HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#181 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2007. 12. 31. 12:31

Egy jó tanács! (Ha még nem késtem el vele.

Mint a csapat körelnöke (tudom, nem érdem, sőt egyesek szerint egyenesen bún ez a cimem) fogadjatok el egy tanácsot a Zöregtöl, mielőtt az évvégi nagy öblögetésre elindilnátok.

Indulás előtt az öblitő anyagok mellé feltétlen csomagoljatok be feltűnő rikitó sinű festéket is. A fehér szin  (igy a mész sem) nem megfelelő! Könnyen összetéveszthető a zebrával és akkor esetleg nem véletlenül, hanem szándékosan léptek az előre befestett kezeitekre. :D

Nekem a sárga-fekete szinkombináció jött be a legjobban. Anno munkavédelmi oktatáson elég sokat sulykolták belénk, hogy ez a szinkombináció (csikozás) veszélyt jelent, feltétlen elkerülendő, igy alkalmasint néha meg is tudam úszni a kézletaposást.
Akinek a felesége, barátnője is van annak melegen ajánlom figyelmébe, hogy az Ő számára viszont szerezzen be ugyanilyen szinű, csikozású sapkát, kendőt, vagy egyéb fejre, nyakba való alkalmatosságot és azt a kedves oldalborda feltétlenl viselje, mert nagyobb mennyiségű öblögetés utan az is tud veszélyes, sőt életveszélyes is lenni. :Đ  :reszeg:
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#182 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2007. 12. 31. 12:57

:nevet:

BUÉK a Csapatnak! :reszeg:  :birthday:  :party: :birthday2:

#183 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Hozzászólás ikon  Elküldve: 2007. 12. 31. 21:55

Idézet: Szőke - Dátum: 2007. dec. 31., hétfő - 12:31

Egy jó tanács!

Adj egy csókot mindenkinek, mert szerencsét hoz! :Đ (De csak nőknek.)

Meg viszontbuék !

Szerkesztette: zoltánszól 2007. 12. 31. 22:09 -kor

#184 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 19:15

Mi van itt lusta népség? :think:  :D

Tavaly volt az utolsó hozzászólás és azóta sehol senki? :Đ

Szerkesztette: Szőke 2008. 01. 01. 19:16 -kor

Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#185 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 19:53

De ma egy másnapra ébredtünk.  :(  :Đ

#186 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 20:24

Idézet: FakeJack - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 20:53

De ma egy másnapra ébredtünk.  :(  :Đ

A magam részéről én - civilizált ember lévén - ma feküdtem le, így eleve nem ébredhettem másnapra. :D

De hogy kivételesen valami ontopik jellegű is legyen, egy erősen szakmai kérdés (mert lusta vagyok visszakeresni/olvasni százoldalakat az alaplapos szekcióban).

Adott egy Willamette magos 1,7GHz-es Celeron. Adott három pénégyes alaplap is hozzá, egy csak SD-RAM-ot fogad, egy csak DDR-t, egy meg mindkétféle memóriát. Melyikbe érdemes beletenni a procit? Segít-e az eleve L2-cache hiányban szenvedő, de a Celeronban még alaposan ki is herélt Willamette magon a DDR? Vagy kár bele, és inkább menjen SD-vel?
... a trip back in time is all I need ...

#187 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 20:42

Hát szerintem nem segít rajta a DDR.
Igazad van, aznapos voltam. :) De reggel 16 órakor mikor felkeltem, már kutya bajom se volt.  :smoker:

#188 Felhasználó inaktív   g@by 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 01. 23:57

Kicsit kesve ugyan, de bujjek mindenkibe.
Napkozben nincs idom netezni, ha surgos, hivj fel!
Egy oran belul mindent elfelejtek, ugyhogy ha surgos, hivj fel!
Nem postazok semmit, ha surgos, hivj fel!
Be is kaphatod, ha surgos, hivj fel!:D

#189 Felhasználó inaktív   djculture 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 02. 10:21

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. jan. 1., kedd - 21:24

A magam részéről én - civilizált ember lévén - ma feküdtem le, így eleve nem ébredhettem másnapra. :D

De hogy kivételesen valami ontopik jellegű is legyen, egy erősen szakmai kérdés (mert lusta vagyok visszakeresni/olvasni százoldalakat az alaplapos szekcióban).

Adott egy Willamette magos 1,7GHz-es Celeron. Adott három pénégyes alaplap is hozzá, egy csak SD-RAM-ot fogad, egy csak DDR-t, egy meg mindkétféle memóriát. Melyikbe érdemes beletenni a procit? Segít-e az eleve L2-cache hiányban szenvedő, de a Celeronban még alaposan ki is herélt Willamette magon a DDR? Vagy kár bele, és inkább menjen SD-vel?

Én tapasztalatból mondom sd-vel nagyon gyenge,ddr minimum kell neki mert akkor az l2 hiány plusz sávszél hiány eredendően megsokszorózódik.Nekem van mindkettő itthon az sd-vel szerelt jóval gyengébb.Bár lehet ebbe belejátszik az is hogy az sd vel szerelt alaplapokat fölleg ecs,matsonic meg egyébb annak idején elég gyér minőségű gyártók készítettek illetve ezek jöttek be magyarhonba.
Ki a halott vinyók istene?
Hádédész..

#190 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 08:30

didyman!

Sürgős szakmai emilke röppent.

#191 Felhasználó inaktív   uridium 

• Tag
  • PipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 16:19

Sziasztok!

Van 9 db, 2004 táján gyártott Hiviewell monitor (17"-os, CRT, típusa: HW-769). Mindegyik dobozban, de nem mindegyikhez van talp. Ma ellenőriztük őket, nem színhibásak és néhány darabtól eltekintve a képük is  éles. Az egy-két nem teljesen éles esetében is lehet játszani a geometriával (a kép szélei felé van néhol torzulás). A gépek a Déli mellett vannak (Krisztina krt.) munkaidőben bármikor elvihetők, szerintem még parkolóhely is akad. Amennyiben igény van rá, úgy kérem, hogy minél előbb lépjetek velem kapcsolatba!

Üdv,

Uridium

#192 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 18:14

Idézet: uridium - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 17:19

Sziasztok!

Van 9 db, 2004 táján gyártott Hiviewell monitor (17"-os, CRT, típusa: HW-769). Mindegyik dobozban, de nem mindegyikhez van talp. Ma ellenőriztük őket, nem színhibásak és néhány darabtól eltekintve a képük is  éles. Az egy-két nem teljesen éles esetében is lehet játszani a geometriával (a kép szélei felé van néhol torzulás). A gépek a Déli mellett vannak (Krisztina krt.) munkaidőben bármikor elvihetők, szerintem még parkolóhely is akad. Amennyiben igény van rá, úgy kérem, hogy minél előbb lépjetek velem kapcsolatba!

Üdv,

Uridium

Felajánlásodat hálásan köszönjük a Tiszazugiak nevében.

Sajnos azonban - bár égetően nagy szükség lenne rá itt - mi nem tudjuk megoldani az átvételt, elszállitást, mert "csak" 160 km-re vagyunk a nagyfalutol és ráadásul mostanság nem is jár a Nagyfalu felé semilyen ismerős szekér.

A Pösti tettestársak hátha? :think:

#193 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 03. 20:14

Idézet: uridium - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 17:19

Sziasztok!

Üdv,

Uridium

Köszönjük, szerintem holnap felkereslek!  :respect:

Szerk.: szombaton meg a zugiakat (ha Allah is úgy akarja ;) ), mert ennyit nem tudok tartósan tárolni. :)

Szerkesztette: Telcontar 2008. 01. 03. 20:15 -kor

#194 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 06:52

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. jan. 3., csütörtök - 21:14

Köszönjük, szerintem holnap felkereslek!  :respect:

Szerk.: szombaton meg a zugiakat (ha Allah is úgy akarja ;) ), mert ennyit nem tudok tartósan tárolni. :)

Hálásan köszönjük előre is. Azonban a jelenlegi útviszonyok melett nagyon gondold meg, mert erre sudar az időjárás és az utak karbantartása viszont nem mondható éppen naprakésznek.
Mindenesetre jöveteleddel kapcsolatban megy E-mail talán még ma, ha isőm is megengedi.
Mégegyszer előre is köszönjük! :respect:

#195 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 11:42

A 9 db 17 colos monitor egyelőre almás. :( Azért a holnapi utat még megfontolom, mert van itt cucc, amit vinni kéne. Monitor is, alkatrészek is, gép is.

Ha már a gépeknél tartunk: aki követte a www.felajanlasok.hu-t, az láthatta, hogy volt egy felajánlott Pentium 4-es félkonfig. A konfigot a két ünnep között sikerült átvennem, és örömmel jelentem, hogy működik. Kicsit fel is turbóztam a nálam levő alkatrészekkel, jelenleg így néz ki:

Intel Celeron 1,7 GHz CPU (Willamette),
2*128 MB SDRAM (hiába lenne jobb a DDR, nincs),
Gigabyte P4-Titan alaplap (ez csak SDRAM-ot fogad, eredetileg egy csak DDR-re alkalmas Abit BD7-II volt az alaplap),
ATi Radeon 9000 VGA, noname,
LG CD-RW 40×12×40,
ATX miditorony egy fantasztikus JNC táppal (de legalább a ház hibátlan és hiánytalan),

Vinyó már csak akad bele valahol. :)
Lehet azon gondolkodni, hogy ki lenne ideális jelölt erre a masinára.

#196 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 15:37

Humm.

Olvasgatok, erre belefutok egy hírre a HWSW főoldalán a gOS-ról. Régebbi gépekhez javasolt operációs rendszerről van szó, ami alapból tartalmaz pár alkalmazást is: OpenOffice, Firefox, Thunderbird stb. Könnyen kezelhetőnek és gyorsnak mondja a cikk.

Tudom, van itt ellenérzés jócskán a Linux disztribúciókkal kapcsolatban, de talán egy próbát megér a dolog még a zöregebbjének is? :) Bootolható CD-kép formájában lehet letölteni - kiírás után már suhanhat is fel. És ingyenes.

#197 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 16:45

Jó persze, meg az Ubuntu is jó, de a szomszéd Pistike nem ért hozzá, nem tud segíteni meg neki amúgy is XP van okosba, meg arra sok játék még okosabba. Akkor meg úgyis 5 perc után gyalu áldozata lesz a több órás munka.

Szerkesztette: FakeJack 2008. 01. 04. 17:01 -kor

#198 Felhasználó inaktív   acws 

• Törzsvendég
  • PipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 16:59

Hali,
XVIII. kerület fele nem szokott valaki járni? Van egy komplett, működő PII monitorral együtt. Csak nálam semmi hely nincs.....
Acws

És utólagosan is BUÉK mindenkibe  :D

Szerkesztette: acws 2008. 01. 04. 17:00 -kor

web-solution.hu A megfizethető tárhely

#199 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 18:41

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 12:42

*  A 9 db 17 colos monitor egyelőre almás. :( Azért a holnapi utat még megfontolom, mert van itt cucc, amit vinni kéne. Monitor is, alkatrészek is, gép is.

**  Lehet azon gondolkodni, hogy ki lenne ideális jelölt erre a masinára.

*  A monitort nagyon sajnálom, de a jöveteleddel kapcsolatban nagyon légy körültekintő, mert holnapra már ónosesőt is mondanak a hazugládában. A cumó nagyon kellene, de nem mindenáron.

**  Esetleg az új csapatnak jól jönne, ha a levélbeni kéréseimet nem tudod teljesíteni. Vinyó is és jobbfajta táp is akadna bele- Esetleg? :think:

A holnapi nappal kapcsolatos emilke elment a fórumos mél címedre. Választ holnap reggel biztosan olvasok.

Szerkesztette: Szőke 2008. 01. 04. 18:41 -kor

#200 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2008. 01. 04. 18:51

Idézet: Telcontar - Dátum: 2008. jan. 4., péntek - 16:37

Humm.

Olvasgatok, erre belefutok egy hírre a HWSW főoldalán a gOS-ról. Régebbi gépekhez javasolt operációs rendszerről van szó, ami alapból tartalmaz pár alkalmazást is: OpenOffice, Firefox, Thunderbird stb. Könnyen kezelhetőnek és gyorsnak mondja a cikk.

Tudom, van itt ellenérzés jócskán a Linux disztribúciókkal kapcsolatban, de talán egy próbát megér a dolog még a zöregebbjének is? :) Bootolható CD-kép formájában lehet letölteni - kiírás után már suhanhat is fel. És ingyenes.

Holnap, - ha véletlenül mégis úgy döntesz, hogy jövöl - hozhatnál egy CD-re kiírt példányt, mert jelenleg nem tudok írni, de egy próbát azért megérne. Pesze FakeJack észrevétele nagyon is helytálló.
Ha már itt tartunk akkor - ha meg tudod tenni - a NOD 32 mellé telepíthető ingyenes kém, robot és egyéb szűrőt (ha egyáltalán kell) is hozhatnál.

Szerkesztette: Szőke 2008. 01. 04. 18:53 -kor

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.