HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#381 Felhasználó inaktív   DaniH 

• Tag
  • PipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 05. 20:26

Idézet: Miki - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 19:43

Akkor neked meg mindig nem megy?
Nekem a router aljan ez van:
TD-W8920GB
sorozatszamnal: TD-W8920GB Ver:2.0

AnnexA-s allitolag az Invitel/Monortel terulet.

Na az szép :)
Nekem TD-W8920G(A) v1 (routeren) és v2 van a dobozán :)
Tölthető-e rá AnnexB-s firmware?
-----BEGIN GEEK CODE BLOCK-----
Version: 3.12 GCA/MU d(--) s+: a-- C++ UL P L+>++ E-- W++ N+ o-- K- w O- M- V? PS++(+++) PE++ Y-- PGP- t+ 5- X+ tv- b+ DI+++ D+++ G++ e* h+ r y++
------END GEEK CODE BLOCK------
Gigabyte GA-MA78GM-S2H | AMD X2 5400+ BE | Geil Black Dragon CL4 - 800 2x1 GB | Sapphire HD4670
Hitachi 320GB SATA2 16M | ASUS DRW-2014B1LT

#382 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 06. 19:38

Idézet: DaniH - Dátum: 2008. nov. 5., szerda - 20:26

Na az szép :)
Nekem TD-W8920G(A) v1 (routeren) és v2 van a dobozán :)
Tölthető-e rá AnnexB-s firmware?

Az biztos nem.

AnnexB:
http://www.tplink.com/support/download.asp...20G&h=Annex%20B
Itt sorolja fel a GB-s vegueket.

AnnexA:
http://www.tplink.com/support/download.asp...20G&h=Annex%20A
A Tied akkor A-s.

Nekem a dobozan is GB szerepel es nincs verzio.
Akkor mukodik vagy nem a router?

#383 Felhasználó inaktív   varkonyim 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2008. 11. 07. 21:19

Sziasztok! Van egy TP-LINK TL-WR543G routerem (WISP-et tud stb.), egy másik wifis routerre csatlakozok vele. Kb 3 hete megvan a router, azóta gond nélkül megy is. Ill. ment, mostanáig. :( Egyszer gondolt egyet, megszakadt a kapcsolat, azóta se kép se hang. A másik router azt írja folyamatosan hogy "not in the air", magyarul nem látja. Próbálkoztam már mindennel, legújabb firmware van rajta, már factory defaultra is raktam és kezdtem minden beállítást elölről... Nem értem mi van. Ha sima wifi router módba állítom, akkor látja a laptop, de amint beállítom AP client módba, se kép se hang... :( Valami ötlet esetleg? Talán rakjam vissza a korábbi firmware-t? Tegnapelőtt raktam rá a legújabbat, nem tudok csak arra gondolni, hogy az okozza...

#384 Felhasználó inaktív   varkonyim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 07. 21:27

Megoldódott a probléma, már épp fel akartam gyújtani a routert :)
Gondoltam ideiglenesen kábelen összekötöm a 2 routert, húztam a kábelt, ahogy összedugtam őket, csatlakozott wifin a másikhoz :) Fogalmam nincs, hogy hogy van ez, de az a lényeg hogy megy.

#385 Felhasználó inaktív   varkonyim 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 08. 18:40

Az lehetséges hogy a Vista nem szereti ezt a routert (és/vagy viszont)? Az én gépemen az volt tegnap estig, este elkezdett szakadozni, csak a gép újraindítása után tért magához az internet (eközben a többi gépen volt net folyamatosan), aztán bepimpultam (nem csak emiatt, elég sok ökörséget csinált az elmúlt pár napban a ciszta, többek között letörölte minden játék mentésemet, meg beállításokat, meg több programnak a beállítását, többek között az ArchiCAD-ét, így egy kicsit nehezebb lett a dolgom, rajzolni akartam és kb mindent állíthattam be újra...) , felraktam xp-t, meg linuxot (Mandriva 2009.0), azokkal semmi gond nincs, szépen megy a linux is kb 5-6 órája. Mondjuk nem hinném hogy amiatt volt ez hogy "nem szeretik" egymást, simán teljesen bezizzent a Vista szerintem. (vírus, féreg nuku, nodot és spybot s&d-t lefuttattam, találtak párat azokat kiírtottam, aztán csinálta ugyanúgy tovább)

Szerkesztette: varkonyim 2008. 11. 08. 18:42 -kor

#386 Felhasználó inaktív   hanko2 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 12. 19:11

Sziasztok!Nekem 543G Routerrel kapcsolatban lenne problémám,azaz kérdésem:Szoval kint vagyok franciaországban,itt van a főbérlőnknek net,valami Neuf-nevezetű szolgáltatótól,amit a laptop wifijével veszek is,bár csatlakozni csak elég nehézkesen tudtam,mert hiába tudom a wep-kulcsot a tulaj wifijén meg kellett nyomni egy gombot és csak akkor lehetett beirni a kulcsot,mikor megnyomta a gombot,előtte azt irja hogy valószinüleg gyenge a jel,vagy messze van,de mikor megnyomta akkor be lehetett irni,és ment (gondolom megjegyezte a routerja a MAC cimem)...szoval kérdésem:mikor megpróbáltam az én routeremet csatlakoztatni hozzá,akkor ugye itt nem ugrik fel nekem semmi kliens módban... mivel kábelt a két router között nem huzhatok igy csak kliens módban gondolkodhatok... ez az egyik gond...a másik hogy az én routeremben, nem tudom miért,de nem lehet beállitani a régiót,meg semmit sem, sőt ha beirom a wepkulcsot akkor eltünik a fele mikor leokézom...:s szoval a kérdés: Mi baja a routeremnek,hogy semmit sem lehet benne beállitani? próbáltam gyári beállitást rajta,ugyan ott vagyok...:s A másik kérdésem, hogy tudnék a tulaj routeréhez csatlakozni? Már arra is gondoltam mivel az én wifim MAC cimét ismeri,a routerrel leklónozom, és akkor elvileg be kellene engednie, de én ugy vettem észre mikor klónozom, akkor nem a wifis hanem a sima hálókártya  MAC cimét klónozza...és még akkor is ottvan az hogy a wep kulcsot nem tudom megadni mert eltünik a fele:S  HELP PLEASE!!!!!!!!!!!!!!
Köszi

#387 Felhasználó inaktív   CREDIT20 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 21. 19:20

Sziasztok!

Vásároltam nemrég egy TP-LINK tl-r460 -as routert! A két gépet összekötöttem a net tökéletesen megy rajta! A problémám a következő: CALL OF DUTY 2-ben nem lehet egyszerűen online játszani egyik gépen se mert kis időközönként a pingem  999-es lesz egy pár másodpercre majd visszaáll 15-20-ra és pár másodperc múlva folytatódik! plz vki segítsen nekem! THX :respect:

#388 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 11. 27. 22:26

Idézet: hanko2 - Dátum: 2008. nov. 12., szerda - 19:11

Sziasztok!Nekem 543G Routerrel kapcsolatban lenne problémám,azaz kérdésem:Szoval kint vagyok franciaországban,itt van a főbérlőnknek net,valami Neuf-nevezetű szolgáltatótól,amit a laptop wifijével veszek is,bár csatlakozni csak elég nehézkesen tudtam,mert hiába tudom a wep-kulcsot a tulaj wifijén meg kellett nyomni egy gombot és csak akkor lehetett beirni a kulcsot,mikor megnyomta a gombot,előtte azt irja hogy valószinüleg gyenge a jel,vagy messze van,de mikor megnyomta akkor be lehetett irni,és ment (gondolom megjegyezte a routerja a MAC cimem)...szoval kérdésem:mikor megpróbáltam az én routeremet csatlakoztatni hozzá,akkor ugye itt nem ugrik fel nekem semmi kliens módban... mivel kábelt a két router között nem huzhatok igy csak kliens módban gondolkodhatok... ez az egyik gond...a másik hogy az én routeremben, nem tudom miért,de nem lehet beállitani a régiót,meg semmit sem, sőt ha beirom a wepkulcsot akkor eltünik a fele mikor leokézom...:s szoval a kérdés: Mi baja a routeremnek,hogy semmit sem lehet benne beállitani? próbáltam gyári beállitást rajta,ugyan ott vagyok...:s A másik kérdésem, hogy tudnék a tulaj routeréhez csatlakozni? Már arra is gondoltam mivel az én wifim MAC cimét ismeri,a routerrel leklónozom, és akkor elvileg be kellene engednie, de én ugy vettem észre mikor klónozom, akkor nem a wifis hanem a sima hálókártya  MAC cimét klónozza...és még akkor is ottvan az hogy a wep kulcsot nem tudom megadni mert eltünik a fele:S  HELP PLEASE!!!!!!!!!!!!!!
Köszi

sw frissítést próbáltál már? A MAC klónozás ténylegesen az ETH if MAC-jét klónozza; ha jól emlékszem rá, ez manuálisan is megadható.

#389 Felhasználó inaktív   zcsuros 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 29. 13:07

Sziasztok,

Korábban volt egy hozzászólásom, sajnos még nem tudtam megoldani a problémát. Ha valaki tudna tanácsot adni, sokat segítene.  Bemásolom a korábbi kérdésemet.

"A következő problémával találtam magam szembe. Adott egy TP-Link TL-WR841N típusú ADSL router. Fel is kapcsolódik a modemen keresztül a szolgáltatóhoz. Azonban a kábellel csatlakoztatott gépen nem megy az internet, 20-30 mp után kiírja, hogy miket próbáljak meg változtatni a proxy beállításoknál és stb. A router-t lehet konfigurálni, az IP-jét elérem, rendesen le is osztja az IP-t a csatlakoztatott gépeknek. Ugyanez a helyzet, ha wifi-n kapcsolódok hozzá. A kapcsolat oké, csak az internet nem megy át. Ugyan erre a modemre egy (a korábbi) SMC routert dugva tökéletesen megy minden a gépeken. Lehet, hogy a router a rossz, Vagy csak valami rejtett beállítás? Router resetet műár próbáltam, de semmi változás."

Előre is kösz.
Üdv.
Zoli

#390 Felhasználó inaktív   Hauptmann 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 11. 30. 16:53

Sziasztok,

Router vásárlás előtt vagyok, a WR543G és a WR642G között ingadozom. Hotspotra csatlakozni csak az WR543G tud az AP kliense miatt, ugye? Mit szólnak ezek a routerek a 30/20 mbites nethez: Bírják?

#391 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 19:26

Sziasztok!
Van valakinek tapasztalata 2 WAN-os routerrel? Vettem egy TL-R480T+ routert. Van egy 8 megás kábelnetem és egy 4 megás adsl-em. Letöltésnél 950k a max. Hogyan kell beállítani, hogy egybefogja a 2 kapcsolatot? Elég sok routert beállítottam már, de 2 WAN-osat még én se láttam eddig. Elvileg a 2 kapcsolat 1,2-1,3 megát tudna.

#392 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2008. 12. 05. 20:39

Idézet: Rosep - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 19:26

Van valakinek tapasztalata 2 WAN-os routerrel? Vettem egy TL-R480T+ routert. Van egy 8 megás kábelnetem és egy 4 megás adsl-em. Letöltésnél 950k a max. Hogyan kell beállítani, hogy egybefogja a 2 kapcsolatot?

Sehogy.

egyik vonal backup, vagy VPN, vagy kintről látható más szolgáltatást futtatsz rajt, vagy forrás- és célirányok alapján kiválogatod, melyik kapcsolaton mi menjen ki.

Olyan nincs, hogy 2 wanva 8 megás és 4 megás netnél 12-vel jöjjön a letöltés.
Make love not Wor.

#393 Felhasználó inaktív   Rosep 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 05. 22:00

Idézet: Jahno - Dátum: 2008. dec. 5., péntek - 21:39

Sehogy.

egyik vonal backup, vagy VPN, vagy kintről látható más szolgáltatást futtatsz rajt, vagy forrás- és célirányok alapján kiválogatod, melyik kapcsolaton mi menjen ki.

Olyan nincs, hogy 2 wanva 8 megás és 4 megás netnél 12-vel jöjjön a letöltés.

Végülis összejött, máshol megtaláltam a megoldást. A Load Balance-al kellett variálni! 1,3 MB/s-al töltöttem. :)
Monjuk csak 1 hónapig lesz meg a 2 net egyszerre. Utána "csak" egy 10 megás kábeles lesz. :)

#394 Felhasználó inaktív   szimla65 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 14. 15:16

Sziasztok!
Nagy segítségre lenne szükségem TP-Link TL-WR543G tipusú routerem van.Következő problémával kezdődött
gondolt eggyet és nem akart csatlakozni. Megnéztem a beállításokat minden jó legalábbis laikusként igy látom.Frisítíttem firmware-t is de nem lett jó.Kipróbáltam router nélkül a netet jó.Vissza dugtam a csatlakozót
1,2,3,4-es cstlakozók közül először a 4-be volt bedugva gondoltam most másikba dugom.Jó lett a net.
Örültem, de nem sokáig tartott pár napig.Már eljutottam az utolsóig(4-ig)most nincs tovább.Bármit teszek
nincs net.Ugyan ezzel a problémával cseréltettem az elsőt egy éve(ugyan ez a tipus)Valami rosszul van beállítva,vagy ennek vége.Csak az a baj,hogy neten rendeltem most ha vissza kell küldenem ,és átvennem
már több a posta mint készülék.Esetleg vegyek másika?Milyet??EZ garis még.Hozzá csatlakoztatott gépek,egy asztali Pc vezetékkel és egy noti és egy PSP vezeték nélkül

#395 Felhasználó inaktív   inter15 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 16. 08:13

Idézet: szimla65 - Dátum: 2008. dec. 14., vasárnap - 15:16

Sziasztok!
Nagy segítségre lenne szükségem ...

Mielőtt rámondod az ámen-t , a helyedben egy másik hálókártyával is kipróbálnám a cuccost. Esetleg a noti-t madzaggal dugnám rá mi a helyzet.
<b><span style='font-size:8pt;line-height:100%'><span style='color:#FF8C00'>Gigabyte P35-DS3 , C2D E8200  475x8, Gigabyte 9600 GT  , 2 X DDR2 2048MB 1066Mhz Kingmax , 2X 750 GB Samsung Sata II hdd , FSP 500W , Samsung 223BW" Wide TFT LCD monitor </span></span></b>

#396 Felhasználó inaktív   haxy27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 17:28

Hogy tudom be állitani az FTP szervert hogy lássam a net felöl is egy tplink 543 routerem van.

Elöre is köszönöm.
msn: sopronizoli@hotmail.com
Saját antennák: http://data.hu/get/1091598/Antenak.zip

#397 Felhasználó inaktív   lrajmon 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 17:39

Idézet: haxy27 - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 17:28

Hogy tudom be állitani az FTP szervert hogy lássam a net felöl is egy tplink 543 routerem van.

Elöre is köszönöm.

FORWARDING alatt virtual server, vagy dmz... desíma ftp-t nem használnék a helyedben :)

#398 Felhasználó inaktív   haxy27 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 17:51

Idézet: lrajmon - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 17:39

FORWARDING alatt virtual server, vagy dmz... desíma ftp-t nem használnék a helyedben :)

Igen probálkoztam a dmz vel de az ugy nem ment. ha jóltudom a dmz az anyit csinál hogy a gépet a tüzfal elé helyezi.
A virtual szervert is megcsináltam de nem megy. peddig jó lenne kihasználni hogy fix ip cimemvan.
msn: sopronizoli@hotmail.com
Saját antennák: http://data.hu/get/1091598/Antenak.zip

#399 Felhasználó inaktív   Miki 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 12. 18. 22:43

Idézet: haxy27 - Dátum: 2008. dec. 18., csütörtök - 17:28

Elöre is köszönöm.

Igaz 542, de talan segit:
http://portforward.com/english/routers/por...R542Gv3/FTP.htm

#400 Felhasználó inaktív   vrolee 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2008. 12. 19. 09:55

Használ vki TP-Link 642-es routert a Digi-nethez?
Vasárnap megállt, a státusz szerint a WAN résznél nem is kap IP-t és a DNS rész is csupa nulla.
Ha router nélkül tárcsázok, akkor tökéletesen műxik a net.
De a router nem tárcsázza a PPOE kapcsolat se automatán, se manuálisan.
A szerviz szerint (Infolex) tökéletesen működik.
Máshol még nem tudtam tesztelni, de nálam biztosan NEM megy.
Van vmi tippetek?

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.