus EN8800GT 1GB,Belinea 17'',HP Deskjet 3550 printer,Leadtek WinFast TV2000 XP RM,Samsung 640GB,Ház:Thermaltake M9 series.Táp:Thermaltake Power Station 520W.LG GH22NS40 DVD RW & LG DVD RW.

#2159 Felhasználó inaktív   FleetCommand 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 12. 06:27

Idézet: DjPremier - Dátum: 2008. júl. 12., szombat - 6:21

Egy kérdés.Volt fent Vista csak egy idö után idegesitett,hogyha bármit telepitettem egy ablak jött elö,hogy folytatom-e.Ezt nem lehet vhogy kilöni? XP-ben nincs ilyen rendszergazda izé. :(

Ki lehet, de ne akard.

Ezt UAC-nek hívják és lehetővé teszi, hogy csak akkor induljon el egy program rendszergazda jogosultságokkal, ha azt te is akarod. Ha kikapcsolod az UAC-t, bármilyen program azt csinál a gépeden, amit szeretne. Jó az? Néhány nap alatt úgyis feltelepít az ember mindent, amit kell, utána meg csak akkor kell UAC ablakot nézegetni, amikor rendszerszintű műveleteket csinálsz (ritkán).
Konfig: AMD Phenom II X4 955, Gigabyte 970A-UD3, Corsair Dominator DDR3 8-8-8-24 8 GiB (2x4), Gigabyte Radeon GV-R9270XOC-2GD 2 GiB DDR5, NEC MultiSync EA222WMe monitor, Samsung SH-222AL/RSMS DVD-író, Thermaltake Armor A60 ház, FSP Aurum 600W táp, Logitech C510 webcam, Windows 10 Pro en_US x64, WASD V2 billentyűzet (Cherry MX Green), SteelSeries Rival 300 egér, SteelSeries Siberia V2 White headset

#2160 Felhasználó inaktív   FragMaster 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 12. 10:11

Két kérdés:
1. Miért ismeri fel helytelenül a Vista a processzor sebességét (E6400@3200, de 2670mhz-t lát)?
2. Az eszközkezelőben van egy felkiáltójeles Microsoft ISATAP Adapter nevezetű valami, amivel nem tudok mit kezdeni, akár el is távolíthatom nem jár semmi hibával, csak újraindításnál megint ott van felkiáltójellel...Mit lehet vele tenni?
Gigabyte GA-P35-DS3, Core2Quad Q9550 + CM TX2, 2*1gb Adata 800+, 2*1gb Supertalent, MSI GeForce GTX460 Cyclone OC 1GB, SB Audigy, Chieftec CFT-550, Pioneer DVR-216D, Samsung SH-D163B, Samsung 320gb, Dell U2311H

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • 110
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.