HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2561 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 10. 24. 10:43

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. okt. 24., szombat - 7:59

Nem egészen ilyen komoly gépre gondoltam, hiszen az ArhiCAD tervezőpproginak kellene rajta futnia. Ilyen kellene legalább 1 db.

ArchiCadnek a világ gépe nem elég, ha komolyan gondolják. Ráadásul 1milliós program, szóval izééé.

Akváriumi baszokat megleshetem, már lassan befejeződik ez a tököm iroda, de most is itt szögelem, amit a felújítás/költözés miatt elhalasztottunk.
Make love not Wor.

#2562 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 25. 05:52

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. okt. 24., szombat - 10:43

*  ArchiCadnek a világ gépe nem elég, ha komolyan gondolják. Ráadásul 1milliós program, szóval izééé.

**  Akváriumi baszokat megleshetem, már lassan befejeződik ez a tököm iroda, de most is itt szögelem, amit a felújítás/költözés miatt elhalasztottunk.

*  Sajnos az iskolában azt eröltetik, igaz valami régebbi verziót. :mad:

**  Az bizony jó lenne, legalább karácsonyra megint tudnék valakinek örömet szerezni.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2563 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 05:54

Idézet: zoltánszól - Dátum: 2009. okt. 24., szombat - 9:46

Zöreg! Pár ráérő SD-RAMom (128MB-s vagy 2-3 db, 64MB-os vagy 2-3 db és 32MB-s is) akad itthon. Ha erre jársz, odaadnám amennyi kell.

Majd, ha megyek a kunyhódat heggejteni megbeszéljük. Persze nagyobb is jobb lenne, mert akkor egy bomba erős gép is lehetne belőle. Az alaplap bírná.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2564 Felhasználó inaktív   kriszt35 

• Újonc
  • Pipa
  • Csoport: Alkalmi fórumtag

Elküldve: 2009. 10. 25. 07:58

Halihó!
Rég jártam erre, de azért olvasgatok ám :)
Krisztina vagyok (Abádszalók, családgondozó). Bocsánat, hogy Szőke úrnak nem jeleztem vissza, de azt gondoltam, Telcontárnak "átadta" a részletek megbeszélését. Nagyon örülnénk a gépeknek, ha van rá lehetőség. Amint írtam, itt is van egy gép, ait felajánlanánk, bár hiányoznak belőle dolgok (sajna, így kaptuk, nem tudtuk, hogy így mi nem tudjuk használni. Talán, ha alkatrésznek jó lenne.
Akvárium ügyben szétnézek én is, hátha fel tudok kutatni valamiket.
Üdvözlök mindenkit!
Krisztina

#2565 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 11:39

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 6:52

*  Sajnos az iskolában azt eröltetik, igaz valami régebbi verziót. :mad:

**  Az bizony jó lenne, legalább karácsonyra megint tudnék valakinek örömet szerezni.

* Van az AC-nek student verziója, az ingyenes és legális: https://eduregistration.graphisoft.com/defa....aspx?LangID=hu

Az én pinyómban is van még 3-4 monitor meg ilyesmik, ha kell. Bár nemtom hogy jutna el oda.  :think:
Ha van vkinek S754 AMD procija, akkor tudok egy jó alaplapot adni hozzá.

#2566 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 16:28

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 12:39

* Van az AC-nek student verziója, az ingyenes és legális: https://eduregistration.graphisoft.com/defa....aspx?LangID=hu

Az én pinyómban is van még 3-4 monitor meg ilyesmik, ha kell. Bár nemtom hogy jutna el oda.  :think:
Ha van vkinek S754 AMD procija, akkor tudok egy jó alaplapot adni hozzá.

Monitorokat mondjuk majd én begyűjtöm tőled. :)

S754-es CPU-m most nincs, S939-es van egy teszteletlen 3000+-os Venice, meg van hozá Zalman AlCu hűtő is. De pölö DDR/DDR2-es RAM az megint nemvan, legalábbis nem elég. :(
... a trip back in time is all I need ...

#2567 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 25. 16:34

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. okt. 24., szombat - 7:59

Nem egészen ilyen komoly gépre gondoltam, hiszen az ArhiCAD tervezőpproginak kellene rajta futnia. Ilyen kellene legalább 1 db.
A többire is majd megpróbálok pácienst keríteni, de erröl majd értesítelek.
Viszont, ha sikerülne összehozni a lejöveteledet, és lenne is ilyen alkatrészed talonban,  akkor egy AMD CPU (jelenleg 1200 MHz-s volt benne), komolyabb AGP-s VGA kártya és nagyobb mennyiségű SD RAM (4 foglalat van) is jól jönne, mert a másik helyre egy félkész konfigot (a hiányzó alkatrészek mentek tönkre) tudnék szerezni.
Majd írom a fejleményeket a jövő héten.
Ja és ha Jahno-val tudnál kontaktolni, úgy tőle is jöhetne a pinyóbol - ha még egyáltalán megvannak - az a rengeteg akvarisztikai cumó, amiröl az év elején regélt. Azokbol karácsonyra esetleg tudnék megint akváriumot készíteni rászoruló mozgáskorlátozottaknak. Amennyiben esetleg nagyobb akvárium (50 lit. felett) is van elfekvőben azért még talán kocsit is tudnék küldeni.

Üdv.: Szőke

ArchiCAD-es gépnek tudok javasolni a készletből egy PIIIS-1400-as proci köré épült konfigot, az most a "csúcsgép". Ha régebbi verziójú ArchiCAD-et kell vinnie, akkor szvsz elégséges lesz, legfeljebb töfök még bele memóriát, meg kap még egy extra vinyót. (1200-es AMD-vel mindenesetre pariban lenne a prociját tekintve).

A többi gép inkább olyan netezős, írogatós, excelezős, csak keveset és akkor sem a legmodernebbet játszogatós konfig.

Jahnót meg majd elütöm valamikor, ha már alakulnak a dolgok. :)

#2568 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 07:39

Idézet: kriszt35 - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 7:58

Halihó!
Rég jártam erre, de azért olvasgatok ám :)
Krisztina vagyok (Abádszalók, családgondozó). Bocsánat, hogy Szőke úrnak nem jeleztem vissza, de azt gondoltam, Telcontárnak "átadta" a részletek megbeszélését. Nagyon örülnénk a gépeknek, ha van rá lehetőség. Amint írtam, itt is van egy gép, ait felajánlanánk, bár hiányoznak belőle dolgok (sajna, így kaptuk, nem tudtuk, hogy így mi nem tudjuk használni. Talán, ha alkatrésznek jó lenne.
Akvárium ügyben szétnézek én is, hátha fel tudok kutatni valamiket.
Üdvözlök mindenkit!
Krisztina

Kewdves Krisztina!

Jól gondoltad, hogy átadtam a részletek megbeszélését. Nem is erröl volt itt szó, hanem inkább egy félreértésröl, melyet Telcontár már korábban helyesbített is. Én csupán azért kérdeztem rá, hogy vajon tud-e nektek is vinni gépet, mert a hozzászólásában tévesen más eseményröl írt, de már tisztázódott minden.
Örülök neki, hogy sikerül segíteni az Abádszalókiakon is.
Az akvárium ügyet meg külön köszönöm.

Üdv.: Szőke

Ja és Szőke vagyok csak simán.  :D

#2569 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 07:46

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. okt. 25., vasárnap - 16:34

ArchiCAD-es gépnek tudok javasolni a készletből egy PIIIS-1400-as proci köré épült konfigot, az most a "csúcsgép". Ha régebbi verziójú ArchiCAD-et kell vinnie, akkor szvsz elégséges lesz, legfeljebb töfök még bele memóriát, meg kap még egy extra vinyót. (1200-es AMD-vel mindenesetre pariban lenne a prociját tekintve).

A többi gép inkább olyan netezős, írogatós, excelezős, csak keveset és akkor sem a legmodernebbet játszogatós konfig.

Jahnót meg majd elütöm valamikor, ha már alakulnak a dolgok. :)

Én ehhez csak kontár vagyok, mert nem tudom, hogy az AC min futna el, de azt sem tudom, hogy a suli melyik verzióját használja. Mindenesetre én még soha sem használtam, így nincs is tapasztalatom, de ha FakeJack mondja, akkor valószínűleg megfelel az általad javasolt gép.
Viszont a másik géphez (amihez CPU, RAM és VGA kellene) van nagy vinyó (anno 80 Gb-vel adtuk át), csak ugye az a nyüves áramszünet tönkrevágta a felsorolt alkatrészeket.
Tehát összesen akkor 2 db. erős gép lenne.
A többi részletet majd írom, most megyek a pogi úrhoz egyeztetni.

#2570 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 12:18

Amikor anno meg a Graphinal dolgoztam, akkor az AC8-at P!!! 650 Mhz (vagy hasonlo), 512 MB ramos gepeken teszteltuk. Nem volt egy bajnok, de ment. Sztem az 1400-as P!!! bőven jó lesz, csak ram legyen elég.

#2571 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 26. 15:53

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 12:18

Amikor anno meg a Graphinal dolgoztam, akkor az AC8-at P!!! 650 Mhz (vagy hasonlo), 512 MB ramos gepeken teszteltuk. Nem volt egy bajnok, de ment. Sztem az 1400-as P!!! bőven jó lesz, csak ram legyen elég.

Na ugyí megmondam, hogy lészen szakértő.

Köszönöm.

#2572 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 20:24

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 13:18

RAM lesz benne legalább 512 MB. Viszont van választási lehetőség a VGA tekintetében. Kérdezném, hogy AutoCAD-hez melyiket javasolnád:

- Inno3D Tornado GeForce2 MX400 64MB
- Inno3D TNT2 64MB
- Matrox G45 DualHead, talán 32 MB

#2573 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 28. 20:26

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. okt. 26., hétfő - 16:53

Na ugyí megmondam, hogy lészen szakértő.

Köszönöm.

Az AutoCAD-es gépen kívül még 3 gépet tudok vinni majd hozzátok. Hozzád is van egy kérdésem: hány darab monitorra van szükség? Mivel írtad, hogy ezek az "új" gépek korábban átadott, elavult gépeket váltanának fel...

#2574 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 08:01

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. okt. 28., szerda - 20:26

Az AutoCAD-es gépen kívül még 3 gépet tudok vinni majd hozzátok. Hozzád is van egy kérdésem: hány darab monitorra van szükség? Mivel írtad, hogy ezek az "új" gépek korábban átadott, elavult gépeket váltanának fel...

A hozandó gépek milyen kaliberűek. Tegnap ugyanis végre sikeredett egyeztetni a pogival (na nem a tepertőssel  :D ), igaz vele még a 3+3 gépröl tárgyaltam és várunk.
Az AutoCAD-s géphez nem kell monitor, de a többihez jól jönne, mert amik vannak elég gyenguszok (14") már.
A kiegészítéseket tudod-e hozni a felkész (lerobbent ) géphez.
1 db. 64 MB-s kártya is jól jönne plusszba, mert egy régebbi gépben (XP megy rajta) a mostanival valammi gabesz lett. Bármilyen driverrel is próbálkozom hozzá, csak 8 bittel hajlandó menni, XP nem ismeri fel és driver nélkül meg csak közözködik.

Szerkesztette: Szőke 2009. 10. 29. 08:02 -kor

#2575 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 10:51

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. okt. 28., szerda - 21:24

...

Szerintem MX400.

#2576 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 11:09

:offtopic:

Feltettem a végleges Windows7 Ultimate x64-et (nem warezból) a gépemre és az első benyomásaim igen jók. Nagyon gyorsan települt, az összes hardvert felismerte (kivéve a TB Santa Cruz hangkártyát, de ahhoz már XP-re is alig volt működő driver) és eddig villámgyors a rendszer. Úgy alakult, hogy egy ősrégi programot is használnom kellett, ami egyáltalán nem ment rajta, viszont az oprendszerhez ingyenesen járó XP Mode (virtuális XP tulajdonképp) jelesre vizsgázott.
Ez lesz a fő oprendszer a gépen, kíváncsi leszek milyen szívások jönnek elő hosszabb távon.

#2577 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 17:12

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 12:09

Feltettem a végleges Windows7 Ultimate x64-et (nem warezból) a gépemre és az első benyomásaim igen jók.

Szerintem meg ontopic, ismerve a szenvedéseinket ebben a témában.

Ha nem jó, írsz, ha igen akkor is. :D
Mi meg majd megyünk utánad, csak rázd a kolompot.

U.i.: Magyart, vagy angolt tettél föl?

Szerkesztette: zoltánszól 2009. 10. 29. 17:13 -kor

#2578 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 18:52

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 9:01

A hozandó gépek milyen kaliberűek.* Tegnap ugyanis végre sikeredett egyeztetni a pogival (na nem a tepertőssel  :D ), igaz vele még a 3+3 gépröl tárgyaltam és várunk.**
Az AutoCAD-s géphez nem kell monitor, de a többihez jól jönne, mert amik vannak elég gyenguszok (14") már.***
A kiegészítéseket tudod-e hozni a felkész (lerobbent ) géphez.****
1 db. 64 MB-s kártya is jól jönne plusszba,***** mert egy régebbi gépben (XP megy rajta) a mostanival valammi gabesz lett. Bármilyen driverrel is próbálkozom hozzá, csak 8 bittel hajlandó menni, XP nem ismeri fel és driver nélkül meg csak közözködik.

*PIII-Celeron mindahány.
** Nem fér be hat gép a kocsimba. :)
*** De, viszek az AutoCAD-eshez is, egy 19"-ost. Legfeljebb az ottani monitort áttesszük valamelyik másik átadandó géphez.
**** Írtam, hogy sokminden egyszerűen nincs. Ami van, azt viszek. Szerk.: Socket A-s CPU most nincs. VGA és SD-RAM van.
***** A 64MB-s kártya alatt mit értesz? SD, XD CF és hasonló memóriakártyáim nincsenek.

Szerkesztette: Telcontar 2009. 10. 29. 18:59 -kor

#2579 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 18:54

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 11:51

Szerintem MX400.

Bi la khaifa! :respect:

#2580 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 10. 29. 18:56

Idézet: FakeJack - Dátum: 2009. okt. 29., csütörtök - 12:09

Feltettem a végleges Windows7 Ultimate x64-et (nem warezból) a gépemre és az első benyomásaim igen jók. Nagyon gyorsan települt, az összes hardvert felismerte (kivéve a TB Santa Cruz hangkártyát, de ahhoz már XP-re is alig volt működő driver) és eddig villámgyors a rendszer. Úgy alakult, hogy egy ősrégi programot is használnom kellett, ami egyáltalán nem ment rajta, viszont az oprendszerhez ingyenesen járó XP Mode (virtuális XP tulajdonképp) jelesre vizsgázott.
Ez lesz a fő oprendszer a gépen, kíváncsi leszek milyen szívások jönnek elő hosszabb távon.

Mi minimális, és mi a recommended konfiguráció a Windows7 alá (32 biten és 64 biten egyaránt)?

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 127
  • 128
  • 129
  • 130
  • 131
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.