HWSW Informatikai Kerekasztal: TP-LINK routerek - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

TP-LINK routerek Mennyire jók, elvégre kínaiak...

#941 Felhasználó inaktív   Zsivaagoo 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2011. 09. 16. 10:37

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2011. 09. 16. 11:20

Nem esküdnék meg rá talán tp-link router, ASRock A780GXH/128M alaplapba kerül.

Üdv
szabi

TP-Link routerrel szentség, hogy mennie kell, de más routerrel sem szabadna, hogy gondja legyen.
Ha a lovat zab helyett plutóniummal etetné a Pesta bácsi, akkor a szekér kilóhússzal repesztene a Kárpátokban.
Ha visszakérdezek, akkor az azért van, mert nem értettem, hogy mit kérdeztél. Heeeee?

#942 Felhasználó inaktív   StSanya 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 10:40

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2011. 09. 16. 11:20

Nem esküdnék meg rá talán tp-link router, ASRock A780GXH/128M alaplapba kerül.

Üdv
szabi

Ha nem gond az elhelyezés, s hogy lenyúlhatják, akkor USB. Ha rossz a vétel, olcsó USB hosszabbítóval jobb vételi helyre könnyen áthelyezhető.

A TL-WN722NC -nek cserélhető antennája, és kis talpas tartója is van, így könnyebben elhelyezhető és jobb vételre fejleszthető. Ha közel van a router, s nincs vételi gond, a másik is - gondolom olcsóbb - elegendő, de persze azt is lehet USB hosszabbítóval optimálisabb helyre tenni.

http://www.tp-link.c...TL-WN722NC#spec

http://www.tp-link.c...=TL-WN727N#spec

A beépíthetőt csak akkor javaslom, ha biztosan nem lesz nagy távolság a routertől, s esetleg gyerek, vagy más okból bizonytalan lehet egy USB-n lógó eszköz... Elhelyezéstől függ, de elég rossz lehet a vétel a gép takarásában a sarokban...

http://www.tp-link.c...odel=TL-WN781ND

Szerkesztette: StSanya 2011. 09. 16. 10:48 -kor

"Mindörökké! Enter."
Konfig: MSI 790GX-G65, AMD Phenom II X3 720 @X4 @3000MHz, Crucial Ballistix Tactical LP DDR3 1333MHz CL7 8GB kit, MSI Radeon HD 7770 OC 1GB, Intel X-25M 160GB, Western Digital Caviar Red 1TB, Pioneer DVR-216D, Corsair HX-450 Modular, Cooler Master Hyper TX2 @Chieftec AF-0925PWM, Cooler Master Centurion 534 Black, Dell P2414H, APC Back-UPS ES 700VA, D-Link DSL-321B @DChard, Asus RT-N66U @Shibby, Creative GigaWorks T20 Series II, SteelSeries 4H, Genius KB-G265, Logitech G100s

#943 Felhasználó inaktív   szabi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 12:43

Jó, hogy mondod, erre nem is gondoltam akkor USB-s lesz.
Köszi. ;)

Üdv
szabi
az internet vajon mi!? # Mire jó az ipad! # Mass Effect 2 vége
BF2 / Kép / BF3
1103hrs / 1042hrs / 66hrs

#944 Felhasználó inaktív   HJM 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2011. 09. 16. 20:54

Üzenet megtekintéseIdézet: szabi - Dátum: 2011. 09. 16. 07:00

Gyors kérdésem lenne, melyiket a következők közül:
USB:
TP-LINK TL-WN727N
TP-LINK TL-WN722NC

PCI-e
TP-LINK TL-WN781ND

Üdv
szabi

Szerintem:
TL-WN821NC USB adapter - WiFi-N 300 Mbps
http://pcx.hu/termek...i-csatolo-57125

#945 Felhasználó inaktív   jos 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2011. 10. 22. 16:28

Sziasztok!

Egy 1043ND routerem van. Az a bajom, hogy időnként - számomra érthetetlen okból - nem tudok belépni a router menüjébe. Net megy tökéletesen, wifi megy csak nem tudok belépni a routerbe és sajnos ami jobban bosszant távolról sem lehet elérni a routert ilyenkor. (dyndns) Tehát távolról mindennek annyi (router elérés, otthoni gép elérés, ftp stb) Általában ilyenkor a "sys" led folyamatosan világít vagy abszolút nem világít. Csak az segít, hogy táp ki - táp be aztán egy pár napig minden ok. A legújabb gyári fw-t tettem rá. A routerhez egyébként 2db AP is csatlakozik. Nem tudom, hogy nem-e ez okozza a gondot? Elvileg nem kellene problémát okozni, szerintem.... Ez a router még az első szériákból való VER1.1 (ha jól tudom már ver 2.0-3.0 közötti hardver verziónál járnak) Ez mennyire számíthat?
A kérdésem, hogy valakinek volt-e hasonló gondja és sikerült-e megoldani ezt a problémát?

#946 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 10. 22. 16:55

Üzenet megtekintéseIdézet: jos - Dátum: 2011. 10. 22. 17:28

A kérdésem, hogy valakinek volt-e hasonló gondja és sikerült-e megoldani ezt a problémát?

Firmware frissítés nem árt. Közben torrentezel?
Make love not Wor.

#947 Felhasználó inaktív   jos 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 22. 17:07

Üzenet megtekintéseIdézet: Jahno - Dátum: 2011. 10. 22. 17:55

Firmware frissítés nem árt. Közben torrentezel?

A legújabb firmware van rajta. Ezt a hibát az eddig kiadott összes firmawarrel produkálta.
Szoktam torrentezni de nem jellemző, hogy akkor zakkan meg. Egyik nap még minden OK, másnap mire hazajövök már nem tudok belépni.(napközben a gép ki van kapcsolva) Illetve a hibát már napközben is észreveszem mert távolról nem tudom elérni a routert.

#948 Felhasználó inaktív   PonPon 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 25. 14:24

hello! openwrt-vel használok egy 841nd és egy 741nd-t. Wireless Client modot szeretnék konfigurálni, de az istennek nem akar menni, valakinek van ezzel kapcs. tapasztalata?
köszi

#949 Felhasználó inaktív   tamy 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 10. 31. 19:52

Sziasztok!

Feltettem a TP-Link TL-WR1043ND routeremre az OpenWRT 10.03.1-rc5 verzióját, mostanra nagyjából sikeresen be is lőttem. Egy-két dolgot azonban még hiányolok belőle, aminek egy része pl. a gyári fw.-ban alapból benne volt.

1./ Tűzfalhoz keresek olyan kiegészítést, mint a gyáriban az Access Controll, amivel konkrét portokat, ip címeket, webcímeket tilthatok le.

2./ A gyáriban szintén megtalálható Bandwidth Control elnevezésű alkalmazás funkcióit is hiányolom, az internet sebességem ugyan meg tudom adni, de konkrét gépekre nem tudok sebességkorlátozást állítani (lehet, hogy be lehetne állítani, csak én nem jövök rá hogyan).

3./ Forgalomfigyelő alkalmazást keresnék. Nem adatmennyiségekre lennék kíváncsi, inkább arra, hogy melyik gép melyik porton keresztül milyen webcímre (tehát nem ip-re) próbál kapcsolódni. Linuxon láttam ilyent, gondolom OpenWRT alatt is megvalósítható.

4./ Esetleg ha létezik magyarítás erre a fw. verzióra, azt szívesen látnám, bár mostanra nagyjából így is belőttem (illetve a gyári sem tudott magyarul).

Az első kettőt mindenképp webes felületen, Luci alatt szeretném használni, a forgalom figyelőnél is az lenne a tökéletes megoldás, de ha csak SSH-n bejelentkezve érném el, az is elég lenne.

#950 Felhasználó inaktív   phish-R 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 02. 23:46

Sziasztok! :)

Végigolvastam a fórumot, de nem találtam választ a kérdésemre:

A TL-WR542G-re fel lehet tenni az 543-as firmware-jét? (A WISP funkció miatt szeretném rátenni)
Ha a hw. azonos, márpedig az FCC ID egyezik, akkor működnie kellene, nemde? Abból gondolom, hogy a Planet WRT-414-es routeremben is megjelent a WISP egy fw. frissítés után (lásd itt, szerk: a keyword mezőbe be kell írni: wrt-414, ezután lásd:ver1.47 sorban), tehát a WISP funkció csak fw. kérdése lenne? Vagy ez nem ennyire egyszerű?

Köszi!

Szerkesztette: phish-R 2011. 11. 02. 23:53 -kor

#951 Felhasználó inaktív   phish-R 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 14. 18:47

Üzenet megtekintéseIdézet: phish-R - Dátum: 2011. 11. 03. 00:46

Sziasztok! :)

Végigolvastam a fórumot, de nem találtam választ a kérdésemre:

Pontosítok: csak ezt a topikot olvastam végig :)

Esetleg vki nem tud segíteni? Nem merem megpróbálni, hátha téglásítom...

#952 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2011. 11. 14. 19:54

Üzenet megtekintéseIdézet: phish-R - Dátum: 2011. 11. 14. 18:47

Esetleg vki nem tud segíteni? Nem merem megpróbálni, hátha téglásítom...

Na látod, mi sem próbáltuk.
Make love not Wor.

#953 Felhasználó inaktív   tmano01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 22. 23:58

Sziasztok!

Tp-link WR941ND-s routerem van otthon, itt egy asztali és egy laptop csatlakozik a netre ezen keresztül, az asztali kábelen, a laptop wifin. Már többször feltűnt a topicban és a fórum más részeiben, hogy a router esetleges hibáival kapcsolatos kérdéseknél azzal a kérdéssel "szoktatok" visszaválaszolni, hogy "torrentet futtatsz rajta?"....

namost nálam pontosan ez a helyzet, azaz hogy:

- a laptopon szoktam torrentezni melóban is és otthon is. Melóban gond nélkül megy, otthon elindul szépen megy, van mikor száguld, majd 5,10,15 perc múlva - win 7em van - a jobb alsó sarokban megjelenik a wifi ikonon a kis sárga felkiáltójel, és se kép se hang. Néha szokott segíteni annyi simán, hogy a wifi gombot ki be kapcsolom a laptopon, de van amikor csak a laptop restartja segít. Ez persze őrület. Mellette játszok sok netes MMORPG-vel amiknél folyamatos netkapcsolat kell soha semmi gondom nem volt. De ha letöltök valami nagy filet, mint most pl letöltenék egy játékot egy installeren keresztül (amik általában szintén torrentszerűen töltődnek le), és pár perc múlva meghal..

Kérlek szépen javasoljatok valamit, most raktam fel a legfrissebb firmwaret (gyárit) és azzal is ez a gond. amíg nincs torrent, addig minden tök ok.

köszönöm
sziasztok
t

#954 Felhasználó inaktív   Dr. Szöszi 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 23. 20:18

Üzenet megtekintéseIdézet: tmano01 - Dátum: 2011. 11. 22. 23:58

Kérlek szépen javasoljatok valamit

Azt szokták javasolni, hogy a torrentkliensben fogd vissza a kapcsolatok számát.
Szegény routerke a csökött erőforrásaival nem bírja adminisztrálni a csomagjaidat.
(A laptop újraindítása helyett nem próbálkoztál a router újraindításával?)
És igen, mivel a fórum nem hoz pénzt, így nem csoportosítunk át kellő erőforrást ahhoz, hogy az itt felmerült igényeket, bugokat miazmást megfelelően kezelni tudjuk.

#955 Felhasználó inaktív   tmano01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 08:43

Szia!

és ha ugyanez a lekapcsolás fennáll olyan programmal is ami nem torrentkliens? mondjuk letöltenék egy játékot egy installeren keresztül, mint ahogy most is volt. (letöltöttem egy 2 megás progit amin keresztül le kell tölteni 20 gigát). Nos ezzel kínszenvedés volt 20gigát lekapni, 2 napomba került :s És igen már volt olyan helyzet amikor a gondot nem oldotta meg a laptop újraindítása csak a routeré, sőt volt hogy már az sem hozta helyre hanem hard resetet kellett nyomnom és újrakonfig minden. De nem lett jobb, nem is merek torrentezni :s

t

Üzenet megtekintéseIdézet: Dr. Szöszi - Dátum: 2011. 11. 23. 20:18

Azt szokták javasolni, hogy a torrentkliensben fogd vissza a kapcsolatok számát.
Szegény routerke a csökött erőforrásaival nem bírja adminisztrálni a csomagjaidat.
(A laptop újraindítása helyett nem próbálkoztál a router újraindításával?)

#956 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 10:54

Üzenet megtekintéseIdézet: tmano01 - Dátum: 2011. 11. 24. 08:43

Szia!

és ha ugyanez a lekapcsolás fennáll olyan programmal is ami nem torrentkliens? mondjuk letöltenék egy játékot egy installeren keresztül, mint ahogy most is volt. (letöltöttem egy 2 megás progit amin keresztül le kell tölteni 20 gigát). Nos ezzel kínszenvedés volt 20gigát lekapni, 2 napomba került :s És igen már volt olyan helyzet amikor a gondot nem oldotta meg a laptop újraindítása csak a routeré, sőt volt hogy már az sem hozta helyre hanem hard resetet kellett nyomnom és újrakonfig minden. De nem lett jobb, nem is merek torrentezni :s

t

A probléma akkor is fenn áll, ha a "letöltő" gépedre - routert kihagyva - közvetlenül rákötöd a netet?
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#957 Felhasználó inaktív   tmano01 

• Újonc
  • Pipa

Elküldve: 2011. 11. 24. 11:16

nem, akkor nincs semmi gond, akkor száguld. Csak azért kell a router mert két gép van itthon egy asztali meg egy laptop. És a laptopot értelem szerűen "hurcolom". De az asztali gépen is aminek kábeles kapcsolata van a routerrel annak is ez a baja. Említettem már hogy a melóhelyemen a laptoppal simán megy a torrentezés? Ezért több mint gyanús a routerem...elméletileg jónak kell lennie de mégsem... :s

t

Üzenet megtekintéseIdézet: gene - Dátum: 2011. 11. 24. 10:54

A probléma akkor is fenn áll, ha a "letöltő" gépedre - routert kihagyva - közvetlenül rákötöd a netet?

#958 Felhasználó inaktív   gene 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 11. 25. 14:30

egyszerű logika: routerrel nem megy, nélküle pedig működik. Mi lehet a gond? :think:
esetleg máshol is kipróbálhatnád a routert, vagy kölcsönkérhetnél egyet.
PSN ID: geneMTS

A férfiak és a fiúk között nincs más különbség, csak a játékok ára. // A munka nem f@sz, állhat napokig.[/center]

#959 Felhasználó inaktív   Dr. Evil 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 18:32

TP-Link vicc.

Nincsenek csodák, nagyjából minden vicc ami 30-40k alatt van (és e felett is sok), amivel viszont eddig elég jó tapasztalataim voltak: Linksys WRT54G (GL) + DD-WRT (lassú, öreg), illetve DrayTek Vigor 29xx. A többi jobbára fos, vagy hw vagy szoftver szinten (SMC, Netgear, Linksys/Cisco).
Ami még bevált, megbízható: Cisco RV042 (sajnos semnem wifis, semnem gbites, de legalább amit tud azt stabilan tudja).

Esetleg valami Mikrotik, de azt meg tamagocsizni kell :) Abból valami komolyabb cpu-val szerelt biztos jó.

Szerkesztette: Bástya elvtárs 2011. 12. 04. 18:35 -kor

#960 Felhasználó inaktív   csozsi 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2011. 12. 04. 19:17

Üzenet megtekintéseIdézet: Bástya elvtárs - Dátum: 2011. 12. 04. 18:32

Nincsenek csodák, nagyjából minden vicc ami 30-40k alatt van

Ne feledjük, hogy ezek háztartási célú eszközök. Valami viszont kell otthonra a régiek helyett, ami az 50-80-100-as netből nem enged, csak 20-at.
"Ha már minden kisérleted csődöt mond, olvasd el a használati utasítást" (Murphy)
"Úgy vezess, mintha te jönnél szemben is."
"semmi sem olyan állandó, mint az ideiglenes megoldások"

Téma megosztása:

• (58 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • 50
  • Utolsó »