HWSW Informatikai Kerekasztal: Windows Vista VI. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Windows Vista VI. Értékeld a témát: **--- 5 szavazás

#3921 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 03. 14:49

Idézet: keselyuu - Dátum: 2010. febr. 3., szerda - 7:44

kb 1 éve vettem egy laptopot Vistával, de mostanra már nagyon belassult, folyamatosan teker a winyó. Mit tehetek ez ellen? Van valami progi ami rendbe rakja?

s ha fertőzött?
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3922 Felhasználó inaktív   keselyuu 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 03. 15:10

nem az, legalábbis a vírusirtó szerint.
Be kell vállalni, meg kell csinálni!

#3923 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 03. 15:19

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. febr. 3., szerda - 15:49

s ha fertőzött?

ez igaz nekem a nod32 után a Microsoft Security Essentials minden gépen talált kártevőt 4-10 db között

#3924 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 04. 12:25

Idézet: keselyuu - Dátum: 2010. febr. 3., szerda - 16:10

nem az, legalábbis a vírusirtó szerint.

Akkor ami még nem volt: feladatkezelő, process explorer, ezekben lehet nyomozgatni, hátha kiderül, mi okozza. Esetleg lapozófájl méretének fixre állítása.

Anno láttam egy programot, ami megmutatta az egyes folyamatok diszk-használatát is (átviteli sebesség méréssel együtt, azaz melyik processz mennyit írt/olvasott diszkről, stb.), ott érdekes dolgokat lehet kideríteni.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#3925 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 11:56

Mobiltelefon 3GP formátumban készít videót. Ha a Vistára bemásolom a 3GP videót, adni tud egy előnézeti képet. Ime: link

Vista nem tudja lejátszani a videót. Hogy tud előnézeti képet adni a 3GP videóhoz ha nem tudja lejátszani?

#3926 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 12:34

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 11:56

Mobiltelefon 3GP formátumban készít videót. Ha a Vistára bemásolom a 3GP videót, adni tud egy előnézeti képet. Ime: link

Vista nem tudja lejátszani a videót. Hogy tud előnézeti képet adni a 3GP videóhoz ha nem tudja lejátszani?

pl. a mobiltelefon előnézeti képét hazsnálja a Vista is.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3927 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 13:04

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 5., péntek - 12:56

Mplayer vágja simán, bár tudom, nem ez volt a kérdés.

A kezdőkép kikódolható, de a változások már nem biztos. Formátumfüggő. Azaz az első kocka tutira le van tárolva, az elvben hozzáférhető, persze ha ismert a tömörítése.

#3928 Felhasználó inaktív   Gagyi88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 05. 21:16

Furcsa jelenség ütötte fel a fejét nálam: a Tálca (ahol a Start gomb és az óra van), ami eddig kb. 1 cm magas volt, hirtelen a bal szélre költözött. A Help meny-ből merítve sikerült visszahoznom a képernyő aljára, de immár 3 cm magas lett. A magasságot növelni lehet az egérrel, de 3 cm-nél kisebbre nem lehet csökkenteni. Találkoztatok már ilyen jelenséggel ?

#3929 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 15:37

Vezérlőpult -> Hálózati és megosztó központ -> Hálózati számítógépek és eszközök megtekintése-nél van egy figyelmeztetés: Link

"Hálózatfelderítés és fájlmegosztás ki van kapcsolva..."

Mi történik ha engedélyezem?

#3930 Felhasználó inaktív   david555 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 16:21

Üdv!
Fel akartam telepíteni a Visual Studio 2008-t, de mikor elkezdi telepíteni a komponenseket, megszakad a telepítés. 1601 hibakódra hivatkozik, amiből rájöttem h vmi a Windows Installer-rel nem stimmelhet, de a megoldásra sajna nem tudtam rájönni.
Találkozott már vki hasonlóval?  Ja és a x64 SP2 változat van fent ha ez számít.

#3931 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 10. 19:01

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 10., szerda - 15:37

Vezérlőpult -> Hálózati és megosztó központ -> Hálózati számítógépek és eszközök megtekintése-nél van egy figyelmeztetés: Link

"Hálózatfelderítés és fájlmegosztás ki van kapcsolva..."

Mi történik ha engedélyezem?

Ajánlott bekapcsolni ha van hálózatod.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#3932 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 13. 12:35

Már nem tudom hol hallottam, hogy a számítógép monitorával lehet felvételt készíteni a monitor elött ülő emberről vagy helységről. Ez igaz lehet?

Vagy ha egy hacker bejut egy számítógépre akkor a webkamerával felvételt tud csinálni anélkül, hogy a számítógép gazdája észrevenné?

Vistám van, ezért itt teszem fel a kérdést, nem találtam olyan topikot ahova befért volna.

#3933 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 13. 17:20

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 13., szombat - 12:35

Már nem tudom hol hallottam, hogy a számítógép monitorával lehet felvételt készíteni a monitor elött ülő emberről vagy helységről. Ez igaz lehet?

Vagy ha egy hacker bejut egy számítógépre akkor a webkamerával felvételt tud csinálni anélkül, hogy a számítógép gazdája észrevenné?

Vistám van, ezért itt teszem fel a kérdést, nem találtam olyan topikot ahova befért volna.

A monitoros dolog nagy hülyeség. A webkamerás dolog mükődhet. De használt virusírtót tázfalat és ésszel netezel akkor nem lehet gond.

#3934 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 22:04

Windows Media Player 11 csak 128 kbps tömörítésű mp3-at tud készíteni? Ime: Link

Valamilyen trükkel 96 kbps vagy ennél alacsonyabb bitrátát nem lehet beállítani?

#3935 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 15. 22:21

Idézet: sonykor - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 22:04

Windows Media Player 11 csak 128 kbps tömörítésű mp3-at tud készíteni? Ime: Link

Valamilyen trükkel 96 kbps vagy ennél alacsonyabb bitrátát nem lehet beállítani?

már a 128kbps is nagyon alacsony bitráta, miért szeretnél ennél sz**rabb minőséget?

#3936 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 16:53

Idézet: keselyuu - Dátum: 2010. febr. 3., szerda - 7:44

kb 1 éve vettem egy laptopot Vistával, de mostanra már nagyon belassult, folyamatosan teker a winyó. Mit tehetek ez ellen? Van valami progi ami rendbe rakja?

Na én is így jártam, belassult csak nekem a 7s
Bármit csináltam, nem jött be a HDD, a memória teszt, vírus keresés ..stb

Rendszerfájlok ellenőrzése:
sfc /scannow

Ellenőriz, és szükség esetén javít.
Bazi nagy log fájlt kaptam, persze nem tudom ez mennyire rizikós, de most frankó a sebessége.
Persze nem hiszem, hogy normális dolog a temérdek sérült fájl.

rendszerellenőrzés indítása. Ez a folyamat el fog tartani egy ideig.
rendszervizsgálat ellenőrzési szakaszának indítása.
vizsgálat 100%-a elkészült.
Windows Erőforrás-védelem sérült fájlokat talált, és sikeresen
megjavította őket. A részletek a CBS.Log windir\Logs\CBS\CBS.log fájlban találhatók.
például: C:\Windows\Logs\CBS\CBS.log

#3937 Felhasználó inaktív   sonykor 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 16. 19:02

Idézet: bon - Dátum: 2010. febr. 15., hétfő - 22:21

már a 128kbps is nagyon alacsony bitráta, miért szeretnél ennél sz**rabb minőséget?

Mobiltelefonra a 96 kbps is bőven elég. Ezért kellene 128-nál alacsonyabb bitráta.

#3938 Felhasználó inaktív   sebgutkopf 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 17. 09:23

Sziasztok,

korábban volt egy 2 éves vista x64 installom, ami jól működött, de sajnos újra kellett particionálnom (a rendszer a lemez végén volt így nem tudtam már növelni a méretét) a vinyót és új telepítésre volt szükségem.
Az új telepítéssel viszont nem tudom miért, de a fájl másolások/mozgatások valami iszonyatosan lassúak. Egyszerűen hihetetlen hogy egymástól két független vinyó között a másolás ilyen 30 MB/s sebességgel szopat. Ha valami nagy fájlt másolok (mondjuk egy 7-8 GB-os mkv), akkor meg használhatatlanul megáll a rendszer és csak reszeli a vinyókat, de se a másolás nem halad rendesen, és programot se bírok indítani. Ha szüneteltetem a másolást, akkor is tovább reszeli a vinyókat. Olyan mintha az ilyen nagy fájlokat először pagefile-ba akarná (minek?) rakni, de már kíváncsiságból azt is letiltottam.
A korábbi installommal az ilyen másolások simán 60-80MB/s sebességgel mentek és nem bírok rájönni, hogy mi nincs rendben ezzel a rendszerrel.  :confused:
Azt pedig végképp nem értem, hogy egy-egy merevlemez műveletnek miért kell ennyire megfognia a rendszert, holot a proci alig van terhelve. Vírusom, trójaim nincs, már többször ellenőríztem.

Valami ötlet?

Gépem aláírásban linken, jelenleg 3 vinyó van a gépben egy 250 GB-os önállóan, ezen van a vista 64 és a másik két vinyó pedig raid mirrorban van.
My photos

#3939 Felhasználó inaktív   brd 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 17. 12:27

Defrag volt már?
A lemezműveletek a windowsnak mindig is gondot okoztak (csinálni, és tőle függetlenedni is), viszont gép és driverfüggő, hogy mennyire, de alapjaiban van elszarva ez a rész. Esetleg egy chipsetdrivert (vagy háttértárolóvezérlődrivert) próbálj meg frissíteni.
Egyébként tudatatlanul is választ adtál egy régi kérdésemre (:respect:) : még a vistában is ugyanúgy el van ba*va a filecache kezelése, mint a korábbi M$ OS-ekben.
Soha ne bízz olyanban, aki 5 napig vérzik és nem hal meg! :)

#3940 Felhasználó inaktív   idanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 17. 15:18

Idézet: sebgutkopf - Dátum: 2010. febr. 17., szerda - 10:23

Sziasztok,

korábban volt egy 2 éves vista x64 installom, ami jól működött, de sajnos újra kellett particionálnom (a rendszer a lemez végén volt így nem tudtam már növelni a méretét) a vinyót és új telepítésre volt szükségem.
Az új telepítéssel viszont nem tudom miért, de a fájl másolások/mozgatások valami iszonyatosan lassúak. Egyszerűen hihetetlen hogy egymástól két független vinyó között a másolás ilyen 30 MB/s sebességgel szopat. Ha valami nagy fájlt másolok (mondjuk egy 7-8 GB-os mkv), akkor meg használhatatlanul megáll a rendszer és csak reszeli a vinyókat, de se a másolás nem halad rendesen, és programot se bírok indítani. Ha szüneteltetem a másolást, akkor is tovább reszeli a vinyókat. Olyan mintha az ilyen nagy fájlokat először pagefile-ba akarná (minek?) rakni, de már kíváncsiságból azt is letiltottam.
A korábbi installommal az ilyen másolások simán 60-80MB/s sebességgel mentek és nem bírok rájönni, hogy mi nincs rendben ezzel a rendszerrel.  :confused:
Azt pedig végképp nem értem, hogy egy-egy merevlemez műveletnek miért kell ennyire megfognia a rendszert, holot a proci alig van terhelve. Vírusom, trójaim nincs, már többször ellenőríztem.

Valami ötlet?

Gépem aláírásban linken, jelenleg 3 vinyó van a gépben egy 250 GB-os önállóan, ezen van a vista 64 és a másik két vinyó pedig raid mirrorban van.

Kicsit Voodu mágiának tűnhet, de ha frissen van formázva a lemez, akkor még szűz ... Tehát valamivel végig kell szántani. Én a HDTune -t szoktam ráküldeni - Error Scan. Egy próbát megér!

De hasonló a problémám nekem is , Seven RC hasított most a végleges a Vista csiga fájlkezelésével sem ér fel. Már erősen gondolkodom a Vista visszatételén.

Téma megosztása:

• (204 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • 199
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.