HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#1021 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 07. 09. 12:49

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 07. 09. 13:47

Technikailag biztosan megoldható, de (és ezt ne vedd személyeskedésnek) úgy érzem, hogy sokkal nagyobb szakértelem kellene hozzá, mint amivel rendelkezel.

Én sem mertem írni, hogy ez ennél hisztisebb dolog. A megosztás még okés, lanon belül, de távolról letorrentezéshez már érdekesebb dolog kell. Az nem jó, ha odahaza torrentezi le, vagy gépen fut a torrent és annak viszont egész egyszerűen használható mobilos kliense van, nem kell kinyitni a nagyvilág felé?
Make love not Wor.

#1022 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 10. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 09. 13:49

Én sem mertem írni, hogy ez ennél hisztisebb dolog. A megosztás még okés, lanon belül, de távolról letorrentezéshez már érdekesebb dolog kell. Az nem jó, ha odahaza torrentezi le, vagy gépen fut a torrent és annak viszont egész egyszerűen használható mobilos kliense van, nem kell kinyitni a nagyvilág felé?

imho a legegyszerűbb erre egy *ix/*ux alapú NAS, arra rápakol az ember egy rtorrent-et, beconfol rá egy ftp-t, aztán az rtorrent a megadott mappát nézegeti, és ha új .torrent file-t talál benne, akkor elkezdi letölteni. ugyebár ehhez elég egy ftp kliens, és az mobilra is van már. :think:

-C0pp3rM!n3-

#1023 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 10:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 07. 10. 10:58

imho a legegyszerűbb erre egy *ix/*ux alapú NAS, arra rápakol az ember egy rtorrent-et, beconfol rá egy ftp-t, aztán az rtorrent a megadott mappát nézegeti, és ha új .torrent file-t talál benne, akkor elkezdi letölteni. ugyebár ehhez elég egy ftp kliens, és az mobilra is van már. :think:

-C0pp3rM!n3-

Ez még nekem sem egyszerű, hagyjuk már. Otthoni gépen fut a torrent és különösebb varázslat nélkül el lehet érni mobilos klienssel. Leírni hosszabb, mint megcsinálni, mit bekonfigol FTP, meg kinyit, meg jó, hogy nem egyből ipsec tunnel ilyen hülyeség miatt.
Make love not Wor.

#1024 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 10:24

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 10. 11:01

Ez még nekem sem egyszerű, hagyjuk már. Otthoni gépen fut a torrent és különösebb varázslat nélkül el lehet érni mobilos klienssel. Leírni hosszabb, mint megcsinálni, mit bekonfigol FTP, meg kinyit, meg jó, hogy nem egyből ipsec tunnel ilyen hülyeség miatt.

de ő nem az otthoni gépén akarja futtatni a torrentet hanem egy DTE device-on ... de lehet én értettem valamit félre :\ az meg úgy álá natúr nem megy, kivéve ha van saját bittorrent kliense a routernek.

szerk: amúgy meg ezen mi nem egyszerű ? apt-get install rtorrent, utána meg a conf file-t customizálod magadnak, aztán ennyi. screenben meg futtatod, 'potkivánok, oszt még távolról is nézegetheted ssh-val.

-C0pp3rM!n3-

Szerkesztette: Coppermine 2012. 07. 10. 10:27 -kor

#1025 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 10:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 07. 10. 11:24

de ő nem az otthoni gépén akarja futtatni a torrentet hanem egy DTE device-on ... de lehet én értettem valamit félre :\ az meg úgy álá natúr nem megy, kivéve ha van saját bittorrent kliense a routernek.

Arra is van instant nas, de Neki nem olyanja van és drága. Mivel alternatív megoldást javasoltál, én mondtam egyszerűbb alternatívat, routeren (főleg ezen) már nehezebben fog menni. Ami torrentklienses router, azoknak általában a képességei is elég csököttek, akkor meg az nem lesz jó.
Make love not Wor.

#1026 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 11:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 10. 11:27

Ami torrentklienses router, azoknak általában a képességei is elég csököttek, akkor meg az nem lesz jó.

De egy linkszisz dobozból kibontva, bedugva, felhőzve biztos feleannyiért is jobban megcsinálja.
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1027 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 12:01

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 07. 10. 11:24

szerk: amúgy meg ezen mi nem egyszerű ? apt-get install rtorrent, utána meg a conf file-t customizálod magadnak, aztán ennyi. screenben meg futtatod, 'potkivánok, oszt még távolról is nézegetheted ssh-val.

Te megcsinálod, én is megcsinálom, Jahno is megcsinálja magának. Én router-re varrnék opeenwrt-t aztán azon mókolnék, ami meg nincs azt max. megírnám, volt már ilyen. De a kérdező (a kérdéséből megítélve) nem ért ehhez annyira, mint mi, sőt.

Ezért azt mondom, hogy hagyjuk a hakkolást és használjunk minél egyszerűbb és könnyebben használható dolgokat. Filecserére használjon dropbox-ot (vagy valami hasonlót), az mehet telón és otthoni PC-n is egyszerre, megosztható másokkal/mindenkivel, van webes felülete, apámfasza bármi. Az otthoni gépen legyen windows (mert gondolom azt ismeri), és fusson azon a torrent is (mert router-en, mediaplayer-en, stb. eszközökön pita). Dropboxon csinázzon egy könyvtárat pl. "torrentz2download" néven, oda mentse a letölteni kíván cuccot, aztán állítja be a torrent klienst, hogy onnan automatán nyalja be a .torrent file-okat és töltse le a gépre. Gyors guglizással találtam is egy hevenyészett leírást. (bár nem olvastam bele, csak a képekeket nézegettem :D)

Oszt jónapot.

#1028 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 07. 10. 13:01

Az otthoni gépen legyen windows (mert gondolom azt ismeri), és fusson azon a torrent is (mert router-en, mediaplayer-en, stb. eszközökön pita). Dropboxon csinázzon egy könyvtárat pl. "torrentz2download" néven, oda mentse a letölteni kíván cuccot, aztán állítja be a torrent klienst, hogy onnan automatán nyalja be a .torrent file-okat és töltse le a gépre.

De mondom még ez is felesleges! uTorrentnek van mobilra kliense, látja a gépen lévő letöltéseket, konfigni is tudja, hozzátesz, elvesz. Mobilon kitallózza és odahaza a gép szépen letölti. Nem kell semmi dropbox, meg letöltés, meg automata izélkedés.

gépen a utorrentben remote opcióhoz beír egy júzert/jelszót, ha a júzer nem foglalt, akkor már működik is, mobilról rögtön beléphet. Webről ugyanez a remote.utorrent.com. Mondjátok, hogy nem egyszerűbb.
Make love not Wor.

#1029 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 12:27

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 07. 10. 13:21

uTorrentnek van mobilra kliense, látja a gépen lévő letöltéseket, konfigni is tudja, hozzátesz, elvesz. Mobilon kitallózza és odahaza a gép szépen letölti. Nem kell semmi dropbox, meg letöltés, meg automata izélkedés.

gépen a utorrentben remote opcióhoz beír egy júzert/jelszót, ha a júzer nem foglalt, akkor már működik is, mobilról rögtön beléphet. Webről ugyanez a remote.utorrent.com. Mondjátok, hogy nem egyszerűbb.

Bámulatos hol tart már a tudomány :D
Ma is tanultunk valamit :)

#1030 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 13:12

én még mindig leakadtam a "routerre torrent klienst" verziónál :Đ

-C0pp3rM!n3-

#1031 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 10. 21:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 07. 10. 14:12

én még mindig leakadtam a "routerre torrent klienst" verziónál :Đ

Pedig lehet olyat csinálni, lásd: http://wiki.openwrt....ci/transmission

Más kérdés, hogy van-e értelme, mert szerintem nem sok.

#1032 Felhasználó inaktív   Coppermine 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 11. 08:14

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 07. 10. 22:16

Pedig lehet olyat csinálni, lásd: http://wiki.openwrt....ci/transmission

Más kérdés, hogy van-e értelme, mert szerintem nem sok.

ez oké, hogy lehet ilyet, de ide már egy izmosabb router kell. Lassan már eljutunk oda, hogy SoC architektúrára teszünk bittorrentet :Đ

-C0pp3rM!n3-

#1033 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 11. 11:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Coppermine - Dátum: 2012. 07. 11. 09:14

ez oké, hogy lehet ilyet, de ide már egy izmosabb router kell. Lassan már eljutunk oda, hogy SoC architektúrára teszünk bittorrentet :Đ

Rengetegen szenvedtek azzal, hogy pl. asus oplay-en torrentezzenek, meg ilyenek. Persze lehet, de minek...

#1034 Felhasználó inaktív   repvez 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 11. 17:01

Köszönöm a hozzászólásokat és valoban jó a meglátás, hogy sokat nem konyitok a routerek lelki világához és igen win7 64bitet használok.Néhány dolgot olvastam erröl az openwrt-ről, de ez igy még nekem nagyon magas, de elég hasznos dolgokat irnak róla és szinte mindent meglehet vele oldani amit szeretnék, jó lenne valami alternativ megoldás rá ami kevésbé macerás és nem jár garivesztéssel.
Az egész lényege csak az lenne számomra, hogy mikor nem vagyok otthon ugye olyankor a PC kikapcsolt állapotban van, De a router és a modem megy folyamatosan, igy ha a routerre teszek egy mobil HDD-t akkor a gép bekapcsolása nélkül tudnám a letöltéseket megoldani.És mivel a telefonon korlátozott a net és a sebesség is elég gyatra igy onnan csak a letöltési linket inditanám el a letöltés maga viszont az otthoni ADSL-en menne a PC bekapcsolása nélkül. Igy mire hazaérnék már lennt lenne a fájl.
ÉS ugyan ez visszafele is jó lenne a távoli eléréssel , ha van wifi lefedettség akkor az otthoni HDD-ről elérjem a fájlokat (video, képek zene stb..) ugy hogy nem kell a PC-nek mennie.

A utorrent fennt van a gépemen és látom is az opciót a telefonnal való kapcsolatra,de ezt csak akkor tudom használni ha megy a PC és ehhez nem is kellene a router sem.
A dropboxos és egyéb felhős dolgokat meg nem szeretem használni.ÉS annak viszont van olyan hátránya hogy mig a HDD-t leválasztva olyan helyen is tudom a tartalmát használni ahol nincs net a dropboxot viszont nem .(ösöknek mutogatni családi képeket stb..)

#1035 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 11. 18:11

Üzenet megtekintéseIdézet: repvez - Dátum: 2012. 07. 11. 18:01

A dropboxos és egyéb felhős dolgokat meg nem szeretem használni.ÉS annak viszont van olyan hátránya hogy mig a HDD-t leválasztva olyan helyen is tudom a tartalmát használni ahol nincs net a dropboxot viszont nem .(ösöknek mutogatni családi képeket stb..)

Dropbox tartalma is szinkronizál bárhova, fenti példa az volt, hogy amit telefonodon belehúzol, az megjelenik az asztali gépen is, így könnyen kezelhető. Ugyanígy lehet mobilvinyót is, ami rajt van, az nem tűnik el, csak felszinkronizálja netre, ha máshol kell hozzáférsz, megoszthatod másnak, letöltheted újra, ha elpukkan a vinyó.
Make love not Wor.

#1036 Felhasználó inaktív   Doky586 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 12. 10:10

Üzenet megtekintéseIdézet: repvez - Dátum: 2012. 07. 11. 18:01

Az egész lényege csak az lenne számomra, hogy mikor nem vagyok otthon ugye olyankor a PC kikapcsolt állapotban van, De a router és a modem megy folyamatosan, igy ha a routerre teszek egy mobil HDD-t akkor a gép bekapcsolása nélkül tudnám a letöltéseket megoldani.És mivel a telefonon korlátozott a net és a sebesség is elég gyatra igy onnan csak a letöltési linket inditanám el a letöltés maga viszont az otthoni ADSL-en menne a PC bekapcsolása nélkül. Igy mire hazaérnék már lennt lenne a fájl.
ÉS ugyan ez visszafele is jó lenne a távoli eléréssel , ha van wifi lefedettség akkor az otthoni HDD-ről elérjem a fájlokat (video, képek zene stb..) ugy hogy nem kell a PC-nek mennie.

Erre találták fel a NAS-t.. vegyél eggyet 1-2hdd-vel. csendes, alig fogyaszt és nem vagy korlátozva mintha egy routert berhelnél át..

#1037 Felhasználó inaktív   szaib 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 15:49

Sziasztok !

Megvásároltam a következőt routert TP-LINK TL-WR54KIT.
A problémám az volna,hogy hiába telepítem az usb adaptert a másik gépre( két pc-m van külön helyiségben) vezeték nélküli kapcsolat céljából bár a telepítés sikeres lesz és létrejön a kapcsolat van net, de ha kikapcsolom ezt a gépet és újra bekapcsolom akkor bár az adapter villog kapcsolatot jelezve nem tudok netezni valamiért nincs kapcsolat. Ha újra telepítem a kapott cd segítségével a routert és adaptert ismét van kapcsolat. De sajnos ha kikapcsolom megint előáll a probléma. Nem tudom valaki tudna e segíteni , hogy mit tudnék csinálni. Nem -e valami beállítási probléma lehet.
Előre is megköszönöm ha egy hozzáértő tudna segíteni !

#1038 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 16:06

Üzenet megtekintéseIdézet: Doky586 - Dátum: 2012. 07. 12. 11:10

Erre találták fel a NAS-t.. vegyél eggyet 1-2hdd-vel. csendes, alig fogyaszt és nem vagy korlátozva mintha egy routert berhelnél át..

Mega Microserver, ami zabálpár 10 wattot, attól függ mit hajt és mennyi a vinyó benne.
Make love not Wor.

#1039 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 07. 28. 19:29

Üzenet megtekintéseIdézet: szaib - Dátum: 2012. 07. 28. 16:49

Sziasztok !

Megvásároltam a következőt routert TP-LINK TL-WR54KIT.
A problémám az volna,hogy hiába telepítem az usb adaptert a másik gépre( két pc-m van külön helyiségben) vezeték nélküli kapcsolat céljából bár a telepítés sikeres lesz és létrejön a kapcsolat van net, de ha kikapcsolom ezt a gépet és újra bekapcsolom akkor bár az adapter villog kapcsolatot jelezve nem tudok netezni valamiért nincs kapcsolat. Ha újra telepítem a kapott cd segítségével a routert és adaptert ismét van kapcsolat. De sajnos ha kikapcsolom megint előáll a probléma. Nem tudom valaki tudna e segíteni , hogy mit tudnék csinálni. Nem -e valami beállítási probléma lehet.
Előre is megköszönöm ha egy hozzáértő tudna segíteni !

Beállítási gond lesz, vagy a router Wireless dolgai között és/vagy az USB stick vevő dolgainál.
Próbáld ki úgy először, hogy kikapcsolás után kihúzod a sticket, majd gép bekapcsolás és a win feltápászkodása után dugod csak vissza. Lesz-e akkor neted?
A problémás gép asztali gép vagy régi notebook?
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1040 Felhasználó inaktív   szaib 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2012. 07. 29. 09:52

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 07. 28. 20:29

Beállítási gond lesz, vagy a router Wireless dolgai között és/vagy az USB stick vevő dolgainál.
Próbáld ki úgy először, hogy kikapcsolás után kihúzod a sticket, majd gép bekapcsolás és a win feltápászkodása után dugod csak vissza. Lesz-e akkor neted?
A problémás gép asztali gép vagy régi notebook?

Köszönöm a hasznos tanácsot. Így már működik a net. Egyébként asztali pc-ről van szó.
Mégegyszer köszönöm !

szaib

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 50
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • Utolsó »