HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#1041 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2012. 07. 29. 09:58

Üzenet megtekintéseIdézet: repvez - Dátum: 2012. 07. 11. 18:01

Köszönöm a hozzászólásokat és valoban jó a meglátás, hogy sokat nem konyitok a routerek lelki világához és igen win7 64bitet használok.Néhány dolgot olvastam erröl az openwrt-ről, de ez igy még nekem nagyon magas, de elég hasznos dolgokat irnak róla és szinte mindent meglehet vele oldani amit szeretnék, jó lenne valami alternativ megoldás rá ami kevésbé macerás és nem jár garivesztéssel.

NAS/microserver, vagy vegyél valami régi/használt notebook-ot vagy netbook-ot, és told azon. Fogyasztása nem sok, és erre a feladatra akár törött kijelzős is jó.

Az a helyzet, hogy nincs olyan megoldás router-re, amit megfelel az elvárásaidnak és jó szívvel tudnánk ajánlani. Arra ne várj, hogy valaki le fog itt írni egy egyszerű, néhány pontból álló step-by-step howto-t, amit mechanikusan végigcsinálsz és lesz egy tökéletes megoldásod. Lehet router-en torrentezni, de teljesítményben nagyon karcsú, és (hacsak nincs gyári támogatás) érteni is kell hozzá. És persze kockáztatod azt is, hogy téglásítod az eszközt (az se annyira para, jellemzően az is megoldható némi szakértelemmel, de nem javaslom).

#1042 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 15. 11:16

Felpasszintottam az OpenWrt Attitude Adjustment 12.09 bétát TP-LINK 4300WDR routerre. Minden működik megfelelően, be van konfigolva minden. Most jön az, hogy webservert teszek rá, de lighttpd helyett egy még kisebb progira, a mini_httpd-re gondoltam, csak egy kicsi, statikus HTTP lapot szolgálna ki, nem kell SSL, PHP support, stb.

Még mielőtt a webszervert beröffentem, a routerre kéne másolnom a weblap fájlait a doc_rootba. FTP szervert szándékosan nem tettem fel, nem akarom, minden szar foglalja a router erőforrásait. FTP nélkül hogyan tudnék fájlt feltölteni?

Esetleg ha úgyis megy fel még rá transmission kliens torrentezni és ott lesz neki az USB-n egy NTFS-es vinya (mindenképp fel kell tennem az ntfs-3g modult), akkor arra gondoltam, hogy a felmontolt hdd-ről át tudnám másolni a routerre. Ez az út járható?

Szerkesztette: Raynes 2012. 09. 15. 11:23 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1043 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 15. 16:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 09. 15. 12:16

Még mielőtt a webszervert beröffentem, a routerre kéne másolnom a weblap fájlait a doc_rootba. FTP szervert szándékosan nem tettem fel, nem akarom, minden szar foglalja a router erőforrásait. FTP nélkül hogyan tudnék fájlt feltölteni?

Kirakod valami web/ftp server-re és wget-tel leszeded. Esetleg scp, nemtom az megy-e.

Szerkesztette: xclusiv 2012. 09. 15. 16:03 -kor

#1044 Felhasználó inaktív   dokaan 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 09. 16. 17:19

Üdvözletem!

Van egy olyan problémám ami már szinte megőrjít! A következő a történet: Van egy d-link 360r típusú adsl modemem, ami t-onlineos netet szolgáltat. vezetékről működik is rendkívül jól, de utálom ki be dugdosni az asztali gépből, a laptopba. Ezért feltalálták a wifi routereket. Nekem van 2 is. egy TP-LINK wr540 és egy TP-LINK TL-MR3420. Mindkettővel ugyanaz a gondom, nem továbbítja a netet. A laptop érzékeli vezeték nélkül a routert, de a router menüjében a wan beállításnál folyton csak connectinget ír, nem tud kapcsolódni. Miért lehet ez???

nagyon megköszönném a választ!

Üdv!
Bandi

#1045 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 16. 17:31

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 09. 15. 17:03

Kirakod valami web/ftp server-re és wget-tel leszeded. Esetleg scp, nemtom az megy-e.

Kösz szépen, a wget megoldotta :up:

Üzenet megtekintéseIdézet: dokaan - Dátum: 2012. 09. 16. 18:19

Nekem van 2 is. egy TP-LINK wr540 és egy TP-LINK TL-MR3420. Mindkettővel ugyanaz a gondom, nem továbbítja a netet. A laptop érzékeli vezeték nélkül a routert, de a router menüjében a wan beállításnál folyton csak connectinget ír, nem tud kapcsolódni. Miért lehet ez???

Több oka lehet:
- jelszóvédett a Wi-Fi, és nem jó jelszóval próbálkozik a laptop (laptopon be kéne állítani újra).
- nem kap a DHCP-n IP-t, vagy a laptop nem is kér IP-t, meg kéne nézni a laptop beállításainál,
- a laptop beragad kapcsolódáskor.

Nézd meg a beállításokat, Wi-Fi jelszót, DCHP beállításoknál van-e szabad cím, indítsd újra a routert (ha más nem segít, reseteld). Mondjuk az furcsa, hogy mindjárt 2 másik routered is van (?) és egyiken sem megy, pont azonos hibával.

Szerkesztette: Raynes 2012. 09. 16. 17:34 -kor

„The volume of a pizza of thickness a and radius z can be described by the following formula: pi zz a.”

#1046 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 16. 17:51

A laptop érzékeli vezeték nélkül a routert, de a router menüjében a wan beállításnál folyton csak connectinget ír, nem tud kapcsolódni. Miért lehet ez???

Gondolom a dlink egyik lan portára dugod a tplink wan port-ját. Nincs beállítva esetlen a dlink-en mac szűrés? A dlink dhcp-n oszt és a tplink dhcp-n kér IP-t?

#1047 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2012. 09. 16. 17:54

Üzenet megtekintéseIdézet: xclusiv - Dátum: 2012. 09. 16. 18:51

A dlink dhcp-n oszt és a tplink dhcp-n kér IP-t?

Szerintem ez bonyolult kérdés lesz...
Make love not Wor.

#1048 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 16. 18:07

modem az a délink, pépépéóe kéne feléje
meg user, meg jelszó
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#1049 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 16. 18:26

Üdvözletem!

Van egy olyan problémám ami már szinte megőrjít! A következő a történet: Van egy d-link 360r típusú adsl modemem, ami t-onlineos netet szolgáltat. vezetékről működik is rendkívül jól, de utálom ki be dugdosni az asztali gépből, a laptopba. Ezért feltalálták a wifi routereket. Nekem van 2 is. egy TP-LINK wr540 és egy TP-LINK TL-MR3420. Mindkettővel ugyanaz a gondom, nem továbbítja a netet. A laptop érzékeli vezeték nélkül a routert, de a router menüjében a wan beállításnál folyton csak connectinget ír, nem tud kapcsolódni. Miért lehet ez???

Üdv!
Bandi

D-Link modemed régebbi, ezüst színű, Bx vagy Cx verziós (matricán szerepel a fenekén)?
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#1050 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 16. 21:04

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2012. 09. 16. 19:07

meg user, meg jelszó

Dléink modem NATolni is tud, ha abba beverték a jelszót, akkor ad a kliensnek DHCP címet és megy...
Make love not Wor.

#1051 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 16. 21:59

Üdvözletem!

Üdv!
Bandi

Szerintem júzererror. RTFM! :lama:
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1052 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 17. 08:48

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2012. 09. 16. 19:07

meg user, meg jelszó

Nem is állította, hogy a dlinkje router.

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 16. 22:04

Dléink modem NATolni is tud, ha abba beverték a jelszót, akkor ad a kliensnek DHCP címet és megy...

Igen, először kábelen kéne kipróbálni a routereket, úgy van-e net. Addig nem sok haszna van a Wi-Fin szenvedésnek.

#1053 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 17. 09:56

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 09. 17. 09:48

Nem is állította, hogy a dlinkje router.

Igen, először kábelen kéne kipróbálni a routereket, úgy van-e net. Addig nem sok haszna van a Wi-Fin szenvedésnek.

Szerintem meg vegyen újonnan egy TP-link routert, oszt próbálkozzon CD-ről a Quick Setuppal - ha ért angolul -, vagy kérje meg a sarki Pistikét, hogy állítsa be neki az internyétet.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#1054 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 17. 12:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 17. 10:56

Szerintem meg vegyen újonnan egy TP-link routert, oszt próbálkozzon CD-ről a Quick Setuppal - ha ért angolul -, vagy kérje meg a sarki Pistikét, hogy állítsa be neki az internyétet.

Csak ezért ne vetess már vele egy új (harmadik) routert. CD-ről Quick Setuppal vagy Easy Installal utólag is meg lehet próbálni, bár nem szoktam javasolni, mert többet lehet szopni vele, mintha a rendesen webfelületről konfigurálná be az ember, egyáltalán nem szokott "quick" meg "easy" lenni. Elég, ha valami infós kockának ad 5 ropit, mérnöki óradíjon számolva is egy óra alatt bekonfigolják neki + kiszállási díj.

#1055 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 17. 12:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Zsivaagoo - Dátum: 2012. 09. 17. 10:56

Hagyjuk már azt a CD-t, de gyorsan. Kukába vele.
Make love not Wor.

#1056 Felhasználó inaktív   debaj 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 17. 12:15

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 09. 17. 13:13

Csak ezért ne vetess már vele egy új (harmadik) routert.

Arra van a sarki Pistike opció.

#1057 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 17. 12:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Raynes - Dátum: 2012. 09. 17. 13:13

Elég, ha valami infós kockának ad 5 ropit, mérnöki óradíjon számolva is egy óra alatt bekonfigolják neki + kiszállási díj.

Kinek mi a mérnök, mert nekem ilyen jól mlég céges júzereknek sem ment, nem véletlenül építem le a boltot. Ha kiszállással együtt 3k-t adnak érte, már örülni kell.
Make love not Wor.

#1058 Felhasználó inaktív   Raynes 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 09. 17. 12:20

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2012. 09. 17. 13:16

Kinek mi a mérnök, mert nekem ilyen jól mlég céges júzereknek sem ment, nem véletlenül építem le a boltot. Ha kiszállással együtt 3k-t adnak érte, már örülni kell.

Az 5k-t csak nagyvonalú plafonnak írtam.

Üzenet megtekintéseIdézet: debaj - Dátum: 2012. 09. 17. 13:15

Arra van a sarki Pistike opció.

Így van, sarki Pisti 3k alatt is megcsinálja. Nagy tudás nem kell egy PPPeE + DHCP + Wi-Fi beállításhoz, főleg, ha nincsenek extra igények.

#1059 Felhasználó inaktív   wittmannger 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2012. 10. 22. 22:12

Helló,

Egy TL340G routert építettem be, olyan problémám lenne, amiben segítséget szeretnék kérni, hogy a letöltés böngészőböl (firefox) nagyon lassú (20-50kb/s) viszont pl torrent kliens képes maximálisan letölteni.

#1060 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2012. 10. 22. 22:28

Üzenet megtekintéseIdézet: wittmannger - Dátum: 2012. 10. 22. 23:12

Helló,

Egy TL340G routert építettem be, olyan problémám lenne, amiben segítséget szeretnék kérni, hogy a letöltés böngészőböl (firefox) nagyon lassú (20-50kb/s) viszont pl torrent kliens képes maximálisan letölteni.

Vagy az oldal állít be téged 20-50k-ra, vagy a torrent zabálja fel előled a sávszélt.
------------------------
szerk: lehet egyéb miskulancia is...

Szerkesztette: Zsivaagoo 2012. 10. 22. 22:28 -kor

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 51
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.