Idézet: charlie - Dátum: 2009. febr. 4., szerda - 15:48
nekem úgy rémlik, hogy a vista már nem támogatja az NT féle tartományt (samba ilyet csinál), így be se tudod rakni.
amúgy jó hülye vagy, ha dobod az MS Servert, és mindent amit az biztosít (GP-k tömege, központi managemetn, stb)
akkor RTM!
már a 2-es samba alatt is lehetett XP-ig tartományba léptetni csont nélkül, a vistát pedig "LM and NTLM – use NTLMV2 session security if negotiated" butítással.
a mostani 3-as samba már teljesen vista komp., sőt még a MS-nél is komp.-abb, ha az általam felvetett problémára gondolsz (a felhasználó által használt op-tól függően dől el, hogy melyik profil töltődik be, mert az XP és a VISTA két különböző profilt használ)
ezt egyébként ma sikerült megoldanom.. persze sambával
annyi tévedést követtem el fenntebb, hogy az XP-nél WinXP paramétert vár a "%a" és nem WinNT-t
GP és tsa-i pedig nem akkora cucc, mint ahogy gondolod..
egy közoktatási intézmény nem egy dinamikus cég, amit 6 éve belőttem a GP-n "központi managemetn"-el, az akkor adott egy kis könnyebbséget, de mivel azóta semmit sem kellett változtatni, így nem igazán tudom kihasználni ezt az egy előnyt..
viszont reinstallnál, mondjuk új SCSI vezérlő esetén (hogy ne lehessen használni a .bkf-t) nem értettem, hogy miért csak "Lista exportálása" van pl.: a ISA Managementben és miért nincs "Lista importálása"..
ez is rugalmasabban van megoldva linuxnál, minden setupot egy egyszerű szöveges állományban tárol, amit akkor és oda másolok, amikor és ahová csak akarom..
valamint a biztonsági mentésnél sem írkál olyan üzeneteket, hogy ilyen, mog olyan fájl kihagyva...
persze egy linux rendszergazának nem árt egy kis c-s alapismeret, de sztem jobban konfigurálható és atomstabil