HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#341 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 09. 08:19

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy TL-WR941ND routert DigiLan internethez, és nem teljesen üzemel úgy, ahogy kellene. Ha a szolgáltatótól jövő utp kábelt bedugom a laptopba, akkor hozza az elvárt sebességet, ha a routerba, akkor se lan-on, se wifi-n nem akarja az igazat. Létezhet az, hogy a Wan portja hiába 10/100-as, nem hozza az elvártat? Amugy a laptop wifin 130MB/s-el csatlakozik, ugyhogy szerintem ezzel sem lenne baj, még ha a fele el is veszik, akkor is kellene neki birni. Valaki tudna nekem erre valami okosat mondani, vagy tanácsot?
Előre is köszönöm

#342 Felhasználó inaktív   hunter440 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 10. 22:39

Sziasztok!
Most állok router vásárlás előtt. Nagyon szemezgetek a TP-LINK-kel. Amit kinéztem az a TD-8840 ADSL2+ router és a TL-SG1008D switch. A kérdésem az lenne, hogy a routerben a modem mennyire megbízhatóan kapcsolódik a szolgáltatóhoz? A szolgáltatom a T-Online a net sebessége 8M, de már nem sokáig. :cool:

#343 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 20:53

Idézet: murex - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 8:19

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy vettem egy TL-WR941ND routert DigiLan internethez, és nem teljesen üzemel úgy, ahogy kellene. Ha a szolgáltatótól jövő utp kábelt bedugom a laptopba, akkor hozza az elvárt sebességet, ha a routerba, akkor se lan-on, se wifi-n nem akarja az igazat. Létezhet az, hogy a Wan portja hiába 10/100-as, nem hozza az elvártat? Amugy a laptop wifin 130MB/s-el csatlakozik, ugyhogy szerintem ezzel sem lenne baj, még ha a fele el is veszik, akkor is kellene neki birni. Valaki tudna nekem erre valami okosat mondani, vagy tanácsot?
Előre is köszönöm

Mi az elvárt? A csatlakozás max. 130 Mb/s, nem MB/s. ez effektív 45-50Mb/s TCP/IP-t jelenthet. Mit futtatsz? Torrent, vagy egyéb? Mi történik, ha ha speedtest.net-en megnézed a sebességet (PC/router)?

#344 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 11. 20:55

Idézet: hunter440 - Dátum: 2008. okt. 10., péntek - 22:39

Sziasztok!
Most állok router vásárlás előtt. Nagyon szemezgetek a TP-LINK-kel. Amit kinéztem az a TD-8840 ADSL2+ router és a TL-SG1008D switch. A kérdésem az lenne, hogy a routerben a modem mennyire megbízhatóan kapcsolódik a szolgáltatóhoz? A szolgáltatom a T-Online a net sebessége 8M, de már nem sokáig. :cool:

mindenesetre kevésbé melegszik mint a D-Link.... A kapcsolat felvétele talán kicsit nehézkesebb, de különben OK.

#345 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 12. 20:15

Idézet: murex - Dátum: 2008. okt. 9., csütörtök - 9:19

Sziasztok!

Előre is köszönöm

Ugyanilyen ügyben estem be ide én is. 30/20-as Diginet csak 24-et produkál a wan-on keresztül... létezik erre valami megoldás?
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#346 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 12. 20:26

Idézet: Jazzos - Dátum: 2008. okt. 12., vasárnap - 21:15

Ugyanilyen ügyben estem be ide én is. 30/20-as Diginet csak 24-et produkál a wan-on keresztül... létezik erre valami megoldás?

Közvetlen PCről meg 30-at?
Make love not Wor.

#347 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 12. 21:24

Idézet: Jazzos - Dátum: 2008. okt. 12., vasárnap - 21:15

Nem nagyon, annyit tud a WAN port, sokan fogják beszopni még ezzel, ahogy jönnek ezek az újabb bivaly netkapcsolatok. A megoldás az, hogy router helyett megint értelmet nyernek a régi gépekből fabrikált netmegosztók, vagy esetleg egyben fapad HTPCnek is, pl atomos lapok kerülnek kb 13-15 rongyba, egy lan a lapon, meg van egy PCI is rajta, bele egy másik krehály, és készen is vagyunk.

#348 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 12. 21:40

Rendes routert köll venni... :)
Sok soho cucc elvérzik 20 megabit felett, okos kis tűzfal, meg kismillió szolgáltatást nyútó szoftver az van rajta de a vas már egy mezei NAT-olást se tud rendesen kiszolgálni nagyobb sebességénél. Ez van...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#349 Felhasználó inaktív   hunter440 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 10. 12. 23:59

Idézet: lrajmon - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 19:55

mindenesetre kevésbé melegszik mint a D-Link.... A kapcsolat felvétele talán kicsit nehézkesebb, de különben OK.

Köszi a gyors választ. Jelenleg D-LINK DSL-360R működik, nem melegszik és nem bontogatja a vonalamat mint, ahogy más fórumokon olvastam. Nekem ez megfelelő lenne de csak 8M-át tud és nekem többre lenne szükségem + routert is most kellene vennem mert a D-LINK-em most adta meg magát.

Szerkesztette: hunter440 2008. 10. 13. 00:01 -kor

#350 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 00:15

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. okt. 12., vasárnap - 22:40

Sok soho cucc elvérzik 20 megabit felett

A rendes az meg 100 forinttal drágább.
Make love not Wor.

#351 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 06:02

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. okt. 12., vasárnap - 22:40

Sok soho cucc elvérzik 20 megabit felett, okos kis tűzfal, meg kismillió szolgáltatást nyútó szoftver az van rajta de a vas már egy mezei NAT-olást se tud rendesen kiszolgálni nagyobb sebességénél. Ez van...

MikroTik?

#352 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 06:43

Idézet: dnyl - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 6:02

MikroTik?

433AH, 600, 1000 sorozat az OK, ha wlan nem kell esetleg 540. Telj. grafikon a routing teljesítményekről a Mtik oldalán

#353 Felhasználó inaktív   Jazzos 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 08:14

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. okt. 12., vasárnap - 21:26

Közvetlen PCről meg 30-at?

Így van. Azt tippeltük, hogy a pppoe miatt lehet, ha kapna egy jó kis külső ip-t a modem, és nem ez a pppoe lenne, szvsz simán vinné a 30-at a router.
Szerencsétlen srác direkt ezt a típust kérte, én meghozattam neki, foglalmam se volt mire kell neki. Gondolom most meg gondolom szívesen visszahozná, de ez nem egy tipikusan garanciális hiba, de szívatni sem szeretném.
"Az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség. Gyakorlatilag viszont van!"

#354 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 13:00

Idézet: lrajmon - Dátum: 2008. okt. 11., szombat - 20:53

Mi az elvárt? A csatlakozás max. 130 Mb/s, nem MB/s. ez effektív 45-50Mb/s TCP/IP-t jelenthet. Mit futtatsz? Torrent, vagy egyéb? Mi történik, ha ha speedtest.net-en megnézed a sebességet (PC/router)?

Szia!
Az elvárt annyi lenne, hogy legalább Lan-on hozza a max-t, és Wifi-n a megközelítőt, tudom a maxot nem lehet, de ha tud, közelítsen hozzá. A sebességet elírtam, igen 130Mb/s, jól írtad. Mindent futtatok, torrent, ftp, illetve böngészőn keresztüli letöltés. Pl. ftp.fsn.hu-n lévő teszt file letöltése során se hozza a sebességet se Lan-on, pláne wifin keresztül sem. Speedtest.net-en akármikor nézem a tesztet nem hozza a sebességet, a feltöltés mindig 10Mb/s körül alakul. Gyanítom, hogy ennek a routernak a Wan portja nem birja a leirtakat(10/100).
Még annyit, hogy próbáltam egy Zyxel G-s routerrel, az legalább 24Mb/s-et ki tudott magából nyomni wifin keresztül, de viszont Lan-on az se bírta ezt a sebességet.

Szerkesztette: murex 2008. 10. 13. 13:31 -kor

#355 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 15:22

Pont ma voltam nakkerben, TPLinkes hely, bazinagy tábla specekkel, ott van, hogy ready for ADSL2+, up to 24Mbit WAN. Szeraszker...azt a digitévé már meg is ette kilóra, mert 24 az elméleti, valóságban meg jóaz a 3/4ének...

#356 Felhasználó inaktív   Szabcsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 15:53

Idézet: 2-More - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 16:22

Pont ma voltam nakkerben, TPLinkes hely, bazinagy tábla specekkel, ott van, hogy ready for ADSL2+, up to 24Mbit WAN. Szeraszker...azt a digitévé már meg is ette kilóra, mert 24 az elméleti, valóságban meg jóaz a 3/4ének...

Az lehet hogy szintetikus teszteken még hozza is. http://www.smallnetbuilder.com/component/o...art/Itemid,189/
Persze több klienssel, vegyes forgalommal, komolyabb tűzfal/routing stressz alatt meg a töredékét se...
"A gugliban rákeresve porcos hal is és emlős is."/"Megoldás: keress rá a hal.dll fájlra, és töröld ki, majd indítsd újra a gépedet. Utána jó lesz!"/"mutasd meg a gyakorlatban ezt a technológiát és esküszöm dollármilliárdost csinálok belőled ! "/"Rakjunk egy jo kib@szottnagy KERESS gombot a kepernyo kozepere es csumi"

#357 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 15:55

Ember fentebb pont 24-et írt gyakorlatinak.
Make love not Wor.

#358 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 20:24

Idézet: Szabcsi - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 15:53

Az lehet hogy szintetikus teszteken még hozza is. http://www.smallnetbuilder.com/component/o...art/Itemid,189/
Persze több klienssel, vegyes forgalommal, komolyabb tűzfal/routing stressz alatt meg a töredékét se...

Na, akkor itt lehet válogatni:
http://www.routerboa...s_july_2008.pdf

#359 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 13. 20:52

Gondolom azért ennyi, mert ennyit tud az ADSL2+ szabvány :D

#360 Felhasználó inaktív   2-More 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 14. 07:28

Idézet: dnyl - Dátum: 2008. okt. 13., hétfő - 21:52

Gondolom azért ennyi, mert ennyit tud az ADSL2+ szabvány :D

Figyi, én se szemeskölest árulok ám a pijacon....

Amugy, nem tudom mi a korlát ezeknél a cuccoknál, gondolom hogy nem a 10 filléres LAN illesztő, gondolom ha 7k áfástul via kisker, akkor a procijától meg a benne lévő SWtől csodákat nem lehet várni.

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.