Felajánlások (Segíteni kéne), karitatív topic VII. www.felajanlasok.hu
Elküldve: 2009. 12. 03. 23:08
Intel Celeron 400 MHz
EPoX EP-3VB alaplap
256 MB RAM
ATi 3D Rage Pro VGA
SB 16 Vibra PnP audio
Realtek LAN
5 GB + 3,2GB HDD
32 x CD-ROM
kisfloppy
Elküldve: 2009. 12. 03. 23:41
AMD K6/2-400 CPU
5ALI61 alaplap
256 MB RAM
Matrox MGA-100 VGA
ESS 1688 audio
Realtek LAN
3,2 GB + 6,4 GB HDD
52x CéDa
kisfloppy
Szerk.: ez a gép fekvő házban lakik, egyedüliként az összes konfig közül. Hátha ez is fontos lehet.
Szerkesztette: Telcontar 2009. 12. 03. 23:42 -kor
Elküldve: 2009. 12. 04. 05:42
Telcontar! Köszönöm a konfigok leírását, majd a mai napon mentem és hétfőn küldöm az egyesülethez, hogy ennek megfelelő jelöltet találjanak.
Gábor fiamék elindultak Bp-re 05,30-kor, de mivel telefonszám (még a túrórudis bácsié sem) nem jött, nagy a valószínűsége, hogy üresen jönnek vissza.
Ebben csupán az a baj, hogy Én vén m...a - tekintettel arra, hogy esetleg sok időt vesz fel a Csepelre való kijutás és az ott történő rakodás - egy akvarista felajánlását (mert azét karácsonyra elkészül a 120 és a 250 literes akvárium is) - 2 pár (4 db) vitorláshalat, 1 pár (2 db) zebrasügért, 1 pár (2 db) gyöngygurámit és 1 pár (2 db) sziámi harcoshalat (valamennyi ivarérett kifejlett pédány) visszautasítottam, tekintettel arra, hogy ezen élőlények nem nagyon tolerálták volna a huzamos ideig tartó lehűlést és a légszomjat. Mindegy, majd megoldok mindent valahogy, csak egyeseknek ne lenne ilyen nagy p...a.
Holnap ugyancsak mennek fiamék Budaörsre is, majd azt is jelzem. Az ottani cím és telefonszám már meg is van.
Elküldve: 2009. 12. 04. 17:26
Idézet: Szőkéné - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 6:42
Telcontar! Köszönöm a konfigok leírását, majd a mai napon mentem és hétfőn küldöm az egyesülethez, hogy ennek megfelelő jelöltet találjanak.
Még nem fejeztem be a konfigok közlését.
Elküldve: 2009. 12. 04. 17:47
Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 17:26
Ezt gondoltam, én csak az eddig megjelentekekt köszöntem meg. Éppen most írok neked egy Emilkét a holnapi nappal kapcsolatban.
Egyébként a másik gondolatom is - aminek már itt is hangot adtam - bejött, ugyanis a kocsi ma teljesen üresen jött haza a Nagyfalubol. Nem lesz ezek szerint egyik itteni "csipet-csapatbol" sem semmi, pedig hirtelenjében kettő is elkezdte volna a szárnyait bontogatni.
A legbosszantóbb viszont az, hogy az én projektem (akváriumos) is sikeresen kárt szenvedett ezen akció miatt, de nem hiúsul meg.
Részleteket majd lev.listán írom, mert én vén szivar (majdnem mást írtam) nem engedhetem meg magamnak, hogy itt nyilvánosan hasonló stílust képviseljek, mint aki miatt a kocsi üresen jött haza, de jelenleg nem tudnék más hangnemben fogalmazni. Annyi tiszteletet viszont érzek a nyilvánosság iránt, hogy bizonyos kifejezéseket - bár tudnék én is - nem használok.
Elküldve: 2009. 12. 04. 19:02
Intel Celeron 900 MHz
Acorp 6PLEF alaplap + alaplapi VGA + alaplapi hang + alaplapi LAN
320 MB RAM (ebből 8 MB az alaplapi VGA-é)
3,2 GB + 9,1GB HDD
52x CD
kis- és nagyfloppy
Elküldve: 2009. 12. 04. 19:20
Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 19:02
Hálás köszönet!
Remélem a gépeket fel is cimkézted, hogy melyik kunyhóban melyik konfig lakozik?
Elküldve: 2009. 12. 04. 19:28
AMD Sempron 2200+ CPU
Abit KD7 alaplap
1024 MB RAM
GeForce 4 MX440 VGA (64 MB)
60 GB HDD
DVD-ROM
8x4x32x CDRW
ZIP-100 meghajtó
kisfloppy
Ez lenne akkor az ArchiCAD-es gép.
Elküldve: 2009. 12. 04. 19:30
Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 20:20
Remélem a gépeket fel is cimkézted, hogy melyik kunyhóban melyik konfig lakozik?
Nem címkéztem.
Elküldve: 2009. 12. 04. 19:46
Intel Celeron 633 MHz
valami microATX Intel 810 alaplap + alaplapi VGA + alaplapi hang
Realtek LAN
256 MB RAM
15 GB HDD
LG 52x48x52 CDRW
Creative 52x CD-ROM
kisfloppy
microATX házikóban, spéci táppal.
Elküldve: 2009. 12. 05. 06:39
Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 19:30
Nekem/nekünk így is nagyon megfelelő, mert nemn kell szétbarmolni, hogy melyik, melyik.
Ahogy nézem a konfigokat a 6 sz. lenne az ArhiCAd-s és a +1 meglepi pedig menne a Papinak, ha jól gondolom. Javíts ki, ha tévedek.
A Papi gépéhez kellene egy olcsó partonnal működő nyominger is, ha akad.
Köszönjük!
Szerkesztette: Szőke 2009. 12. 05. 06:46 -kor
Elküldve: 2009. 12. 05. 06:52
Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 4., péntek - 19:28
GeForce 4 MX440 VGA (64 MB)
Ez lenne akkor az ArchiCAD-es gép.
A már korábban írt INNO 128 MB-s VGA esetleg nem lenne jobb ebbe a gépbe. Amennyiben úgylátod, hogy jobb, akkor kicserélem, ha azt mondod, hogy a mostanmi jobb, akkor marad minden a régiben.
A 256 MB-s VGA-t driverlemezzel a nagydoboz tetejére betettem, küldtem.
Gáborék elindultak, de hozzád csak a vizsga után mennek.
Kérlek, amit nekem küldesz (ASrhiCAD-s gép, Mini gép, VGA kártya és Venti) légyszi nekik külön megmutatni, mert azt ide hozzák hozzám, a többit egyböl viszik az egyesületbe.
Elküldve: 2009. 12. 05. 11:11
Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 7:39
A Papi gépéhez kellene egy olcsó partonnal működő nyominger is, ha akad.**
Köszönjük!
* Jól látod.
** Akad tintasugaras több is. Amíg megjönnek a fiúk, nézek egyet.
Most éppen a monitorokat ellenőrzöm, meg hurcolok le mindent a garázsba, és kissé lihegek a lépcsőn való cipekedéstől.
Elküldve: 2009. 12. 05. 11:17
Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 7:52
A 256 MB-s VGA-t driverlemezzel a nagydoboz tetejére betettem, küldtem.
Gáborék elindultak, de hozzád csak a vizsga után mennek.
Kérlek, amit nekem küldesz (ASrhiCAD-s gép, Mini gép, VGA kártya és Venti) légyszi nekik külön megmutatni, mert azt ide hozzák hozzám, a többit egyböl viszik az egyesületbe.
Az Inno VGA 8x-os AGP-jű, a KD7 alaplap viszont csak 4x-es. Bár a gyorsabb AGP-csatoló nagy sebességkülönbséget nem jelentett a gyakorlatban az MX 4xx sorozatnál, de pár százaléknyi gyorsulást azért hozott. Azt hiszem, érdemes lenne megvárni egy 8x-os AGP-jű alaplapot, és abba beletenni. (Lehet, hogy lesz is egy, de erről még nem akarok nyilatkozni.
Elküldve: 2009. 12. 05. 12:35
Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 12:11
Na, lent van minden: 5 gép, 5 monitor, billzetek, egerek, tápkábelek. Félig kész minigép meg két 64 MB-os VGA most fog leköltözni.
A félig kész minigépbe tettem egy 1100 MHz-es Celeront, meg 128 MB SDRAM-ot (700-as Celka meg 64 MB volt benne). De így is az a véleményem, hogy régebbi (a 2000. év előtti) oprendszerrel nyújtana igazán kielégítő teljesítményt. A vinyó beépítő kerete benne van, optikai drive meg nincs hozzá.
Elküldve: 2009. 12. 05. 12:42
Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 7:52
A hozzád szánt cuccok apróját külön zacskóztam. Két VGA-t küldök, de az egyiket nem volt időm tesztelni (a pirosat). Az ArchiCAD-es gépet meg messziről fel lehet ismerni - az az egyetlen, ami normális midi ATX toronyban van, és DVD-ROM van benne.
Szerk.: az ArchiCAD-es gép tápegysége rendelkezik saját áramtalanító főkapcsolóval. Azért említem, mert "0" állásban hagytam - nem kell csodálkozni, ha a tápkábel bedugása után nem indul a gép. A srác figyelmét, aki majd megkapja a gépet, érdemes arra felhívni, hogy használja majd ezt a főkapcsolót. Növeli a tápegység élettartamát vele, és védi a gépet az esetleges feszültségtüskéktől és/vagy letörésektől a gép kikapcsolt állapotában. Nem utolsósorban pedig a gép így nem standby-ban eszi suttyomban az áramot, hanem tényleg ki lesz kapcsolva használaton kívül.
Szerkesztette: Telcontar 2009. 12. 05. 13:03 -kor
Elküldve: 2009. 12. 05. 13:25
Hozzászólásaidra így egyben a válasz.
- Már régen mondtam neked, hogy ahhoz a sok kütyühüz ami a kezeid között megfordul nyugodtan építhettél volna már egy páternosztet, akkor nem kellene lihegned.
- Nagyon örülök, hogy nem kell a kész konfigot (ArhiCad-s) háborgatnom. Egyébként én is a tápkapcsolós tápokat kedvelem és használom is. Amit erröl írtál azt én is el szoktam mondani a jónépnek.
- Köszönöm a cipekedést. Most már csak arrol lenne jó értesülnöm, hogy a fiatalok sikeresen, dugig megpakolva eljöttek tőled, mert a déli hiradóban hallottak alapján valami készül a Nagyfaluban és nem szeretném, ha emiatt elterelgetnék őket.
- A mini gép kiegészítését köszönöm. Majd azért még megpróbálok kutakodni A.Józsinál hátha akad valahol nála eldugva egy 256-s SD RAM.
- Remélem most még időben szólok! Abban az esetben, ha van a konfigok tápjai között olyan amelyiknek van monitortáp (230 V) kimenete, akkor az általam küldött nagydobozban van néhány ilyen mindkét végén gyugós tápkábel. Esetleg azokat lecserélheted, hogy rendes dugaljba menő tápkábeled maradjon inkább.
Mindent hálásan köszönök az itteni rászorulók nevében már most is, de majd személyesen 18.-n.
Elküldve: 2009. 12. 05. 15:50
Idézet: Szőke - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 14:25
Hozzászólásaidra így egyben a válasz.
- Már régen mondtam neked, hogy ahhoz a sok kütyühüz ami a kezeid között megfordul nyugodtan építhettél volna már egy páternosztet, akkor nem kellene lihegned.
- Nagyon örülök, hogy nem kell a kész konfigot (ArhiCad-s) háborgatnom. Egyébként én is a tápkapcsolós tápokat kedvelem és használom is. Amit erröl írtál azt én is el szoktam mondani a jónépnek.*
- Köszönöm a cipekedést. Most már csak arrol lenne jó értesülnöm, hogy a fiatalok sikeresen, dugig megpakolva eljöttek tőled, mert a déli hiradóban hallottak alapján valami készül a Nagyfaluban és nem szeretném, ha emiatt elterelgetnék őket.**
- A mini gép kiegészítését köszönöm. Majd azért még megpróbálok kutakodni A.Józsinál hátha akad valahol nála eldugva egy 256-s SD RAM.
- Remélem most még időben szólok! Abban az esetben, ha van a konfigok tápjai között olyan amelyiknek van monitortáp (230 V) kimenete, akkor az általam küldött nagydobozban van néhány ilyen mindkét végén gyugós tápkábel. Esetleg azokat lecserélheted, hogy rendes dugaljba menő tápkábeled maradjon inkább.***
Mindent hálásan köszönök az itteni rászorulók nevében már most is, de majd személyesen 18.-n.
* A páternoszterezést rábízom Andrásra.
** Ideértek gyorsan és gond nélkül, sőt, egy órája már el is mentek. Az Opelba befért mind a 7 konfig, 5 monitor, a gépek kiegészítői (billák, egerek, kábelek), 1 nyomtató meg a cuccok, amiket kértél.
*** Volt három ilyen gép. Kettőhöz adtam én is átkötőkábelt a készletből, a harmadikhoz akkor adj te egyet.
Szerk.: a lényeget majd elfelejtettem. A buli időpontja december 18., délelőtt 11 óra. Helyszíne: Kunszentmárton, a Mozgáskorlátozottak Egyesülete.
Majd a buli előtt felszedlek Szelevényen, és együtt megyünk át a gépek átadására, ha neked is megfelel
Szerkesztette: Telcontar 2009. 12. 05. 15:54 -kor
Elküldve: 2009. 12. 05. 17:26
Idézet: Telcontar - Dátum: 2009. dec. 5., szombat - 15:50
** Ideértek gyorsan és gond nélkül, sőt, egy órája már el is mentek. Az Opelba befért mind a 7 konfig, 5 monitor, a gépek kiegészítői (billák, egerek, kábelek), 1 nyomtató meg a cuccok, amiket kértél.
*** Volt három ilyen gép. Kettőhöz adtam én is átkötőkábelt a készletből, a harmadikhoz akkor adj te egyet.
Szerk.: a lényeget majd elfelejtettem. A buli időpontja december 18., délelőtt 11 óra. Helyszíne: Kunszentmárton, a Mozgáskorlátozottak Egyesülete.
Majd a buli előtt felszedlek Szelevényen, és együtt megyünk át a gépek átadására, ha neked is megfelel
** Tudtam róla, mert indulás után Gábor már hívott is telefonon (Ingyen hétvége ), időpközben azonban haza is értek, épp most fejeztük be nálam az ideküldött csekélyke, de annál értékesebb cumó kirámolását. A többi eleve a székházba ment.
*** Sajnos én már nem tudok adni, mert mind felküldtem neked Bp-re a nagydobozban megtalálod. Majd hozod 18.-n és akkor kicseréljük.
A buli iudőpontja nekem megfelel, Gáborék is mondták. A lakásomon történő felvétel nem nyerő, mert én már 18-ra 08,00-ra programot szerveztem magamnak Kunszentmártonban. Megyek a most küldött egyik VGA kártyát cserélni.
Szerkesztette: Szőke 2009. 12. 05. 17:27 -kor
Elküldve: 2009. 12. 06. 14:07
kicsit rég jártam erre
Két ünnep között lesz egy kis időm akkor két komplett gépet tudok adni. Egy 700 körüli PIII meg egy 2*500-as dual-os (asszem de lehet 450 vagy 550 is, kezd nálam is elefáni játszani
Van két monitor is egy 19" Fusi (minimál hiba hogy elég alacsonyra kell venni a brightness-t, hogy ne folyjon ki a szeme az embernek, de kb egy éve így használom, szal jó) meg egy 17" LG.
Acws
Szerkesztette: acws 2009. 12. 06. 14:07 -kor

Súgó
A téma zárva.