HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#321 Felhasználó inaktív   ferdekanal 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 27. 21:21

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. szept. 27., szombat - 20:22

Sajnos magyarítani nem lehet a router cofigját. :(

Az aktív torrent kapcsolathoz portforward segítségével a torrent kliensben megadott portot be kell állítani a gép IP-jéhez. (Én a Forwarding -> Virtual Servers menüben adtam meg és működik, ha nem OK, akkor a Port triggering menü kell.)

A harmadik problémára csak tippem van: épp frissített a szolgáltató és a router nem tudta a modemmel ezt "megbeszélni". :) A Network -> WAN menüben Release és Renew gombokkal próbálkozz!

Köszy a segítséget.

A 3. gond megoldódott de a torrent aktivitás nem sikerült úgy ahogy  mondtad.

De de találtam egy olyan menüpontot hogy UPnP. ott egyszerűen enable-re kapcsoltam és magától megtalálta hogy utorrentem van és autómatikusan engedélyezte is.

#322 Felhasználó inaktív   ferdekanal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 28. 13:06

A következő fogalmak mit jelentenek? Mire jók? (A routerbeállításnál)

DHCP Settings
DHCP Clients List
Address Reservation
Domain Filtering
MAC Filtering
Remote Management
Advanced Security
Dynamic DNS
Subnet Mask
Default Gateway
DNS Server

Sajnos nagyon nem értek még ehez de gyorsan tanulok. Kérem hogy aki tud segítsen abban hogy mi mire jó.
Köszönöm előre is.

#323 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 09. 28. 20:37

DHCP Settings: Itt állíthatod be, hogy milyen IP-ket osszon ki a router a csatlakozó gépeknek, meddig birtokolhatják azt (Lease Time), alap átjáró, stb. (itt max a Start/End IP-t állítgasd, ha nem értesz hozzá nagyon!)

DHCP Client List: az épp csatlakozó gépek adatai

Address Reservation: kötött IP kiosztás MAC címek alapján (hogy adott gép mindig az adott IP-t kapja)

Domain Filtering: Letilthatsz domain neveket (webcímeket), nem érhetik el a gépek (pl. xxx oldalak, hacker veszélyes lapok)

MAC Filtering: Mint az IP filtering, csak itt MAC alapján tilthatod az Internet elérést

Remote Management: Internetes távoli gépről is elérheted a router configját, nem csak a belső hálóról...

Advanced Security: a router tűzfalának további védelmei (flood attack, ping tiltás)

Dynamic DNS: ha van saját weblapod vagy ftp szervered amit saját gépről futtatsz, ott tárolsz akkor ezt tudod belőni itt...

Subnet Mask: alhálózati maszk, a hálózatod nagyságát állíthatod rajta (inkább hagyd, alapon jó lesz otthonra :D )

Default Gateway: alapértelmezett átjáró, általában az alap. internet kiszolgáló adja, pl ha ADSL- vagy kábelmodemed van

DNS Server: a DNS szerver a webcímeket fordítja le (oldja fel) IP címmé... ezt is hagyhatod...

Kb. ennyi. Legközelebb azért lehet gyorsabban kapnál választ, ha mondjuk pl. Wikipedia-n keresnél! Pl. a DNS.  :Đ

Szerkesztette: Bl@tty 2008. 09. 28. 20:40 -kor

#324 Felhasználó inaktív   ferdekanal 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 09. 30. 19:31

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. szept. 28., vasárnap - 20:37

DHCP Settings: Itt állíthatod be, hogy milyen IP-ket osszon ki a router a csatlakozó gépeknek, meddig birtokolhatják azt (Lease Time), alap átjáró, stb. (itt max a Start/End IP-t állítgasd, ha nem értesz hozzá nagyon!)

DHCP Client List: az épp csatlakozó gépek adatai

Address Reservation: kötött IP kiosztás MAC címek alapján (hogy adott gép mindig az adott IP-t kapja)

Domain Filtering: Letilthatsz domain neveket (webcímeket), nem érhetik el a gépek (pl. xxx oldalak, hacker veszélyes lapok)

MAC Filtering: Mint az IP filtering, csak itt MAC alapján tilthatod az Internet elérést

Remote Management: Internetes távoli gépről is elérheted a router configját, nem csak a belső hálóról...

Advanced Security: a router tűzfalának további védelmei (flood attack, ping tiltás)

Dynamic DNS: ha van saját weblapod vagy ftp szervered amit saját gépről futtatsz, ott tárolsz akkor ezt tudod belőni itt...

Subnet Mask: alhálózati maszk, a hálózatod nagyságát állíthatod rajta (inkább hagyd, alapon jó lesz otthonra :D )

Default Gateway: alapértelmezett átjáró, általában az alap. internet kiszolgáló adja, pl ha ADSL- vagy kábelmodemed van

DNS Server: a DNS szerver a webcímeket fordítja le (oldja fel) IP címmé... ezt is hagyhatod...

Kb. ennyi. Legközelebb azért lehet gyorsabban kapnál választ, ha mondjuk pl. Wikipedia-n keresnél! Pl. a DNS.  :Đ

Köszönöm szépen.

#325 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 11:03

Egy ilyen wifi routert (TP-LINK TL-WN841N) néztem ki magamnak a Digi 30/20-as netjéhez. Kérdésem lenne, hogy használ-e valaki ilyet, vagy hasonlót (N-es wifit), és ha igen, akkor mik a tapasztalatok, mennyit bír a Wifi rész. Csak Wifi érdekel, nem kábel.

#326 Felhasználó inaktív   palesz88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 15:28

Hy!
Van egy TL-WR642G tipusú routerem, és az a problémám, hogy a router menüjét se tudom elérni, és internetmegosztás sincs. Tudom, hogy a kábeles modemem(Chello) miatt a roter és a számítógép fizikai címének egyezni kell, és emiatt nemjó, csak azt nemtudom hogyan kell klónozni a MAC címet..:s Valaki leírná mit hogyan csináljak h jó legyen?Előre is köszi a segítséget!

#327 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 15:59

Idézet: palesz88 - Dátum: 2008. okt. 1., szerda - 16:28

Hy!
Van egy TL-WR642G tipusú routerem, és az a problémám, hogy a router menüjét se tudom elérni, és internetmegosztás sincs. Tudom, hogy a kábeles modemem(Chello) miatt a roter és a számítógép fizikai címének egyezni kell, és emiatt nemjó, csak azt nemtudom hogyan kell klónozni a MAC címet..:s Valaki leírná mit hogyan csináljak h jó legyen?Előre is köszi a segítséget!

Hi.csak a routert tugod rá a gépre,pl 1 portra(nem a wan ra ),belépsz a menübe itt megkeresed a NETWORK MAC CLONE klik rá és mented a routeren a beallitást.

#328 Felhasználó inaktív   palesz88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 17:31

Idézet: kuter - Dátum: 2008. okt. 1., szerda - 15:59

Hi.csak a routert tugod rá a gépre,pl 1 portra(nem a wan ra ),belépsz a menübe itt megkeresed a NETWORK MAC CLONE klik rá és mented a routeren a beallitást.

Ááá még ígyse jo...:s Rákötöttem az egyik portra meg a gépre, netet most nemkötöttem rá, de mégcsak be se hozta a 198.168.1.1-es címet...még vmi tipp?:)

#329 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 18:48

Idézet: palesz88 - Dátum: 2008. okt. 1., szerda - 18:31

Ááá még ígyse jo...:s Rákötöttem az egyik portra meg a gépre, netet most nemkötöttem rá, de mégcsak be se hozta a 198.168.1.1-es címet...még vmi tipp?:)

Ha elobb nem irtad el, akkor termeszetes, mert a 192.168.1.1 a jo.

Szerkesztette: Miki 2008. 10. 01. 18:55 -kor

#330 Felhasználó inaktív   palesz88 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 19:10

Idézet: Miki - Dátum: 2008. okt. 1., szerda - 18:48

Ha elobb nem irtad el, akkor termeszetes, mert a 192.168.1.1 a jo.

elírtam...192.168.1.1-et akartam irni

#331 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 10. 01. 19:23

Idézet: palesz88 - Dátum: 2008. okt. 1., szerda - 20:10

Először a gép IPbeállítását tedd automatikusra, aztán kapjon a routertől valamit. Ha kapott, akkor abban az átjáró a router címe.
Make love not Wor.

#332 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 19:24

Idézet: palesz88 - Dátum: 2008. okt. 1., szerda - 20:10

Nincs veletlenul fix IP cim beallitva a PC-n?

#333 Felhasználó inaktív   Bl@tty 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 01. 19:47

Idézet: murex - Dátum: 2008. okt. 1., szerda - 11:03

Egy ilyen wifi routert (TP-LINK TL-WN841N) néztem ki magamnak a Digi 30/20-as netjéhez. Kérdésem lenne, hogy használ-e valaki ilyet, vagy hasonlót (N-es wifit), és ha igen, akkor mik a tapasztalatok, mennyit bír a Wifi rész. Csak Wifi érdekel, nem kábel.

Én ugyan nem N-es wifit használok, csak G-t, de mint általában, úgy ez sem közelíti meg a "névleges" 54Mbitet. Kb 20-25Mbit volt eddig a max. vele. Gondolom az N-es is a maga 108Mbit-jéből max. 40-50Mbitet bír "csak"... :omg:  :(

#334 Felhasználó inaktív   murex 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 05:19

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. okt. 1., szerda - 19:47

Én ugyan nem N-es wifit használok, csak G-t, de mint általában, úgy ez sem közelíti meg a "névleges" 54Mbitet. Kb 20-25Mbit volt eddig a max. vele. Gondolom az N-es is a maga 108Mbit-jéből max. 40-50Mbitet bír "csak"... :omg:  :(

Ez nem Super G-s router (108M), hanem N-es, 300M elméleti sebességes. Olvastam tesztet róla, állitólag a saját PCI-os eszközeivel viszi a 7.4MB/s-et. Az érdekelt volna, hogy valaki használja-e otthon a valós életben Laptoppal. Nekem AGN-es wifi kártya van benne, elméletileg összepasszolnak!

#335 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 10. 02. 22:25

Idézet: Bl@tty - Dátum: 2008. okt. 1., szerda - 20:47

az 54 mbit sosem a tcp/ip forgalom, hanem a szabványnak a sebessége. 54 megás eszközöknél optimális esetben az ip átvitel olyan 25-30 mbit lesz.

Szerkesztette: dnyl 2008. 10. 02. 22:25 -kor

#336 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 08:58

Üdv Mindenkinek . Kérdésem a következő lenne ,client modban használnám a wr543g routerem,de hol lehet módositani a wlan mac-ját.
Elöre is kösz.

#337 Felhasználó inaktív   binatone 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 09:32

Idézet: kuter - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 8:58

Üdv Mindenkinek . Kérdésem a következő lenne ,client modban használnám a wr543g routerem,de hol lehet módositani a wlan mac-ját.
Elöre is kösz.

Bemész a Network menübe azután a MAC Clone utánna WAN MAC Address: olyanra írod át amilyenre akarod.

#338 Felhasználó inaktív   kuter 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 15:00

Idézet: binatone - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 10:32

Bemész a Network menübe azután a MAC Clone utánna WAN MAC Address: olyanra írod át amilyenre akarod.

OK. köszi meg van.

#339 Felhasználó inaktív   zsanka 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 03. 19:23

Sziasztok!Tudna valaki segiteni,TP-LINK 54m Routerem van de nem igazán akar működni.Egyetlen egyszer engedet vele vezeték nélkül
de baromi lassan,és kitiltott a rendszerből és azota nem is enged be!Ha valaki tud légyszives segitsetek:-)
mailban is akár,szabozsanka@freemail.hu

#340 Felhasználó inaktív   atom87 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 10. 04. 09:03

Idézet: zsanka - Dátum: 2008. okt. 3., péntek - 19:23

Sziasztok!Tudna valaki segiteni,TP-LINK 54m Routerem van de nem igazán akar működni.Egyetlen egyszer engedet vele vezeték nélkül
de baromi lassan,és kitiltott a rendszerből és azota nem is enged be!Ha valaki tud légyszives segitsetek:-)
mailban is akár,szabozsanka@freemail.hu

Hali!

Pontosan milyen routered van? Nekem TP-LINK WR541 van és semmi gondom nincs vele mióta megvettem (1 év)! Magától csak úgy nem zár ki a wifi, legfeljebb vki kitiltott, ha nem változtattad meg az alapértelmezett jelszavat! Ajánlok egy resetet, az eszköz hátulján van egy kis reset gomb azt nyomd be 4-5 másodpercig! Természetesen áramtalanított helyzetben!
Ezek után pedig állítsd be újra a routert és változtasd meg a jelszavát a routernek és védd le a wifi-t vmilyen titkosítással, lehetőleg WPA/TKIP-pel! ;)

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.