HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#681 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 10. 14:45

TP-Link WR340GD

WAN -> LAN letöltés (7,9 MB/s)
Kép

WAN -> WLAN letöltés (2,4 MB/s)
Kép

WAN -> LAN speedtest.net
Kép

WAN -> WLAN speedtest.net
Kép

#682 Felhasználó inaktív   Nicola82 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 24. 20:36

Sziasztok!
Mint kiderült igencsak analfabéta vagyok a wifi routerekhez.
Vásároltam egy TL-WR542G típusú routert, T-online kábel netem van és 2 laptopom. Leírások szerint beállítottam a gyors telepítési útmutató szerint a routert, viszont nagyon nincs net.
Tudna segíteni valaki nekem abban, hogy lépésről lépésre leírja, hogy hogyan kell beállítanom a routert hogy működjön?

Köszönöm szépen a segítséget!

#683 Felhasználó inaktív   Hater 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 25. 11:23

2 vel feljebb a rainman féle linken van egy jó kis leírás..

én egy 642g-t álítottam be pikk-pakk :)
igaz, nálunk csak egy laptop van, és fibernet kábelnet van leosztva neki..
- HatER -
Zájc, nú págágyí!

#684 Felhasználó inaktív   wtc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 01:18

Szisztok!
Kezdő vagyok még a hálózatokban, és most szereztem egy TP_link routert, és egy modemes netet osztok vele 2 gépre (wifivel egy laptopra, és utp-val egy asztali gép lan kártyájára) És most olyan kérdésem lenne, hogy meglehet azt oldani a wifin keresztül, hogy a két gép hálózatba legyen kapcsolva, tehát adatokat tudjak másolni egyik gépről a másikra,És közbe legyen net is? Tehát mintha simán összekötném a 2 gép lankártyályát crosslink kábellel. Vagy ehher az asztali gépbe kellene mégegy hálókártya?
Köszi előre is!  :)

Szerkesztette: wtc 2009. 12. 30. 01:20 -kor

#685 Felhasználó inaktív   Fresi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 09:41

Idézet: wtc - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 1:18

netet osztok vele 2 gépre (wifivel egy laptopra, és utp-val egy asztali gép lan kártyájára)

Akkor is látja egymást a két gép, ha az egyik vezetékkel, a másik vezeték nélkül kapcsolódik a routerhez. (Ez a jósága a réteges (OSI) modellnek. A TotalCommander számára mindegy, hogy füstjelekkel kommunikálsz is.)

Szerkesztette: Fresi 2009. 12. 30. 09:42 -kor

#686 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 10:14

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 10:41

.... A TotalCommander számára mindegy, hogy füstjelekkel kommunikálsz is.)

Ha csinálnak hozzá médiakonvertert - minden további nélkül megoldható. :)

Kérdező kollégának: a mai routerek switch-ként is működnek, azaz "láthatják egymást" a hozzájuk kapcsolódó gépek. Más kérdés, hogy ehhez általában konfigurálni kell mind a klienseket, mind a routert.
"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#687 Felhasználó inaktív   avman 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Ellenőrzés alatt

Elküldve: 2009. 12. 30. 11:14

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 10:14

Ha csinálnak hozzá médiakonvertert - minden további nélkül megoldható. :)

Kérdező kollégának: a mai routerek switch-ként is működnek, azaz "láthatják egymást" a hozzájuk kapcsolódó gépek. Más kérdés, hogy ehhez általában konfigurálni kell mind a klienseket, mind a routert.

a legtöbb általam látott rúter alapból dhcp-t osztott. azt nagyon nem kellett konfigolni.
munkacsoportot sem, mert alapól workgroup. xp alatt mappát/meghajtót megosztani, oszt jóvan.
vista/win7 varázslóskodik, köpködöm is, mert havonta megy el valamelyik laposon a helyi hálós hozzáférés. visszarakja a jelszót, az xp-s gép nem éri el csak vista/win7 látja egymást, ilyesmi. és a kutya sem nyúl hozzá. bár igazából asszem csak a wifis hozzáférés fostoskodik, utp nem.

Szerkesztette: avman 2009. 12. 30. 11:15 -kor

- Tiszta idegbeteg vagyok mostanában, a legapróbb dolgokon dührohamot kapok. Lehet valami nyugtatót kéne szednem, vagy jógáznom kellene.
- A jóga egy baromság, inkább gyógyszerezd magad.

#688 Felhasználó inaktív   wtc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 20:34

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 9:41

Akkor is látja egymást a két gép, ha az egyik vezetékkel, a másik vezeték nélkül kapcsolódik a routerhez. (Ez a jósága a réteges (OSI) modellnek. A TotalCommander számára mindegy, hogy füstjelekkel kommunikálsz is.)

Sziasztok!
Köszi először is, és akkor mit kellene beállítani hogy lássák egymást a gépek?
Köszi! :)

#689 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 30. 22:47

Idézet: Warrior - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 10:14

Semmit nem kell konfigni, ha odahaza van 2 géped lanban, azt idegen helyen minden konfig nélkül bedugod a routerbe, akkor is vannak opciók, de ha otthoni gép pld. fix IP-s, akkor net nem lesz, lan megy. Az switch és kész, ráadásul a butábbikból.
Make love not Wor.

#690 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 22:48

Idézet: Fresi - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 9:41

Van pár router, amiben a wlan-lan netbios az alapban ki van csapva. Ráadásul 2 külön switch az UTP és a wlan része.
Make love not Wor.

#691 Felhasználó inaktív   wtc 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 30. 23:33

Szia!
Nem igazán értem, mert nem nagyon tudom, miaz a wlan, meg ilyeneket :)  Szólal nekem most simán a Total Commander nem je lez több meghajtót, és nemtudom eléreni a másik gép adatait. szóval adsl net van megosztva, tehát a router Wan aljzatába kötve a modem után, és a 4 lan kimenetből az egyikbe az asztali gép, és a laptop wifiéhez meg az antenna továbbítja a netet. És a router menüjébe, beírtam a szolgáltató álltal kapott felhasználónevet, jelszavat, meg ilyen beállításokat. Egyelőre itt tartok  :) .Mindkét gépen van net. Akkor hogyan tovább mit kellene még csinálnom? Léter kellene hozni új hálózatot? És megkellene adni új IP-t? Vagy mit?
Köszi szépen!

#692 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 01:30

Idézet: wtc - Dátum: 2009. dec. 30., szerda - 23:33

Mindkét gépen van net. Akkor hogyan tovább mit kellene még csinálnom?

Hátizé. Oldalak szólnak erről, de akkor címszavakban. Egyik gépen engedélyezed a vendég felhasználót. Aztán egyik könyvtáron azt mondod, hogy jobb gomb, megosztás. Ott egyszerű megosztás engedélyezed, beírod a nevét, utána ezt a könyvtárat el lehet érni a másik gépről. Ha a gép IPje mondjuk 10.5.127.2, amit el akarsz érni és meg van osztva, akkor a másik gépről paramcssorba: \\10.5.127.2 oszt meg is nyitja. Én júzereknek erre szoktam parancsikont tenni az asztalra vagy a tálcára, kész is. Ízlés szerint lehet betűjelet is adni, ha itt kinyitod, akkor jobb gomb, hozzárendel, működik, látszik totalcommanderből.
Make love not Wor.

#693 Felhasználó inaktív   apa65 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2009. 12. 31. 23:21

Hali.

Van egy TP-LINK routerem, 3 gép van megosztva.Torrentezek.Ugye mind a 3 gépnek más az ip-je.Be lehet-e úgy állítani.hogy mindhárom gépen aktív legyek?

#694 Felhasználó inaktív   rainman35 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 11:28

Idézet: apa65 - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 0:21

Hali.

Van egy TP-LINK routerem, 3 gép van megosztva.Torrentezek.Ugye mind a 3 gépnek más az ip-je.Be lehet-e úgy állítani.hogy mindhárom gépen aktív legyek?

Mindegyiknek nyiss külön-külön portot a routerben.  :)  TP-link Port forward
Tegnap áttértünk alternativ energiaforrás használatára, a szomszédtól lopjuk az áramot. :)
Router beállitása:http://www.sokoldal.hu/lap.php?azonosito=r...oldal=sM3Qjry3x

#695 Felhasználó inaktív   MuadDib 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 11:59

Hi,

Lenne egy kérdésem egy TP-Link routerrel kapcsolatban. Most ilyen firmware van rajta:
Firmware Version: 4.0.1 Build 090514 Rel.55764n
Hardware Version: R460v3 1001225B

Most frissítettem és az előző verzió is v3-as volt. Viszont most vettem észre, hogy a router hátulján a felirat meg ez: "Ver 4.0"
Na most elbizonytalanodtam, mivel eddig arra hagyatkoztam amit a menüben láttam, de most akkor ez a router 3-as vagy 4-es verziós? Eddig hiba nélkül frissítettem rá a 3-asokat, de láttam a tp-link oldalán, hogy van külön verzió a 4-esekre is. Egész pontosan külön firmware nincs a 4-eshez a weboldalon csak egy plusz prg. Viszont a kérdés még mindig áll, hogy miért nem ugyan az a verzió a készülék hátulján meg a softwaren belül?

Szerkesztette: MuadDib 2010. 01. 01. 12:04 -kor

#696 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 13:26

Idézet: rainman35 - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 12:28

Mindegyiknek nyiss külön-külön portot a routerben.  :)  TP-link Port forward

Plusz minden torrent kliensen be kell állítani a neki nyitott portot, amin fogadhat kapcsolódásokat. Tehát egyik dolog a routeren beengedni az adott portot (pontosabban beengedni ÉS elirányítani egy adott IP-címre), másik pedig az "adott IP-című" klienst beállítani úgy, hogy az fogadja is a neki forwardolt csomagokat.

Szerkesztette: Warrior 2010. 01. 01. 13:27 -kor

"Hey Ripley, don't worry. Me and my squad of ultimate badasses will protect you! Check it out! Independently targeting particle beam phalanx. Vwap! Fry half a city with this puppy. We got tactical smart missiles, phase-plasma pulse rifles, RPGs, we got sonic electronic ball breakers! We got nukes, we got knives, sharp sticks..."

#697 Felhasználó inaktív   Gopher 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 14:08

Idézet: Warrior - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 12:26

Plusz minden torrent kliensen be kell állítani a neki nyitott portot, amin fogadhat kapcsolódásokat. Tehát egyik dolog a routeren beengedni az adott portot (pontosabban beengedni ÉS elirányítani egy adott IP-címre), másik pedig az "adott IP-című" klienst beállítani úgy, hogy az fogadja is a neki forwardolt csomagokat.

plusz az adott IP-t fixre hozzárendelni az adott gép MAC címéhez (routerben "adress reservation" menüpont)

#698 Felhasználó inaktív   Warrior 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 14:35

Idézet: Gopher - Dátum: 2010. jan. 1., péntek - 15:08

plusz az adott IP-t fixre hozzárendelni az adott gép MAC címéhez (routerben "adress reservation" menüpont)

Jogos!  :up:  :smoker:

ps.: bár csak akkor, ha a kliens DHCP-n kér IP-t - emígyen garantálható, hogy mindig ugyanazt kapja. Vagy úgy, hogy a kliensen fix IP van beállítva; elegánsabb esetben a DHCP szerver által kiosztható tartományon kívülre eső cím.

Szerkesztette: Warrior 2010. 01. 01. 14:39 -kor

#699 Felhasználó inaktív   apa65 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 01. 20:25

Köszi mindenkinek.

#700 Felhasználó inaktív   brobee727 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2010. 01. 03. 15:36

Sziasztok!

Van egy TP link routerem, Digi kábel nettel használom, de idegesítően ingadozik a sebesség. A router a laptoptól kb. 40 centire van (tudom, egyszerűbb lenne a kábel, de ennek is megvannak az előnyei), szóval fal és egyéb zavaró tényező nem nagyon befolyásolhatja a működését. Max. sebességgel nem is csatlakozik, 18MBps vagy (néhanapján) 36 MBps-el képes... Nem torrentezés a probléma, hanem a web... Kébellel a net hasít, biztosan a routerrel lehet a gond...

Van valami ötletetek?

Előre is köszi a válaszokat!

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 33
  • 34
  • 35
  • 36
  • 37
  • Utolsó »