HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#401 Felhasználó inaktív   zekm 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 19. 14:20

Idézet: haxy27 - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 18:28

Hogy tudom be állitani az FTP szervert hogy lássam a net felöl is egy tplink 543 routerem van.

Elöre is köszönöm.

A 20-as portot is forwardoltad?

#402 Felhasználó inaktív   haxy27 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 12. 21. 02:31

Idézet: zekm - Dátum: 2008. dec. 19., péntek - 14:20

A 20-as portot is forwardoltad?

Azt nem. de nem csak a 21 est kell.?

nemértem mértnem megy  :confused:

Szerkesztette: haxy27 2008. 12. 21. 02:36 -kor

msn: sopronizoli@hotmail.com
Saját antennák: http://data.hu/get/1091598/Antenak.zip

#403 Felhasználó inaktív   zekm 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 21. 09:19

Idézet: haxy27 - Dátum: 2008. dec. 21., vasárnap - 3:31

Azt nem. de nem csak a 21 est kell.?

nemértem mértnem megy  :confused:

Akkor próbáld meg, hátha jó lesz mert a 21-es porton küldi a parancsokat, de az adatok a 20-as portot használják.

szerk: Találtam egy linket az aktív és passzív ftp-ről, hátha segít

Szerkesztette: zekm 2008. 12. 21. 09:26 -kor

#404 Felhasználó inaktív   mi5en 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 13:04

Sziasztok ! Kellene egy kis segítség !

Tegnap kaptam egy Ilyent . És az lenne akérdésem , hogy én azt szeretném , hogy a nntendo ds - emmel tudjak netezni , és akkor most ez a készülék jó - e arra , hogy össze tudjam párosítani vele a ds-t ?!

Amugy nincsen  Wireless Router -erem !

#405 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 14:52

Idézet: mi5en - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 13:04

Amugy nincsen  Wireless Router -erem !

Há' anélkül pedig kicsit nehéz lesz!
:(  :confused:

#406 Felhasználó inaktív   esgabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 23. 22:00

Sziasztok!
Van egy D-link DI-524 a szomszédom padlásán! Eddig egy PCI wireless kártyával fogtam be a jelet házilag barkácsolt biqad antennával. Most szeretném wifin tovább osztani a házban. Olvastam a fórumot, de még nem világosodtam meg teljesen!  :think: Mindenképpen 2db tplink 543G-re van szükségem ennek megvalósítására? Mert ugye az irányított antenna miatt nem kapna a ház további erős jelet, vagy ha sikerülne kiiktatnom a biqad antennát akkor 1db tplink 543G is elég lenne?, gondolok itt a mindkét oldalon erősitett antennára. Mivel a laptoppal néha be tudom fogni a D-link jelét. Köszi előre is.

#407 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 24. 00:05

Idézet: esgabor - Dátum: 2008. dec. 23., kedd - 23:00

Sziasztok!
Van egy D-link DI-524 a szomszédom padlásán! Eddig egy PCI wireless kártyával fogtam be a jelet házilag barkácsolt biqad antennával. Most szeretném wifin tovább osztani a házban. Olvastam a fórumot, de még nem világosodtam meg teljesen!  :think: Mindenképpen 2db tplink 543G-re van szükségem ennek megvalósítására? Mert ugye az irányított antenna miatt nem kapna a ház további erős jelet, vagy ha sikerülne kiiktatnom a biqad antennát akkor 1db tplink 543G is elég lenne?, gondolok itt a mindkét oldalon erősitett antennára. Mivel a laptoppal néha be tudom fogni a D-link jelét. Köszi előre is.

Ha a házonbelül wifin is osztani akarod a netet, akkor 2 eszköz kell hozzá.
Az egyik tp-link wr543g kliens módban müködne, ezzel csatlakozol a szomszéd routeréhez. (a meglévő antennádat ehez is hozzá csatlakoztathatod). Hozzá csatlakozna a másik tp-link, ami router módban müködne.
:)
Nálam igy van kiépitve, rendesen müködik a rendszer. Arra oda kell figyelni, hogy az egyik router ip-t meg kell vátoztani.

Szerkesztette: rainman35 2008. 12. 24. 00:07 -kor

Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#408 Felhasználó inaktív   gunfero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 16:24

Idézet: rainman35 - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 0:05

Az egyik tp-link wr543g kliens módban müködne, ezzel csatlakozol a szomszéd routeréhez. (a meglévő antennádat ehez is hozzá csatlakoztathatod). Hozzá csatlakozna a másik tp-link, ami router módban müködne.
Nálam igy van kiépitve, rendesen müködik a rendszer. Arra oda kell figyelni, hogy az egyik router ip-t meg kell vátoztani.

Sziasztok!

Akkor lehet hogy nekem is ezt kellene csinálnom, ugyanis a problémám a következő:

Mikrós net-->Kültéri antenna-->PC

Ez a mostani felállás.

Viszont lett egy laptop a családban amihez wifi-s hálózat dukálna.

1. Nincs olyan eszköz, ami venné a jelet az egyik antennájával és szórná a netet a másik antennájával, meg lenne rajta 1-2 UTP port. :think: ?(eddigi guglizás alatt nem találtam)

2. És ha lemondanék a wifi-ről akkor elég lenne egy db wr543g is, - már ha nem létezik az 1. pontban említett eszköz?

Köszi.

#409 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 18:23

Idézet: gunfero - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 17:24

Sziasztok!

Akkor lehet hogy nekem is ezt kellene csinálnom, ugyanis a problémám a következő:

Mikrós net-->Kültéri antenna-->PC

Ez a mostani felállás.

Viszont lett egy laptop a családban amihez wifi-s hálózat dukálna.

1. Nincs olyan eszköz, ami venné a jelet az egyik antennájával és szórná a netet a másik antennájával, meg lenne rajta 1-2 UTP port. :think: ?(eddigi guglizás alatt nem találtam)

2. És ha lemondanék a wifi-ről akkor elég lenne egy db wr543g is, - már ha nem létezik az 1. pontban említett eszköz?

Köszi.

Előszó: tök véletlen kerültem ide, s nem mélyedtem el a témában, de ha már itt járok, akkor jártatom azt a kicsi szám! :Đ

Üdv!

Tudtommal a legegyszerűbb, legolcsóbb "eldobható" Conceptronic = Canyon = Edimax (a hardver mindegyikben u.a.) router is tud WISP-módot. Azaz Wireless-ISP-t, pedig csak 1 antennásak. Egyszerre tud wireless-ről netet "venni" és "osztani" tovább ugyanazon antennán egy másik wlan hálóra.

Üdv: Klown

P.s.: Aztán lehet, hogy némely TP-Link is tud ilyet?!  :confused: 

Szerkesztette: Klown 2008. 12. 27. 18:25 -kor

<< Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! >>

#410 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 21:11

Idézet: Klown - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 19:23

Előszó: tök véletlen kerültem ide, s nem mélyedtem el a témában, de ha már itt járok, akkor jártatom azt a kicsi szám! :Đ

Üdv!

Tudtommal a legegyszerűbb, legolcsóbb "eldobható" Conceptronic = Canyon = Edimax (a hardver mindegyikben u.a.) router is tud WISP-módot. Azaz Wireless-ISP-t, pedig csak 1 antennásak. Egyszerre tud wireless-ről netet "venni" és "osztani" tovább ugyanazon antennán egy másik wlan hálóra.

P.s.: Aztán lehet, hogy némely TP-Link is tud ilyet?!  :confused: 

Ez abszolút hülyeség, mert nem tud minden router wisp üzemmódot. Én személy szerint 3 ilyet ismerek: TP-LINK tl-wr543g, vagy maximus wa2204a, wa2204b, vagy ovislink 5460. Ezek közül és a TP-LINK-et ajánlom, mi is ezt használjuk a hálózatunkban. Ha otthon is szeretnél wifit, akkor veszel még egy sima AP-t és rádugod a tp-link lan portjára, és megy is.

#411 Felhasználó inaktív   gunfero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 21:50

Idézet: dnyl - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 21:11

Ez abszolút hülyeség, mert nem tud minden router wisp üzemmódot. Én személy szerint 3 ilyet ismerek: TP-LINK tl-wr543g, vagy maximus wa2204a, wa2204b, vagy ovislink 5460. Ezek közül és a TP-LINK-et ajánlom, mi is ezt használjuk a hálózatunkban. Ha otthon is szeretnél wifit, akkor veszel még egy sima AP-t és rádugod a tp-link lan portjára, és megy is.

Köszönöm!

Valószinű ez lesz, bár nem értem hogy miért nem gyártanak az általam 'áhított' eszközt, biztos lenne rá kereslet, nem tudom hány embernek van otthon ilyen mikrós nete.

Így egy kicsit furcsa hogy ha laptoppal akarok netezni akkor még másik két eszközt is be kell kapcsolnom ehhez.

Szerettem volna egy eszközzel megoldani ($$$)

De azért ha valaki tud olyan eszközről amely tud rute-olni két wireless interfésze között, az szóljon bátran  :)

#412 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 27. 22:16

Idézet: dnyl - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 22:11

Hombre!  :D

Nem is azt mondtam, hogy _minden_egyes_ router tudja! De van pár, ami igen! Így csípőböl vágtam rá az Edimax-os triót, ami 1 és ugyanaz! (Pontos modellszámokat fejből nem tudok!) Szinte az egyik legolcsóbb... Az meg 101%, hogy tudja (legalábbis a legújabb Edimax-os firmware-rel, ami mindháromra felmegy), mert használtam isi! (Kíválóan lehet vele netet csórni! :D )

Szerkesztette: Klown 2008. 12. 27. 22:19 -kor

#413 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 01:31

Idézet: Klown - Dátum: 2008. dec. 27., szombat - 23:16

Hombre!  :D

Nem is azt mondtam, hogy _minden_egyes_ router tudja! De van pár, ami igen! Így csípőböl vágtam rá az Edimax-os triót, ami 1 és ugyanaz! (Pontos modellszámokat fejből nem tudok!) Szinte az egyik legolcsóbb... Az meg 101%, hogy tudja (legalábbis a legújabb Edimax-os firmware-rel, ami mindháromra felmegy), mert használtam isi! (Kíválóan lehet vele netet csórni! :D )

Te a bridge-re gondolsz, nem?

Van olyan eszköz, ami tud két wireless interface között routolni. Mikrotiknek hívják. De ez viszont nem olcsó. 133-mas Rb-vel meg lehetett volna oldani, de sajnos ezt már nem forgalmazzák.

#414 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 17:51

Idézet: dnyl - Dátum: 2008. dec. 28., vasárnap - 2:31

Te a bridge-re gondolsz, nem?

Van olyan eszköz, ami tud két wireless interface között routolni. Mikrotiknek hívják. De ez viszont nem olcsó. 133-mas Rb-vel meg lehetett volna oldani, de sajnos ezt már nem forgalmazzák.

Üdv!

Olyan eszközre gondoltam, ami WLAN-on veszi a netet és maga tovább tudja "továbbítani" a beépített UTP kimeneteire, de akár tovább tudja küldeni egy saját maga által létrehozott WLAN (külön SSID-del) hálózatba. (AP-funkció) Ergo olyan vezetéknélküli router, ami nem csak UTP-s WAN porton tud netet fogadni, hanem WLAN-ról is. Na ilyenre képesek az Edimax = Canyon = Conceptronic routerek. (Hardverileg mindhárom u.a., csak más matricát pöcsételtek rá és kicsit más a dobozuk.) Ja és mindezt 1 antennával!  :)

Azaz nem kell drága Mikrotikos cumó, vagy 2db eszköz!

Szerkesztette: Klown 2008. 12. 28. 17:53 -kor

#415 Felhasználó inaktív   gunfero 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 18:28

Idézet: Klown - Dátum: 2008. dec. 28., vasárnap - 17:51

Üdv!

Olyan eszközre gondoltam, ami WLAN-on veszi a netet és maga tovább tudja "továbbítani" a beépített UTP kimeneteire, de akár tovább tudja küldeni egy saját maga által létrehozott WLAN (külön SSID-del) hálózatba. (AP-funkció) Ergo olyan vezetéknélküli router, ami nem csak UTP-s WAN porton tud netet fogadni, hanem WLAN-ról is. Na ilyenre képesek az Edimax = Canyon = Conceptronic routerek. (Hardverileg mindhárom u.a., csak más matricát pöcsételtek rá és kicsit más a dobozuk.) Ja és mindezt 1 antennával!  :)

Bocs hogy belekontárkodok, de elvégre én indítottam a lavinát :)  :)  :)

Nekem pont az a baj hogy 1 antennával, mert nekem a tetőn van egy nagy kültéri irányított antenna, és kéne egy másik kicsi antenna amivel saját magamnak tudnám szórni...

De a Mikrotiken kívül nem valószínű hogy van ilyen eszköz.

#416 Felhasználó inaktív   Prometheus 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 18:50

Sziasztok!

Vettem egy laptopot ezért WiFi-s router vásárlása előtt vagyok.
A TP LINK TL-WR642G 108Mbps  vagy  TP LINK TL-WR542G 54Mbps.
A kettő között van 1000Ft. + ~50Mbps,de azért megkérdezem,
hogy érdemes megvennem a 624-est?
Nem a sebesség a lényeg,hanem inkább a lefedettség,térerő...
Köszi.

#417 Felhasználó inaktív   dnyl 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 28. 23:23

Idézet: Klown - Dátum: 2008. dec. 28., vasárnap - 18:51

Üdv!

Melyik típus ez? Én nem találtam sehol.

#418 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 10:24

Idézet: dnyl - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 0:23

Talán, Klown ilyenre gondolt  :think:
http://www.airlive.com/product/product_3.j...PD1217473992975

Szerkesztette: rainman35 2008. 12. 29. 10:26 -kor

Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#419 Felhasználó inaktív   Klown 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 14:42

Idézet: dnyl - Dátum: 2008. dec. 29., hétfő - 0:23

Üdv!

Pontos típust csak jövőhétre tudok mondani, hogy melyik volt, de így ex-has + gugli:

BR-6204Wg

Idézet

WISP (Wireless ISP)
The BR-6204Wg can share wireless Internet connection. It repeats the signal from wireless Internet service provider to your home or office and allows wired and wireless computers connect to the Internet simultaneously.

#420 Felhasználó inaktív   esgabor 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 29. 17:07

Idézet: rainman35 - Dátum: 2008. dec. 24., szerda - 1:05

Megvettem a 2 db WR-543G Routert.
Sikerült befognom a wireless jelet (külső anntennát rákötve), kábelal asztali gépen van net.
A két routert hogyan kell összekötni? Az adó oldal network aljzatba, a vevőét pedig WAN portba? Átírtam az IP címeket ahogy tanácsoltad.
Chellos net van! Nem kell a clonozással valamit trükközni?
A torrent letöltési sebbességem valahogy nem az igazi, miota betettem ezt a routert, vagy csak képzelödök?
Köszi előre is a segítséget!

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.