HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#301 Felhasználó inaktív   kufi 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 11. 13:53

Üdv.
Kezdő fórumozó vagyok itt, szóval csak kíméletesen. Olvasgattam elég sokat, el is vesztem a sűrejében ahogyk ell, szóval gondoltam megkérdem inkább konkrétan az én kérdésemet, max majd szóltok hogy itt meg ott már leírtátok, sajnálom, de túl nagy fórum ez ahhoz hogym indent átolvassak.
Na szóval vettem egy TP-Link TL-WR340GD-t, és nem úgy működik ahogy szeretném, azaz szinte sehogy =DD
Először is felvázolom a tervem. ADSL modemről LAN-al kihúztam a router WAN csatlakozójára (síma LAN-ba is próbáltam, nem volt változás) az ethernet kábelt. Eddig minden rendbe, utána innen két LAN-os kimegy asztali gépekre, amiken XPSP2-es oprendszer van, hálókártyájuk tesztelve és működik. Na meg WiFi-n megosztanám notebook-ra, amin van XPSP2 és Vista Home Premium is egyaránt. XP alatt a router configjáig eltudok menni, a 192.168.1.1-re csatlakozva, de ezen túl már láma vagyok. Pingelni pingel 1-2ms vagy még az alatt, de a net meg sem moccen XP alatt, míg Vistánál minden probléma nélkül megy. Ja és a két asztali sem akar menni LAN-nal rányomva a routerra. Próbálgattam sokmindent, vissza nem tudnám vezetni miket és miket nem, de semmi eredmény. IP cím ütközést írt ki egy ideig amúgy notebook-on a win, de az IP kiosztást autómatikusra tettem, ahogy a DNS-t is, azóta ez a hiba megszűnt, de semmi töb előre lépés.
Kérlek ha tudtok segítsetek, de eléggé láma vagyok a témába, szal ha lehet elérési útvonalakkal =)
Előre is nagyon szépen köszönöm a segítségeteket.

#302 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 11. 20:18

Ha jól értem, akkor az internetet "veszi" a router a modemtől,mivel a Vista alatt megy. Tehát akkor a WAN kapcsolatot jól lőtted be és a kábel is jó helyen csatlakozik (modem<->WAN).
Szerintem te is abba a hibába estél, mint én először: rossz helyen akarod MAC-hez kapcsolni a kiosztandó IP-ket (IP & MAC Binding menüben). Ugyanis ekkor nálam is IP ütközés volt. Ha ez a helyzet, akkor a DHCP -> Address Reservation menüben add meg a megfelelő MAC címekhez a különböző IP-ket. Gondolom a DHCP Settingsben Enabled-en van a DHCP Server.
Ha nem ez lenne, akkor... :)

Megjegyzem, nekem TL-WR542G-m van.

Szerkesztette: Bl@tty 2008. 09. 11. 20:24 -kor

#303 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 09. 11. 20:20

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 21:18

Ha jól értem, akkor az internetet "veszi" a router a modemtől,mivel a Vista alatt megy. Tehát akkor a WAN kapcsolatot jól lőtted

TPlinket nem ismerem, de több júzernél előfordult, hogy az OS tárcsázott be ppoe-vel, nem pedig a router.
Make love not Wor.

#304 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 20:29

No erről nem tudtam (OS tárcsázik be routeren keresztül).  :Đ  :respect: Akkor lehet, hogy nem PPPoE van beállítva a Network -> WAN menüben. ADSL-hez PPPoE kell, kábelnethez Dynamic IP...

#305 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 11. 20:50

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. szept. 11., csütörtök - 21:29

No erről nem tudtam (OS tárcsázik be routeren keresztül).  :Đ  :respect:

Én sem hittem el, de júzerek csodákra képesek. Összedugják, oszt OS-el tárcsáznak, mert az biztos jó, router meg be sincs rendesen állogatva  :bolond:
Make love not Wor.

#306 Felhasználó inaktív   kufi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 00:00

Idézet

Szerintem te is abba a hibába estél, mint én először: rossz helyen akarod MAC-hez kapcsolni a kiosztandó IP-ket (IP & MAC Binding menüben). Ugyanis ekkor nálam is IP ütközés volt. Ha ez a helyzet, akkor a DHCP -> Address Reservation menüben add meg a megfelelő MAC címekhez a különböző IP-ket. Gondolom a DHCP Settingsben Enabled-en van a DHCP Server.
Ha nem ez lenne, akkor... :)

Na most ha nem gond (és szégyen =D) akkor leírnám mit is csináltam pontról pontra (mint mondtam nem értek hozzá)
1. restore factory default =DD minden eddigi beállításom inkább törlöm
2. Quick Setup->PPPoE->megadom a ROUTER usern./wassw.-jét, ami alapból admin/admin ugye->next a köv fülnél
3. DHCP->Adress reservation->Add new->Mac Adress-re bemásolom amit a Network/MAC CLone-nél kiír a WAN MAC Address (Clone Mac Address nélkül teszem hozzá, most nemtom azt be kellene-e nyomjam)->Reserved IP Address:192.168.1.1 Status:Enabled
4. Reboot router utána reboot PC
5. nem megy még a net =DD
ha mást is kellett volna állítanom, amit esetleg valami leírásból kellett volna kiszopnom, akkor sry, de nem értek még mindig hozzá =)
Ja és DHCP Server Enableden van, a Network/Wan-nál pedig PPPoE =)

És előre is kösz a segítségeteket, meg az eddigieket is.

Szerkesztette: kufi 2008. 09. 12. 00:04 -kor

#307 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 01:45

Idézet: kufi - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 1:00

Na most ha nem gond (és szégyen =D) akkor leírnám mit is csináltam pontról pontra (mint mondtam nem értek hozzá)
1. restore factory default =DD minden eddigi beállításom inkább törlöm
2. Quick Setup->PPPoE->megadom a ROUTER usern./wassw.-jét, ami alapból admin/admin ugye->next a köv fülnél
3. DHCP->Adress reservation->Add new->Mac Adress-re bemásolom amit a Network/MAC CLone-nél kiír a WAN MAC Address (Clone Mac Address nélkül teszem hozzá, most nemtom azt be kellene-e nyomjam)->Reserved IP Address:192.168.1.1 Status:Enabled
4. Reboot router utána reboot PC
5. nem megy még a net =DD
ha mást is kellett volna állítanom, amit esetleg valami leírásból kellett volna kiszopnom, akkor sry, de nem értek még mindig hozzá =)
Ja és DHCP Server Enableden van, a Network/Wan-nál pedig PPPoE =)

És előre is kösz a segítségeteket, meg az eddigieket is.

Adsl vagy kábelneted van?
Ha adsl, akkor a ruoterben a PPPOE kapcsolatnál a felhasználó név és jelszóhoz a szolgáltatodtól kapott felhasználónevet és jelszót kell beirni. (nem  a routerét  :omg: )
Kábelesnél a PPPoE helyett dinamikus ip kell kiválasztani, és annak a gépnek a mac cimét klónozni amelyiken eddig müködött a net.
:)
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#308 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 12. 09:38

rainman35 javította az 1-2. lépéseket, de a többi sem tiszta.

3. Az Adress reservation annyit jelent, hogy a rácsatlakoztatott gépek hálókártyáinak MAC címe alapján mindig ugyanazt a belső IP címet osztja ki ugyanannak, másik nem kaphatja, így elkerülhető az ütközés. A belső hálózaton kiosztható IP címek tartományát megadhatod a DHCP -> DHCP Settings menüben (start és end sorok), de ez nem kell beállítanod. A legegyszerűbb ha törlöd azt a MAC-et az Adress reservation-ben amit belőttél mert ahogy értelmezem, megadtad a routered sajátját, ami nem a legjobb beállítás... :Đ

A MAC Clone menü akkor kell (célszerű), ha a router közbeiktatása előtt egy számítógépen már ment a net. Ugyanis az ADSL modemek hajlamosak csak annak a MAC címet birtokló hálókártyának továbbítani a netet, amit először érzékeltek (pedig állítólag képesek "tanulni" a MAC címeket). Tehát ekkor annak a hálókártyának a MAC-jét klónozd, amiről ment (ha annak a címe van a Your PC's MAC Address sorban, akkor nyomd meg a Clone-t  :Đ ). (Amúgy a MAC címet "magyarul" fizikai címként szokták emlegetni és a "cmd"-ben kiadott "ipconfig /all" paranccsal legkönnyebb megnézni)

Ha rainman35 utasításait és ezeket beállítod, elvileg mennie kellene. Ha mégse akkor írj!
"Remélem érthető volt!" ("Tömör prof. előadásait a Rai****sen bank támogatja!"  :Đ )

#309 Felhasználó inaktív   kufi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 14. 14:22

Nah, valamilyen előrelépés szerűség történt =D habár ez nagy túlzás.
PPPoE-nél beírtam modem acc-ját, utána notebookot rányomtam ethernettel és láss csodát, ment, de wifivel még mindig nem ment, ezek után rákötöttem másik asztalit, és akkor már egyik gépen sem ment a net O_o ez meg mitől lehet? Klónoztam a MAC címet is, hátha amiatt... és sry hogy még mindig rinyálok, de már absz. el vok veszve.
Ja és érdekesség, hogy amikor megy a net notebookon routeren keresztül (amikor csak egyedül van rákötve), akkor a 192.168.1.1-re nem jön be a router configja, hanem egyből a modem adatai, és nem lehet elérni a routert, viszont megy a net, de amint rákötöm am ásik gépet, megint router jön be erre és nem megy sehol sem. Pedig mikor rákjötöttem még az asztalit, benyomtam MSN-t és felcsatlakozott, aztán megnyitottam böngészőt, és utána leállt minden ahogy volt.

Szerkesztette: kufi 2008. 09. 14. 14:24 -kor

#310 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 14. 14:29

Idézet: kufi - Dátum: 2008. szept. 14., vasárnap - 15:22

Ja és érdekesség, hogy amikor megy a net notebookon routeren keresztül (amikor csak egyedül van rákötve), akkor a 192.168.1.1-re nem jön be a router configja, hanem egyből a modem adatai

Elég sok opciós. Routert switchnek használod, aztán nem az DHCP-z, modemnél a wan oldalba van dugva, de router nem pppoezik, viszont modemtől felkap IP-t (ha az DHCPzik), vagy modem is lan-ba van dugva, oszt szoftverből pppoe tárcsázol, meg csomó más opció.
Make love not Wor.

#311 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 14. 14:31

Idézet: rainman35 - Dátum: 2008. szept. 12., péntek - 2:45

Ha adsl, akkor a ruoterben a PPPOE kapcsolatnál a felhasználó név és jelszóhoz a szolgáltatodtól kapott felhasználónevet és jelszót kell beirni. (nem  a routerét  :omg: )

Ami tkibogoztam, lehet a modemje már tárcsázik, meg dhcpzik is. Vagy itt kell kikapcsolni, hogy az csak modem legyen, router tárcsázzon, vagy routert sima kábelnetesnek beállítani.

Én sosem tárcsáztattam modemmel.
Make love not Wor.

#312 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 14. 15:11

A gépeden töröldki a régi adsl kapcsolat beállitásait, vagy tiltsd le. Mert lehet, hogy a routert megelözi a kapcsolodáskor. És rég felépitette a kapcsolatot, ezért megy csak egy gépen a net.  :think:
Adsl-nél nem kell mac cimet klónozni.
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#313 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 14. 15:18

Idézet: rainman35 - Dátum: 2008. szept. 14., vasárnap - 16:11

A gépeden töröldki a régi adsl kapcsolat beállitásait, vagy tiltsd le. Mert lehet, hogy a routert megelözi a kapcsolodáskor.

Esetleg a modemről is elég sokat beszélt, lehet idáig az natolt.
Make love not Wor.

#314 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 15. 20:44

Egy megjegyzés, bár nem biztos, hogy fontos: (az én kábelmodemem leírásában volt)
Úgy tudom, a modemet crosslink kábellel kell routerhez kötni, a patch kábel csak közvetlen modem-pc (vagy router/switch-pc) kapcsolathoz jó. Szóval ha patch van köztük, nem lehet, hogy az bezavar?

#315 Felhasználó inaktív   kufi 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 16. 08:36

Idézet: rainman35 - Dátum: 2008. szept. 14., vasárnap - 15:11

A gépeden töröldki a régi adsl kapcsolat beállitásait, vagy tiltsd le. Mert lehet, hogy a routert megelözi a kapcsolodáskor. És rég felépitette a kapcsolatot, ezért megy csak egy gépen a net.  :think:
Adsl-nél nem kell mac cimet klónozni.

Notebookron még nem ment adsl, és leheglőször is arra próbáltam kötni, szal nincs milyen régebbi configot tilteni, a másik gépen meg lanba ment edig is az adsl, amihez NEKEM nem kellett semmit sem állítani, csak rányomtam és ment, szal nem is tom mit kéne letiltani, a  helyi hálózatot? Mert úgym egyr routerra is, szal akkor oda is le lesz tiltva.

#316 Felhasználó inaktív   haxy27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 10:20

Nekem is lenne pár kérdésem.

1. mi a static routing

2. mi a port triggering

3. Mi a DMZ

4. meg tudom e a 543masal csinálni hogy egyes gépek ne menyenek ki a netre de a helyi hálot elérjék.
msn: sopronizoli@hotmail.com
Saját antennák: http://data.hu/get/1091598/Antenak.zip

#317 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 25. 15:10

Hát kb.:
1.: A static routing az kb olyasmi, hogy megadhatsz IP-ket a hálózaton, amin mindenképp keresztül kell menjen a hálózati adatforgalom. Pl. ha van egy speciálisan adatforgalom mérésére belőtt gép.

2.: Port triggering: portforwarding esetén fontos menü (többnyire internetes játékoknál kellhet), beállíthatod melyik kimenő portokat továbbítsa a router közvetlen a gép és Internet között.

3.: DMZ: DeMilitarized Zone - Röviden leírva, a megadott IP-vel rendelkező gépet a "tűzfalon kívülre helyezi", minden portot közvetlen engedélyez a gép és a NET között. (persze így a támadás is könnyebb!)

4.: Ha minden igaz a Security -> IP Address Filtering menüben letilthatod az Internet elérését IP-nként.

Remélem érthető voltam!
Ui.: Én ezeket így tudom, ha valaki okosabb ( :respect: ) más ismeretekkel rendelkezne, írjon csak, tanulékony vagyok... :Đ

Szerkesztette: Bl@tty 2008. 09. 25. 15:11 -kor

#318 Felhasználó inaktív   ferdekanal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 26. 21:49

Valaki segítsen.

Van egy ilyen TP-LINK WR-340GD  routerem és nem tudom beállítani mert angol az egész rész ahol be kell állítani a dolgokat.  Na most ezt szeretném ha magyar lenne. Mit csináljak?  (remélem érthetően írtam le)
És lenne egy olyan gondom hogy hogy tudom megoldani ezzel a routerrel hogy aktív legyek torrenten?
És vajon miért van az hogy egyszer csak nem tudok böngészni mert nem műxik semmi de ha kihúzom és bedugom a routert akkor újra működik minden.?

Előre is köszönöm a segítséget.

#319 Felhasználó inaktív   haxy27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 08:21

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. szept. 25., csütörtök - 15:10

Hát kb.:

Köszönöm nekem tökéletes és érthetö vol.  :respect:
és a igen kitudtam zárni a gépeket az ip cim alapján az is jó volt  :respect:
de ott fizikai cim alapján is lehet kizárni a netröl gépeket

Szerkesztette: haxy27 2008. 09. 27. 08:30 -kor

msn: sopronizoli@hotmail.com
Saját antennák: http://data.hu/get/1091598/Antenak.zip

#320 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 09. 27. 20:22

Idézet: ferdekanal - Dátum: 2008. szept. 26., péntek - 21:49

Valaki segítsen.

Van egy ilyen TP-LINK WR-340GD  routerem és nem tudom beállítani mert angol az egész rész ahol be kell állítani a dolgokat.  Na most ezt szeretném ha magyar lenne. Mit csináljak?  (remélem érthetően írtam le)
És lenne egy olyan gondom hogy hogy tudom megoldani ezzel a routerrel hogy aktív legyek torrenten?
És vajon miért van az hogy egyszer csak nem tudok böngészni mert nem műxik semmi de ha kihúzom és bedugom a routert akkor újra működik minden.?

Előre is köszönöm a segítséget.

Sajnos magyarítani nem lehet a router cofigját. :(

Az aktív torrent kapcsolathoz portforward segítségével a torrent kliensben megadott portot be kell állítani a gép IP-jéhez. (Én a Forwarding -> Virtual Servers menüben adtam meg és működik, ha nem OK, akkor a Port triggering menü kell.)

A harmadik problémára csak tippem van: épp frissített a szolgáltató és a router nem tudta a modemmel ezt "megbeszélni". :) A Network -> WAN menüben Release és Renew gombokkal próbálkozz!

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.