HWSW Informatikai Kerekasztal: Közoktatási rendszergazdák III. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Közoktatási rendszergazdák III. Értékeld a témát: -----

#1321 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 13. 18:16

Küzdök tovább az ISA 2006-tal.
Létrehoztam egy olyan szabályt, hogy egy adott oldalt, csak egy adott csoport tagjai nézhetnek meg.
Persze nem működik. A logban azt látom, hogy anonymous-ként dolgozza fel a szabályt, így az nem teljesül, viszont a default rule már a usernévvel dobja el.
Mitől lehet ez?
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1322 Felhasználó inaktív   paczari 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2010. 02. 24. 11:51

bon: koszonom a valaszt. bar sztem nem fognak erre kolteni :)

lenne meg kerdesem. amit a kozepiskolak kaptak, muholdas szerver: ez most felhasznalhato sajat celra? nem vagyok tisztaban ezzel, papirt nem tudtak adni az iskolaban errol, informaciot nem talaltam sehol. csak nemreg lettem kozoktatasi rendszergazda :)

#1323 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 19:21

Idézet: paczari - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 12:51

lenne meg kerdesem. amit a kozepiskolak kaptak, muholdas szerver: ez most felhasznalhato sajat celra? nem vagyok tisztaban ezzel, papirt nem tudtak adni az iskolaban errol, informaciot nem talaltam sehol. csak nemreg lettem kozoktatasi rendszergazda :)

Erről engem is érdekelne valami hivatalos álláspont.
Összesen két dologra van szükség az életben WD-40 és szigetelőszalag. Ha nem mozdul pedig kellene: WD-40. Ha mozog pedig nem kellene: szigetelőszalag.

#1324 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 20:17

Idézet: paczari - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 11:51

Ez nem az a több éve pályázaton nyert Euroone cég álltal szétszort linux szerver? mert ha jól tudom ez már jó pár éve lejárt a szerződése (gyakorlatilag soha se volt jó semmire az egész szerver) mi már több éve teszt gépként használjuk (átalakítva igényeinknek megfelelőre), mert szervernek elég erős nevezni. Az antenna meg továbbra is ott van a tetőn semmire sincs használva.
A számítógépnek lelke van by BON
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1325 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 02. 24. 20:20

Idézet: bon - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 21:17

Ez nem az a több éve pályázaton nyert Euroone cég álltal szétszort linux szerver? mert ha jól tudom ez már jó pár éve lejárt a szerződése (gyakorlatilag soha se volt jó semmire az egész szerver) mi már több éve teszt gépként használjuk (átalakítva igényeinknek megfelelőre), mert szervernek elég erős nevezni. Az antenna meg továbbra is ott van a tetőn semmire sincs használva.

Mikor még volt szerződés és működött volna, nekem akkor sem ment. Végül rájöttek, hogy más a DVB kártya MAC címe, mint ami rá volt ragasztva.
Azért vicc, hogy még MAC szűrést is csináltak erre a mókára :D
Ki akarta volna még tükrözni a sulinet.hu -t? :)

#1326 Felhasználó inaktív   paczari 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 02. 25. 12:16

Idézet: bon - Dátum: 2010. febr. 24., szerda - 20:17

pontosan nem tudom, honnan van. olvasgattam ezt a forumot (az egeszet atnyalaztam januarban), es regebben irtak errol, hogy bevezettek.

valoban valami linux van rajta, de root jelszo az nincs :)

es a szerzodes mit irt? a lejarat utan az iskola tulajdonaba kerul? az antenna engem nem erdekel, elvan az a teton, enni nem ker :)

#1327 Felhasználó inaktív   Dabsol 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 02. 13:43

Tárgy: Re: műholdas szerver Feladó: "HelpDesk" <helpdesk@tdc.hu> Dátum: Mon, 4 Dec 2006 I3'.38'.08 +0100 Címzett:

Sajnálattal tudatjuk Önnel, hogy az IHM nem újította meg a szerződést a szolgáltatás folytatásához, ezért 2006. aug. 28-án azt leállítottuk!
Legutolsó tudomásunk szerint az eszközök az iskola tulajdonát képezik, ezért szabadon felhasználhatók akár a szerverparkjuk erősítésére vagy egyéb célokra. A gépen lévő tartalmat törölhetik.
Egyetlen kérésünk, hogy minden eszközt őrizzenek meg, mivel az előbb említett információ még nem hivatalos.
Reméljük, hogy minnél hamarabb kapunk, vagy kapnak, hivatos értesítést az IHM jogutódjától, hogy tisztázzuk az eszközök körüli bizonytalanságot!
Tisztelettel:
Vörös Zoltán
TeleDataCast Kft. HelpDesk Tel: (06-1) 464-2272 -mail: vzoli@tdc.hu
Gigabyte 990XA-UD3, Athlon Phenom II X4 955, 8 GiB Corsair XMS 1600Mhz DDR3, Sapphire Radeon HD5850 1 GiB, Corsair Force 3 60GiB SSD, WD RE2 250GiB, Samsung 1TeB, Roccat Kova+ egér, Samsung 245T tft

#1328 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 09:15

Sziasztok!

Kéne egy win server + exchange gyorstalpaló howto. Tudtok valami ilyesmit? Az se baj, ha csak nagyo nagy vonalakban magyaráz, könyv lezs hozzá, csak előre akarok készülni...

#1329 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 12:52

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2010. 03. 12. 09:15

Sziasztok!

Kéne egy win server + exchange gyorstalpaló howto. Tudtok valami ilyesmit? Az se baj, ha csak nagyo nagy vonalakban magyaráz, könyv lezs hozzá, csak előre akarok készülni...

www.microsoft.com/hun/technet oldalon vannak screencast oktató videók.
Gép: ASUS P6X58D-E, Intel CoreI7 930 2.8Ghz, 6x2GB DDR3 1333MHZ Kingston, Asus GTX275 2DI/896MD3, Sound Blaster X-Fi XtremeGamer, Coolermaster Stacker STC-T01

#1330 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 12:58

Érdeklődnék, hogy használtok e valamilyen bizonyítvány kitöltő progit és nyomtató. Én egyféle nyomtató progit találtam a Certificate 2006. Nyomtatót meg két félét a Tally 5040b-t és az Epson PLQ20-as típust. A Certificate progihoz a Tally nyomtató ajánlják, a feljesztő nem tudta megmondani, hogy az Epson jól mükődik e progival. Használja e valaki az Epsont a Certificate progival?
De tapasztaltok is érdekelnének a progiról meg a Tally nyomtatóról is.

#1331 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 14:18

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 03. 12. 12:52

www.microsoft.com/hun/technet oldalon vannak screencast oktató videók.

THX, meglesem.

#1332 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 12. 14:19

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 03. 12. 12:58

Érdeklődnék, hogy használtok e valamilyen bizonyítvány kitöltő progit és nyomtató. Én egyféle nyomtató progit találtam a Certificate 2006. Nyomtatót meg két félét a Tally 5040b-t és az Epson PLQ20-as típust. A Certificate progihoz a Tally nyomtató ajánlják, a feljesztő nem tudta megmondani, hogy az Epson jól mükődik e progival. Használja e valaki az Epsont a Certificate progival?

Itt csak a szöveges értékelés megy. Mást nem használunk. A jövőre meg nincs, és már nem is lesz befolyásom itt.

#1333 Felhasználó inaktív   tonyk.mail 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 14:23

Üzenet megtekintéseIdézet: paczari - Dátum: 2010. 02. 08. 10:58

Sziasztok!

Jelenleg van valamilyen elérhető antivirus szoftver középiskolák számára? Ha nincs, akkor milyen ingyen elérhető vírusírtót ajánlotok?

Válaszotokat előre is köszönöm

Kicsit későn de, nekünk Kaspersky Enterprise van, kliensek, szerverek. Gépenkét nekünk 1350Ft /év (384gép). Magyarországon 1db cég foglalkozik ezzel, neki van egyedüli jogosultsága közoktatási intézményeknek licencelni.

Elérhetőség:
eNTi Szoft Kft.
Simon Gábor
+36 27 300 272
enti@entiszoft.hu

#1334 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 22. 15:39

Minden kedves Közoktatási rgaz-nak további jó munkát kívánon, és 1-étől nem lezsek az :)

#1335 Felhasználó inaktív   zsoltl 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 03. 24. 19:31

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 03. 12. 13:58

Hali

Mindenki a Tally-t ajánlja. 1 ismerősömnél van epson de 2 éve nem használják, mert vacak. Probléma van a fejpozicionálásával.
A Tally-hoz adott sw sem 100-as. Sokan egy egyszerű word körlevéllel használják, és simán megy

ZS

#1336 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 30. 13:41

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2010. 03. 22. 15:39

Minden kedves Közoktatási rgaz-nak további jó munkát kívánon, és 1-étől nem lezsek az :)

További szakmai és "sport" sikereket!
Nekem is van egy 1 éves beagle kutyuskám. :rolleyes:
A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

#1337 Felhasználó inaktív   1soproni 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 30. 13:50

Üzenet megtekintéseIdézet: e-lias - Dátum: 2010. 03. 22. 16:39

Én már 2,5 éve nem vagyok az, de még nem bántam meg 1 percre sem :)
Sok sikert!

#1338 Felhasználó inaktív   e-lias 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 03. 30. 14:05

Üzenet megtekintéseIdézet: 1soproni - Dátum: 2010. 03. 30. 14:50

Én már 2,5 éve nem vagyok az, de még nem bántam meg 1 percre sem :)
Sok sikert!

Köszi, nekem még van 9 órám közalkalmazottként :p

#1339 Felhasználó inaktív   bon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 10. 17:19

Újdonság a www.kozhaloportal.hu oldalon:
"2009. március 1-je után a Közháló működtetésével kapcsolatos feladatokat a Közlekedési és Hírközlési Minisztériumtól a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) vette át. A Közháló program folytatásának biztosítására a KEKKH 2009. augusztusában közbeszerzési eljárást indított melynek eredményeként 2010. január 1. dátummal megújításra került a vonatkozó szerződés. Ennek keretében az eddig csatlakozott intézmények továbbra is igénybe vehetik a Közháló program által nyújtott, informatikai alapinfrastruktúra szolgáltatást, miközben az állami szerepvállalás mértéke a 1188/2002 (XI. 7.) kormányhatározat 3. bekezdés szerint változott, teljesítve a működtetés költségeinek megosztására vonatkozó előírást.

A költségvetés, a jelenlegi Közháló szerződés szerint, az elérési szolgáltatást DSL esetén 4 Mbit/s-ig finanszírozza. A díjmentesen nyújtott alapszolgáltatásokat meghaladó igények a Közháló emelt szintű szolgáltatásokra megkötött szerződés keretein belül teljesíthetők. Az emelt szintű szolgáltatások segítségével a Közháló tagjai a kor igényeinek megfelelő gyors, megbízható, magasabb színvonalú és biztonságosabb Internet elérést kaphatnak. A szerződésben foglaltak szerint az emelt szintű szolgáltatások nem részesülnek állami támogatásban, így ezeket, az intézmények, díjfizetés ellenében vehetik igénybe.

Az emelt szintű szolgáltatások részletes leírását a Szolgáltatások leírása/Emelt szintű szolgáltatások almenü alatt találja. A szolgáltatások megrendelésével kapcsolatban keresse Ügyfélszolgálatunkat."

Emelt szintű szolgáltatás leírása: link

Én találtam az iskolánknak szimpatikus internet előfizetést a leírásban: ADSL 80 000 kbps 40 000 kbps 15 510 Ft/hó

Csak éppen a leírás következő oldalán jön a fekete leves: "Amennyiben 10 Mbps-nál magasabb értékre kívánják növelni a sávszélességet (ld. fenti táblázatban az 1b…1e
lehetőségeket!), úgy az intézményben jelenleg működő router cseréjére, azaz új router vásárlására van szükség."

Tehát nekünk az Cisco ISR G2 2901 Security Bundle router kellene 987 802 Ft-ért, na az biztos, hogy ennyit nem fognak nálunk fizetni :(

Tehát szívás és marad továbbra is a 4mbit-es net. :(

#1340 Felhasználó inaktív   akaido 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 08. 12. 19:04

Üzenet megtekintéseIdézet: bon - Dátum: 2010. 08. 10. 18:19

Újdonság a www.kozhaloportal.hu oldalon:
"2009. március 1-je után a Közháló működtetésével kapcsolatos feladatokat a Közlekedési és Hírközlési Minisztériumtól a Közigazgatási és Elektronikus Közszolgáltatások Központi Hivatala (KEKKH) vette át. A Közháló program folytatásának biztosítására a KEKKH 2009. augusztusában közbeszerzési eljárást indított melynek eredményeként 2010. január 1. dátummal megújításra került a vonatkozó szerződés. Ennek keretében az eddig csatlakozott intézmények továbbra is igénybe vehetik a Közháló program által nyújtott, informatikai alapinfrastruktúra szolgáltatást, miközben az állami szerepvállalás mértéke a 1188/2002 (XI. 7.) kormányhatározat 3. bekezdés szerint változott, teljesítve a működtetés költségeinek megosztására vonatkozó előírást.

A költségvetés, a jelenlegi Közháló szerződés szerint, az elérési szolgáltatást DSL esetén 4 Mbit/s-ig finanszírozza. A díjmentesen nyújtott alapszolgáltatásokat meghaladó igények a Közháló emelt szintű szolgáltatásokra megkötött szerződés keretein belül teljesíthetők. Az emelt szintű szolgáltatások segítségével a Közháló tagjai a kor igényeinek megfelelő gyors, megbízható, magasabb színvonalú és biztonságosabb Internet elérést kaphatnak. A szerződésben foglaltak szerint az emelt szintű szolgáltatások nem részesülnek állami támogatásban, így ezeket, az intézmények, díjfizetés ellenében vehetik igénybe.

Az emelt szintű szolgáltatások részletes leírását a Szolgáltatások leírása/Emelt szintű szolgáltatások almenü alatt találja. A szolgáltatások megrendelésével kapcsolatban keresse Ügyfélszolgálatunkat."

Emelt szintű szolgáltatás leírása: link

Én találtam az iskolánknak szimpatikus internet előfizetést a leírásban: ADSL 80 000 kbps 40 000 kbps 15 510 Ft/hó

Csak éppen a leírás következő oldalán jön a fekete leves: "Amennyiben 10 Mbps-nál magasabb értékre kívánják növelni a sávszélességet (ld. fenti táblázatban az 1b…1e
lehetőségeket!), úgy az intézményben jelenleg működő router cseréjére, azaz új router vásárlására van szükség."

Tehát nekünk az Cisco ISR G2 2901 Security Bundle router kellene 987 802 Ft-ért, na az biztos, hogy ennyit nem fognak nálunk fizetni :(

Tehát szívás és marad továbbra is a 4mbit-es net. :(

Ezt a hírt eszembe sem jut említeni a főnöknek. Úgysem támogatná a sávszélnövelést, pláne hogy fizetni is kéne :mad2: .

Szerkesztette: akaido 2010. 08. 12. 19:06 -kor

A legbiztosabb jele annak, hogy létezik intelligens élet a Földön kívül az az, hogy még nem próbáltak kapcsolatba lépni velünk.

Téma megosztása:

• (72 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 65
  • 66
  • 67
  • 68
  • 69
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.