HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#2221 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 22. 19:17

Idézet: laragirl83 - Dátum: 2008. júl. 22., kedd - 18:49

Nah hogy is volt ez az aktiválós dolog?
Aktiváltam vistát, minden ok.
Ha esetleg format c: lesz de semmi HW csere akkor mehet simán install, jelzi h már aktiválva és kész?
Vagy milyen megkötés is van? :think:

Újra telepítés után újra aktiválnod kell. Ha neten keresztül nem engedi akkor telefonos vagy sms-es aktiválási lehetőséged van.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2222 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 22. 22:43

hello !
volna egy erdekes helyzet:
vettem egy laptopot de ugye ahoz csak vistat adnak manapsag! vettem egy routert tplinkeset, megcsinaltam a halozatot, faszan megy, de a torrentnel van valami gond.. azt irta nincs az a port nyitva amit hasznal, ezert nem tudja igenybe venni a teljes savszelesseget, ezt engedelyeztem ! innentol okes a dolog, de a sebesseg tovabbra is 300k a 800 helyett! ez azert idegesit mert a siman direktbe letoltok mondjuk egy jatek demot ott is ez a 330as hatar all be ! ez miert van?? most csak az egyik gep megy, tegnap mind ket gep egyszerre ment akkro ki tudta magabol hozni a 600k-t, de tobbet akkor sem igazan ! ez miert van?? a masik gepen xp van! az egy pendrive tipusu wire eszkozzel csatlakozik ehez a levegos halozathoz! hogy mukodik ez??
koszi a hozzaerto hozzaszolasokat!

#2223 Felhasználó inaktív   Vagany 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 13:31

Idézet: masterduda - Dátum: 2008. júl. 21., hétfő - 12:03

Sziasztok!!
Nekem van egy Vista ultimate x64 -em, fel is tudom telepíteni, de mikor végetér az install, és az első indítást csinálná a windows, valamiért befagy (néha fekete képernyő marad)... én úgy gondolom nem a gépemmel van a gond, de azért becsempészem a konfigom alulra... Nos, az lene a kérdésem, hogy miért történik ez, és mit csináljak? Valamit rosszul csinálok installnál? A haveromnál is próbáltuk de nálla sikeresen ment a dolog... , install közbe ujra kéne indulnia a gépnek? Csakmer nállam nem teszi meg....

válaszotokat előre is köszönöm!!!

Konfig:
Alaplap: Asus M2A-VM (Vista kompatibilis)
VGA: Sapphire Radeon HD3850 256mb (vista kompatibilis, DX 10.1)
Proci: AMD Athlon64 x2 4200+ (ugyancsak, és 64bit, 2x512 cache)
Memoria: 2db Kingmax 1GB/800Mhz
Winchester: Samsung 160Gb (3 partícióm van a kövi sorrendben: egy 16,6gb, 98,4gb, 39,5gb részleg..., ...ööö a vista miatt a 39 gigásra szoktam rakni de megkíséreltem a 16 gigásra is, a 98 -at nem szivesen formázgatom... mindenesetre a jelenség ugyanaz...)
Bill/egér: nemtom hogy vista kompatibilis, de ha nem, az nemhiném hogy attól még nem indulna el, ráadásul próbáltam vistás billel és egérrel is..
Monitor: Asus VW193D LCD monitor (wide, vistás)

ennyi!

Üdv: masterduda

Nálam is így volt, nekem be volt dugva a TV kábel a vidkariba és ez a nyavalyás vista vagy az nv driver (bár ezek szerint lehet ATI is :) ) a tv-t vette elsődlegesnek és lekapcsolta a monitort induláskor. Mire rájöttem... :reklamacio: Onnan gondoltam, hogy a vidkari körül kell keresgélni, hogy nem fagyott meg a rendszer, és a power gombra rendesen kikapcsolt, csak semmit nem láttam,
COD4 szerver HC: 83.216.63.108:28995
webradio

#2224 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 23. 18:29

koszonom a lelkes hozzaszolasokat, megoldodott! bar szemely szerint furcsallom hogy nem igazan ert ra senki, de hat ez van :s megegyszer koszi a segitseget !

#2225 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 07:56

Idézet: vkrisz81 - Dátum: 2008. júl. 23., szerda - 19:29

koszonom a lelkes hozzaszolasokat, megoldodott! bar szemely szerint furcsallom hogy nem igazan ert ra senki, de hat ez van :s megegyszer koszi a segitseget !

Mégis mi a fenét szóljunk hozzá, ha számunkra ismeretlen a jelenség???  :confused:

#2226 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 12:41

Beállítottam a Windows Classic nézetet Vistában és az összes betűtípust Microsoft Sans Serif-re állítottam, de itt-ott furán jelennek meg a betűk, ez miért van?

Kép

Kép
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2227 Felhasználó inaktív   csapdani 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 12:50

Közben rájöttem, hogy Windows Standard volt kiválasztva, de Classic-ban is ugyanez a helyzet.
Phenom II 955 Black Edition + Scythe Mugen 2 cooler | Gigabyte MA-770T-UD3 | Kingmax 2x2048 MB DDR3 1333MHz | Gigabyte Radeon HD6970 2GB OC version + Windforce cooler | OCZ Vertex Plus 120 GB SSD + WD 1000GB | Corsair HX650W | Coolermaster RC-335-KKN1-GP Elite | Dell U2412M | Samsung UE-46F5000 | Razer DeathAdder 3.5G | Windows 7 64bit

#2228 Felhasználó inaktív   vkrisz81 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 24. 18:11

Idézet: Sylvanus - Dátum: 2008. júl. 24., csütörtök - 7:56

Mégis mi a fenét szóljunk hozzá, ha számunkra ismeretlen a jelenség???  :confused:

mondjuk egy annyi hogy fingotok sincs eleg lett volna, de legalabb lassam valaki figyelemre meltatja a soraimat :s

#2229 Felhasználó inaktív   Biriboy 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 25. 18:39

HELP!!!
Feltelepítettem a Vistát egy másik particióra és amikor elindítom csak az jelenik meg, holott van egy Xp is!
Nincs boot screen csak egyből a Vista indul! Mit lehet csinálni, hogy az Xp menjen? Illetőleg választani lehessen az Op. rendszerek közül?
( még szerencse, hogy az alaplapom támogatja a boot-ot külön és tudok választani a vinyyók közül is. Így tudtam elindítani csak az Xp-t )
COLIN MCRAE 1968-2007. Emlékezzünk rá 1 percben!!!

Amikor megszülettél mindenki mosolygott csak te sírtál! Élj úgy, hogy ha meghalsz mindenki sírjon csak te mosolyogjál!

#2230 Felhasználó inaktív   kenny_evo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 07. 26. 08:03

Szasztok!
Oan gondom van, hogy nem bootol a vista telepítő lemez nélkül (disk boot failure,...), helyreállító konzolban próbálkoztam a bootcfg parancsal, erre azt írja ki h nem található a boot.ini fájl...
Vmi 5let? (bios állítgatáson kívül, mert a Vista-s winyó az első a sorrendben..)
Előre is köszi!

#2231 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 11:47

Telepítenék Vista-t (SP1-es, Ultimate), de a HDD, rendszerindító részén valamit úgy elszúr, hogy belefagy a gép az indulásba (fekete képernyő), és még a rajta lévő XP-t sem lehet elindítani utána (már a rendszerválasztó menüt sem lehet előhozni), csak ha javítókonzolból kijavítom (az XP telepítőjével). Mi lehet a baj? NF4-es chipset a HDD vezérlő, IDE HDD-re telepítenék, és egy Sempron CPU van a gépben, ezen kívül semmi extra kártya nincs a gépben.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#2232 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 12:33

Idézet: kenny_evo - Dátum: 2008. júl. 26., szombat - 9:03

Szasztok!
Oan gondom van, hogy nem bootol a vista telepítő lemez nélkül (disk boot failure,...), helyreállító konzolban próbálkoztam a bootcfg parancsal, erre azt írja ki h nem található a boot.ini fájl...
Vmi 5let? (bios állítgatáson kívül, mert a Vista-s winyó az első a sorrendben..)
Előre is köszi!

Telepítsd fel a VistaBootPro vagy az EasyBCD programot és tegyél fel új, vistás boot részt a gépre.

#2233 Felhasználó inaktív   kenny_evo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 13:10

Kipróbálom a Vistabootpro-t, abban van vmi bootloader setup, remélem sikerül, most jön a resi :D

Szerk:
Ezzel nem mentem semmire, folyamatosan hibákat ír ki és nem csinál semmit...

Szerkesztette: kenny_evo 2008. 07. 26. 13:21 -kor

#2234 Felhasználó inaktív   kenny_evo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 13:39

Újabb fejlemények!
Egyik progi se tudott segíteni a bajomon :(
Lehet vmit rosszul csináltam? (próbáltam újrarakni a bootloadert, force installal is, de semmi...)
Még vmi 5let?

#2235 Felhasználó inaktív   Bicsko 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 15:34

Sziasztok!

Szeretnék egy kis segítséget kérni. Új gépet vettem, erre már vistát raktam, és szeretném használni a jól bevált Genius SpeedWheel Force Feedback matuzsálem kományomat. Az XP-s driver fel is ment, felismerte, megjelenik eszközkezelőben is. A probléma az, hogy a játékvezérlők között nem látszik sem a winfowsban, sem játékokban. Vista drivert nem nagyon találok hozzá a neten, de gondolom mennie kéne így is. Van valami tippetek? Előre is köszi!
AbitNF7S2.0; AMD2500+@1.275V; TTSilentTower

#2236 Felhasználó inaktív   Sylvanus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 17:55

Idézet: kenny_evo - Dátum: 2008. júl. 26., szombat - 14:39

Újabb fejlemények!
Egyik progi se tudott segíteni a bajomon :(
Lehet vmit rosszul csináltam? (próbáltam újrarakni a bootloadert, force installal is, de semmi...)
Még vmi 5let?

Ugye rendszergazdaként futtatod a programot?  (jobb klikk, futtatás rendszergazdaként)
VistaBootPro:
- System Bootloader
- Windows Vista Bootloader
- System Partition vagy Specific Driver (attól függ nálad hogy állnak a partíciók)
- Install Bootloader
EasyBCD:
- Manage Bootloader
- Reinstall Vista Bootloader
- Write MBR
Persze ezek után restart, meg lehet hogy babrálni kell a menükkel is.

#2237 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 18:04

Idézet: brd - Dátum: 2008. júl. 26., szombat - 12:47

Telepítenék Vista-t (SP1-es, Ultimate), de a HDD, rendszerindító részén valamit úgy elszúr, hogy belefagy a gép az indulásba (fekete képernyő), és még a rajta lévő XP-t sem lehet elindítani utána (már a rendszerválasztó menüt sem lehet előhozni), csak ha javítókonzolból kijavítom (az XP telepítőjével). Mi lehet a baj? NF4-es chipset a HDD vezérlő, IDE HDD-re telepítenék, és egy Sempron CPU van a gépben, ezen kívül semmi extra kártya nincs a gépben.

NF4, hát az nem mai jószág, frissebb BIOS-szal esetleg?
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#2238 Felhasználó inaktív   kenny_evo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 20:03

Igen rendszergazda vok, ugyan ezt csináltam, és semmi...
Majd még megcsinálom 1-szer, hátha sikerül :s

Szerk:
Nem müxik...(nem vok lami nem azért :D )
Lehet gond h nincsen boot.ini fájlom, vagy ez Vistánál mellékes?

Szerkesztette: kenny_evo 2008. 07. 26. 20:09 -kor

#2239 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 20:38

Idézet: kenny_evo - Dátum: 2008. júl. 26., szombat - 21:03

Igen rendszergazda vok, ugyan ezt csináltam, és semmi...
Majd még megcsinálom 1-szer, hátha sikerül :s

Szerk:
Nem müxik...(nem vok lami nem azért :D )
Lehet gond h nincsen boot.ini fájlom, vagy ez Vistánál mellékes?

Vista-nak már nem kell a boot.ini fájl.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#2240 Felhasználó inaktív   kenny_evo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 07. 26. 21:49

De akkor mi kell hozzá?
Nem tudom h mi lehet a baja, már a t*k*m kivan, lécci segítsetek, várom az 5leteket!
Előre is köszi!!!

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 110
  • 111
  • 112
  • 113
  • 114
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.