HWSW Informatikai Kerekasztal: Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. - HWSW Informatikai Kerekasztal

Ugrás a tartalomhoz

Mellékleteink: HUP | Gamekapocs

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.

Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu Értékeld a témát: -----

#2741 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Fórumtag

Elküldve: 2009. 12. 13. 18:21

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 11., péntek - 21:00

Más.

Adott egy egyedülálló édesanya három gyermekkel: Péter és Matyi 13,5 évesek (igen, ikrek), Mercédesz 9,5 éves. Szánnék nekik egy konfigot karácsonyra, ha nincs ellene kifogásotok.

:bologat: Úgy legyen!

#2742 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa
  • Csoport: Stábtag

Elküldve: 2009. 12. 13. 19:11

Akváriumos cumók valahol tanyán vannak, csak év vége felé járok arra. Ellenben találtam pár konfigot, most el kezdtem megint babrálni. Idén még kapkodjak, lesz valami, vagy annyira nincs közeli időpont?
Make love not Wor.

#2743 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 21:21

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 20:11

Akváriumos cumók valahol tanyán vannak, csak év vége felé járok arra. Ellenben találtam pár konfigot, most el kezdtem megint babrálni. Idén még kapkodjak, lesz valami, vagy annyira nincs közeli időpont?

Időponthegyek vannak. :) Dec. 18-án Kunszentmárton, valamikor 20-21-e táján Budapest, dec 29-én Abádszalók.
... a trip back in time is all I need ...

#2744 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 21:23

Hilfe!

Mit jelent az álmoskönyv szerént, ha a vindózikszpé telepítője azt üzeni kék háttérrel: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR?

#2745 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 21:35

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 21:23

Hilfe!

Mit jelent az álmoskönyv szerént, ha a vindózikszpé telepítője azt üzeni kék háttérrel: KERNEL_DATA_INPAGE_ERROR?

Bármi vasbaj, RAM, hibás OD... Szóval kb. akármi, a kondiktól a tápig.
Make love not Wor.

#2746 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 13. 21:36

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 21:21

Időponthegyek vannak. :) Dec. 18-án Kunszentmárton, valamikor 20-21-e táján Budapest, dec 29-én Abádszalók.

Szerdáig már csontig vagyok, gyanítom utána is az lesz. Egy ilyen kis lapos Dellnek nekilátok, mint az előző kettő volt, aztán előástam a saját vasaim közül még vagy 3-at, de azok darabokban vannak, Malmos kipofozza, akkor meglátom mit tehetünk.
Make love not Wor.

#2747 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 01:36

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 22:36

Szerdáig már csontig vagyok, gyanítom utána is az lesz. Egy ilyen kis lapos Dellnek nekilátok, mint az előző kettő volt, aztán előástam a saját vasaim közül még vagy 3-at, de azok darabokban vannak, Malmos kipofozza, akkor meglátom mit tehetünk.

Kész szopás volt ez a két Dell. :reklamacio: A kisebbikbe egyetlen SDRAM-om se jó, válogatós nagyon. Ráadásul alig szerelhető, kínszenvedés volt beleküzdeni még egy modult, amit aztán vehettem ki. Maradt benne a 128 MB.
Az Optiplex memóriáját fel tudtam bővíteni 256 megára, de az a rohadék is válogatott. Ráadásul egy órát szívtam vele, mire rájöttem, hogy lehet beleimádkozni egy CD-ROM-ot. Kurva Dell!!!  :box2:  :mad:  :grrr:

Szőke!

Az egyik Dell mehet le 18-án Kunszentre. P3-as mindkettő.

#2748 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 01:44

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 1:36

Kész szopás volt ez a két Dell. :reklamacio:

Ráadásul alig szerelhető

Alig? Csavarhúzó sem kell hozzá, elejét le tudod húzni, egyiken úgysem volt rajt... Utána mit csináltál?

Ami van abba megpróbálok RAMot szerezni. Van még pár OD-m is.
Make love not Wor.

#2749 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 01:54

Van még egy Dell, 256 RAMmal teljesen korrekt gépek, nem gondoltam volna. Még egy OpenOffice kell rá, aztán meg is vagyok, 20 giga HDD, OD van benne, az úgy jó az? Lehet lesz még LCD is, múlkorira valamit emlegetett a szomszéd, hogy esetleg baja van, de kettő az tuti rendesenjó. Pár napot használjátok, kiderül.
Make love not Wor.

#2750 Felhasználó inaktív   zoltánszól 

• Senior tag
  • PipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 13:14

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 1:54

Lehet lesz még LCD is,...

:eek: Már LCD-t is ajándékozunk? Ejha!

#2751 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 19:35

Szőke!

Ezek szerint akkor 8 gép átadására (6 már itt van) készüljünk, avagy addig még esetleg lehet, hogy lesz több is?

A szombat esti telefonbeszélgetésünkre visszatérve:

Az FX 5200-s VGA-n mindkét kimenet megtalálható. Viszont mégis csak jól jönne, ha nem 1, hanem 2 lapos moncsit tudnál hozni.
Egyébként vasárnapo YceBear cimborátol sikeredett elég sok mindent begyüjteni. Kaptam tőle nem csak akvarisztikai témájú dolgokat, de különböző hw elemeket is. Ezek tesztelése most gőzerővel megy nálam, bár előtérben most az akvarisztika van. Amelyeket itt én nem tudok hasznosítani azokat majd pénbteken viheted magaddal további hasznosításra.
Teljesen más témában, de péntekkel összefüggésben külön e-mail megy még a mai napon.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2752 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 19:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 2:44

Alig? Csavarhúzó sem kell hozzá, elejét le tudod húzni, egyiken úgysem volt rajt... Utána mit csináltál?

Ami van abba megpróbálok RAMot szerezni. Van még pár OD-m is.

Nem a burkolattal volt bajom. :) De a kisebbik (méretre kisebbik) gépnél az SD foglalatokat háromnegyed-négyötöd részben takarja a floppy, és sehogy nem bírtam rájönni, hogy miként imádkozzam le a helyéről. Aztán meg már nem is mertem, mert ha valahogy leszedem, akkor hogy rakom majd vissza? :D

Az Optiplexnél meg simán nem esett le vagy egy óra hosszat, hogy alulról kell rögzíteni a CéDát, nem oldalról. Próbálkoztam mindenféle ötletesen idióta módon berakni és fixálni egy ODD-t. :D:D Csak éjjel egy óra tájt már elhagyott a humorérzékem.

#2753 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 19:38

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 1:54

Van még egy Dell, 256 RAMmal teljesen korrekt gépek, nem gondoltam volna. Még egy OpenOffice kell rá, aztán meg is vagyok, 20 giga HDD, OD van benne, az úgy jó az? Lehet lesz még LCD is, múlkorira valamit emlegetett a szomszéd, hogy esetleg baja van, de kettő az tuti rendesenjó. Pár napot használjátok, kiderül.

Amennyiben Telcontar cimborához eljut pénteken az indulásáig (ráadásul be is fér a "mi kocsinkba") - vagy esetleg Ti is lejöhettek a nagy gépátadási banzájra - akkor akár Office nélkül is át tudjuk adni, majd utólag telepítem a szerencsés jelöltnél.
Moztgáskorlátozottak részére készülő akváriumokhoz berminemű segítséget szívesen elfgadok. Felajánlásod ide küld. Segedelmeteket előre is KÖSZÖNÖM!

#2754 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 19:40

Idézet: Jahno - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 2:54

Egyik LCD háttérvilágítása megnyekkent. Megpróbálom javíttatni, hátha nem olyan vészes.

Jaja, jó kis gépek ezek a Dellek amúgy, csak szerelni ne kelljen... :p :reklamacio:  :cool:

#2755 Felhasználó inaktív   Telcontar 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 14. 19:46

Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 20:35

Ezek szerint akkor 8 gép átadására (6 már itt van) készüljünk, avagy addig még esetleg lehet, hogy lesz több is?

A szombat esti telefonbeszélgetésünkre visszatérve:

Az FX 5200-s VGA-n mindkét kimenet megtalálható. Viszont mégis csak jól jönne, ha nem 1, hanem 2 lapos moncsit tudnál hozni.
Egyébként vasárnapo YceBear cimborátol sikeredett elég sok mindent begyüjteni. Kaptam tőle nem csak akvarisztikai témájú dolgokat, de különböző hw elemeket is. Ezek tesztelése most gőzerővel megy nálam, bár előtérben most az akvarisztika van. Amelyeket itt én nem tudok hasznosítani azokat majd pénbteken viheted magaddal további hasznosításra.
Teljesen más témában, de péntekkel összefüggésben külön e-mail megy még a mai napon.

Eddig 1 gép (az egyik Dell), ami tuti. Eddig. Ha Jahno összerakja, én meg el tudom hozni, akkor a most nála levő Dell-lel már kettő. De még próbálkozom én is azzal a konfiggal, ami kernelpánikot okozott a zikszpének - ha nem az alaplap volt a hunyó, akkor lesz abból is gép. (Ne az alaplap legyen - azt bontatlanul, új állapotban vettem bontóban. :) )

Lapos moncsiból kettőt viszek. Egyet (a harmadikat) most ünnepélyesen elkérek a csapattól, de rögtön adok helyette 17 collos CRT-t. A negyedik meg egyelőre szervizre vár - ha javítható emberi áron, akkor az is megy majd valamikor jelölthöz.

#2756 Felhasználó inaktív   FakeJack 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 00:25

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 13., vasárnap - 22:23

Hilfe!

John RAMbo-ra tippelnek. Kis Dell-hez meg nem volt szerencsem de SFX meretu Compaq okozott mar fejfajast az idiota csavarjaival es a legvaloszinutlenebb felfogatasaival.

#2757 Felhasználó inaktív   Jahno 

• vérképkeretezés occsón
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 00:57

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 19:38

De a kisebbik (méretre kisebbik) gépnél az SD foglalatokat háromnegyed-négyötöd részben takarja a floppy, és sehogy nem bírtam rájönni, hogy miként imádkozzam le a helyéről.

Ááááá, jobb oldalt van egy hüvelykujjnyi pöcök, tán még zöld nyíl is rajta. Azt megnyomod/elhúzod, akkor az egész eleje floppy kerettel együtt előre felborítható. RAM kipróbál, cucc visszaborít, ettől be is kattan a helyére.
Make love not Wor.

#2758 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 06:55

Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 14., hétfő - 19:46

*  Eddig 1 gép (az egyik Dell), ami tuti.

** Lapos moncsiból kettőt viszek.

* Korábban ezt írtad:

P3-as mindkettő.

Ezért nem volt világos, de így értem. Ezek szerint péntekre jelenleg 7 gép a TUTI. Mindenesetre "tartalék" jelölteket hívunk be, HÁTHA?

**  Köszönjük.
Azért kellene a 2 lapos moncsi, mert amint mondtam az én gépemhez - amely Karácsonyra új gazdihoz fog kerülni (nem pénteken) - egyáltalán nincs moncsi, és a jelöltnél elég szűk a hely (1 szoba-konyhás lakás) ahova majd be tudjuk illeszteni a gépet. A második menne a "mini géppel, mert a leányzó családjában a hétvégén (most, hogy hazajöttem Andrástol tudtam meg) haláleset (Nagymama) történt. Mint köztudott az ilyen esemény eléggé kiüríti a kasszát, így nem is várhatom el, hogy at apuka által beígért monitort most megvegye hozzá. Talán majd később és akkor visszakapjuk a lapos moncsit is.
Persze a részleteket majd megbeszéljük pénteken.

Más: Akvarisztikai ügyben emlékeztető email helyett, most érd be ennyivel. Mél majd estére.

#2759 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 07:02

FakeJack! Emlékeim szerint ennek az oldalnak (topiknak) Te  is az egyik "főguruja" vagy, ezért egy hibát szeretnék jelezni.

Napok óta az új hozzászólásrol értesítő link mindíg a 9. oldalt nyitja meg, holott korábban tényleg az új hozászóülásnál nyílt meg az oldal. Igaz korábban hónapokon keresztül E.mail értesítés sem jött, tehát ez is jobb, mint ami előtte volt.
Ha esetleg ezen lehetne változtatni?

#2760 Felhasználó inaktív   Szőke 

• Őstag
  • PipaPipaPipaPipaPipa

Elküldve: 2009. 12. 15. 15:08

Telcontar!

A mai napon elkezdődött az Egyesület székházában a korábban lehozott gépek összeállítása, beüzemelése, hogy péntekre minden klappoljon.
Máris adódott egy probléma. 1 db. soros egér működőképtelen. Nagyon úgy néz ki (Gábor szerint) mintha a vezetéke lenne kiszakadva. Ez az egér másik gépen sem műxik, de ezen a gépen a másik soros egér szépen megy. Tehát csakis az egérel lehet a bibi.
Amennyiben tudsz légyszive pénteken egy ilyen soros egeret (tesztelt működőképeset) hozni ehhez a géphez.

Téma megosztása:

• (237 Oldal)
  • +
  • « Első
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • Utolsó »
  • Nem indíthatsz témát.
  • A téma zárva.