HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#1281 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 02. 10:14

Üdv kollégák!

Bár sokat nem gyarapítottam a fórum információ halmazát, most mégis ugy gondolom el kell búcsúznom! Új főnökömmel sehogyan nem egyezünk, érdekes felfogása van a munkarendről és a általánosságban a rendről az irodámban/műhelyemben! Olyan lehetetlen feltételeket szab, hogy azokat lehetetlen tartani, illetve abszurdum maga a parancs is! Illetve ő mindent jobban tud, pedig csak egy "tanár" ráadásul nem is szakirányú!

Úgy döntöttem felmondok azonnali hatállyal! Regisztrációm megmarad, de amig nem kerülök ujra a mókuskerékbe addig nem fogok irogatni!

Köszönök minden információt tőletek! További jó munkát!

Szevasztok!

u.i.: Bocsánat h  :offtopic: lett egy kicsit!
Takygyerek a világjáró......

#1282 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 10:19

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 10:14

Üdv kollégák!

Bár sokat nem gyarapítottam a fórum információ halmazát, most mégis ugy gondolom el kell búcsúznom! Új főnökömmel sehogyan nem egyezünk, érdekes felfogása van a munkarendről és a általánosságban a rendről az irodámban/műhelyemben! Olyan lehetetlen feltételeket szab, hogy azokat lehetetlen tartani, illetve abszurdum maga a parancs is! Illetve ő mindent jobban tud, pedig csak egy "tanár" ráadásul nem is szakirányú!

Úgy döntöttem felmondok azonnali hatállyal! Regisztrációm megmarad, de amig nem kerülök ujra a mókuskerékbe addig nem fogok irogatni!

Szevasztok!

Viszlát és mihamarabb új jobb munkahelyett kívánok neked. Az ex főnököd meg ...
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1283 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 10:21

Üdv kollégák!

Szevasztok!

Megértelek. Nekem is folyamatban vannak a dolgok. Már csak az időpontra várok. Hasonló okok miatt.

#1284 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 10:42

Nekem eleve meg kellett vna a saját állásom pályázni pontosan a főnök idiotizmusa miatt! Ez is érdekes eljárás! De nembaj! Ezt még lenyeltem, de most a pályázatom is visszavonom, és fel is mondok azonnali hatállyal!

#1285 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 02. 21:17

Üdv kollégák!

Szevasztok!

Akkor már ketten vagyunk!
Nekem is két éve húzódik a hasonló huza-vona.
Egyetlen továbbtanulási kérelmemet nem támogatja, sőt ez a megjegyzés a mérvadó: "A szülőktől hallom, hogy Te úgy sem dolgozol az infó órán, csak játszotok." "A füzet miért üres?" (mert talán ez gyakorlati tárgy, az persze nem érdekli, hogy dátum szerint 3 évre visszamenőleg minden órai munka mentve van.) Innentől kezdve a fejem tetejére is állhatnék akkor is megvan a véleménye rólam, minőségbiztosítás ide-oda. Arról nem is beszélve, hogy egy fenékkel ülök két sőt három lovat, mert  infótanárkodok, rendszergarázdálkodok, még alsóban is adok órákat...
Voltam rendszergizdai állásinterjún és van ajánlatom cégtől is, majd meglátjuk, hogy alakul a jövő.

Neked minden jót kívánok!

(elnézést, hogy magamról ennyit sikerált)
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1286 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 03. 08:41

Idézet: akaido - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 21:17

Voltam rendszergizdai állásinterjún és van ajánlatom cégtől is, majd meglátjuk, hogy alakul a jövő.

Vajon miért nem lepődök meg az olvasottakon?  :think:

#1287 Felhasználó inaktív   pgyafi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 03. 10:26

Idézet: akaido - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 22:17

"A füzet miért üres?"

Bocs, csak erről jutott eszembe:

Kicsi lányom elsős, járnak úszni. És van úszás füzetük is  :D

#1288 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 03. 11:26

Idézet: akaido - Dátum: 2009. dec. 2., szerda - 21:17

Akkor már ketten vagyunk!
Nekem is két éve húzódik a hasonló huza-vona.
Egyetlen továbbtanulási kérelmemet nem támogatja, sőt ez a megjegyzés a mérvadó: "A szülőktől hallom, hogy Te úgy sem dolgozol az infó órán, csak játszotok." "A füzet miért üres?" (mert talán ez gyakorlati tárgy, az persze nem érdekli, hogy dátum szerint 3 évre visszamenőleg minden órai munka mentve van.) Innentől kezdve a fejem tetejére is állhatnék akkor is megvan a véleménye rólam, minőségbiztosítás ide-oda. Arról nem is beszélve, hogy egy fenékkel ülök két sőt három lovat, mert  infótanárkodok, rendszergarázdálkodok, még alsóban is adok órákat...

Kivánok neked minden jót, és hogy minél hamarabb találj másik állást!

#1289 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 03. 19:24

Idézet: e-lias - Dátum: 2009. dec. 3., csütörtök - 8:41

Vajon miért nem lepődök meg az olvasottakon?  :think:

Hát igen, sajnos a magyar oktatásügy...
Mindenféle általánosítás nélkül elég lenne csak a finn rokonainkat követni-"csak úgy próbából- egy hétre-szivárogjon már be az igazi kapitalizmus-(Hofi)" Ott érdekes módon meg tudtak egyezni a szekér tolását illetően, hogy egy irányba kéne ezt elkövetni, és még répát sem köll lógatni eléjük. Na jó néha kicsit jobbra vagy balra kanyarodnak ők is, de legalább nem össze-vissza vagy visszafelé mint nálunk.
Nálunk-sajnos- egyszerűen nem éri meg okítani az általános iskolában. Pályázni kell mindenre, és ha nyertél, egyből be kell indítani a "mutyit", azaz túl kell számláztatni az infóeszközöket-amik eleve valami kamionról pottyannak le... tehát alkalmat ad a visszaélésre és mások gyanúsítgatására.
Az infótanár-rendszergarázdának meg a végeken a kész cuccal köll bíbelődni és eltűrni, hogy a fejünkhöz vágjanak dolgokat, amikhez semmi közünk sincs.
Élő példa: Pályázaton nyertes iskola X Ft-ért leszámlázva kapta meg helyi illetőségű cégtől az X-Y Ft-ba került PC eszközöket. Eddig szép és jó, mindenki happy egészen az első hardverhibáig, ugyanis akkor derül ki nincsenek meg a garancia papírok. Mutogatnak a szállító cégre, a project managerre, a gazdasági vezetőre, még az infótanár-rendszergizdára is(akinek semmi köze nem volt az egészhez, és nyitott dobozokban érkezett cuccokat kapott). No semmi baj cseréltessük ki a hibás alkatrészt a szállító cégnél(hiszen valszeg haver) háromszoros-négyszeres felárért, és ezért is az infótanár-r.gizdának kell magyarázkodnia a főnöknél, mintha ő lenne a baj okozója. Ha az infótanár lesz olyan barom, hogy nem ismer el semmit(mert nem is tud mit), akkor lehetetlenítsük már el, hogy a logika tudományával foglalkozó értelmiségi létére vegye már észre magát és húzzon el melegebb éghajlatra. Miért is:
Ha én lettem volna a főnök nem hívtam volna be raportra az infó-r.gizdát, mert így az nem hüle révén, rögtön levenné az adást- ahogy ez mind  így meg is történt- ezért a diri majrézik: megszellőztetődik-é a biznyissz, hiába van lefedezve számlával, a végén még fiktívként is tekinthetne rá bárki...
Éljen a közszféra, közpénzből...
Egyébként a versenyszférában lévő cégnél is az első akit elbocsájtanak az informatikus- mint sok adat tudóját.
Tehát:
1. Infótanár-rgizda kényszer szülte, rossz házasság(van jó is?) Magyarországon nincs mindenhol külön státusz erre.
2. Eszközátvétel-átadás csak írásos bizonylattal részletes listával, garipapírral. Ha egyik nincs, akkor nem veszem át.
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1290 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 04. 08:36

Idézet: akaido - Dátum: 2009. dec. 3., csütörtök - 19:24

Hát igen, sajnos a magyar oktatásügy...
Mindenféle általánosítás nélkül elég lenne csak a finn rokonainkat követni-"csak úgy próbából- egy hétre-szivárogjon már be az igazi kapitalizmus-(Hofi)" Ott érdekes módon meg tudtak egyezni a szekér tolását illetően, hogy egy irányba kéne ezt elkövetni, és még répát sem köll lógatni eléjük. Na jó néha kicsit jobbra vagy balra kanyarodnak ők is, de legalább nem össze-vissza vagy visszafelé mint nálunk.
Nálunk-sajnos- egyszerűen nem éri meg okítani az általános iskolában. Pályázni kell mindenre, és ha nyertél, egyből be kell indítani a "mutyit", azaz túl kell számláztatni az infóeszközöket-amik eleve valami kamionról pottyannak le... tehát alkalmat ad a visszaélésre és mások gyanúsítgatására.
Az infótanár-rendszergarázdának meg a végeken a kész cuccal köll bíbelődni és eltűrni, hogy a fejünkhöz vágjanak dolgokat, amikhez semmi közünk sincs.
Élő példa: Pályázaton nyertes iskola X Ft-ért leszámlázva kapta meg helyi illetőségű cégtől az X-Y Ft-ba került PC eszközöket. Eddig szép és jó, mindenki happy egészen az első hardverhibáig, ugyanis akkor derül ki nincsenek meg a garancia papírok. Mutogatnak a szállító cégre, a project managerre, a gazdasági vezetőre, még az infótanár-rendszergizdára is(akinek semmi köze nem volt az egészhez, és nyitott dobozokban érkezett cuccokat kapott). No semmi baj cseréltessük ki a hibás alkatrészt a szállító cégnél(hiszen valszeg haver) háromszoros-négyszeres felárért, és ezért is az infótanár-r.gizdának kell magyarázkodnia a főnöknél, mintha ő lenne a baj okozója. Ha az infótanár lesz olyan barom, hogy nem ismer el semmit(mert nem is tud mit), akkor lehetetlenítsük már el, hogy a logika tudományával foglalkozó értelmiségi létére vegye már észre magát és húzzon el melegebb éghajlatra. Miért is:
Ha én lettem volna a főnök nem hívtam volna be raportra az infó-r.gizdát, mert így az nem hüle révén, rögtön levenné az adást- ahogy ez mind  így meg is történt- ezért a diri majrézik: megszellőztetődik-é a biznyissz, hiába van lefedezve számlával, a végén még fiktívként is tekinthetne rá bárki...
Éljen a közszféra, közpénzből...
Egyébként a versenyszférában lévő cégnél is az első akit elbocsájtanak az informatikus- mint sok adat tudóját.
Tehát:
1. Infótanár-rgizda kényszer szülte, rossz házasság(van jó is?) Magyarországon nincs mindenhol külön státusz erre.
2. Eszközátvétel-átadás csak írásos bizonylattal részletes listával, garipapírral. Ha egyik nincs, akkor nem veszem át.

Heh, igen. mi nyáron nyertünk pályázaton 44 gépet. Szerencsére itt olyan garos gondd nincs. Mert egyrészt papíron lett átvéve a dolog, másrészt ismerem a tulajt.

De amit nem én intéztem beszállítót, ott voltak gondol. Aszondta ajándék címén kibővíti a hálózatot (Nem értettem, miért nem én...) aztán ugye egyik helyen a wifi háló nem ment. Akkor jött a magyarázkodás, hogy a router miatt. Hiába mondtam, hogy a router adott, belenyúlni nem tudok, hozzál másik eszközt. Erre kihúztak 150+m utp-t. Offkorsz nem működik, 2 végén switch, és nem látják egymást.
másik wifi ap random válogatott, hogy mikor melyik gépet engedi netre (ip-t kaptak persze), valami allnet cucc. Elvitte, (fél éve), hogy firmware update, azóta sincs itt az eszköz.

De ez még hyagján, viszont engem baszogatnak azért, amit nem én csesztem el. Arról nem beszélve, hogy mivel a számítógépekhez kábel megy, meg áram, engem rángatnak már azért is, ha 10m -el arrább kell vinni egy telefont, még a dugót se kell kihúzni. Vagy éppen biztosítékot visszakapcsolni. Munkaidő után. szóval a legnagyobb baj a pofátlanság, és a nem én akarom megcisnálni kombinálása. Ja és mindent lehetőleg 0 Ft-ból, mert pénz az nincs semmire.

#1291 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 12:56

Megjött a win7. Ma. Upgrae következik :)

#1292 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 13:06

Idézet: e-lias - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 12:56

Elhalasztva. Mert pont, mikor megdícsértem volna, hogy a telepítés közbe használhatom az xp-t tovább, a képembe vágta, hogy frisssíteni nem lehet. Pedig olvastam is ilyesmit.... Mindent újrahúzni meg nem jó dolog.

#1293 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 11. 16:52

Idézet: e-lias - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 12:56

Saját munkahelyi gépemen már Windows 7 dolgozik kb két hete, de vásárolot OEM Ppofessional.
Amúgy hozzánk is megérkezett az iskolai telepítői készlet, mondjuk nem vitték túlzásba azt a két lemezt. Már csak az otthoninak kellene megjönnie.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1294 Felhasználó inaktív   FlowM@N 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 01:51

Idézet: e-lias - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 13:06

Elhalasztva. Mert pont, mikor megdícsértem volna, hogy a telepítés közbe használhatom az xp-t tovább, a képembe vágta, hogy frisssíteni nem lehet. Pedig olvastam is ilyesmit.... Mindent újrahúzni meg nem jó dolog.

XP-ről nincsen upgrade telepítés, csak reinstall.
| Eredeti Azonosító: 2419 | Hozzászólások: X+320 | Először Regisztrált: 2001. júl. 2. |
:::HWSW World Community-Team©:::    :::Windows Licencek:::    :::Windows Portal:::
If everything seems to be going well, you have obviously overlooked something.

#1295 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 16. 14:37

Idézet: FlowM@N - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 1:51

XP-ről nincsen upgrade telepítés, csak reinstall.

Na fent a win7. Elsőre tetszik. Elég gyorsan fel is kúszik.

#1296 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 17. 11:28

Dolgozik valaki a Szent István Egyetemen Gödöllőn közületek kollégák?

#1297 Felhasználó inaktív   thXer 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 18. 19:13

Nekem is tetszik a Windows 7 azonban nincs erőm minden gépet külön feltelepíteni. Olvastam a Ghost-ról azonban nem tudom hogy használjam, előkészítettem egy Win7-es gépet felraktam rá minden programot és a szerveren is rajta van a GhostCast Server. Az a kérdésem hogy kell-e valamit a Win7-el csinálni mielőtt leghostolom, és hogyan tudom leghostolni? Mit kell kiirni cd-re hogy bootoljon róla?

#1298 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 12:20

Idézet: Takygyerek - Dátum: 2009. dec. 17., csütörtök - 11:28

Dolgozik valaki a Szent István Egyetemen Gödöllőn közületek kollégák?

A szomszédban, a Hajós Alfréd Ált. Iskolában vagyok...még. :)

#1299 Felhasználó inaktív   Takygyerek 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 19. 13:57

Idézet: akaido - Dátum: 2009. dec. 19., szombat - 12:20

A szomszédban, a Hajós Alfréd Ált. Iskolában vagyok...még. :)

Én meg a SZIE-re megyek mint rendszergazda, Január 1el! Aztán gondoltam körbekérdezek, hátha lesz ott vki innen!

#1300 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 14. 10:25

Nocsak, nem is tudtam, hogy van már közháló3 is 2010 január 01-től, itt az új honlap: www.kozhaloportal.hu, jó lenne ha a szolgáltaás minősége is javulna már végre.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 63
  • 64
  • 65
  • 66
  • 67
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.