HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#3281 Felhasználó inaktív   Koyo 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 10. 18:53

Idézet: bigsee - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 17:37

- "Integrated peripherals" részen, SATA környékén keresgélj.

- Nálam "ndis.sys" kékhalálozott, drivercsere segített.

Ok,megtaláltam,de ez az AHCI nem a Raid vezérlőre vonatkozik?

Ahhoz meg kellene 2 vinyó is párhuzamosan,vagy nem jól tudom?

#3282 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 02. 10. 23:30

Idézet: bon - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 8:21

Nekem pl. 12,5gb. Vista-nál 15gb helyfoglalás normális.

Mondjuk inkább: szokásos, de hogy normális...?

Waces írta még: "nyilvan nagy, sot talan ertelmetlenul nagy, de a mostani hdd mereteknel es arakaknal nem irrelevans? "

Nem. Piszkosul nem mindegy hogy egy full rendszerpartíció mentése  2-3 perc, avagy 10 perc, legfőképpen ha több gépen, és rendszeresen kell elvégezni. És akkor a mentések helyfoglalásáról még nem is esett szó...
Azt gondolom, nem lehet olyan mértékű a windows beépített alkalmazásainak az integrációja az oprendszerbe, ami indokolná, hogy a sok behemót program foglalja a helyet feleslegesen. Kezdve a movie maker-tól, a media centeren át, a média playerig. Hogy a "bónusz" kinai, meg mittudom én milyen nyelvi támogatásról ne is beszéljünk.
Persze, megengedem, ami nekem felesleges, az másnak hasznos lehet, de nincs választásom, és ez zavar. Az automatikus frissítésbe sem szabadna bezavarnia, ha pár cucc nem lenne telepítve.
Ezért aztán jobb meggyőződésem ellenére a célszoftverrel csonkított telepítőt használom. így a jelenlegi otthoni rendszeremen a rendszerpartíció minden telepítéssel együtt alig több 6 gigánál (amiből a fent említett Winsxs mappa 3.5 giga, ami sajnos "normális" - ezen a Vlite sem segít)

#3283 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 10. 23:53

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 23:30

Nem. Piszkosul nem mindegy hogy egy full rendszerpartíció mentése  2-3 perc, avagy 10 perc, legfőképpen ha több gépen, és rendszeresen kell elvégezni. És akkor a mentések helyfoglalásáról még nem is esett szó...

Hát nem tudom, talán meg kéne tanulni menteni... mármint hogy mit kell, és mit nem, és persze mivel. :)
A Vista rendszermentések nálunk amúgy is az egyik legkarcsúbbak, hiszen a lényeg ott van az install DVD-n, azt minek archiválni mégegyszer... :)
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3284 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 00:28

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 0:53

Hát nem tudom, talán meg kéne tanulni menteni... mármint hogy mit kell, és mit nem, és persze mivel. :)

Azt hittem nyilvánvaló, hogy nem nagyvállalati környezetről van szó (ilyen helyen szóba se jöhet a célszoftver). Kár a gúnyos felhangért, meglehetősen tisztában vagyok az archiválási technikákkal.
Adott környezetben, ahol bárki bármit csinálhat a gépen, csak a full mentés jöhet szóba, hacsak nem akarok állandóan újratelepítgetni mindent.
Egyébiránt az előző postom NEM a mentésről szólt, hanem hogy a Vista 15 gigás helyfoglalása sajnos "normális".

#3285 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 00:38

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 0:28

Azt hittem nyilvánvaló, hogy nem nagyvállalati környezetről van szó (ilyen helyen szóba se jöhet a célszoftver). Kár a gúnyos felhangért, meglehetősen tisztában vagyok az archiválási technikákkal.
Adott környezetben, ahol bárki bármit csinálhat a gépen, csak a full mentés jöhet szóba, hacsak nem akarok állandóan újratelepítgetni mindent.
Egyébiránt az előző postom NEM a mentésről szólt, hanem hogy a Vista 15 gigás helyfoglalása sajnos "normális".

Nem is nagyvállalati környezetre gondoltam, hanem arra hogy az install DVD-n levő WIM file mellé igen kis helyigényű inkrementális stratégiával lehet fullos rendszermentést csinálni, mezei eszközökkel, ha már az archiválási technikák alapossága került szóba...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#3286 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 01:04

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 1:38

...WIM file mellé igen kis helyigényű inkrementális stratégiával lehet fullos rendszermentést csinálni, mezei eszközökkel...

Igazad lesz, tájékozatlan vagyok. Kérlek, áruld el a mezei eszközök nevét.

#3287 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 01:20

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 1:04

Igazad lesz, tájékozatlan vagyok. Kérlek, áruld el a mezei eszközök nevét.

pl WAIK, imagex...

#3288 Felhasználó inaktív   KoLaMan 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 03:05

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 2:20

pl WAIK, imagex...

Szóval komolyan ezt ajánlod "mezei" eszközként, és inkrementális mindennapos mentésre?
Köszi.

#3289 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 08:09

Waces írta még: "nyilvan nagy, sot talan ertelmetlenul nagy, de a mostani hdd mereteknel es arakaknal nem irrelevans? "

Mentési idő nem érdekel, ütemezve történik a háttérben. Helyfogaláls szintén nem érdekel, a mai winyó méretek mellett. Egy játék is foglal ennyi helyett.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3290 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 08:13

Idézet: megyocon - Dátum: 2009. febr. 10., kedd - 12:33

Ezek csak a frissítés után keletkeztek, előtte csak 9,5 GB-os volt az egész Vista mappám. Ez borzalom! Egyébként már próbálta valaki, hogy mi történik, ha kitörli ezeket?

Egy is info a winsxs mappáról.

"A WinSxS (Windows Side-by-Side) mappa a megoldás arra, hogy a feltelepített programok ne akadjanak össze. Ha bármilyen program telepítésekor felül akar írni valamilyen, már létező filet a saját mappáján kívül (pl. windows/system32-ben, vagy akárhol máshol), akkor a Vista nem engedi felülírni, hanem a winsxs-ben csinál neki egy "virtuális" windows/system32-t, ahova kedve szerint irogathatja a dolgokat. Ugyanígy a windows update által felülírt csomagoknál az előző verziótól függő programok számára félretesz egy előző változatot, stb....
Tulajdonképpen egy sereg fileváltozat minden program, update részére azért, hogy ne akadjon semmi össze.

Nem biztos, hogy a leginkább helytakarékos megoldás, mert nem figyel arra, hogy egy újabb verzió minek felel meg és minek nem, hogy újabb-e vagy sem, hanem egyszerűen csinál neki egy mappát, elrakja. De úgy voltak vele szerintem (és jogosan), hogy ezen a helyfoglaláson már nem múlik, és így megszűnnek a .dll problémák. (nekem több, mint 1 éves rendszeren 6.8 giga az sxs mappa) Más részről a programok telepítésekor minden program minden változata kap legalább 1 ilyen mappát, ami uninstallkor nem biztos, hogy eltűnik, így sajnos szemét is van benne. Ennek az az oka, hogy az új rendszerű telepítők (trusted installer) már el tudják maguk után takarítani azokat a dolgokat, amiket a régiek nem - régi programot telepítve és utána leszedve sajnos maradhat ott szemét.
Az Ultimate Vistánál ráadásul minden feltelepített nyelvi változat részére külön SxS állományok készülnek minden update-kor, ezért a méretnövekedés is gyorsabb.

A Vista Service Pack 1 telepítése után lefuttatható a csomagot véglegessé tevő, rengeteg előzetes változatot eltávolító program, a vsp1cln.exe - ez az egyetlen program jelenleg, ami biztonságosan el tud távolítani dolgokat a WinSxS mappából, a kézzel beleturkálás eléggé halálos lehet :) "

forrás SG.hu Dzsini írása.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3291 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 08:22

Idézet: KoLaMan - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 3:05

Szóval komolyan ezt ajánlod "mezei" eszközként, és inkrementális mindennapos mentésre?
Köszi.

Ingyenes, egyszerű, scriptekkel szépen automatizálható, gondoltam annak aki meglehetősen tisztában van az archiválási technikákkal ennél több nem nagyon kell...

#3292 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 08:56

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 9:22

Ingyenes, egyszerű, scriptekkel szépen automatizálható, gondoltam annak aki meglehetősen tisztában van az archiválási technikákkal ennél több nem nagyon kell...

Ha meglehetősen tisztában lennél a mentési technikákkal, ezen kérdések fel sem merültek volna...

Tessen megtanulni. Próbálkozni. Aztán majd idővel kialakul, hogy lehet, hogy nem is kell a full rendszerpartíciót naponta menteni. Elvégre is egyrészt ha a rendszer olyan gyakran lehal, hogy használni is kell, akkor valami nagy gáz van, s nem a mentés a kérdés. Max nem ért hozzá annyira, aki csinálja, hogy optimalizálja. Másrészt meg valóban 90%-nyi felesleges adatot minek menteni naponta? Ha mentéssel foglalkozol, akkor vedd a fáradságot, s foglalkozz vele, ne csak odab@szni oszt hadd menjen.  :omg:

Ha én naponta menteném a gépeim windows-ait, akkor összeadva kb. napi 10TB menne el feleslegesen, holott simán le lehetne redukálni napi 10 gigára. Csak kb. ezredrészére. Hát ennyi. Ja, hogy foglalkozni kell vele? Csak egyszer kell jól megcsinálni, aztán felügyelni.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3293 Felhasználó inaktív   Tleslie 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 09:50

Hello,

lehet volt már szó erről valamikor, de több száz hozzászólást nem szeretnék végigolvasni.

Most tértem át Vista x64-re. Telepítés rendesen lefutott, utána elkezdtem telepíteni a drivereket. Na itt gúvadtak a szemeim! Pl. a gépben van egy Linksys WMP300N wifi kártya, gondoltam, gyorsan ugrade-elem az új rendszert, és ehhez szükségem van a wifire. Driver felment, gép újraindult, de az eszközkezelő ugyanúgy felkiáltójellel írta a hálózati eszközt. Aztán ugyanezt megpróbáltam a VGA-val is, ott sem működött rendesen. A többit már meg sem próbáltam... A driverek a legújabbak voltak, amik ehhez a rendszerhez fent voltak a neten.

Remélem vki tud segíteni, mert már 2 napja szórakozok ezzel, és már nagyon unom... :(

Jah, a gép beltartalma: Asus P5B Premium Vista Edition, Q9450, 4x1GB Kingmax 1066MHz, WD 160GB SATA HDD, Pioneer DVR-115, Linksys WMP300N wifi card, Chieftec 850W (de ez nem hinném, hogy bármit is számítana :) )

Előre is köszönöm a segítségeteket!

Laci

#3294 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 09:50

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 8:56

Ha meglehetősen tisztában lennél a mentési technikákkal, ezen kérdések fel sem merültek volna...

Tessen megtanulni. Próbálkozni. Aztán majd idővel kialakul, hogy lehet, hogy nem is kell a full rendszerpartíciót naponta menteni. Elvégre is egyrészt ha a rendszer olyan gyakran lehal, hogy használni is kell, akkor valami nagy gáz van, s nem a mentés a kérdés. Max nem ért hozzá annyira, aki csinálja, hogy optimalizálja. Másrészt meg valóban 90%-nyi felesleges adatot minek menteni naponta? Ha mentéssel foglalkozol, akkor vedd a fáradságot, s foglalkozz vele, ne csak odab@szni oszt hadd menjen.  :omg:

Ha én naponta menteném a gépeim windows-ait, akkor összeadva kb. napi 10TB menne el feleslegesen, holott simán le lehetne redukálni napi 10 gigára. Csak kb. ezredrészére. Hát ennyi. Ja, hogy foglalkozni kell vele? Csak egyszer kell jól megcsinálni, aztán felügyelni.

Ezt már lejátszottuk, írtam hogy "talán meg kéne tanulni menteni... mármint hogy mit kell, és mit nem, és persze mivel. ", de ez úriembernek mindenképpen kis helyigényű fullos mentés kellett... :)

#3295 Felhasználó inaktív   waces 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 10:54

Azt gondolom, nem lehet olyan mértékű a windows beépített alkalmazásainak az integrációja az oprendszerbe, ami indokolná, hogy a sok behemót program foglalja a helyet feleslegesen. Kezdve a movie maker-tól, a media centeren át, a média playerig. Hogy a "bónusz" kinai, meg mittudom én milyen nyelvi támogatásról ne is beszéljünk.
Persze, megengedem, ami nekem felesleges, az másnak hasznos lehet, de nincs választásom, és ez zavar. Az automatikus frissítésbe sem szabadna bezavarnia, ha pár cucc nem lenne telepítve.
Ezért aztán jobb meggyőződésem ellenére a célszoftverrel csonkított telepítőt használom. így a jelenlegi otthoni rendszeremen a rendszerpartíció minden telepítéssel együtt alig több 6 gigánál (amiből a fent említett Winsxs mappa 3.5 giga, ami sajnos "normális" - ezen a Vlite sem segít)

ok. mivel irtad, hogy nem nagyvallalti kornyezetrol van szo (ahol tapasztalatbol latom, hogy celszoftverrel jo eredmenyt lehet elerni), igy ezt a megoldast hagyjuk.
egy olyan vason amin a vista jol elfut egy kulso diszkre/usb-re torteno mentes meg usb-n keresztul is megvan 1-1.5 ora alatt. ez siman mehet akkor, amikor nem hasznalod a gepet (ok, az ertekek most per-has adatok, de szivesen megnezem, hogy a nalam futo gep mennyi ido alatt csinal meg egy teljes system mentest. nagy elteres nem lesz szerintem). de mivel a mb/ft arany egyre jobb es jobb, igy a mentesek tarolasa se okozhat problemat (egy 250gb-os vinyot mar apropenzert lehet kapni, de megy egy helyes, tap nelkuli, usb-s 2.5"-os wd kulso hdd sem elerhetetlen. arra pedig a kelletenel tobb mentes elfer).

#3296 Felhasználó inaktív   -Turbo- 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 16:50

ie7-re(vista64, minden update fent van) a flash player nem akar felmászni, firefoxra gond nélkül felment, de ie-re nem. levettem minden biztonsági biszbaszt minimumra, az összes korábbi verziót leszedtem, de nem megy.

adobe szerint sikerült az install, de amúgy meg nem.

tippek?
JóSebesség

#3297 Felhasználó inaktív   nana1218 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 16:55

Sziasztok!

Helyi hálózatba szeretném kötni az otthoni 2 laptopot de a két gép nem látja egymást. Mind a két gépen magyar Vista van és Norton Internet Security 2008.
A hálózati térképen látszik mind a 2 gép de ha a hálózatban lévő gépeket szeretném megnézni akkor csak a sajátom látszik. Nem tudom mi lehet a gond.
Hálózat felderítés ON, Fájlmegosztás ON, Nyilvános mappa megosztása ON, Megosztás jelszavas védelemmel ON, Médiafájlok megosztása ON. A hálózat típusa magánjellegű.

Köszi a segítséget!

Szerkesztette: nana1218 2009. 02. 11. 17:00 -kor

#3298 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 17:30

Idézet: nana1218 - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 16:55

Sziasztok!

Helyi hálózatba szeretném kötni az otthoni 2 laptopot de a két gép nem látja egymást. Mind a két gépen magyar Vista van és Norton Internet Security 2008.
A hálózati térképen látszik mind a 2 gép de ha a hálózatban lévő gépeket szeretném megnézni akkor csak a sajátom látszik. Nem tudom mi lehet a gond.
Hálózat felderítés ON, Fájlmegosztás ON, Nyilvános mappa megosztása ON, Megosztás jelszavas védelemmel ON, Médiafájlok megosztása ON. A hálózat típusa magánjellegű.

Köszi a segítséget!

Tűzfalt kikapcsolva próbáltad már?

#3299 Felhasználó inaktív   Eleanor 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 20:02

Idézet: -Turbo- - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 17:50

ie7-re(vista64, minden update fent van) a flash player nem akar felmászni, firefoxra gond nélkül felment, de ie-re nem. levettem minden biztonsági biszbaszt minimumra, az összes korábbi verziót leszedtem, de nem megy.

adobe szerint sikerült az install, de amúgy meg nem.

tippek?

Idézet

Flash Player support on 64-bit operating systems

Adobe Flash Player is not supported for playback in a 64-bit browser. However, you can run Flash Player in a 32-bit browser running on a 64-bit operating system.

Ha az agyatok fele akkora lenne, mint az arcotok… zsenik lennétek.. (T.B.)

#3300 Felhasználó inaktív   nana1218 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 02. 11. 20:11

Idézet: bon - Dátum: 2009. febr. 11., szerda - 18:30

Tűzfalt kikapcsolva próbáltad már?

Kösz a tippet! Ezzel lesz a gond!

Ha átállítom a tűzfal beállításoknál, hogy mindig rákérdezzen, hogy mit tegyen ha egy program a netre akkar menni akkor már látom a másik gép nevét a listában. Ha viszont szeretném megnézni, hogy mi is van ott megosztva akkor egy "A Windows nem tudott kapcsolatot létesíteni" hibaüzenetet kapok.
Talán a Norton Personal Firewall/Advanced settings/General Rules/Configure részében kellene beállítani vmit de ami ott van az nekem kínai.....Esetleg a Trust Control részben. Itt 2 network-öt ad fel és mindkettő mellett Protected felirat van. Ezt kellene esetleg átállítani?...Nem mertem:).

Kösz!

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 163
  • 164
  • 165
  • 166
  • 167
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.