HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#901 Felhasználó inaktív   Judith1985 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 05. 20:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2011. 08. 05. 19:50

Szerintem neked sem érthető.
Milyen neted van?

Kábeles netem van. Az a lényeg, hogy laptopon meg telón nem tudok csatlakozni a routerhez, az asztali gépekkel meg semmi baj.....

#902 Felhasználó inaktív   Judith1985 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 05. 20:39

Üzenet megtekintéseIdézet: Judith1985 - Dátum: 2011. 08. 05. 20:03

Kábeles netem van. Az a lényeg, hogy laptopon meg telón nem tudok csatlakozni a routerhez, az asztali gépekkel meg semmi baj.....

Nekem is ugyanaz a bajom, mint Zwiebel-nek:
"Egy olyan problémám lenne, hogy egy ismerősömnek mentem konfigurálni egy routert - TL-WR740N - a bekötés ment, CD betesz elindul, minden klappol PPPoE hálózat, felhasználónév, jelszó beír. Eddig minden ment, utána, kiírta, hogy konfigurálja a routert és még egy Ellenőrzi a router konfigurációt sort. Első mellé tett egy pipát, a másikra viszont egy idő után hibát jelzett. Nem jók a WPE beállításokat, ellenőrizzem a beállításokat. Megtörtént minden jó volt, de mégis hiba... Utána megpróbáltam böngészőn keresztül. PPPoE-re állítva folyamatosan azt írta ki, hogy Connecting... az auto-detect-tel behozta a Static IP-t oda első két sorba beírtam mindent. Azt írta, hogy a router csatlakozott. Viszont még sem tudtam felmenni netre a gépen. Mi lehet a probléma? Minden leírás szerint volt csinálva, igazából szerintem mennie kellett volna"

#903 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 08. 05. 21:12

Üzenet megtekintéseIdézet: Judith1985 - Dátum: 2011. 08. 05. 21:39

Nekem is ugyanaz a bajom, mint Zwiebel-nek:
"Egy olyan problémám lenne, hogy egy ismerősömnek mentem konfigurálni egy routert - TL-WR740N - a bekötés ment, CD betesz elindul, minden klappol PPPoE hálózat, felhasználónév, jelszó beír. Eddig minden ment, utána, kiírta, hogy konfigurálja a routert és még egy Ellenőrzi a router konfigurációt sort. Első mellé tett egy pipát, a másikra viszont egy idő után hibát jelzett. Nem jók a WPE beállításokat, ellenőrizzem a beállításokat. Megtörtént minden jó volt, de mégis hiba... Utána megpróbáltam böngészőn keresztül. PPPoE-re állítva folyamatosan azt írta ki, hogy Connecting... az auto-detect-tel behozta a Static IP-t oda első két sorba beírtam mindent. Azt írta, hogy a router csatlakozott. Viszont még sem tudtam felmenni netre a gépen. Mi lehet a probléma? Minden leírás szerint volt csinálva, igazából szerintem mennie kellett volna"

Amikor nekem ilyen töményen egymás mögé írnak szavakat, azt az én csökött agyam nem tudja feldolgozni.
Tehát maradjunk a saját mondatodnál...

Szóval a routered fellép a netre, a hozzá dróttal csatlakozó gép is kap tőle netet.
Akik meg wirelessen jönnének, azoknak nem sikerül.

Ez van?
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#904 Felhasználó inaktív   Judith1985 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 05. 21:18

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2011. 08. 05. 21:12

Amikor nekem ilyen töményen egymás mögé írnak szavakat, azt az én csökött agyam nem tudja feldolgozni.
Tehát maradjunk a saját mondatodnál...

Szóval a routered fellép a netre, a hozzá dróttal csatlakozó gép is kap tőle netet.
Akik meg wirelessen jönnének, azoknak nem sikerül.

Ez van?

Pontosan

#905 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 05. 22:00

Akkor a router (és a kliensek) wireless beállításait kell megvizsgálni.
Ezzel hol tartasz?
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#906 Felhasználó inaktív   Judith1985 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 05. 22:03

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2011. 08. 05. 22:00

Akkor a router (és a kliensek) wireless beállításait kell megvizsgálni.
Ezzel hol tartasz?

Nagyon béna vagyok az ilyesmikhez. Az előző routeremet unokatesóm állította be, de ő sajna már messzire él, így nem tud segíteni, kénytelen vagyok egyedül megoldani :s

#907 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 05. 22:43

Üzenet megtekintéseIdézet: Judith1985 - Dátum: 2011. 08. 05. 20:28

Sziasztok. Ma vettem egy TP-Link WR841ND routert. Ahogy ajánlja az útmutató a telepítést, úgy nem sikerült. Előre leszögezem, hogy nem értem a gépekhez annyira. Valami PPPoE-t kéne kiválasztani, de akkor valami hibát észlel és vissza kell menni a következő ablakra, de akkorsem akarja azt, amit én. Kiválasztottam a dynamic-ot, azzal legalább volt az asztali gépeken net, de a laptopomon semmi. Valami QSS izét akar, ami elvileg csak a PPPoE-nél lehet, de ha azt meg nem akarja..... Nem tudom, hogy érthető volt-e, hogy mi a bajom, de örülnék, ha valaki segítene, mert megbolondít Kép

Üzenet megtekintéseIdézet: Judith1985 - Dátum: 2011. 08. 05. 21:03

Ki a szolgáltató? UPC-nél, T-home-nál Dynamic, adsl, és Digikábel esetén pppoe kell.
A vezeték nélküli eszközökhöz kell(het) a QSS, semmi köze az adsl-hez (nem keverendő esetleg a QoS-sel, ami a sávszélességre vonatkozik.)
Ha a vezetékes gép látja a netet, akkor a routert is tudod programozni róla, hagyd a fenébe a cd-t.
Megnyitsz egy böngészőablakot, beírod 192.168.1.1 és entert nyomsz.
A belépéshez az admin/admin páros kell.
Vagy végignyomkodod a Quick setupot, vagy a bal oldali oszlopban kiválasztod a szükséges lépéseket.
http://www.tplink.co...1_v5/index.html
A wireless settingsben kell engedélyezni a vezetéknélküli használatot (Enable Wireless Router Radio),
elnevezni az SSID-t olyanra, amiről megismered, hogy a tied, és nem a szomszédé, alatta a wireless securityban, ha lehetséges, a WPA-PSK/WPA2-PSK-t választani, jelszót kreálsz neki.
A laptop, és a telefon nem keresi meg automatikusan, dolgozni kell velük.
Ha öreg készülékek, és nem ismerik ezt a kódolási formát, akkor a WEP-et kell választanod, de arra könnyen ráakaszjodhat a szomszédpistike, ha az a mániája, hogy wifi hálót törjön.
Minden módosítást "SAVE", ahol igényli, "REBOOT" tesz véglegessé.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#908 Felhasználó inaktív   Judith1985 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 06. 09:44

Üzenet megtekintéseIdézet: csozsi - Dátum: 2011. 08. 05. 22:43

Ki a szolgáltató? UPC-nél, T-home-nál Dynamic, adsl, és Digikábel esetén pppoe kell.
A vezeték nélküli eszközökhöz kell(het) a QSS, semmi köze az adsl-hez (nem keverendő esetleg a QoS-sel, ami a sávszélességre vonatkozik.)
Ha a vezetékes gép látja a netet, akkor a routert is tudod programozni róla, hagyd a fenébe a cd-t.
Megnyitsz egy böngészőablakot, beírod 192.168.1.1 és entert nyomsz.
A belépéshez az admin/admin páros kell.
Vagy végignyomkodod a Quick setupot, vagy a bal oldali oszlopban kiválasztod a szükséges lépéseket.
http://www.tplink.co...1_v5/index.html
A wireless settingsben kell engedélyezni a vezetéknélküli használatot (Enable Wireless Router Radio),
elnevezni az SSID-t olyanra, amiről megismered, hogy a tied, és nem a szomszédé, alatta a wireless securityban, ha lehetséges, a WPA-PSK/WPA2-PSK-t választani, jelszót kreálsz neki.
A laptop, és a telefon nem keresi meg automatikusan, dolgozni kell velük.
Ha öreg készülékek, és nem ismerik ezt a kódolási formát, akkor a WEP-et kell választanod, de arra könnyen ráakaszjodhat a szomszédpistike, ha az a mániája, hogy wifi hálót törjön.
Minden módosítást "SAVE", ahol igényli, "REBOOT" tesz véglegessé.

Köszikeeeeeeeeeee :) Sikerült!!!! Bár az a poén, hogy egyedül azt a jelszót állítottam át, de mostmár jó :D Örök hálám :)

#909 Felhasználó inaktív   qwas 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 13. 11:03

Sziasztok!

Tudnátok írni olyan 3G USB modem típusokat amivel a TL-MR3220 vagy a testvére a TL-MR3420 tutira működik?
Itt nem a kompatibilitási listára lennék kíváncsi, hanem ami valakinek a gyakorlatban működik mert nekem
van egy ZTE K3570-Z ami a listán rajta van, de mégsem működik. Felismeri a modemet de kapcsolatot nem
létesít. Ezt több helyen, másnál is problémának olvastam ezzel az modemmel.

Köszönet előre is.

#910 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 08. 13. 15:02

Üzenet megtekintéseIdézet: Judith1985 - Dátum: 2011. 08. 05. 20:28

Nem tudom, hogy érthető volt-e, hogy mi a bajom, de örülnék, ha valaki segítene, mert megbolondít

Nem érthető, de ADSLhez,vagy PPPOE kapcsolathoz PPPOEt kell kiválasztani, ami fixIP-s kábelnet, ahhoz fixIP-set (ez elég rtika manapság), ami DHCP-s net, ahhoz dinamikusat. Talán itt kezdődik, azon felül, hogy nyomkodod összevissza.
Make love not Wor.

#911 Felhasználó inaktív   Lamboo 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 09:54

Sziasztok :) az mitől lehet, hogy néha belaggol a router? Elmegy a net, meg akarok próbálni újracsatlakozni az adminfelületen, és még azt sem hozza be, csak tölt...

#912 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 10:26

pontos típus?
legfrissebb firmware van-e fent?
ki szoktad kapcsolni?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#913 Felhasználó inaktív   Bazsika32 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 18. 12:21

Üzenet megtekintéseIdézet: StSanya - Dátum: 2011. 08. 03. 09:22

Gondolom pár éves, B3 vagy C3 revíziós ezüst színű fosadék... Hajítsd messzire, s szerezz be egy normális modemet!

Lehetőségek:

D-Link DSL-321B http://www.argep.hu/...uct_789495.html kb. 8,5 ezer Ft-tól

D-Link DSL-360R T1 revízió, fekete színű Ezt legegyszerűbb egy T-pontban, ADSL indulócsomagban megvenni, 6.000,- Ft-ért. Csak bontasd ki a csomagot, hogy ez legyen benne, ne a régi!

TP-LINK TD-8810B http://www.argep.hu/...uct_946271.html kb. 3,6 ezer Ft-tól

Ha a legjobbat akarod, akkor mindháromra fel lehet tenni egy szuper firmware-t, amitől atomstabil lesz...

http://logout.hu/cik...z/bevezeto.html

Egy kolcson 360T-vel 4 napja hibatlanul megy, megrendeltem egy 8810B-t (vhogy sehol sem volt raktaron), a jovo heten jon.
Koszi mindenkinek!

#914 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 19. 13:16

Üzenet megtekintéseIdézet: Bazsika32 - Dátum: 2011. 08. 18. 13:21

Egy kolcson 360T-vel 4 napja hibatlanul megy, megrendeltem egy 8810B-t (vhogy sehol sem volt raktaron), a jovo heten jon.
Koszi mindenkinek!

Én is próbáltam többet rendelni a környezetembe, nem jött össze sajnos, van olyan vélemény, hogy már nem is lesz. Úgyhogy beszereztem pár T1-et, s ment rájuk az okos firmware...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#915 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 11:59

Üdv Tagok!
Bár nem volt lelkierőm végigolvasni az összes oldalt, de lehet, hogy volt már ilyen kérdés. Vettem egy TP-Link wifis routert, a főbérlőm meg szintén, csak ő komolyabbat vett. Az enyém WR 340 GD, az övét nem tudom, valami 3 antenna van rajta. Nos, a modemből jön a kábel az én routerembe, abból jön 4 LAN, igaz? Az egyik megy az asztali gépembe, a másik a tv-mbe, a 3dik meg megy a főbérlőmhöz. Ő tudja használni a laptopját a kábelomból, de rákötöttem az ő 3 antennás routerét. Nem akar működni. Gondolom valami átjárót kell hozzá csinálni? Az ő wifije is működik, használtuk, de router után még egy router nem működik. Tudtok segíteni a beállításban? Sajna láma vagyok, ha kapok segítséget, akkor lépésről lépésre kéne megmondani, mit s hogyan tegyek. Köszönöm!

#916 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 08. 22. 12:05

Üzenet megtekintéseIdézet: Nagy Zoltan Gabor - Dátum: 2011. 08. 22. 12:59

a 3dik meg megy a főbérlőmhöz. Ő tudja használni a laptopját a kábelomból, de rákötöttem az ő 3 antennás routerét. Nem akar működni. Gondolom valami átjárót kell hozzá csinálni? Az ő wifije is működik, használtuk, de router után még egy router nem működik. Tudtok segíteni a beállításban? Sajna láma vagyok, ha kapok segítséget, akkor lépésről lépésre kéne megmondani, mit s hogyan tegyek. Köszönöm!

ami felőled megy, annak a lan portját dugod a következő router wan portjába, majd dinamikus IPre beállítod, mint ha kábeles net lenne. Átjárónak/DNSnek fel is fiogja venni magától az első router címét.
Make love not Wor.

#917 Felhasználó inaktív   Nagy Zoltan Gabor 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 17:46

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 08. 22. 13:05

ami felőled megy, annak a lan portját dugod a következő router wan portjába, majd dinamikus IPre beállítod, mint ha kábeles net lenne. Átjárónak/DNSnek fel is fiogja venni magától az első router címét.

Így csináltam, de a második router-t felismeri a laptop, de nem jön rajta net. Ennyi.

#918 Felhasználó inaktív   xclusiv 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 18:13

Üzenet megtekintéseIdézet: Nagy Zoltan Gabor - Dátum: 2011. 08. 22. 18:46

Így csináltam, de a második router-t felismeri a laptop, de nem jön rajta net. Ennyi.

Akkor olvass vissza pár oldalt, kis túlzással minden oldalon van fel van téve és meg van válaszolva ez a kérdés, mint ahogy itt is, mert azt kell csinálni, amit Jahno írt. Port security nem hiszem, hogy van azon a furulyán, így max. az IP téma zavarhat be, szóval az ő router-e által osztott IP tartományt megváltoztatnám a helyedben (Ha a te router-ed a 192.168.0.x-ből oszt, akkor az övét állítsd pl. 192.168.1.x-re). És ne wifi-n csináld, kábellel nézd az ő wifijén keresztül első körben. Nyilván többet tudnánk segíteni, ha tudnánk a másik router típusát, mert a "valami 3 antenna van rajta" elég karcsú a beazonosításhoz.
Azt pedig végképp nem értem, hogy mi a fenének kell 2 wifi router...

Ja, probléma lehet még, ha mac szűrést állítottál a sajátodon, annak értelme semmi de legalább gyakran beszalad az ember tágra nyitott szájjal a faszerdőbe...

#919 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 20:11

Nincs abból túl sok: http://www.tplink.co...?categoryid=212
Konfigra meg szinte ugyanaz: http://www.tplink.co...port/emulators/
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

#920 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 08. 22. 20:37

Üzenet megtekintéseIdézet: Nagy Zoltan Gabor - Dátum: 2011. 08. 22. 12:59

Üdv Tagok!
Bár nem volt lelkierőm végigolvasni az összes oldalt, de lehet, hogy volt már ilyen kérdés. Vettem egy TP-Link wifis routert, a főbérlőm meg szintén, csak ő komolyabbat vett. Az enyém WR 340 GD, az övét nem tudom, valami 3 antenna van rajta. Nos, a modemből jön a kábel az én routerembe, abból jön 4 LAN, igaz? Az egyik megy az asztali gépembe, a másik a tv-mbe, a 3dik meg megy a főbérlőmhöz. Ő tudja használni a laptopját a kábelomból, de rákötöttem az ő 3 antennás routerét. Nem akar működni. Gondolom valami átjárót kell hozzá csinálni? Az ő wifije is működik, használtuk, de router után még egy router nem működik. Tudtok segíteni a beállításban? Sajna láma vagyok, ha kapok segítséget, akkor lépésről lépésre kéne megmondani, mit s hogyan tegyek. Köszönöm!

Megoldás lehet még, ha a főbérlő 3 antennás routerébe nem a WAN portjába, hanem 1. - 4. valamelyikébe menne be a tőled jövő kábel. Ilyenkor nem router-kedne, hanem csak switch-ezkedne és acces point-kodna az a 3 antennás router...
"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 44
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.