TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...
Elküldve: 2008. 05. 12. 10:32
BattleTag: ssanyesz#2866, Diablo3 Profil
Elküldve: 2008. 05. 13. 10:31
routerben: dhcp kikapcs, gépek hálókarijainak mac címéhez fix ip
gépeken: fix ip, alh. maszk, átjáró, dns-nek a router ip címe
az eredmény a következő: egy idő után nem érhető el a webes oldalak, de pl msn futott továbbra is jól, torrent is, és éjszaka miután szolgáltató új ipt osztott minden maradt a régiben

lehet hogy a router nem tetszik valami, mikor a kábelmodem új ipt kap a net fele?
Elküldve: 2008. 05. 13. 19:40
A problémám a következő:
Adott egy Asus WL-500G Premium mint főrouter. Erre szeretném AP Clientként csatlakoztatni wlanban a TP-LINK TL-WR543G-t. Sikerül is minden szépen kap IP-t az asustól...el is indul netezni is tudok vele, de aztán 1,5-3 perc közötti időn belül megszakad a dolog, és a router admin felületéhez sem férek hozzá amig táp ki-be után újra nem indítom.
Tudnál/tudnátok segíteni?
előre is köszi!
üdv
Elküldve: 2008. 05. 14. 07:56
Idézet: jdeutsch - Dátum: 2008. máj. 13., kedd - 19:40
A problémám a következő: ..
Próbálj firmware-t frissiteni. Amennyiben nincs újabb akkor legutolsót rakd rá újra. Ha ez sem segít akkor szerintem csere

Szerkesztette: inter15 2008. 05. 14. 07:57 -kor
Elküldve: 2008. 05. 15. 19:15
Végre van időm újra írni! Szóval a múltkori probléma modellje:

(kepfeltoltes.hu)
Tehát alap helyzetben a router a saját MAC-je alapján megkapja a szobának kiosztott állandó IP-t, a gépeknek pedig DHCP-vel kioszt szintén MAC alapján egy új címet.
Nos, ha én játszani szeretnék másik szobákban lévő, de még az épület LAN-ján lévő gépek játékosaival, akkor nem tudok csatlakozni, nem látom az általuk elindított "játékszervert" (és ez vissza is igaz).
DE (!!) ha a piros szaggatott "útvonalon" átkötöm közvetlen gépre a WAN kábelét és a router MAC-jének megadásával (azért hogy megkapjam a szoba IP-jét) lépek fel a hálóra, minden OK lesz.
Mint írtam, próbáltam már portforwarddal, DMZ-vel, de router mögül nem megy a dolog. Megoldható-e, és ha igen, akkor hogyan?

(Online netes játékoknak a portját a "piros" szerveren igénylés alapján nyitják nekünk, így azzal nem is próbálkoztam!)
Remélem így világos a dolog...
Előre is köszi a válaszokat!
Sanyi! Szerintem csináld azt, hogy a routerben a gépek MAC-jéhez kötsz fix IP-t, de a DHCP-t hagyd bekapcsolva, különben ki sem osztja. A gépeken meg hagyd automatikus-on az IP beállításokat. Ha így se megy, akkor a router nem tudja megfelelően frissíteni a modem felől kapott IP-t.
Ha jól sejtem telefonos ADSL van, ugye PPPoE van a WAN kapcsolatnál megadva??? :Đ
Szerkesztette: Bl@tty 2008. 05. 15. 19:18 -kor
Elküldve: 2008. 05. 15. 20:06
Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 20:15
Ha jól sejtem telefonos ADSL van, ugye PPPoE van a WAN kapcsolatnál megadva??? :Đ
küldtem püt, előbb azt olvasd el
próbáltam már így:
minden auton, routerben, win alatt is
így is:
router-dhcp on, de hálókarik mac-jéhez fix ip, winben auto ip kiosztás
és így is:
router-dhcp off, hálókarik mac-jéhez fix ip, winben manuálisan, értelemszerűen, mindegyik gépben lévő mac-hez tartozó ip beállítása mint a routerben, átjárónak a router ipcíme, dns kiszolgálónak a router címe, alhálózati maszk megadása
mind3 esetben megy a net, csak éjszakai ip frissítéskor sztem a router nem tart lépést vele, amíg nem rebootol

újabb firmware nincs hozzá, úgyhogy marad a router ki bedugdosás, vagy egy másikat kell venni, de az biztos hogy nem tp-link lesz, vagy egy a konnektorba egy időzíthető megszakításkezelő hogy hajnali 1,2,3,4-kor vegye el az áramot a routertől egy pár másodpercre/percre, aztán kapcsoljon vissza, és egyből helyreáll a net és a rend
de azért ennyire igazán gondolhattak volna a gyártók, hogy van dinamikus ipváltás, meg ha benne van egyszer a routerben, akkor működjön is, nem értem, komolyan nem értem

Elküldve: 2008. 05. 15. 20:42
Idézet: ssanyesz - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 21:06
de azért ennyire igazán gondolhattak volna a gyártók, hogy van dinamikus ipváltás, meg ha benne van egyszer a routerben, akkor működjön is, nem értem, komolyan nem értem

Hidd el, gondoltak rá.
Milyen szolgáltató? Milyen net? Hogyan kell kapcsolódni?
Előfordul, hogy adott szolgáltatónál adott eszköz nem működik. Pont. Másik eszköz ilyenkor a megoldás.
Elküldve: 2008. 05. 15. 20:59
vagy a konnektorba egy időzíthető megszakításkezelő, talán olcsóbb, minthogy másik router vásárlása
Elküldve: 2008. 05. 15. 21:03
Szerkesztette: Bl@tty 2008. 05. 15. 21:05 -kor
Elküldve: 2008. 05. 15. 22:03
Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 22:03
hát ezaz, nem kapok rendes ipcímet -> nem érem el a routert, szóval nemcsak a netet nem tudom elérni, hanem routert sem, se beállítási felület, se ping, se helyi lan nincs akkor.
ha meg mindent manuálisan állítok be, fixálok le, akkor van IP-m, de a pingre ugyanúgy nem kapok választ, szóval ugyan ott vagyok, ha hagyok mindent automatikusan

Elküldve: 2008. 05. 15. 22:17
Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 20:15
Végre van időm újra írni! Szóval a múltkori probléma modellje:

(kepfeltoltes.hu)
Tehát alap helyzetben a router a saját MAC-je alapján megkapja a szobának kiosztott állandó IP-t, a gépeknek pedig DHCP-vel kioszt szintén MAC alapján egy új címet.
Nos, ha én játszani szeretnék másik szobákban lévő, de még az épület LAN-ján lévő gépek játékosaival, akkor nem tudok csatlakozni, nem látom az általuk elindított "játékszervert" (és ez vissza is igaz).
DE (!!) ha a piros szaggatott "útvonalon" átkötöm közvetlen gépre a WAN kábelét és a router MAC-jének megadásával (azért hogy megkapjam a szoba IP-jét) lépek fel a hálóra, minden OK lesz.
Mint írtam, próbáltam már portforwarddal, DMZ-vel, de router mögül nem megy a dolog. Megoldható-e, és ha igen, akkor hogyan?

(Online netes játékoknak a portját a "piros" szerveren igénylés alapján nyitják nekünk, így azzal nem is próbálkoztam!)
Remélem így világos a dolog...
Előre is köszi a válaszokat!
amúgy milyen routered van?
azt már próbáltad, hogy DHCP-t letíltod és, ha jól értettem a router beállításainál az "IP & MAC Binding Setting" / "Binding Setting"-nél be van állítva a MAC address és a hozzá tartozó IP-cím, és BIND-nál pipa van, szóval hogy DHCP kikapcs, a PC -(ke)n, az IP-t manuálisan beállítod amit a routerben, alhálózati maszkot is, az alapértelmezett átjáró a router címe, és az elsődleges DNS címe szintén a router IP címe, egy próbát talán megér
szerk: a válasz a release/new kérdésre az előző oldalon
Szerkesztette: ssanyesz 2008. 05. 15. 22:18 -kor
Elküldve: 2008. 05. 16. 06:33
Vélemény? :confused:

Elküldve: 2008. 05. 16. 06:54
Idézet: ssanyesz - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 23:03
ha meg mindent manuálisan állítok be, fixálok le, akkor van IP-m, de a pingre ugyanúgy nem kapok választ, szóval ugyan ott vagyok, ha hagyok mindent automatikusan

vidd vissza gariba, ha ennyire nem megy, akkor az rossz lesz
forgalmazó 5év garit adott rá
kábel csere volt már?
Elküldve: 2008. 05. 16. 08:25
Idézet: pgyafi - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 7:54
forgalmazó 5év garit adott rá
kábel csere volt már?
3 gép van a routerre kötve, és mindegyiknél produkálja, de onnantól kezdeve nincs semmi mikor egyszer újraindítom a routert
mondjuk pl: délután semmi gond (van net), este semmi gond (van net), éjszaka ip frissítés (nincs semmi), router reboot -> és minden rendben, egészen a következő ip frissítésig
Elküldve: 2008. 05. 16. 08:52
Idézet: ssanyesz - Dátum: 2008. máj. 15., csütörtök - 22:17
Hát majdnem... :Đ azaz egyáltalán nem így.
DHCP menüben -> Adress reservation (mac <-> IP) és ezen kívül még bekapcsoltam a mac szűrést is, csak ezeket a gépeket engedi be!
Elküldve: 2008. 05. 16. 09:06
Olyan kérdésem van, hogy megoldható valahogy a cfosspeed használata TP-Link routerrel? (TL-WR542G)
Gondolok itt valami software-s dologra. A gond az,hogy nem működik a Traffic Shaping,ami a legfontosabb lenne.
Előre is köszi
Elküldve: 2008. 05. 16. 11:02
Idézet: nyd - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 10:06
Olyan kérdésem van, hogy megoldható valahogy a cfosspeed használata TP-Link routerrel? (TL-WR542G)
Gondolok itt valami software-s dologra. A gond az,hogy nem működik a Traffic Shaping,ami a legfontosabb lenne.
Előre is köszi
egyszer írtam nekik, hogy mi van. Sosem fog vele működni. Sajnos, mert nem támogatja a router a tracert parancsot.

Elküldve: 2008. 05. 16. 11:51
Idézet: whg - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 11:02

Fasza

És ezt softwaresen sem lehet sehogy megoldani?
Egyébként kösz.
Elküldve: 2008. 05. 16. 13:54
vettem egy TL-WR543G routert. sajna nem tudok semmit a routerekről, és a hálózati fogalmakról, de azt mondták a boltban, hogy nagyon egyszerű beállítani. inviteles adsl netem van. sikerült is a képek alapján (angolul nem igazán tudok) elérni, hogy csatlakozzon a netre, és mindent úgy állítottam be, ahogy írta a kézikönyve. a netre csatlakozik is, legalábbis azt írja, csak az a gond, hogy a gépen mégsincs net. nem tudom mi lehet a gond...
Elküldve: 2008. 05. 16. 20:36
Idézet: nyd - Dátum: 2008. máj. 16., péntek - 12:51

És ezt softwaresen sem lehet sehogy megoldani?
Egyébként kösz.
Mindent kirpóbáltam, de nem nagyon ment. Lehet veszek egy edimax AP-t, arra ráküldök egy tp-link switchet és hali. talán. :confused: